2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bana da annem anlattı aynı şeyi...
Çağımızda herşey kanserojen...
Pamuk yorgan yaptıracaktım ben, nerde organik pamuk bulacaksınız, hepsi GDO'lu demiş.
Emzik veriyorsunuz bebeklere, o emziklerin hepsi kanserojen maddelerden üretiliyor demiş.
En iyi markaların bile park yatakları, karyolaları, bebek arabaları, herşey Çin'de üretiliyor zaten.
Yapılacak en iyi şey, güvenilir markaların ürünlerini almak diye düşünüyorum.
En azından onların bir kontrol mekanizması vardır diye bir umut taşıyorum hala içimde...

kızlar ikinizide çok geçmiş olsun aman çok dikkat edin şunun şurasında az bir zamanımız kaldı inşallah hayırlısıyla mis kokulularımızı alıcaz kucağımıza...

kızlar eşimi ikna edebilirsem büyük ihtimalle yarın domuz gribi aşısını vurulmaya gidicem aslında vurulmakda istemiyorum ama galiba başka şansım yok oğlum okula getirip götürdüğüm için o virüsü alırım diye korkuyorum allah yardımcımız olsun

canim ya bosver sen bu doktoru kendi doktoruna guveniyorsan sorun yok. ben baska bir doktora gitmeyi hic dusunmedim cunku kafamin karisacagini biliyorum. en basindan beri ben kendi doktoruma guvenmek istiyorum dedim.

hoşbulduk bosnacım.bizimkinin rengide akçaagaç ve düz.valla aynı olacak sanırım canımkaydirigubbakcemile3hatta biraz önce bebeklerin cicilerine bakarken edebiyatçıyla da dolabımızın aynı olduğu gördümhihoyyyt.ahh keşke gidebilsem ikea ya ama sanmıyorum doğuma kadar gidemem enyakın noktalar bursa ve izmir.

Son düzenleme:

cnm ALLAH yardımcımız olsun, hep bağırıyolar tv de şans vermiyolar ama biz kendimize veriyoruz o şansı.bugün bende iyice korktum , ALLAH hepimizi korusunn:Saruboceq:

arkadaşlar baya bi zamandır girmediğim için yazcaklarım birikti,.değindinizmi bilmiyorum bu konuya,.özel hastaneler %70 artıyomuş,.bende özel hastaneye gittiğim için bu benide etkileyecek,.bu hafta sonu bebikimi görmeye gitcem,hemde fiyatları araştıracam,.hadi %10 20 olsa veririz.ama %70 baya bi çokk,.sinir oldum anlayacağınız.bu saatten sonra doktorumu değiştirmek çok zor gelecek,.offffff...

canım bende duydum onu, ama daha kesinlesen bırsey yok karar asamasında diye bilyorum ben :uhm:

Emzikler Hakkında Herşey

Emziğe Evet mi Hayır mı?

# Bebeklerin en büyük ihtiyacı emmektir. Emen bir bebek, kendini emme işine odakladığından ve emmek sinir uçlarına hoş bir uyarı verdiğinden bebek kolayca sakinleşir. Uyuması daha kolay olur.
# Anne emziremediğinde, ikiz bebeklerde veya anne bebeğinden uzakta olduğu zamanlarda emzik bebeğin emme ihtiyacını karşılayacak ve ona güven verecektir.

Silikon Emzik mi, Kauçuk mu?

# Kauçuk: Diş çıkartan bebeklerde. Çünkü; kauçuk elastik ve dayanıklıdır.
# Silikon: Diş çıkarmamış bebeklerde. Çünkü; formu kolay bozulmaz

Damaklı mı Damaksız mı?

# Damaksız: 1 yaşından önce.
# Damaklı: 1 yaşından sonra. Daha elips ve yukarı kıvrık olduğundan, ağızda ve dişlerde deformasyona neden olmaz.

Nasıl Temizlenmeli?

