2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

bunun sebeplerini söyledimi peki neden su azalıyormuş ilk zamanlarda böyle bi sorun yoktu sanırım değilmi
inşallah normale döner canımcım

sebep sordum bende ama bana çok su içmem gerektiğini söledei başka bi doktordan sormuştum bu doktrdan önceydi oda su içmekle pek bi alakası yok demişti inşallah canım bu doktorda habire bi sorunlar buılmaya çalışıyormuş gibimede gelliyor ama

cnm olsun dana gibi olurum demişsin bence en fazla 3 ay daha sık dişini iç içebildiğin kadar,sonrasında zaten bebeklerimizin peşinde koşturmaktan vericez kiloları,canınıda çok sıkma,moral çok önemli

saol canım yok şükür öle canımı sıkmıyorum inşallah bi problemde olmaz allahın izniyle

öff bu doktorların bazılarıda cımbızla veriyolar bilgileri yanii n eolur güzelce açıklasalar yanii bende gata ya gidiyorum ordada böyle zor alıyorum lafları ağızlarından bir iki cins var içlerinde onlara denk gelmek istemiyorum hiç
neyse tatlım düzelir inşallah Allah yardımcımız ve yardımcıları olsun kuzucuklarımızın:Saruboceq:

yaa geçekten öle hele bu doktor bişeyi üstelesem hemen tersliyor yaa ben sana para veriyorum sen bende kazanıyorsun dimi tabiki sorcam tabiki cvp lıcaksın boyunu soruyorum mesela güzel iyi dior e kaş cm dediğimde söylemiyoruz fl sinide sordum onlara ben bakıyorum dior :S aminnn canım aminn

herkes gitmiş ben gece kuşu buradayım yine,neyse en fazla üç ay daha özgürüm,,sonra tatlı kızçemi inşallah sağlıkla kucağıma alınca pek boş vaktim kalmıcak

Anne olmadan çok önceden başlayıp bugüne kadar kadim dostum, güvenilir kaynağım olan Baby Center’ın yaptığı bir ankete göre, hamilelerin yüzde 65′i domuz gribi hakkında endişelenmekle birlikte sadece yüzde 27’si aşı olmayı düşünüyormuş.

Baby Center’ın sitesinde yaptığı Ağustos 2009 tarihli ankete göre küçük çocuğu olan kadınların yüzde 63′ü çocuğunu aşılatacağını, yüzde 18′i de virüsten korunmak adına seyahat etmeyi kısıtlayacağını belirtmiş.

Hamile kadınların domuz gribi aşısı olup olmaması konusu çok tartışılan bir konu. Her kafadan bir ses çıkıyor. Biri “Aşıda cıva var, hamileler olmasın” derken, diğeri “Gebelikte bağışıklık sistemi zayıfladığı için hamile kadınlar risk grubundalar, aşının riski yok, mutlaka aşı olmalılar” diyor.

Dün gazetede çıkan bir haber bu karışıklığın neden yaşandığı konusunda beni biraz aydınlattı. Radikal‘deki haberden bir kesit:

Aşının içindeki ‘adjuvan’ adlı madde sakıncalı mı? Sakıncası yoksa ‘adjuvan’ neden sadece ABD’deki aşılarda yok?
ABD’deki ilaçlar, ABD Gıda ve ılaç Dairesi’nin (FDA) onayından geçtikten sonra kullanılabiliyor. Avrupa’da ise ilaçları Avrupa ılaç Ajansı (EMEA) onaylıyor. Bunların dışında her ülke, kendi ilaç ruhsatını kendisi veriyor. ABD, yıllardır adjuvan içeren ilaçları onaylamıyor. EMEA ise onaylıyor. Aynı durum, domuz gribi aşısında da geçerli; adjuvan içeren aşıları FDA onaylamazken, EMEA onayladı. Adjuvan dediğimiz ise ilaçların içinde bulunan bir katkı maddesi; zararlı değil.

Sanırım kimi sağlık çalışanları Amerika’da benimsenen “Adjuvan maddesi sakıncalıdır” görüşünü benimsedikleri için aşının olunmaması gerektiğini düşünüyor. Diğer bir kesim de Avrupa’daki “Adjuvan sakıncalı değildir, zararsız bir katkı maddesidir” görüşüne yakın durduğu için olunabileceğini ve olunması gerektiğini söylüyor.

Geçen gün de dediğim gibi, ben kendi kadın doğum doktorumun, Deniz’in çocuk doktorunun ve enfeksiyon hastalıkları profesörü olan halamın dediğini yapacağım: Aşı olmayacağım. Yani domuz gribi hakkında (biraz) endişelenmekle birlikte aşı olmamayı tercih eden yukarıdaki hamile çoğunluğa ait olmaya devam edeceğim. BabyCenter’la yollarımız bu konuda ayrılacak, çünkü hamile kadınların aşı olması gerektiği konusundaki nasihatini dikkate almıyor olacağım. Nitekim kadın doğum doktorum domuz gribi konusunun çok abartıldığını, normal gripten çok farklı olmadığını, aşı olayının etrafında çok büyük paralar döndüğünü ve olayın çok saptırıldığını düşünüyor, ve olunmasını gerekli bulmadığını söylüyor. Hamile olarak normal gribe karşı nasıl korunuyorsam öyle korunmam gerektiğini (alışveriş merkezi gibi kalabalık kapalı yerlere gerekmedikçe girmememi, hasta olan kişilerden uzak durmamı, ellerimi sık yıkamamı, hapşırırken elime değil, kıyafetimle kapalı olan koluma doğru hapşırmamı, vs.) öğütlüyor. Bana çok mantıklı geliyor bu söyledikleri.

