2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar, gelelim sgk olayına...

Ben önceden yazmıştım bunu Temmuz Ağustos gibi pek yankı uyandırmamıştı...

Özel sandıklarda sgk ya devredilecek....

Yapılabilecek iki şey var herkes için:

1. Devlet hastanesine gitmek ve orada doğurmak,
2. Özel sağlık sigortası yaptırmak... (Bu da biraz tuzlu)

hadi yaa:)) ben bir an önce yeni doğan bakımıyla ilgili bilgi edinsem iyi olacak:)) bez olayını bile bilmiyorum öbür şeyleri ne yaparım kim bilirkaydirigubbakcemile3cahilliğin gözü kör olsun...

Sanki biz kitabını yazdık :)
Hep kulaktan dolma canım benim bildiklerim de...
Zamanı gelince kendi doğrularımızı bulucaz biz de...
Bir de bi kitap okudum ben, o biraz faydalı oldu...

ayyy allahım gülmekten öldüm lan burda...
sabah sabah alemsiniz...kızımın gülnlüğünü yazıyodum konuları kaçırmışım...
yenidoğanlar ilk günlerde gübde 8-10 kez çiş yaparmış e sezeryan doğum yapacağıma ve hastanede en az iki gün kalacağıma göre 20 taneyi garantiledim ben...
kızlar ya emzik ne zaman veriliyo bebeğe?
of hiç bişe bilmiyos ya napıcaz biz?
önümüzdeki hafta yani maaşlardan sonra odasını almaya gidicez sitelere 19 u cumartesi olur kısmetse.hayrına biri çıksada neyi kaçıncı hafta alacağımızı bi yazsa

Malesef, ülkemizde böyle işte, gerçekten maddi imkani olmayanlar için zor bir durum, Allah yardımcıları olsun, yurt dışında bu işler daha sistematik ve düzene oturmuş durumda, ne güzel..

bende ablamın hamile kıyafettinde bir iki tane olanları aldım.
Pantolon büyük beden olarak aldım hamile pantalonu bulamadım doğru düzgün en dandik şey burda 40-60 TL arası
38 beden giyordum 42 aldım bel olark düşükte olsa iyi giyorum...
İç çamaşırı atlet 3 adet pamuklu 2 beden değilde 3 bedenini aldım esnek ve sıkıda tutuyor karnım ısınıyor.
İç çamaşırı 2 giyen ben 3 aldım ve pamuklu korse gibi ama değil göbeği bile sarıyor 3 adet beyaz krem ve siyah aldım...
Badi hala eskilerini giyorum göbek açılıyor ama üzerine bol giyorum....
Bir tane ablamdam 2 tane de ben bol elbise aldım.
Ayakkabılarım hala aynıları 3 yıllık şişme filan yok onları giyorum.
Bir tek eşofman ve gecelik sıkıntım var olmuyor lastikleri sıkıyor...Bende gecelik giyorum sadece

Biz de ocak başında gideceğiz...

Gidince fiyat ve adres alsana...

Belki biz de aynı yerden alırız...

Ne güzel yazmışsın...
Sosyal devlet senin anlattığın gibi birşey olsa gerek.
Güzel ülkemde ise sağlık, eğitim, güvenlik, herşey paraya bakıyor.
Paran yoksa ya da kıt kanaat geçinebiliyorsan vay haline...

ben hamileliğimi ilk öğrendiğimde almıştım arşivlik bence çok güsel yaaa...bendeki doğum çok kolay oldu epiduralli sendeki farklımı ben onu öyle görünce doğururum demiştim ama.

epiduralli anım bundakide..ama net görüntüğü için rahatsız edebilir belki...

aaa niye açılmadıki...bende açılıyorCADIARZU

Şimdi gelelim bebek beslenmesine...

Bebek ya bizden emecek yada biberondan (kaşık uçlu olması farketmiyor)

Onun için mümkünse hiç biberon ve emzik verilmemeli, 6 aya kadar....

6. ayda biberon için geç olabiliyor... Onun için ben 5. ay civarında ufaktan tanıştıracağım diye düşünüyorum...