# Kauçuk: Soğuk su yardımıyla sterilize edilmelidirler.
# Silikon : Sıcak su yardımyla sterilize edilmelidirler.

Biberon Seçimi

# Biberon alırken haznesi büyük ve başlığı silikon olanları tercih edin.
# Daha sonra emzik başlığı değiştirilerek ya da kenarlara kulp takılarak alıştırma bardağı olan biberonlar işinize yarayabilir.
# Kapağı kapandığında sızıntı yapmamalıdır. Bu şekilde çantanızda rahatlıkla taşıyabilirsiniz.
# Emzik deliğinin bebeğinizin yaşına uygun olmasına dikkat edin.Bebeğiniz büyüdükçe daha büyük delikli başlık kullanın. Aksi takdirde bebeğiniz yorulur ve içmesi gerektiğinden daha az süt içer. Genelde delik büyüklüğü 3 aylık periyodlarla değişir.
# Eğer emzirmiyorsanız en az 4 tane biberon almalısınız. Emziriyorsanız 2 adet yeterlidir. Biberonun Temizlenmesi
# İlk satın alındıklarında su ile yıkanıp 5 dakika suda kaynatılmaları gerekir. Bundan sonra tercihen bulaşık makinesinde veya sıcak sabunlu su ile yıkanmalı ve durulanmalıdır. Daha sonra temiz bir havlu veya benzeri bir örtü üzerinde kurumaya bırakılmalıdır. Bebek beslenmesinde kullanıldıktan sonra içerisinde mama bekletilmemelidir. Kalan mama dökülüp, fırça ile biberon önce su ile daha sonra sabunlu su ile yıkanmalıdır. Bundan sonra da 5-10 dakika kaynar suda kaynatılmalıdır. Bir sonraki beslenmeden önce yine durulanmalıdır. Bir sterilizatör alınması hararetle tavsiye edilir.
http://www.biberon.com.tr/asp/menu_items.asp?ID=32

ebrucum evet keske sızde orada olsaydınız, eger ıstanbul taraflarına gelirsen mutlaka haber ver gorusuruzzzz zemuszemus
bu arada cook tesekkur ederım biz kk olarak hepımız cok sekerızzz :kedi::enbuyukkk:
canım ya cok sagol istanbulda ablam war ewli bankacı insallah yolum düşerse cok isterim ama hamile olarak görüşmeyi cok isterdiimopuyorumnanaktan..kıskandım sizi walla..

nilüfercim merhaba geçenlerde bizde bahsettik bu konudan.maalesef ki 1 ocaktan sonra uygulama kesin olarak başlıyor.hastaneler denetlenip durumuna göre (yatak kapasitesi,çalışanları vs.) bakılıp alacakları yüzdede böyle belirlenecekmiş.ben bu ayki kontrolümde muhasebesi ile görüşeceğim bakalım hastanenin.

fty cim gecelik pijama takımını merak ettim ekle tamam bi bakalım..önden dügmelimi aldın benim baktıgım da sirin bişeydi dügmeli degildi ama boldu rahattı yani bende bu ayın sonu alıcam insallah

aksam fotosunu ceker eklerim canim. yariya kadar dugmeli bu arada. robadan bol iniyor birazcik.

canmcım güle güle kullan..bende bu hafta içi almayı düşünüyorum ahsap olcak büyük ihtimal..aklnızda bulunsun odada cok cart renkl bebeklde uykszlk uykuya gecememe duuurumu yaratırmış bende cart pembişler düşünüodum artık daha yumusak renklere bakıcam düz beyaz da bana hastane ortamını cagrıstırıyo bembeyazda olmasın istiorum

çok sağol canım.ben mesela düz beyaz olsun çok istedim ama burda öyle çok fazla seçenek yoktu.bu aldıklarımda açık krem gibi.ve çok kullanışlı bu renk etkilemez heralde cart değil çünkü.eğer düşünürsen bir bak derim koçtaşa benimki montajlanmadığı için resim koyamıyorum.sitesine girersen ama var orada daha farklı modeller devar tabii.

merhaba arkadaslar umarım hepiniz iyisinizdir
ben tam kış mevsimine burundum.. hafif bi karamsarlık durgunluk..
gece uykularımda cok yok olsada tuhaf ruyalarla dolu sabah telefonla uyandım eşim hadi gel sanada H1N1aşısını vuralım dedi biraz duraksadım ama gittim yaptırdım .. insallah hayırlı olur.. dusunmuyordum ama boylesi daha iyi oldu hem yolculugada cıkacagım icin rahat ederim sanırım..
neyse herkese guzel bir gun dilerim kac gundur evle ilgilenmedim nasılda aldı basını gitti anlamıyorum 2 kisiyiz ama :umursamaz: biraz olsun toparlayım ortalıgı opuyorumnanaktan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…