-----2010 KASIM hamişleri----

ayy pek güselleeerrr

maşallahhhhhhh güzel , mutlu, sağlıklı günlerde kullansın inşşş

darısı başımaaaa

sağolasın...
hasta bezi doğumdan sonra bizim için... ama ebe çocuk bezi de kullanabilirsin dedi...

genzim gıdıklanıyor... sanırım burnumda akıyor...
offf bahar çarptı... halsizim...
koca kısı sağsalim atlattım...
bu ne şimdi yaaa!!!

Son düzenleme:
aman havalar bir açıp bir kapıyor hasta olmayın. bir iki bardak ıhlamurun zararı olmazmış. Yada ballı ılık su için. bol c vitamini içeren meyveler tüketip dinlenmenizi gerek. Bende hasta oldum ve çok kötü öksürüyordum. Mecburen antibiyotik kullanmak zorunda kaldım iyice hasta olmadan tedbir almak lazım.

geçen hafta konuşmustuk: gebelik org dan alıntı:

DOĞRUSUNU ÖĞRENELİM
Bebeklerin yaklaşık %1'i boyunlarına bir kez dolanmış kordonla sağlıklı bir şekilde doğarlar. Daha az bir sıklıkla bazı bebeklerin boyunlarında iki, hatta üç kez dolanmış bir kordon bulunabilir. Bazı durumlarda ise bizler kordonda düğümler olduğuna bile tanık oluruz. Bu bahsettiğimiz bebeklerin çoğu sağlıklı bir şekilde doğum eylemlerini tamamlarlar. Sanılanın aksine boyundaki kordon bebeğin boynunu sıkmaz.
Peki bu durum nasıl gerçekleşir?
Gebeliğin ilk trimesterinde bebekler henüz amniyos sıvısı içinde "hoplamak zıplamak" için bol bol yerleri varken, bazıları bu "hoplama zıplamalarda" kendi kordonlarının içinden geçmekte ve kendi kordonlarında düğüm oluşturmaktadırlar. Yine benzer bir şekilde bebekler bu hareketleri yaparken kordon boyunlarına dolanıvermektedir.

"Kordon dolanması" nedir?
Anne adaylarının en büyük korkularından biri kordon dolanmasıdır. Gerçekte ise kordonun bebeğin boynuna dolanmış olması bebeğe çoğu durumda zarar vermez, zira kordon Wharton jeli adı verilen sağlam bir kılıfla içinden geçen damarları koruma altına almıştır.

Anne adaylarının "kordon dolanması" olarak tabir ettikleri olay gerçekte kordon sıkışmasıdır. Göbek kordonu herhangi bir nedenle basıya uğrar ve Wharton jeli de kordondan bebeğe giden kan akımını muhafaza etmede başarısız kalırsa bebeğe giden kan miktarı azalır ve bebekte sıkıntı doğurur. Bu tür kordon sıkışmalarına genellikle bebeğin amniyos sıvısının ileri derecede azalmış olduğu durumlarda rastlanmaktadır. Amniyos sıvısı az olduğunda göbek kordonu amniyos sıvısı içinde serbestçe yüzemediğinden rahim duvarları tarafından basıya uğrayabilmekte ve bu bası özellikle normal doğum eylemi esnasında ortaya çıkan rahim kasılmalarıyla tehlikeli boyutlara ulaşabilmektedir. Ultrasonografi muayenelerinde bu nedenle doktorunuz bebeğinizin amniyos sıvısı miktarının yeterliliğine çok önem vermektedir.

Günümüzde normal doğum eylemi esnasında bebeklerin kalp atışları çoğu durumda mükemmel bir şekilde takip edilmekte ve kordon basısı bulguları (bu durumlarda bebeğin kalp atışları yavaşlar) erken dönemde ve kolaylıkla saptanarak bebeğin sağlıklı doğması için gerekli önlemler alınmaktadır.

Sonuç: "kordon dolanmasından" yani kordon sıkışmasından çok fazla korkmanıza gerek yok. Doktor denetiminde olan gebelik takiplerinde ve doğumlarda bu nedene bağlı olumsuz durumlar son derece azalmıştır.

Son düzenleme:
kızlarrrr merhaba nasılsınız ben 13 haftalık hamıleyım ama hala doktora karar veremedım ankara guven hastanesıne gıden varmı oraya gıtmeyı dusunuyorum yardıma cok ıhtıyacım var , bıde akayı ve cagı onerıyorlar ama onerılerınızı kesınlıkle beklıyorum (bu arada ben yazdıgım forumu bıdaha bulamadıgım ıcın cevapları bı turlu kontrol edemıorm kızlar ne yapacagım DD)

Güle güle kullansın Berkecik, çok hoşlar canım
sağol purr...
ayy pek güselleeerrr

maşallahhhhhhh güzel , mutlu, sağlıklı günlerde kullansın inşşş

darısı başımaaaa
amin canım inşallah..
sağolasın...
hasta bezi doğumdan sonra bizim için... ama ebe çocuk bezi de kullanabilirsin dedi...
gerek yok yaa büyük boy pedler yeter bence
hayirli olsun iyi gunlerde kullansin

sağol çiğtanemmm..

günaydınnnn canlarrrrrr

hava yine suratsız

ve bir pazartesi başlıyorrrr

selina dehşet bişi paylaştım izlemelisin

bugün bitermi ki ya

günaydınnnn canlarrrrrr

hava yine suratsız

ve bir pazartesi başlıyorrrr

selina dehşet bişi paylaştım izlemelisin

bugün bitermi ki ya

Günaydınnnnnnnnnn
hava bulutlu dün cok gulzedı halbukı mersinde. Kısa kollu bile giymiştimmmmmmm..
Paylaşımını gördüm facede bakacam ama fena bısı yok dımı korkmayalım sonraaaaaaaaaaaaaaa

canımmm ciciler çok tatlı battaniyeyei cok begendım ozellıkleee çok şirin olmuşş bende haftasonu aldım bişilerr paylaşıcam gün içerisindeeeee

Günaydınnnnnnnnnn
hava bulutlu dün cok gulzedı halbukı mersinde. Kısa kollu bile giymiştimmmmmmm..
Paylaşımını gördüm facede bakacam ama fena bısı yok dımı korkmayalım sonraaaaaaaaaaaaaaa

ben korktum hatta sonuna dek izledim desem yalan olur

ebnde dün bi pantolonla t-shirt aldım ama 38 bile büyük geliyo halen ben yne de 38 aldım hiç olmazsa 1 ay giyim didim waikikiden kotla üstüne de şu esprili t-shirtlerden aldım tabi uygnu bi cüzdan ve ayakkabı da almak zorunda kaldım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…