2010 Kasım Anneleri

• Konu Sahibi Konu Sahibi bafo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
:) eline sağlık bende hafta sonu papayım barii kızartma kokuyorum diye yapamıyorum cok

valla yap cnm, bende eskiden her yer kızartma kokacak etraf leş gibi olacak die yapmıyodum sonra bu yöntemi keşfettim artık hep böle yapıyorum ve sık sık yapıyorum, ben özellikle imam bayıldı hastası olarak onu çok sık yapıyorum...

çevremdeki herkes bu yöntemden çok memnun kaldı, aynı şekilde patatesleride fırında yapıyorum o da çok lezzetli ve hafif oluyo hemide 1-2 çorba kaşığı yağ ile kızarmış oluyo çok sağlıklı...

Nalancım o kadar çok karnıyarıktan bahsedildi ki canım çok istedi valla. seninki kadar güzel olurmu bilmem ama (sen bu işlerde usta gibi duruyorsun :hooray:) deneyeceğim mutlaka. Umarım güzel olur :Saruboceq: bende Melodi gibi çalıştığım için ancak hafta sonu yapabilirim.
Bu arada patlıcanları fırında nasıl kızartıyorsun?

evet inerken dikkatli iniyorum. burada allahtan kaldırıma yanaşıp öyle duruyorlar.
ağız dalaşına girmem ama o an korktum bağırdım ama adam görmedi bile.

evet benimde defterim var. mesela evde pratik ne yapayım diye düşünüyordum. burada patates salatası konuşulmuştu, aklıma geldi hemen yaptım.
evde düşünüyorum ne yapsam diye aklıma gelmiyor.

hemen yazıyorum sağol canım. Şeniz

Ay tarifi zaten yazmışsın şimdi gördüm yerimseniben
Çok teşekkürler...

mertolscum nalan yazmış bak istersen.

nalan_nalan kullanıcısından alıntı
fırın tepsisini alüminyum folyoyla iyice kapla cnm üstünede yağlı kağıt ser, kağıdın üzerine biraz sıvıyağ dök ve peçeteyle kağıdın her yerine yay, patlıcanları ben tamamen soyuyorum eşim kabuklarını sevmio ve 15 dakika kadar tuzlu suda bekletip yıkıyıp ii ce sıkıp mutfak havlusuyla ii ce kurluyorum,

tepsiye diziyorum ve üzerlerine biraz sıvıyağ gezdiriyorum, fırını önceden 200 C de ısıtıyorum ve tepsiyi fırına veriyorum, ilk çevireceğin kısımların ortası hafif yapışmış olabilir bazen oluyo öle, onları çevirirken maşayı yavaş yavaş patlıcanların altına doğru sokup çevirirsen bi sorun olmaz, ben her yüzünü yaklaşık 5 dakika civarı tutup çeviriyorum, yani 15 20 dakikada hazır oluyo, sonrada folyoyu katla at fırınında kapağını sildinmi bi güzel hiç pislik olmuyo valla çok pratik...

olur hayatım nie olmasın, ben kıymasını kavurduktan sonra içine az bişi domates püresi az bi şide domates salçası koyuyorum yarım çay bardağı su koyup suyunu çekene kadar pişirip altını kapatıp en son maydonozu koyuyorum, kıymayı öle yapın daha güzel oli....

fırın tepsisini alüminyum folyoyla iyice kapla cnm üstünede yağlı kağıt ser, kağıdın üzerine biraz sıvıyağ dök ve peçeteyle kağıdın her yerine yay, patlıcanları ben tamamen soyuyorum eşim kabuklarını sevmio ve 15 dakika kadar tuzlu suda bekletip yıkıyıp ii ce sıkıp mutfak havlusuyla ii ce kurluyorum,

tepsiye diziyorum ve üzerlerine biraz sıvıyağ gezdiriyorum, fırını önceden 200 C de ısıtıyorum ve tepsiyi fırına veriyorum, ilk çevireceğin kısımların ortası hafif yapışmış olabilir bazen oluyo öle, onları çevirirken maşayı yavaş yavaş patlıcanların altına doğru sokup çevirirsen bi sorun olmaz, ben her yüzünü yaklaşık 5 dakika civarı tutup çeviriyorum, yani 15 20 dakikada hazır oluyo, sonrada folyoyu katla at fırınında kapağını sildinmi bi güzel hiç pislik olmuyo valla çok pratik...

afiyet olsun şimdiden cnm, inşallah hoşuna gider...

patlıcanlar fırında yapılınca aynı yağda kızartılmış gibi oluyo tek farkı vıcık vıcık yağlı değil...

kızlar birazdan yemeğe çıkıcam sonra görüşürüz.
umarım aç kalmam.

kızlar öğle vakti yaklaşıyor yemekleri okuyunca acıkmaya başladımcokacimcoook
bende dün akşam mercimek çorbası, mantar sote ve türlü kızartması yaptımsırnaşık şey
bu akşamda dolma biber yapayım diyorum geçen hafta almıştım bozulmasınlar di mi?
hediyemi hazırladım kargoyu bekliyorum
yarın arkadaşımızın elinde olurvereliniortak

Ohh elleirne sağlık Nalancım,yazdım ben de yapacağım zaman bir de bunu deneyim kızartma yerine. Bugün yapmaktan vazgeçtim çünkü akşama arkadaşlara davetliyiz.Yarın yaparım artık aksilik çıkmazsa :)

nalancım sen ne pişirsem gibi bişeysin hafta sonu karnıyarık :) yaparım bide sen bu hafta bişey daha bulursun onu yaparım :) artık ne pişirsem diye düşünmüyom

size bugün pratik bi patates salatası tarifi verim, belki çoğunuz biliyordur bunu, ben şahsen çok seviyorum bayadırda yapmadım ama yarın yapmayı planlıyorum Allah kısmet ederse...

- 4-5 orta boy patatesi haşla ve rendele yada ii ce ez
- 4-5 adet salatalığı kabuğunu soy ve rendele
- 2-3 diş sarımsak
- 1 su bardağı mayonez
- 1 çorba kaşığı yoğurt
- tuz
- dereotu

bütün malzemeleri bi kapta karıştır bulamaç kıvamına gelmesi lazım harç mayonezi biraz bol olacak, kaşığa alıp yan çevirdiğinizde çorba gibi akmayacak, kalıp gibi kaşıkta yapışık kalmayacak şekilde ayarlamanız lazım, yani kaşığı çevirince yavaş bi şekilde kaşıktan dökülmeli patates o kıvama gelene kadar eğer azsa tabi mayonez eklemelisiniz, 1-2 saat buzdolabında beklet ve afiyetle ye, ertesi gün daha lezzetli olacaktır tabi kalırsa...

ooohhhh illerine sağlık senin cnm...

buda güzelmişş denemek lazımm eline sağlık :lepi:

bugün tembellik yapcen yani, ooohhh ne güzel valla, gittin mi dün palladiuma, niler aldın bakim...

Nalancım kesinlikle bir blog açmalısın. bu pratik ve leziz gözüken tariflerle en sıkı takipçin olmaya adayım hihoyyyt

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…