Bebek başta bizi emerse ilk 4-5 ay biberon yada emzik gerekmiyor yani....

şimdiden alışsın bence yanınıza yatırmayın sakın oldu mu çok tuhaf oluyor yaaa rüyadan birden uyanmak filann hele ki sayıklıyorsan

walla hayretler içindeyim:)) diğer kıyafetlerin olmuyormu? bn önceden giydiğim iç çamaşırlarımı giyiyorum, sadece sütyenler olmuyokaydirigubbakcemile3
atlet konusundada çıtçıtlı bodyler gayet rahat oluyor we heryerini kapatıyor,
diğer bütün bluzlarımı kazaklarımıda giyiyorum,
üzerime uzun hırkalarımı giyiyorum,
3tane hamile pantolonum war onları değişe değişe giyiyorum,
bide hamile kalmadan önce giydiğim süper düşük bel kotum wardı biraz bol oluyordu onuda önünü iyice düşürüp giyiyorum
bnce sende bir dene canım ben daralırım nan öle hergün aynıkötükedihüso

Malesef...

Sosyal devlet sosyal olmak için yeşil kart çıkardı, memlekette parası olan olmayan herkes peşine düştü yeşil kartın... Adam taksici, 2 taksisi varmış kendinin, bana geçen gün takside anlattı, hanımıyla kendisi için yeşil kart çıkarmış....

Oha desem adama az kalır... Adam benden zengin, ben vergimle onun ödemediği vergisini ve sağlık güvencesi karşılıyorum...

Herkes bu vaziyette üretmeden tüketmeye kalkışıncai bütün yük malesef maaşlı çalışanlara düşüyor... O zaman ben de nerde adalet diyorum...

Katılıyorum.

Hatta ilk zamanlar bebek memeden emmese bile, biberon verilmesi tavsiye edilmiyor, kaşıkla beslenmesini daha uygun buluyor doktorlar. (Bkz. Prof. Dr. Gülbin Gökçay - Yaşamın İlk İki Yılında Çocuk Sağlığı ve Bakımı)

İlk 2 ay biberon ve emzik verilen bebeklerde, meme başı şaşkınlığı denen durum oluşuyormuş. Biberondan kolay geliyor ya mama, sonra memeyi emmek istemiyormuş uyanıklar...

Sanki biz kitabını yazdık :)
Hep kulaktan dolma canım benim bildiklerim de...
Zamanı gelince kendi doğrularımızı bulucaz biz de...
Bir de bi kitap okudum ben, o biraz faydalı oldu...

canım faydası olmuş:))ben günde 1 bilemedin2 tane yeter diyodumkaydirigubbakcemile3

8-10 kez mi ? ben susayım ve bir kitap alaym en iyisi..ben de bişey bilmiyorum dilacım..annelerimize çok ihtiyacımız olacak anlaşılan...

selkie canım işyerinin pc. dendir blki evde bir daha denerim artık..

hah işte sorunda orda zati...
bilmiyozki emcekmi emmicekmi..yani hastaneyegiderkende biberon ve emziğini hazırlamak zorundayız.
ben don atlet işlerini kocabeyoğlu pasajında hallettim.
3 beden donlar aldım geniş geniş pamuklu 2 liradan çok rahat hamile kilotları tee göbeğe kadar onu sonra al dedi ordaki kadınceyiz.
bide çıtçıtlı atletlerin en büyüğünden aldım oluyo banim koca totoma.
kıyafet sorunum olmadı benim yaa te ikl aylarda 3 tane pantolon almıştımya hamiş pantolonu onları giyiyorum hala...hafta sonuda taytımı giyiyom kociş kızıyo ama olsun napim başka rahat bişeyim yok...
kıyafete ilgili problem yok ama kızçeme neler alıcam neyi ne zaman alıcam bilmiyorum kıslar yaa...

