-----2010 KASIM hamişleri----

aynen bende canım katılıyorum oldday düşüncelerine tamam sen bakarım diyorsanda bide bebişinin yerine koy kendini acaba o hasta bir şekilde yaşamak istermiydi.
ama inş. bebişin sağlıklı çıkar ve mevlam kimseyi böyle bir karar vermeye bırakmasın.

şeymacımm günaydınn cnm nasılsın?
benim doğum tahmini çizelgemi değiştirebilirmisin cnm netleşti artık,25 temmuz hayırlısıyla inşallah oğlum semihimi kucağıma alıcam.....

hepsi birbirinden güzel ama elbiseye bayıldım kuzum güle güle giysin

günaydın canlar beni uyku tutmadıı iiiyi hafta herkese

günaydın cnm,benide uyku tutmadı nedense,aslında çok uykum var ama uyuyamıyorum ve şuan acayip acıktım çocuklarda uyuyo bende bişiler atıştırıp uyuyim bari biraz bugün hafta sonu okul yok dinlenme zamanııı

günadyın tunaz günaydın melisa :92:

Allahım hiçbirimizi çocuklarımızla sınamasın diyorum....gerçekten bu tip kararlar çok zor....kimse bu durumu yaşamak istemez ama allahın takdiri.......benim fikrim Allahın verdiği bi canı sadece allah alır bize de onun verdiği emanetlere en iyi şekilde bakmamız gerekir diye düşünüyorum......eskiden bu tip testler yoktu ama bebekler downlu doğunca onları öldürmüyorlardı dimi ama biz bu zamanda bunu öğrenip onları doğmadan yok edebiliyoruz.....belki size göre katı düşünüyorum ama benim fikrim bu allah hiçbirimizin başına vermesin.....

eğer ki aldırmayacaksan o testi yaptırma ve başka bir kadın doğum uzmanına git derim sana canım....ve inş hepimizin melekleri sapasağlam eli yüzü düzgün sağlıklı bir şekilde doğar...Amin.

Sizi çok iyi anlıyorum..Annem downlu olduğunu pek de bilmeden doğurmuştu kardeşimi, daha doğrusu 8. ayda öğrenmişti başka bir doktordan..Şu an kardeşim 9 yaşında ama down sendromu hafif düzeyde ve down haricinde (göz,kulak, kalp vs) başka problemleri yok Allah'a şükür; ki downlularda kalp, göz vs. problemler de olabiliyor maalesef..

Ama yine de bazen çok zor olabiliyor herşey, çok büyük fedakarlık ve emek lazım..Ama ben onun anne ve babamı cennete götüreceğine inanıyorum..

Dedim ya çok zor bir karar, ben olsam ne yapardım bilmiyorum..Allah'ım en doğru seçimi yapmanızı sağlar inşallah..Dualarım sizinle..

günaydınlar herkese seyma cicilerinize bayıldım güle güle kullanın bizim alışverişimize daha var ama bende sabırsızlanıyorum :84:

aysag benimde ikili test sonuçlarım çok normal deildi ve bu yüzden dörtlü test önerdi dr um. dörtlü test yapılana ve sonuçlanana kadar o arada geçen zaman pek iyi geçmedi. sürekli bi iç hesaplaşma ve ne yaparım sorusu kemirdi durdu yani az da olsa anlıyorum seni. ki şu an bile ne olacağını ilerki zamanın ne getireceğini hiçbibirimiz bilemeyiz ama ben dörtlü testimiz de ikili gibi çıkıp amniyosentez önerseydi yaptırmama kararı almıştım. şu da var amniyosentez yapılıp temiz de çıkabilir ve amniyosentez başlı başına düşük tehdidi oluşturuyo. ben aynen böyle düşünmüştüm. hepimiz için hayırlısını nasip etsin Allah'ım.

herkese günaydın,

keramos iyi yolculuklar sana :79:

oslem34, görünümüyor annesine mi gitti acaba :44:

melisa maşallah göbüşüne

çiğtanem, göbüşün çok hoşuma gitti önden önden gidiyor maşallah

seyma, bayıldım prensesin ciclerine.iyi günlerde giymesi nasip olsun hepsi birbirinden güzel

aysag, içinde bulunduğun durum,ikilem gerçekten zor. Allah yardımcın olsun. Birkaç doktorun görüşünü alın. Allah korusun yüksek risk çıkarsa aldırıp aldırmamak sizin kararınız ben bu konuda bir yorum yapamıycam etkilemek istemem.Dilerim Rabbimden herşey yolunda gider ve bebişini sağlıklı bir şekilde kucaklamak nasip olur.