Domuz gribinin gereğinden fazla abartıldığını, grip aşısının insanları korumaktan çok ilaç şirketlerini zengin etmek için geliştirildiğini ve yarardan çok zarar içerdiğini düşünenlerin sayısı az değil. Bunlardan biri de Eko Anne. Domuz gribi aşısına güvenmemek için elle tutulur sebep arayanlara Eko Anne’nin bu yazısını okumalarını tavsiye ediyorum.

–

Kaynaklar:
- BabyCenter Survey Reveals Pregnant Women and Moms are Very Concerned About Flu Season This Year, BabyCenter
- Grip Aşısına Doğru Geri Sayım Başladı, Radikal, 21 Ekim 2009

e bu bana yetti enfeksiyon hastalıkları prof. halası olma demiş e ozamn benin doktor nie ol dior :S

ben nedense şiddet ile karşıyım aşıya,sebebi ise kendimden değil karnımdakinden korkuyorum,Allah kousun yanlış bir iğne olur ve yapılabilicek hiçbişi kalmaz bende bunu asla kabullenemem,bakıyorum hafif üşütmüş gibi hissetsem,hapşursam hemen c vitamini koktelyi yapıyorum,meyve bol yiyorum kendimce sağlıklı şeyler ile korunmaya çalışıyorum,insanlardan uzak duruyorum,bi yere gitmiyorum,Rabbim uzak etsin hepimizden inşallah

aminnn canım ama işte risk gurubundasınız ne kadarda korunsanız yetmez diyenlerde var çook kafam karışık çook şimdi eko anne diye bi siteden domuz gribi ile ilgili yazılar var onları okuyorum

ya evet hemde nasıl kafama kazan oldu yaa artık okudumu anlamaz oldum kafamçokkarıştı e gecenin biyarısı bukadar oturursam dimi yanee klava:klava:

benim hiç bi umudum kalmadı artık aylardır testlere caresız gozlerle bakıpda her seferınde tek cızgıyı gormek artık test yapıcak bı sebebın bıle olmaması umarım hepınızın dıledıgı olur bebeklerınıze kavusursunuz..

aa canım nie öle düşünüyorsunki umutsuzluk şeytandandır umudunu yitirme ne zamandır isitiyorsun? hiç umudun kalmadığında bitiim dediğinde çıkıp geliverir allahın izniyle sen sadece ondan iste ona güven

günaydınnnnn ....

arkadaşlar nolur maşşalah diyin öyle güzel bir uyku çektim ki anlatamma yataktan kalkarkende gayet güzel kalktım . gece hiç uyanmadım dönmedim tuvalete kalkmadım sank idersiniz ki hamile değilim eski günlerdeki gibi bir uyku idi :):):) kaydirigubbakcemile3

bebeğim de sabah benle birlikte uyanmış kıpırdıyor ... onada teşekkür rabbime şükür ettim bir gecde olsa böyle güzel bir uyku için darısı hepinizin başına iyi geliyor haftanın dördüncü gününde güç verdi :):)kaydirigubbakcemile3:ecrin_bebek:

inşallah bugünde güzel geçer beni üzen bir abone gelmez klava:klava::Saruboceq:

hepinize bu güzel papatyalarr a.s.a.s.a.s.

veee tabi ynurcuğummm hataydan sevgilerrrr şafak 31 turkbayragiturkbayragi:lepi:

günaydın kızlar...umarım çok güzel bir gün geçirirsiniz...

kızlar akşam eşimle düzeldik...akşam geldi eve..konuşmadım onunla ..olaf açmaya çalıştı..kısa net cevaplar verdim...sonra mutfağa gittim bişeyler yemek için..baktım yanıma geldi....saçımı falan okşadı...gel dedi beraber yatalım...beraber gidelim yatağa dedi..akşam neden ayrı yattın dedi..bende seni varlığımla rahatsız etmek istemedim dedim...:) güldü ben senden rahatsız olmuyorum dedi...bende öyle davranıyorsun dedim...sanırım hatasını anladı...

dün ilaçlarımı içmemiştim..mağnezyum la kalsiyumu ,kan ilaçını..bütün geçe kramp girdi baçaklarıma..bu gün aksatmamam lazım...

sanah haberleri izledim canım sıkıldı...antalyada sel çokkötü olmuş..Allah yardımcıları olsun..marmarada çok gaz salımı varmış deprem yakın diyorlar..Allah korusun,

birde bebekler için bineronlardan bahsettiler kesinlikle cam kullanın diyorlar..kanserojen madde içeriyormuş plastik biberonlar...bilginiz olsun kızlar..

kızlar, selamlar... dün dr. agittim .bebek iyi ama suyun az dedi. su içmekten helak oldum. bu pek iyiye işaret değil. umarım birşey olmaz.

canım bol bol su iç...inşallah düzelir hemen...haa şimdi aklıma geldi bol bol marul tüket..normal marul olur ıceberg olur farketmez..bbebeğin suyunu çok arttırıyormuş...

canım maşalllah.....

Son düzenleme:
ohhh güne güzel haberlerle başladık seyyalcim bomba gibi bugün selie'cimde buzları eritmiş ne güzel güne böyle başlamak maşallah allah ağzımın tadını bozmasın :içelim: seyyalcim deliksiz uykunun darısı bize olsun inşallah ben uykusuzluktan işe gelirken duran bi arabadan daha hızlı geldim buna şükür :CüvCüv: tatlım şafak sıkıştırıyor artık azaldıkça geçmiyor sanki turkbayragi

sağol canım..inşallah bu gün hep böyle güzel haberler alırız....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…