2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

İkea da öyle, Allah bilir orayı da sen çizmişsindir :)

dikkat et 1 saatte 4 kereden fazlaysa doktorunla görüş benim sabah oluyor ve artık uzun süre yürüyemiyorum

bende bir o kadar aldım ama artık tombul gibiyim
banada beebğin kafası yukarıda dedi doğuma doğru döner dedi

canan bende magnezyum tozunu içmezsem hemen o gece ağrıyor özellikle baldırmda oluyor

Koyarız inşallah koca göbeklerimizle herkesler bize bakacak

şaşıp kalırlar galiba bugün hamileler günü heralde falan diye
alkisalkisalkis
nerde oluyor bu hijyen

naber simenay ankarada buluşma oldumu?

Somonu 1 kere yedim ve gerçektende çok güzel tavsiye ederim.Alimunyum folyoda pişen bir tarif var sana onu yolluyorum çok sağlıklı kendi yağında pişmesi hele .Afiyet olsun size
Malzemeler:

Her dilim başına:

* 2 adet Somon dilimi (kişi sayısına göre arttırabilirsiniz)
* 4-5 sap dere otu yada maydanoz
* 1 diş sarımsak
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı
* tuz
* karabiber

Yapılışı:

* Balıkçıda ayıklatıp dilimlettiğimiz balıklar güzelce yıkanır. Fırın 200 dereceye ayarlanır,
* Aliminyum folyo fırça yardımı ile yağlanır. Folyo, fırın tepsisine serilir ve ortasına 1 dilim balık konulur, üzerine sıvıyağ, dövülmüş sarımsak ve diğer malzemeler ilave edilerek folyo ile paketlenir.
* 25-30 dk. fırınlandıktan sonra, folyo açılarak servis tabağına alınır. Taze soğan, dere otu isteğe göre limon ve taze karabiber ile renklendirilerek servis yapılır.

Simenaycığım sıcak sütün içine bir iki tutam karabiber ve 1 tatlı kaşığı bal katıp içersen öksürüğüne iyi gelir bunu bana doktor söylemişti bana çok iyi geldi bir dene istersen

Canım , akşam bir deneyeyim, inşallah iyi gelir, teşekkür ederim.

vayyy sımenaycımmm sositososito
cok havalı :kedi:
bizde orada gezerken kulaklarını cınlatacagız...zemuszemus

Evet çınlatın kulaklarımı, bekleyecem o gün haa..

İkea da öyle, Allah bilir orayı da sen çizmişsindir :)

Yok canımcım, ikea yi ben çizmedim ama çizmek isterdim :))

naber simenay ankarada buluşma oldumu?

Ne olsun Mutlucum, yuvarlanıp gidiyoruz işte, sende iyisin umarım, buluşma olmadı, ertelendikten sonra tekrar buluşma için ses çıkmadı Ankaralılardan, bayramdan sonra yapsak iyi olur aslında, kar-kış olmadan, bu sürede de hastalar iyileşmiş, düşenler toparlanmış olur :))

canım çok teşekkür ederim...benzer bir tarif bulmuştum ben de...ikisini karıştırıp bi deneyeyim zaten tarifler birbirine çok yakın....inş. dediğin gibi güzel olur kolaymış ayrıca...

SnowWhiteQueen, Canım ben vejetaryenim belki buradan okumuşsundur ama ben bile somon balığını yiyebiliyorum, sana kendi yaptığım tarifi yazayım, çok hafif oluyor ve bıkmadan yenilebiliyor.

Balıkçıdan aldığım ayıklanmış somonları bir güzel yıkıyorum, sonra üzerine tuz serp, balıklar tuzu tolere edebiliyor, ama fazla tuz dökme sakın..
Sonra fırının tepsini hafif yağlıyorum, yada pişirme kağıtları var ya, onlardan seriyorum tepsiye, temizlemesi de kolay oluyor hem.
Tepsiye halka şeklinde doğranmış kuru soğanları diziyorum, üzerlerine balıkları diziyorum, balıkların üzerine de yine halka şeklinde doğranmış limonları diziyorum, fırını 200-225 dereceye ayarlayıp 50-60 dakika pişiriyorum..
Ne bir koku nede kötü görüntü yok, afiyetle yenebilir, pişirmesi çok basit.. Yerken limonları üzerinden al, ama altta kalan kuru soğanlar çok lezzet veriyor, ben onları da yiyorum :))

Bu arada balıkları hiç tuzlamasan da olur ama ben tuzlu olunca daha çok sevdim, bir de balıkların üzerine fırına vermeden önce extra yağ falan dökmene gerek yok, kendi yağı ile pişiyor, pişirme kağıdı koymayacaksan tepsiye, tepsiyi balıklar yapışmasın diye hafif yağlıyorum, eğer kağıt koyarsam hiç yağlamamam gerek te kalmıyor zaten.

Selam kızlaaar ben geldiiim geçmişe bakmadım herkes iyidir umarım. a.s.
Ben de dün oğlumu gördüm kocaman olmuş minik sıpam opuyorumnanaktan 692 gr dedi dr 'umuz. Boyunu söylemedi ama ben internetten ufak bi araştırma yaptım FL 'yi 7 ile çarpınca boyu çıkıyomuş bilmiyordum ben . Ona göre de boyu 31.6 cm Nilüfercim bilgilerimizi yenilersin artık yerimseniben haftamız da 24+3
Şeker testimiz de yapıldı sonucunu bugün aldım çok şükür onda da bi problem yok. hihoyyyt

Bu akşam Allah izin verirse memlekete gidiyoruz bayramı orda geçircez dönüşte görüşürüz artık inşallah

Son düzenleme:
kızlar kuju dan haberi olan var mı , merak ettim kac gundur gözukmuorr CADIARZU

Kuju, bayram için başka bir şehire gitmeyecek miydi, ben öyle hatırlıyorum..
Çatladapatla dan haberi olan var mı, bende onu merak ettim, geçen haftada yoktu topikte, bu hafta da yok, ev arıyordu, acaba buldu da taşınma işiyle falan mı ilgileniyor, umarım sorun yoktur..

evet canım biliyorum vejateryen olduğunu...cidden lezzetli o zaman bu balık...deneyeceğim tarifini...teşekkürler:)

handeciğim kujunun dün yazdığı mesaj burada buyrunnnnnnnnn

canım gözün aydın maşallah bebeğine de sana da :)

Canımcım, gözünaydın, maşallah kuzuna da..

handeciğim kujunun dün yazdığı mesaj burada buyrunnnnnnnnn

AHH canım benim sagol opuyorumnanaktan
merak ettim bende onu, sagsalım gider gelirler insallah,
benimde catla patladan haberim yokk :uhm:
bide bisey sorcam ne zamandır aklımda bi turlu fırsat olmadı, bu topigi acan gulguzeli nerde o acmıs topigi ama yok :1no2:

Gülgüzeli ile ilgili geçenlerde de bir sohbet geçmişti, sanırım hala hamile kalamamış, kendinin sayfasını ziyaret ederseniz, hakkında bilgi sahibi olursunuz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…