- Konu Sahibi minikcadimm83
-
- #24.121
GEBELİKTE YATIŞ BİÇİMİ
Alışık olduğunuz yatış biçiminizden gebelik sırasında vazgeçmeniz, altı yaşındayken oyuncak ayınızdan vazgeçmek kadar zordur. Bu nedenle bir süre uykunuzdan olursunuz, fakat bu durum yalnızca yeni yatış biçimine alışıncaya kadar sürer.
Sıklıkla kullanılan iki yatış biçimi (sırtüstü ve yüzüstü) gebelik sırasında uygun değildir. Çünkü yüzüstü yatış, karnınız büyüdüğü için bir karpuzun üzerinde yatmak ne kadar rahatsa o kadar rahattır. Sırtüstü yatmaksa daha rahat olmasına karşın, rahminizin bütün ağırlığı sırtınızın, barsaklarınızın ve inferior vena cava denen vücudun aşağı kısımlarından kalbe kan geri dönüşünden sorumlu olan damarın üzerine biner. Bu da sırt ağrılarını ve basurları arttırabilir, sindirim işlemini engelleyebilir, solunumu ve dolaşımı bozabilir ve kan basıncınızın düşmesine neden olabilir.
Bu, ayakta uyumanız gerekiyor anlamına gelmiyor. Kıvrılarak ya da uzanarak bir tarafınıza yan yatmanız, tercihen de sol yan tarafınıza yatıp arasına yastık koyarak bir bacağınızı diğerinin üstünde çaprazlamanız, yalnızca sizin için değil bebeğiniz için de en iyi yatış biçimidir. Bu yatış biçimi yalnızca besinlerin ve kanın plasentaya en üst düzeyde ulaşmasını sağlamakla kalmaz, aynı zamanda böbreğin işlevlerini en iyi şekilde yerine getirmesini sağlar ki bunun anlamı da atıkların ve sıvıların vücuttan daha iyi atılımı ve diz, ayak ve ellerde daha az şişmedir.
Bununla birlikte çok az insan bütün gece aynı yatış biçiminde kalmayı başarabilir. Uyanır ve kendinizi sırtüstü veya yüzüstü yatar durumda bulursanız telaşlanmayın. Bunun hiçbir zararı yoktur. Yan pozisyona dönün ve uyuyun. Birkaç gece kendinizi rahatsız hissedebilirsiniz, fakat vücudunuz çok yakında yeni yatış biçimine alışacaktır.
Günaydın tatlı anneciklerr a.s.
asinazcım gerçekten süper bir deneyim olmuş, süper cesaret toplamışsın
inş. bizler de hayırlısıyla kolay sağlıklı bir doğum geçiririz :lepi:
gözün aydın opuyorumnanaktan
bekliyoruz hihoyyyt
Maşaallah gerçekten, inş. bizim tecrübelerimiz de en az bu kadar güzel olur :1hug:sağol cnm,evet cnm sper bi deneyim oldu her anını yaşadım onunla beraber,gülüşünü,neşesini,doğurmaya yakın sancıdan ağlaması,ama herşey ney değer biliyor musunuz,önce bebebğin,sarılı bir bez de doğumhanden sağlıkla bi hemşire kucağında çıktığını,sonra kısa süre sonra arkasından,tekerlekli sandalyede gayet sağlıklı gülerek,yeniden doğmuş gibi çıkan bir anneyi görmek,bence anne bir bebek dünyaya getirirken kendisi e onunla beraber yeniden dğuyor sanırım ben arkadaşımın gözlerinde bunu gördüm
tatlım öncelikle maşşallah bebeğineGünaydın güzel Anneler
Canım dikkat et kendine dısardan bır şeyler yemeye özen göster çok geçmiş olsun.
Dila ve Simenay canım sizlerede cok geçmiş olsun bir an önce aramıza donun bebişlerinizde sağlığına kavussun.
Bende bugun Dr.uma gittim kontrolum vardı Her kontrolumde elim yuregımde giderim ama çok sukur herşey yolunda dedi doktorumuz kızım 756 gr.olmuş.Bilen arkadaşlar vardır ben bu aya kadar fazla kalkmamaya dikkat ediyorum artık kısa kısa yuruyusler yapabılırsın dedi doktorum ama pruluton iğneye haftada 1 yine devam.Bu arada domuz grıbı asısını sordum Aralık ayında hamileler için gelecek olan asıdan vurdur dedi.Cunku hamileler için cok tehlikeli bu hastalık dedi.Ama yan etkileri tabiiki var cok yenı bir ası bu dedi kimse emin olarak bir şey soyleyemiyor ama bana soracak olursan vurdur derim dedi ne yapacagımı sasırdım ama buyuk bir ihtımalle ası olacagım bende.