kızlaar ii hafta sonşları herkese:)

ayşağ bncede kesinlikle ne gerekiyorsa yaptırmalısın allahın hakkında hayırısını wesin

tekrar günaydın kızlarrrrr,karnımızı doyurdukk ama masayı kim kaldıracak şimdi üfff ya zor geliyo bu işler artık.
kızlar bebişleriniz oynamaya başladımı hissediyormusunuz..
benim oğluşum oynamıyodu sabahtan beri az önce hapşırdım fıldır fıldır dönmeye bşladı maşallah kuzuma,uyandırdım galiba :26:

aynen bende öyle düşünüyorum.tam net ifade edemedim düşüncelerimn hepsini söyleyemedim açıkcası.çok ince bir konu tabiki.ben çok karşıyım aslında -allah bize böye verdi doğurmak zorundayım-düşüncesine.allah bize akılda verdi.şimdi tıp teknoloji ilerledi de.hem biz gördükçe acı çekicez kjahrolcaz hemde o bebiş canlarım benim normal arkadaşları gibi hiç bir zmana olamayacaklar.bunları o bebişlre yapamayız bence yapmamalıyız.benim düşücem inancım bu tabi.nmeyse çok yazdım.bizde eşimle bunları konuşmuştuk naparız acab öyle bişey olsa diye ikimizde tabiki e aldımaktan yanaydk.

günaydın hanımlar...

aysag çok üzüldüm canım. Kendine hiç sıkntı edip meleğini de üzme. İnşallah çok çok sağlıklı şekilde doğacaktır o. Allah'tan daha iyi bilemeyiz hiçbirimiz, o bize neyi layık gördü neyin bizim için hayırlı olacağını bilemiyoruz. O yüzden onun bize verdiği cana nasıl olursa olsun elimizden geldiği kadar sahip çıkmalıyız. ben 2'li test yaptırdım 3'lü yaptırmayı da düşünmüyorum. Benim için testin bir anlamı yok. Eğer çözüm tekse, eğer cana kıymaksa ben kesinlikle karşıyım. En azından stresine girip de bebeğimi daha da üzmem... Ki o testler hiç bir zaman kesin ihtimali vermiyor. Allah'ın izniyle sağlıklı bir bebeğimiz olur boncuk boncuk gözlü fotolarını paylaşırsın burdan. buda benim fikrim...

günaydın kızlarrr
göbüşcüm çok saol...
önce kontrolumuz var...
sonra yolculuk... gidim acıcık daha alışveriş yapim...
ama bu sefer kendime espirili tişört gecelik vb... düşünüyorum...

aysag cım; eskiden teknoloji bu kadar ilerlemiş deildi insanların doğurmaktan başka çareleri yoktu kiii zaten bebeklerin rahatsız olduğu doğduktan sonra ortaya çıkardı...

öte yandan Alahın verdiği canı almaya hakkımız yok amaaa;
sen bebeğime bakarım büyütürüm diyorsun peki sen ne kadar yaşayacaksın? sana kocana bişey olsa bebeğini kime emanet edeceksin? kimsenin senin kadar özveriyle bakacağını sanmıyorum...
o büyüdüğünde hayatın ortasında yapayalnız kalabilir...
kaldıki ülkemizin özürlüler konusunda cok gelişmiş fikirleri-yaşam koşulları uygunluğu yok!!!

ben kendim için deil ama bebeğimin iiliği için sanırım doğurmazdım...

senin yapman gereken bi kaç doktora daha görünmek...amniyo için iibir doktor bulmak... çok dua etmek... zaten bizde senin ve bebeğin için duacıyız... kötü düşüncelerin yanında böyle sonuçlar sonunda sağlıklı bebeklerin doğduğunu da bililiyoruz...
Allah hakkınızda hayırlısı ne ise onu versin canım...

gunaydınn kızlarrrr hepınız supersınız cıdden okuyorum aksamları sızı bu haftam yogun gectı gunduzlerı aman ne cok ısım vardı:)
gobuscum annemde degıldım keske olsaydım canım benım:)
kızlar hepınızın gobıslerını gordum masallah dıorum sıze ve cok ımrenıorum bende daha bısıcık yok
morgulller sende gobus yok canım yaa senın bebek baya bır derınlerde sanırım sende ne catlak olur ne bısı sekerımm
bayan seyma ve GEM aldıklarınızıda gordum aman yarappım ne cıcı ne kadar hos seyler guzel gunlerde kullansın kızımız ve oğlumuzzz

ve aysag benımde pazartesı gunu ıkılı taramam var canım.Allah korusun umarım kpotu bısı cıkmaz ama ckarsa bende senın kadar uzulurum..sımdıde acını paylasıorum burdakı tum bebek bekleyen anneler kendılerı yasıormus gıbı hıssedıorlar emınım..tatlım amnıyonsentesını yaptır benımde arkadasıma bole bısı dendı fakat amnıyosentez testınde sukur kı hıcbırsey cıkmadı..dua et bol bol ve o testı yaptır.sonuc kotu cıkarsada cocugun gelecegını ve kendı gelecegını dusunerek hesap yap...bırılerıne muhtac bır cocuk yetıstırmek cok zor.annesın bakarım dersın ancak senın ılerde ona bakacak ne kadar beden gucun kalacak ve ne kadar yanında olacaksın bunları dusun..ınsallah hayırlı haberlerını alıcaz.cok zor bır karar canım..Allah ım yardım etsın hepımıze

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…