2010 Kasım Anneleri

• Konu Sahibi Konu Sahibi bafo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ayrıntılı ultrason hakkında bişey sordum kimse açıklamadı yani :umursamaz:

geçmişe geri dönmeden senin sorunu yanıtliiim önce cnm...

detaylı ultrason siyah beyaz olan bi ultrason, ama bizim dr. larımızda bulunandan deil, bu ultrasonla dr. bebeğin bütün organlarına, yani beyin,safra,karaciğer,akciğer,ayakları,elleri,parmakları,cinsel organı ve diğer her şeyi detaylı olarak inceliyo ve gelişimin normal olup olmadığına bakıyo, anlatabildim mi cnm benim...

renkli olanda bildiğim kadarıyla 4 boyutlu ultrason dedikleri...

hahh tamam canım merak ettiğim buydu. demek ki doktor sölicek. ben genede sorarım zaten doktoruma ama merak ettim kaydirigubbakcemile5

sen ölçüm niye yaptırmak istiyosun renkiliye gir net görürsün zaten detaylı farklıymış bak nalan yazdıı ona girmek istiyosan araştırma yap konyadaki doktorları

nalancım nasılsınn hoşgeldinn

ii sayılırım baş ağrım haricinde, neden annamadım ama 2 gündür acayip başım ağrıyo sezen acaba klimamı çarptı beni annamadım,

sen nasılsın asıl, ooohhh ne ii gelmiştir oranın temiz havası, kız en akıllımız sensin valla, kaçıp hafta sonu kafanı dinliyosun orada...

klimadır canım yada stresten ağrımıştır cumaya kadar duyduğunn evet temiz hava rahatım buraya gelince daralıyorumm

merhaba arkadaşlar;
prenses annelerimiz çoğalıyor çok sevindim hepinizi tek tek tebrik ederim güzel anneler
bugün aysonu biraz yoğun olacam
ama buraya bakmadan da geçemedim açıkcası

bu arada bebişimizin isminde kerem olacak
diğer isim konusunda kararsız kaldı eşim
bafocuğum sen şimdilik kerem i müsiat bir zamanda yazarsın

daliacım
oğluşun hayırlı olsun

fınfık
seninde prensesin hayırlı olsun canım.sağlıkla doğsunlar

daliacım oğluş
fınfığım prenses haberi almışşş bayanssulusmile
Allah gönlünüze göre versin kızlar sizindeee. benimde kız kesinleşeydi bir :hulya:

fınfık ve duygu sizinkilerde kızmış tebriklerr dalia seninde erkekmiş kızlar çoğalıyo ne güzell zemuszemus

harikaaaaa çoooook sevindim valla fınfıkcım demek sanada bi prenses gelio, bizim kızlar karaborsa olacak valla, ay çok sevindim, hayırlı uğurlu olsun cnm benim, güle güle sağlıkla büyüt inşallah...

Çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için..

Nalancım valla Allah biliyor ya benimde gönlüm kızdan yanaydı bayanssulusmile
Allah ikimizinde gönlüne göre verdi :Saruboceq:
Seninde kızın olmasına çok sevindim:asigim:
Ben hep söylerdim bir kızım olsun onu süsüleyip süsleyip gezdiririm diye
Kesin kızımda benim gibi kokoş olacak opuyorumnanaktan

kızlr size alfaprotein diye bi test verdimi.bana onu verdi.omurilik ve beyinle ilgilymiş.o temiz çıakrsa 3 lü 4 ye gerek yok dedi. ama ben o testi ilk kez duydum.başka o tesi isteyen doktor varmı.bu arada 16 ile 20 hafta arasında yapılan bi testmiş.

gözünaydın cnm hiç olmazsa bebişin ii miş cinsiyeti eninde sonunda öğreneceksin nasılsa boşver...

