valla öle oldu cnm ikimizinde gönlüne göre verdi Allah, çok şükür...
süsleme olayına teyzesi bakar kesin, bizim kokoşumuz o, zaten cuma kız olduğunu öğrendi ilk sölediği şey ne oldu biliyo musun, ay ne güzel ona düz fön çekip krepe atarım dio, kırık kardeşim benim ya, ben bildiğim ne varsa öğretebilecem die seviniyorum valla, becerikli bi kızım olsun...
kızlar bazen size hayret ediyorum, hiç mi kitap okumuyosunuz ya da hiç mi internetten araştırma yapmıosunuz internette bile ayrıntılı bi şekilde herşey anlatılıyo, ya da en azından doktor su olcak bu olcak dıyınce o nedır dıye neden sormuosunuz cıdden şaşırıorum.
Dandirik kağan kocatepenın sıtesınde bile anlatıyo gördüğünüz üzre:
Ayrıntılı ultrasonografi, bebeğin organ gelişiminin büyük ölçüde tamamlandığı, amniyos sıvısının nispeten fazla olması nedeniyle görülebilirliğin arttığı ve böylece yapıların nispeten daha ayrıntılı olarak görülebildiği 19 ile 23. gebelik haftaları arasında genellikle gebeliği takip eden doktor tarafından uygulanan bir incelemedir. Bu incelemede bebek ve bebeğe ait yapılar "tepeden tırnağa" gözden geçirilir ve ultrasonografi ile gözlemlenebilecek tüm özellikler dikkatli bir şekilde incelenerek bebeğin sağlık durumu hakkında ayrıntılı bilgi edinilir.
AFP anne karnındaki bebeğin karaciğerinden salgılanan bir proteindir.Erişkindeki albumin isimli proteinin fetal yaşamdaki karşılığıdır. Fetusdan amniyon sıvısına geçer. Burdan da bir miktar AFP annenin dolaşımına karışır.AFP düzeyleri gebeliğin sonlarına kadar yavaş bir artış gösterir. AFP ölçümleri anne kanında ya da amniyosentez sonrası amniyon mayiinde ölçülebilir. Maternal AFP ölçümü gebeliğin 16-20 haftaları arasında yapılır. AFP yaşa ve gebelik sayısına bakılmaksızın bütün gebelere yapılmalıdır.
Bunları bilmio olmanız elbette normal ben de en başından bılmıodum ama arastırmıyo sorusturmuyo olmanız gelıp burda dıger hamılelere yanı bu konuda hıcbı yetkın bılgısı olmayan kısılere bızlere soruyo olmanıza cok şaşırıyorum hatta şok oluyorum...
hımm inş. sakin bebek olur oğlum çok mızmızdı bi yere gidince hiç durmazdıı evdede tuvalete bile peşimden gelirdii 3 yaşından sonra düzeldi bu ona çekmez inş.. bende bu cuma yazlığa gidiyorum 2 ay yokumm kızlarrr arada nete girer bakarımm fırsat bulursamm ancak internet cafeye gidersemm hepinizi çooookk özliycemm
Selam Kasım Anneleri..Ben Hylal...Trabzonda yaşıyorum (eş durumundan trabzonlu oldum 2.5 yıldır).Benim bebişimde kasım 15 de doğacak inşallah...
Aşırı bulantılı geçiyor hamileliğim...7-8 defa hastahanede yattım.Üstelik trabzonda hiç kimsem yok. Kpss ye hazırlanmaya çalışıyorum ara sıra dershaneye gidip dersleri dinleyebiliyorum sadece...Gazi ÜNV. mesleki eğitim fakültesi Giyim endüstrisi öğretmenliği mezunuyum.
Bazen bir tas çorbanın hayalini kuruyorum biri pişirsede yesem diye...Ame kendim pişiremiyorum yada zorla pişirmeyi başarsamda yiyemiyorum...
16.haftanın içindeyim bugün 14.30 da kontrolüm var. belki cinsiyetinide gösterir bebişim:)
Hamile kaldığımda 51 kiloydum bulantılardan dolayı zayıfladım ve hala 49 kiloyum...
Sizde kilo alma durumu nasıl gidiyor diye soracaktım.Doktorum vitamin vs. vermedi henüz ama ben hiç iyi beslenemiyorum...Bebişim de iyi beslemiyor diye üzülüp durmaktan başka bişey gelmiyor elimden...
İnşallah hepimiz sağlıkla bebeklerimize kavuşuruz...
sağol melcanıcımm bende çook özliycem ama orda vın çekmiyoo malesef evdede net yokk ancak cafeye girer arada bakarım nalandan alırım haberlerinizi
Herkese merhaba kızlar uzun zamandır yoktum bulantılar, tansiyon düşmesi derken 1 ay boyunca rapor aldım.. Ama şimdi iyiyim şükür yeniden başladım işe.. Ben de cumartesi günü gittim doktora yüzde 99 erkek dedi.. Ama daha dördüncü aydayım tam olarak 5. ayda mı belli oluyordu ??
ya kızlar ben kahvaltıda beyaz peynir yiyorum midemi kaynatıyo yanma oluyo yaparmı b. peynir
nalan hediye işini ne yaptın tedarikte mi hala ne sinir bi durum ya
cnm benm ben ne işe yarar diyes ormuyom..bu testi sizlerdende isteyen doktor varmı diyom.hem bu sitenin amacı bişeyleri paylaşmak konşmak.belki burdan bikaç kişinn iyi olumlu düşnceli aklımızdki bi soru işaretinmi giderir.bu amaçla herkez aklıan takılnı paylaşıyo.bunda şok olcak şaşrıcak bi şey görmedim açıkcası.