:lepi:ilk 6 ay emzik wermezsen ondan sonra hiç almayabiliyorlar canım o yüzden 40 ı çıkmadan yalancı emzik werilmelidir bebeklere hem emme reflexleri gelişiyor, annesinin memesni daha kuwwetli emiyor,
bu sebeple kesinlkle yalancı memeye alıştırılmalı!!!!

orası sosyal devlet anlayışında burası ise soyguncu devlet anlayışında da ondan böyle yasa farkalrı var şekerim :):):) neyse hayırlısı bakalım nasıl olacak istanbulda doğum yapan arkadaşlar için yunus emre hastenesinin çok iyi olduğunu ve ayrıca normal doğumun felan da çok ucuz olduğunu duymuştum ve orada yapmaya karar vermiştim bakalım ocaktan sonra neler oalcak :):):

özel sağlık sigortası ancak ve ancak gebe kalmadna 3 ay önce sigorta yaptıran hastalrın masraflarını karşılıyor diye bişliyorum doğru mu ?

ben ayakkabı olarak geçen aya kadar converse lerimle gelmiştim şimdi bot olarkata gene kaynanm saolsun almanyadan bi tane kışlık bot getirmişti üstelik aynısından iki tane almıştı ben akıllı birini tutuum bi akrabalarına hediye etmiştim bu kadar rahat olacağımı bilsem vermezdim bi dahaki hamileliğimede bunalrı giyerdim ortopedik ve acayip sıcaklar

bi tane spor beli lastiki pantolonum var hala oluyor birde hamile pantolonu almıştım ümraniyeden fiyatını hatırlamıyorum onu giyiorum bak kızdım şimdi kaynanama pantolon getirmedi hiç bana oğluna getirdi hep :):):) kaydirigubbakcemile3

iç çamaşırı hamile ler için ümrnaiyede var 3 - 4 liraya çok ta rahat ucuz olanını alın yıkanınca kumaşı esnediğinden daha kullnışlı oldu :):):

üst kazakalrım ise ben türbanlı olduğum için tunik giyiordum iki tane tuniğimi daha ilk aldığımda bu hamilelik gibi dalga geçmişti annem şimdi onalrı giyiyorum ve çok rahatalr :):):

analşılan hepimiizn sınırlı bir gardolabı var :):)):

ya var ya bide hanımalra çok lışveriş meraklısı felan derler ya aslıdna bakın nasılda idareyi biliyoruz benim kcoamın askerde kendi üstüne başına aldığı kadar kıyafeti ben hamileliğimde almadım valla :):):): kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

Yok, canım sığmam mümkün değil...
Bence 1 ay içinde sen de sığamayabilirsin...
Zaten ben kendime de kilo aldım, bacaklarım falan kalınlaştı... Bildiğin hamile oldum...

günaydın herkese canlarım opuyorumnanaktanbiz bugün ikinci doz aşıya gideceğiz oğlumla.

sgk olayı çok canımı sıktı akşamdan beri.dadyfirst arkadaşımızın yazdığı imkanlara bakınca daha bir öfkelendim.son üç ayım ve ben bu durumda hastane ve doktor değiştirmek zorunda kalabilirim.bu ay kontrole gittiğimde doktorumla konuşacağım ve buna göre karar vereceğim.

kıyafet konusuna gelince benim eski kıyafetlerimden olanlar var allahtan bir tane hamile kotum var üstünede birkaç bluz tamamm.bazen de tayt tunik.ama benimde montumun önü kapanmıyor.şalla falan idare ediyorum önünü ne yapalım.

bebeğiniz için emzik ne kadar iyi? Amerikan Pediatri Akademisi emziklere yeşil ışık yakıyor. İşte size emzik kullanmanın avantaj ve dezavantajları:

Avantajları:

Bazı bebekler için emzik, beslenme arasındaki memnuniyetin anahtarıdır. Emziğin diğer avantajları ise şunlar:

- Emzik, mızmız bebeği sakinleştirir. Bazı bebekler, ağızlarında bir şey emdiklerinde mutlu olurlar.

- Emzik, geçici bir avunma sağlar. Bebeğiniz acıktığında, mamasını hazırlamanız için ya da emzirecek uygun bir yer bulmanız için size birkaç dakika kazandırır. Emzik ayrıca bebeğinize yapılan aşılar ya da kan testleri sırasında işe yarayabilir.

