-----2010 KASIM hamişleri----

BEBEĞİNİZİN HATIRALARINI SAKLAYIN

Size ait 10 cm'lik bir ayak tabanı çiziminiz olsa, ona her baktığınızda annenizi mutluluk gözyaşları ile anmaz mıydınız? Şimdi hemen işe koyulun ve çocuğunuza ait her türlü anıyı saklayamaya başlayın. İşte size birkaç öneri:
Bebekler için hazırlanmış bir hatıra defteri edinin ve içine aklınıza gelen her mutlu anıyı yazın. Bebeğinizin yakın dostlarının yazılarını da bu deftere koymayı unutmayın.
İlk saç kesiminden kalan saçları, minicik tırnakları küçük bir zarfa koyun ve saklayın.
Göbek kordonunu, hastane çıkışında sizde kalan belge ve kol bantlarını muhafaza edin. (Göbek kordonunu onun gitmesini istediğiniz okulun bahçesine bile gömebilirsiniz!)
Elinize bir suluboya alıp ayak tabanının ve avuç içlerinin kağıda renkli baskısını çıkarın. Kırtasiyelerde satılan ev ve ayak izlerini saklamanızı sağlayan hazır killerden edinin.
Kamera, fotoğraf makinesi, cep telefonunuzun kayıt düğmesi, aklınıza gelen tüm kayıt edici cihazları evde sürekli kullanın. Video kasetlerini etiketleyerek sınıflandırın.
Onun elinde tuttuğu kalemle yapılmış sanat eserlerini (!) saklayın. Çocuğunuz ileride bir ressam olur bakarsınız, kim bilir?

BEBEK ARABANIZI SEÇEREK ALIN

Bebek arabası seçmek önemli iştir. Arabanızı rengine ve görünüşüne aldanmadan işinize ne kadar yarayacağını düşünerek satın almalısınız. Hele ki bebek arabasının alınma işi aile büyüklerinden birine verilmişse mümkünse başında bulunmalı, öngörülü bir seçim yapmalısınız. Çünkü bebeğiniz uzun bir süre o arabada takılacak.

Bebek arabalarının taşıyabildiği ağırlık kapasitesi sizin seçiminizi etkileyen en önemli faktörlerden biridir. Örneğin bebeğin ilk ayları için ayrı, sonraki dönem için ayrı oturma yerleri bulunan bebek arabaları mevcuttur. Eğer bebeğinizi 2 yaş ve sonrasında da aynı arabaya oturtmayı düşünüyorsanız, buna göre bir tercih yapmalı ve satın aldığınız yere bu fikrinizi mutlaka söylemelisiniz. Çünkü bebek arabaları genellikle belli bir yaşa kadar olan çocukları taşıyabilirler.

Bebeğin konforundan sonra sizin konforunuz da çok önemlidir. Bebek arabanızı tek elle ittirebilmek ister misiniz? Otomobilinize koyduktan sonra bagajınızda birazcık olsun boş alan kalması sizin için önemli mi? Tek başınıza, kucağınızda bebeğinizle taksiye binmeye çalışırken bebek arabasını rahatça açıp kapayabilmeniz gerekecek mi? Emin olun bu sorunların hepsini çözüme kavuşturan bir bebek arabası bulmak zordur, bu yüzden aldığınız ürünün tipini sizin için hangi kullanım özelliğinin daha önemli olduğu belirleyecektir. Mesela portatif ve az yer kaplayan ürünlerin tek elle itilmesi zordur ve yaşlı aile büyüklerinde bel ve sırt ağrısına neden olabilir. Ya da şık bir 3 tekerlekli model çok rahat sürülür ama bagaja sığması sizin valizinizi yanınıza almanıza sebep olabilir.
Artık pek çok bebek arabasında olsa da tüm güvenlik ayarlarının tam olduğundan da emin olmalısınız. Bebek arabanızın mutlaka 3 veya 5 noktalı emniyet kemeri, sağlam ön veya arka frenleri, dengeli bir duruşu ve bebeğinizin yüzünü gözünü yaralamayacağı bir iç yapısı olmalıdır.

canım bende de benzer bi dert vardı. 3 günde bir çıkıyordum ıkınmamak için dakikalarca wc de bekliyordum...
kayısı ve su işe yaramadı bana yarayan:
sabahları aç karna kvaltıdan yarım saat önce 2 büyük bardak limonlu su içmek oldu.
gece susuz kalan bağırsaklar birbirine yaklaşırmış. su ile genişlermiş...
ben şimdi ağrısız, kanamasız, ıkınmasız wc den cıkıyorum

ayrıca yürüyüş yapmak da bana ii geliyor. yürüyüşten bi kaç saat sonra tuvalet ihtiyacı duyuyorum. bilgine.

dene ama cok sıkıntıdaysan ilaç versin doktorun...

arkadaşlar;
kabızlık için;
sabahları uyanınca ılık su içmek,
kabak,pırasa ve bol yeşillik,
armut,kuru kayısı incir ve kabak çekirdeği,
gün içerisinde bol su içmek ve kabuklu elma yemek
sabahları zeytini bol yağla tüketmek iyi geliyor.
karnımız büyüdükçe bu şikayetler artar çünkü bağırsak hareketleri yavaşlar.
Anne olmak ne zor şey yaff

merhaba hamişler,
güzel haberlerde duyduk, kurtlanan arkadaşları da gördük. Herkes dikkat etsin kendine yaaaa. Bende tetanoz yaptırdım fakat kolum şişti 3 gün boyunca buz tedavisi yaptık. bugün iyileşti bakalım. Cuma günü bende oğlumu göreceğim heyecanlanıyorum şimdiden. Bu arada ben doğuma hazırlık kursuna gidiyorum bu 4. haftamız bursada oturan arkadaşlar varsa hamitler tokide bulunan ana çocuk sağlığı merkezinde eğitim.

aaa hemsehrım varmıs benım
ne guselmıs bu kurs ısı ama bana cok ter ertugrulkentte oturuyorum..
7 mayısta koruparkta semıner var haberın varmı

yoktu bi kre yeni çıktı

ilacı yasak bakalım yarın olsun sabh randevum var :44:

radyalogada gtcez dua edin bana :82:

ya bu çoçuuun hareketlerını gobegıme bakıpta ıslemek nasıl gusel bıseymıs

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…