Kızlar birde bir şey sorucam bu ayda artık bebeklerimiz baş asagımı durur ya keske hep bası yukarda dursa benim ki.Korkuyorum boyle
canım gunaydın sana da... opuyorumnanaktan
hava dedıgın gıbı cok kotu, bu havada senın gıbı evde olmak ıcın neler vermezdım, kıymetını bılllllmaz:
ben 4 boyutlu ultrasona gırecegım gun, ınanılmaz heyecanlıydım bızım beyde bunu hıssettı heralde tum gun boyunca ultrasona gırene kadar dakıkada 1-2 tekmeledı, yarın dıkkat et bakalım senın kuzunda yapacak mı kaydirigubbakcemile5zemuszemus
sağol cnm,evet cnm sper bi deneyim oldu her anını yaşadım onunla beraber,gülüşünü,neşesini,doğurmaya yakın sancıdan ağlaması,ama herşey ney değer biliyor musunuz,önce bebebğin,sarılı bir bez de doğumhanden sağlıkla bi hemşire kucağında çıktığını,sonra kısa süre sonra arkasından,tekerlekli sandalyede gayet sağlıklı gülerek,yeniden doğmuş gibi çıkan bir anneyi görmek,bence anne bir bebek dünyaya getirirken kendisi e onunla beraber yeniden dğuyor sanırım ben arkadaşımın gözlerinde bunu gördüm
günaydınnnn güzel annişler opuyorumnanaktan
sincapcım geçimiş olsun hayırlı haberlerle dön inşallah
asinazcım gözün aydın canım bebişine doymuşsun ve yaşadığın deneyim muhteşem kimseye nasip olmaz cesaretlenmek açısından süper olmuş senin için arkadaşın güle güle büyütsün bebişini darısı bizlere olsun inşallah :Saruboceq:
güzel annişler benim göbişimde garip bi ağrı var geceden beri sanki göbek deliğim çekiliyor gibi geriyo doğru bebişimide iki gündür hissedemiyorum kafam allak bullak oldu yaa çokmu takıyorum acaba normalmi senağlama
asinazcım arkadaşın epidural yaptırdımı?
kaydirigubbakcemile5
ne güzel yaa
bu arada benim göbeğim bi kaç gündür böyle öne doğru sivrileşti sanki :CüvCüv:
asinazcım gözünaydın ne güzel görmüşsün prensesini maşallahbende bu ctesi görücem prensesimi seninle aramızda gün farkı var çok yakınız birbirimize bakalım bizimki kaç gr olacak.
hasta olan arkadaşlara acil şifalar diliyorum..bende yeni gripten kurtuldm.hala öksürüğüm devam ediyor.doktorum buğu yapmamı önerdi.onunla rahatlıyorum.tavsiye ederim soğuk algınlığı geçiren arkadaşlara.
Asinaz ne güzel bir deneyim yaşamışsın Allah arkadaşının bebişine sağlıklı hayırlı güzel bir ömür nasip eylesin...Ayrıca kuzuna maşallah annesi
günaydınnna.s.
ben herzamanki gibi hala uykuluyummirmirmirmir
hasta olan arkadaşlar geçmiş olsun bebeğini görenlerin gözü aydın Allah nazarlardan saklasın kuzuları
hava kasvetli ben tembelim bugün nasıl geçecek bilmiyorum yarın olsa da görsem kuzucuğumu hayırlısıyla bu ayrıntılı usg heyecan yaptı bende inaşallah güzel haberler alırım
sizler nasılsınız canlarım herkes iyidir inşallah
cnm benim drum 1-2 hafta sonra yaptırtıcaktı ayrıntılıyı,ama ben dün druma ben çok takıyorum offf ya gibi bişiler dedim,dr da ben zaten her kontrolde farkındaysan en 10 dakika bebeğini inceliyorum dedi,sana sürekli bak kolou,bacağı kulağ vs diyorum ded,yarık dudaklı filanda değil dedi,sadece bura göremeiğim tek şey ayrıntılıdan farklı olarak damalrlar dedi,ama şöyle bi açıklama yaptı,ben bi kadın dopum dru olarak dedi,en az sizin kadar kafama takardım herşeyi engel olamazdım,fakat bildiğim bir doğru ise daha doğusu inandığım,olumlu düşünüp olumluyu çok rahat çağırabilirsin,sakın bebeğini ve kendini etkileme iyi düşün iyi olsun gerçekten çok doğru dedi,akşamada girdim,ve tertemiz çıktı çok şükür,senin de çok güzel çıkıcak bak görürsün
bana bi ticker yapın nolur yaw,
sat 22 haziran
21+1 günlüğüz
kızçem olucak inşallah
şimdi biraz uzanim geçmişi okurken belim ağrıdı
piştii vereliniortak kaydirigubbakcemile3asinazcığım yapıyorum hemen
asinazcığım yapıyorum hemen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?