- Emzik bebeğinizin uykuya dalmasına yardımcı olur. Eğer bebeğiniz yatışmazsa, emzik onu kandırabilir.

- Emzik, ani bebek ölümü sendorumu riskini azaltmaya yardımcı olabilir. Araştırmacılar, uyurken emzik kullanımı ile ölüm riskinin azalması arasında bir ilişki tespit ettiler.

- Emzikler emrinize her an hazırdır. Emzik kullanmak istemeyince, atabilirsiniz. Eğer bebeğiniz başparmağını ya da parmaklarını emme alışkanlığı kazanırsa, bunu bıraktırmak daha zor olabilir.

Dezavantajları:

Bebeğiniz emziğe bağımlı hale gelebilir. Eğer bebeğiniz uyumak için emzik kullanıyorsa, emzik ağzından çıktığında gecenin bir yarısı ağlar.

- Emzik kullanımı, orta kulak enfeksiyonu riskini artırabiliyor. Ancak, orta kulak enfeksiyonları bebekler 6 aylık olana kadara az görülmektedir.

- Uzun süreli emzik kullanımı, diş problemlerine neden olabilir. Bebeğin ilk yılı boyunca normal emzik kullanımı uzun-süreli diş sorunlarına yol açmaz. Ancak daha uzun süreli emzik, üst ön dişleri dışarıya doğru çarpıklaşabilir ya da çıkan dişler düzgün bir sırada olmayabilir.

Emzikle ilgili bilmeniz gereken diğer konular:

Eğer emzik kullanmayı tercih ettiyseniz, bunları aklınızdan çıkarmayın:

- Bebek meme emmeye iyice alışına kadar bekleyin, sabırlı olun. Bebeğin meme emerken rutin oluşturması birkaç haftadan uzun sürebilir. Eğer bebeğinize anne sütü veriyorsanız, uzmanlar emzik vermek için bebeğinizin 1 aylık olmasını beklemenizi öneriyor.

- Bebeğiniz her ağladığında emzik vermeyin. Bazen pozisyon değişikliği ya da beşiği sallamak bebeği sakinleştirebilir. Eğer bebeğiniz açsa, emzirmeyi ya da mama vermeyi deneyin.

- Tek parça ve bulaşık makinesinde yıkanabilen emzik seçin. Emzikler parçalandığı zaman tehlikeli olan iki parçadan oluşuyor. Şekli ve dayanıklılığı önemlidir. Çocuğunuzun hoşuna giden emzikten elinizin altında birkaç tane daha bulundurun. Çünkü, birçok bebek, alıştığını emziğin dışındakileri reddediyor.

- Bebeğinizin emziğe alışmasına izin verin. Eğer emzikle ilgilenmezse, daha sonra tekrar deneyin. Bebeğiniz uyurken emzik ağzından düşüyorsa tekrar vermeyin.

- Emziği temiz tutun. Emziği bebeğinize vermeden önce, sabunla ve suyla yıkayın, iyice kurutun. Temizlemek için emziği ağzınıza almayın, bu şekilde sadece bebeğinizin ağzına daha fazla mikrop yayarsınız.

- Emziğinizi koruyun. Sık sık emziği değiştirin, bozulma belirtilerini gözlemleyin. Eskimiş ya da çatlamış emziğin parçaları kopabilir ve tehlikeli hale gelebilir. Boynuna dolanma riski nedeniyle, emziğe özellikle bebeğiniz uyurken ip ya da askı takmayın.

Emziği bırakacağınız zamanı bilin. Eğer kulak enfeksiyonu gibi bir kaygınız varsa bebeğiniz 6 aylık olduğunda emziği bıraktırmaya başlayın. Kendi haline bırakılırsa birçok çocuk, 2 ile 4 yaş civarında emziği bırakır. Çocuğunuzun emzik kullanımı konusunda kaygılarınız varsa, çocuğunuzun doktoruna danışın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…