üf kendime hamile elbisesi dikiyorum, şu kol takma işi beni delirtiyor ama çok tatlı olduu

becerikli arkadaşım benim, kendi elbisesini kendi dikiyo, böle dikiş nakış örgü işleri bilen kişilere çok imreniyorum benim pek fazla elimden gelmez böle şeyler...mafoldumben

çok sağol canım benim yaa olumunekankayizsmile benim istediim detaylı olanı o zaman. bende gelişimi v.s. nasılmış tam anlamıyla baktırmak istiyorum o yüzden soruyorum. çok sağol nalanımm olumunekankayizsmile

sen ölçüm niye yaptırmak istiyosun renkiliye gir net görürsün zaten detaylı farklıymış bak nalan yazdıı ona girmek istiyosan araştırma yap konyadaki doktorları

araştırıcam canım. öncelikle doktoruma soraım belki o önerir birini. ben ikili test v.s. yaptırmadım ya. bu şekilde bi kontrol ettireim dedim

[becerikli arkadaşım benim, kendi elbisesini kendi dikiyo, böle dikiş nakış örgü işleri bilen kişilere çok imreniyorum benim pek fazla elimden gelmez böle şeyler...mafoldumben[/QUOTE]

yerimseniben elinden gelmiyen bişiy var demek

kızlar bazen size hayret ediyorum, hiç mi kitap okumuyosunuz ya da hiç mi internetten araştırma yapmıosunuz internette bile ayrıntılı bi şekilde herşey anlatılıyo, ya da en azından doktor su olcak bu olcak dıyınce o nedır dıye neden sormuosunuz cıdden şaşırıorum.
Dandirik kağan kocatepenın sıtesınde bile anlatıyo gördüğünüz üzre:

Ayrıntılı ultrasonografi, bebeğin organ gelişiminin büyük ölçüde tamamlandığı, amniyos sıvısının nispeten fazla olması nedeniyle görülebilirliğin arttığı ve böylece yapıların nispeten daha ayrıntılı olarak görülebildiği 19 ile 23. gebelik haftaları arasında genellikle gebeliği takip eden doktor tarafından uygulanan bir incelemedir. Bu incelemede bebek ve bebeğe ait yapılar "tepeden tırnağa" gözden geçirilir ve ultrasonografi ile gözlemlenebilecek tüm özellikler dikkatli bir şekilde incelenerek bebeğin sağlık durumu hakkında ayrıntılı bilgi edinilir.

AFP anne karnındaki bebeğin karaciğerinden salgılanan bir proteindir.Erişkindeki albumin isimli proteinin fetal yaşamdaki karşılığıdır. Fetusdan amniyon sıvısına geçer. Burdan da bir miktar AFP annenin dolaşımına karışır.AFP düzeyleri gebeliğin sonlarına kadar yavaş bir artış gösterir. AFP ölçümleri anne kanında ya da amniyosentez sonrası amniyon mayiinde ölçülebilir. Maternal AFP ölçümü gebeliğin 16-20 haftaları arasında yapılır. AFP yaşa ve gebelik sayısına bakılmaksızın bütün gebelere yapılmalıdır.

Bunları bilmio olmanız elbette normal ben de en başından bılmıodum ama arastırmıyo sorusturmuyo olmanız gelıp burda dıger hamılelere yanı bu konuda hıcbı yetkın bılgısı olmayan kısılere bızlere soruyo olmanıza cok şaşırıyorum hatta şok oluyorum...

valla öle oldu cnm ikimizinde gönlüne göre verdi Allah, çok şükür...

süsleme olayına teyzesi bakar kesin, bizim kokoşumuz o, zaten cuma kız olduğunu öğrendi ilk sölediği şey ne oldu biliyo musun, ay ne güzel ona düz fön çekip krepe atarım dio, kırık kardeşim benim ya, ben bildiğim ne varsa öğretebilecem die seviniyorum valla, becerikli bi kızım olsun...

ne demek cnm benim...

[becerikli arkadaşım benim, kendi elbisesini kendi dikiyo, böle dikiş nakış örgü işleri bilen kişilere çok imreniyorum benim pek fazla elimden gelmez böle şeyler...mafoldumben

yerimseniben elinden gelmiyen bişiy var demek[/QUOTE]

maalesef bu konularda zayıfımdır, ama paça kısaltma, gömlek kolu kısaltma, sökükleri dikme, yama yapma gibi ufak tefek evde işime yarayacak şeyleri bilirim dikiş makinemde var ama öle sıfırdan yapamam hiç bi şeyi maalesef...annem eskiden terzilik yapmış ondan öğrendim bu bildiğim az bi şeyide, kadın bana zamanında zorla öğretmişti ama ii ki öğretmiş valla...

dantel ve örgü de yapıyorum ama çok çabuk sıkılıyorum nedense hemen bayıyıo beni, örgününde bi türlü yaka ve kol kısmı düzgün olmuyo yamuk yumuk oluyo sinir olup bırakıyorum hep...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…