-----2010 KASIM hamişleri----

Allah göstermesin sahiden de... genelde son dönemler daha iyi kilo alınıyor gulseren açlık grevi meselesini bence kafandan at sen!

canım şaka yapıyorum. diyet listem var uymuyorum drmla da görüşemiyorum. liste dışına çıktım aştım bileee o yüzden durum vahim dediğin gibi son aylarda bebeğin yedikleride eklenince bayağı yeris kilo alırısss:120:

haklısın bende öyle yapıcamm artıkk

herşey minnoşlar için:))

ayy sorma uykusuz geceler ;sabahlar bizi bekliyoo

eşim işe giderken bana özeniyorduu uyuyorum diye

sanırım 3 ay sonra ben ona özenicem :97:

hayırlı doğumlar kuzum. gece uykuların nasıl ağrı sızı?

amin hepimize hayırlı doğumlar cnm

cnm işi fazla kaçırdığımda belim ağırıyo gece dönerken ay uyy gibi sesler çıkarırken buşuyorum kendimii

:26:

fazla kaçırmakta ev süpürdüğüm gün mesela birde dışarı çıktıysam bir iki saat bana yetiyoo

geçen evde topalladım 2 saat dedim noluyo banaa

doktora sordum o gün ne yapmıştın dediii

bende ev süpürdüm cam sildim dedimm

artık bebek izin verdiği kadar iş yapıcaksın ütünü bile 2 güne böl hepsinii birden yapma dedi

öyle iştee cnm onun dışında bi şikayetim yok şimdilik bazen karnım gerildiğinde zor uyuyorumda diyebilirimm

gaz problemi bu karın gerilmeside sanırım

onun dışında birde ara ara bebek geriliyoo içerdee mikrop napıyorsa:))

günaydınnnnn

Gem bugün günüyle ilgilenecekmişşş ona göre şimdiden özlemeye başlayabiliriz merak etmeyelim .. yalnız ağrısı nasıl oldu acaba :26:

Canım öle saçma şeler istiyo ki aşeren varmı ?

sabahın köründe kızlar sucuk tost dedi canım istedi kalktım yapıp yedim saçma sapan şey al işte

kızlar ayaklarım feci şişmiş halde uyandım.
abaktım şöyle diyor..
belki aranızda benim gibi ayakları şişen vardır.
ben çok korktum yhaa

Hamilelikte Ayak ve Bilek Şişmelerini Önlemenin Yolları

--------------------------------------------------------------------------------

Hamilelikte Ayak ve Bilek Şişmelerini Önlemenin Yolları
Zübeydehanım Doğumevi Başhekim Yardımcısı Op. Dr. Özer Kutlu, hamilelikte ayaklar ve ayak bileklerinde şişmenin yaygın görülen ve doğumdan hemen sonra kaybolan bir durum olduğunu belirterek, anne adaylarını sıkı ve dar giysiler giymemeleri konusunda uyardı. Op. Dr. Kutlu, bebeğin de sağlığı için anne adaylarının düzenli egzersiz yapması gerektiğini bildirdi.
Hamile kadınların çoğunun günün ilerleyen saatlerinde ayak ve bileklerindeki şişkinliğin artığını fark edeceğini anlatan Dr. Kutlu, “Hamilelikte vücut daha fazla sıvı üretir ve daha fazla sıvı tutar. Ayrıca büyüyen uterus (özellikle hamileliğin son aylarında) bacaklara giden damarlara daha fazla baskı yapar. Bu da kanın kalbe dönmesini zorlaştırarak bacaklar, ayak bilekleri ve ayaklarda daha fazla sıvının birikmesine neden olur” dedi.
Uzun süre ayakta durmak ya da sandalye ve koltukta ayakları yere koyarak oturmanın ayakların şişmesine yol açacağını hatırlatan Özer Kutlu, hamilelikte ayak ve bilek şişmelerini önlemenin yollarını şöyle sıraladı:
“Gün içinde sık sık ayaklarınızı yukarıya uzatarak oturun. Uyurken yan yatın veya ayaklarınızı yastık yardımıyla hafifçe yükseltin. Otururken bacak bacak üstüne atmayın. Uzun süre ayakta kalmaktan veya ayaklarınızı yere koyarak oturmaktan kaçının. Isı şişmeyi artıracağından kendinizi serin tutmaya ve serin ortamlarda bulunmaya gayret edin. Suyun kaldırma kuvveti bebeğin pelvisin yukarısında tutulmasına yardımcı olacağından, olanağınız varsa sık sık yüzün veya havuzda yürüyün. Sıkı ve dar giysilerden kaçının. Destekleyici, pamuklu çoraplar giyinin, naylon çoraplardan kaçının. Düzenli egzersiz yapın. Hamilelikte hafif ayak ve bilek şişkinlikleri normal olmakla birlikte, aşağıdaki durumlarda mutlaka doktorunuza başvurun.”
Ayaklardaki aşırı veya ani şişmenin ciddi bir durumun belirtisi olacağını da kaydeden Kutlu, “Bu preeklempsi adı verilen ciddi bir durumun belirtisi olabilir. Preeklempsinin diğer bazı belirtileri de şiddetli baş ağrısı, bulanık görme ve baş dönmesidir. Özellikle baldırlarınız veya kalçanızda ağrı ve hassasiyetle birlikte yalnızca tek bacakta şişme olması. Bu durum kanda pıhtı belirtisi olabilir. Bu durumda uzmana başvurun” diye konuştu.

Gunaydin.formun en erkencileri biziz ehehe..bende hiç aşerme olmadi.ama cikolata çok yiyiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…