Mutfak konusunda işin uzmanı olduğuna göre bende kızımı sana gönderirim zemuszemus
hiç sorma cnm terslik olacak ya kesin başım ondan tuttu benim hafta sonu, yurtdışından getirtiyormuş tedarikçi firma bunu gümrükte yaşanan bi sorun nedeniyle gümrük çıkışı gecikmiş ondan dolayı bugün yarın ellerinde olacakmış...
ee be geri zekalılar, bak geçen hafta çarşamba mail yazdım onlara ürün gelio dimi die, evet yarın yada öbür gün elimizde hemen yollicaz dediler ii dedim, cuma yine mail attım noldu die, pazartesi dediler, bide ben mail atmadan haber verirler normalde haberde vermiolar, cumartesi yine mail attım bu ne terbiyesizliktir sizin gibi bi şirkete yakıştımı die, bugün cevap yazmışlar, işte bizim elimizde olan bi şi değil üretici firmnın yaşadığı bi sorun çok özür dileriz felan die, napıcam bilemedim valla, ilk defa başıma böle bi şi geldi...bu hafta elinde olur herhalde...
çarşambaya kadar beklerim gelmezse iptal eder gider kendim alır yollarım, zaten hediye gelirse, faturayı bana yollayacaklar, sipariş tarihini koyacam buraya, gıcık oldum valla, keşke ben siparişi önceden verip evde bekletseydim...
niye yemek neki?
koyucam canım kirli sepetindeler, yıkamadan giyemezdim. kurusun ütü olsun görürsünüz :)
heryerde bir terzi vardır kız allah iyiliğini versin :) bi kumaşçı ve terzi bulcan epi topu..
melodi canım sen istemiştin galiba sebamed in fotosunu işte bu..
alıştım cnm zaten kız annesi olmayı çok istiyordum Allah gönlüme göre verdi, erkek dienlerin hepsi şaşırdılar, eşimde bende çok mutluyuz cumadan beri, isim bi kaç tane bulduk ama hangisi olacak tam karar veremedik, bakmayada devam ediyoruz...
ben fanila gibi bi tulum aldım ilk öğrendiğim dönemde, sonra bi şi almadım...
harikaaaaa çoooook sevindim valla fınfıkcım demek sanada bi prenses gelio, bizim kızlar karaborsa olacak valla, ay çok sevindim, hayırlı uğurlu olsun cnm benim, güle güle sağlıkla büyüt inşallah...
kolay gelsin sana cnm, hoş sen bu saate kadar işin büyük kısmını halletmişindir herhalde...-tatlicadiarzu-
hoşgeldin sezencim, valla sen hepimiz yerine tatil yap cnm, bu arada havuzada fazla girme havuzlarda pis oluyo...
geçmiş olsun cnm dikkat et kendine kesin tansiyonun oynamıştır bi baktırsaydın keşke...
oyyy fınfığım senindemi prensesin olucak hadi hayırlısı bakalım yerim onun mamuşunu opuyorumnanaktan
benim diri ficüdumda sanırsam hamile olduğunu yeni idrak edebildi :roflol:
son 2-3 gündür midem bulanıyo bu sabah çıkardımda :umursamaz:
bu haftalarda rahim yukarı doğru çıktığı ve bebek büyüdüğü için mideye baskı yaparmış mide ağrısı yanması olurmuş
yediklerinize tiikkat edin hanımlarboshayallersmile
kız şu internetli telefonlardan alsaydın çekerdi belki ordan, neyse belkide bizi özleyince daha ii olur boşver...
geçmiş olsun, sağlıkla gelsin bebeğin inşallah, gurbette yaşamak zordur gerçekten bilirim o duyguyu, Allah yardımcın olsun...
ben sana önemli bi durum oldumu arayıp haber veririm nasılsa sen keyfine bak...
geçmiş olsun ve gözünaydın, sağlıkla gelsin bebeğin inşallah, Allah kucağına almayı nasip etsin cnm...
yapar cnm, yoğurtta yapar, gaviscon yazdı bana doktor cuma günü istediğin kadar kullan bi zararı yok dedi, bi kere içtim o zamandan beride midem ii Allaha şükür doktoruna bi sorsana sende...
selammmm bayanssulusmile
bu sabah ilk defa mide bulantıma sevindimm...
cenazemiz vardı çok etkilenmiştim. kendimi mahfettimm. sinir krizi falan geçirdim. çok ağladım hıçkıra hıçkıra . bebeğime bişey oldu diye çok korktum. hep dua ettim. bu sabah da midem bulanıp istifra edince çook şükür dedim.
şimidide bi tuhafım işler beni bekliyor kafamçokkarıştı ama halim yok :umursamaz:
selammmm bayanssulusmile
bu sabah ilk defa mide bulantıma sevindimm...
cenazemiz vardı çok etkilenmiştim. kendimi mahfettimm. sinir krizi falan geçirdim. çok ağladım hıçkıra hıçkıra . bebeğime bişey oldu diye çok korktum. hep dua ettim. bu sabah da midem bulanıp istifra edince çook şükür dedim.
şimidide bi tuhafım işler beni bekliyor kafamçokkarıştı ama halim yok :umursamaz:
pazartesi yoğunluğu pofff ya kızlar suyu çok faydalı olduğunu bilmeme rağmen gün içinde yoğunluktan aklıma su gelmiyor arada hatırlatın basna su iç diğe işin ilginç yanı susamıyorumda şişeyi önüme koydum şimdi unutmayalım diğe yemekler yenmiş ben daha karar veremedim nohut kurufasulye çok fayf-dalı yiyeceklermiş arkadaşlar tüketebiliyormusunuz ?
ben bu akşam nohut pişirmeyi düşünüyorum cnmm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?