2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

tatlım benimkinin başı hamileiliğin başından beri aşşada

tatlım benimkinin başı hamileiliğin başından beri aşşada
asinazcım benimkide canım basından beri başasagı duruyo kafasını gömüyo assagıya..zor görüntüluyo adamcagız basınıakannehir..zaten böyle dura dura beslenememiş benim yosmam iyi bi kilo alma diyetine girdim senin gibi bakalımm

fisfisfiscanım aslında sancı sırasında hep ona dikkat ettim sertleşme oluyonu diye gercekten oluyodu karnımda rahmim toplanıyo gibiydi..dewam etmez imnsallah yaa benimki erkenmigelicek neeefisfisfisfisfisfis

seninki demekki öyle rahat ediyor :))))))) en başından beri öyleyse... :))

en son gittiğimizde dr hnm çok güldürdü bizi ben yine mi başı aşşağıda dedim,dr da hemen gülerek benim sağ kasığıma hafiften bastırıp şuranda ne varsa annesi hiç burdan döndürmüyor başını,dötü ayakları kıpır kıprı ama orayı çok sevmiş senin kızçen dedi

kız hakikakten o yüzden iyi beslenemiyor bizim kızçeler desene,ben bu aya varya acayip besleniyorum inşallah yarar kızçeme,Allahtan hamur işi sevmiyorum,yemekelrin yanında bir dilim ekmek belki yiyorum böylece sadece bebeğim kilo alıcak inşallah,bu arada bir günlük beslenmen basıl jnm senin yazarsan sevinirim

fisfisfiscanım aslında sancı sırasında hep ona dikkat ettim sertleşme oluyonu diye gercekten oluyodu karnımda rahmim toplanıyo gibiydi..dewam etmez imnsallah yaa benimki erkenmigelicek neeefisfisfisfisfisfis

allah korusun..zamanında gelsin..ama sen yarın bi dr ni ara....sertleşme olduğunu söyle sancı esnasında..tekrar olmaz inşallah...yalancı sancıdır..bu haftalarda yalancı sancılar olurmuş...inşallah öyledir.....belki dr cihaza sokar seni..sancı durumunu ölçmek için....

insallah yalancı sancıdır bi daha olursa dr arayıp sorcam

canım ben genelde hersabah peynirli tost zeytin yani normal kahvaltı yapıorum süt içemiyorum sabah cay oluyo genelde ama senle benziyoruz cook erken kalkarsam 5 6 gibi ozaman süt içebiliorum biraz bu konuda eksik oldugum için belki beslenemedi bebikm..sütü gece gündüz içmeye basladım..ara ögünlerdede mutlaka meyve yiyorum..aksam üzeri cevizi sıkıstırıorum.annem sagolsun genelde o yapıo yakınımya ..aksamda mutlaka sebze salata yada yogurt yemeye calış..bakalım nekedar beslicez tombikleri..sen nası yapıosun

ılk gebeliklerde doğumdan bir-iki hafta önce, sonraki gebeliklerde doğumdan yaklaşık birkaç gün önce bebeğin başının doğum kanalına yerleşmesi üzerine rahmin yüksekliği 2-3 cm azalır. Bu durum gebe kadında rahatlama yaratır. Daha rahat nefes alıp verir. Mide ve bağırsak şikayetleri azalır. Bunun yanı sıra idrar torbasına basınç arttığı için sık idrara çıkılır.Hamileliğin 28. haftasından itibaren rahimde zaman zaman kasılmalar, sertleşmeler meydana gelir. Bunlar normaldir ve genellikle ağrısızdır. Bazen ağrılı olduğunda bunlara yalancı doğum ağrısı denir. Rahmin doğuma hazırlık yaptığı bu kasılma egzersizleri son haftalarda oldukça sıklaşır.

Doğumdan bir-iki gün önce hormon düzeyindeki değişiklik nedeniyle vücuttan su atılması ve iştah azalması meydana gelir. Bu nedenle 1-2 kg. kilo kaybı görülebilir.

Doğumun gerçekleşeceği gün vücutta doğumda kullanılmak üzere kullanılan enerjinin bir kısmı açığa çıkarılır. Birçok hamile kadın bu enerjiyi doğumda kullanmak yerine kendilerini zinde ve dinamik hissettikleri için temizlik, alışveriş, gezme gibi işlerde kullanır. Bu enerjinin amacı dışında kullanılması, gebe kadının doğumda kolay yorulmasına, doğumun zor ve uzun olmasına neden olabilir. Onun için gebelerin 38. haftadan itibaren kendilerini her zamankinden daha iyi ve zinde hissettiklerinde, bunun doğumun yaklaştığını belirten bir belirti olduğunu düşünüp, enerjiyi başka amaçla kullanmaları, aksine istirahat etmeleri ya da hafif işlerle oyalanmaları gerekir. Bazı gebelerde doğumdan bir-iki gün önce vücudun bağırsakları temizleme işleminden dolayı ishal meydana gelebilmektedir.

Ancak doğumun yaklaştığını gösteren bu belirtiler her gebe kadınca yaşanmayabilir ya da fark edilmeyebilir. Bu da normal sayılmaktadır.

Kaynak : meltemhastanesi.com

ebrucum sıkma canını umarım geçici bişeydir yarında dikkat et bakalım
nehir hnm bnmle ii uğraştınız bugün hadi bakalım, kocişim dışarda bugün ondan girdim o warken girmem genelde onla ilgilenmek daha çok hoşuma gidiyyyyaaa:1hug:

kız sen niye doktorunu aramıyosun ne diye gidiyoruz ki doktora o zaman .. sancı gelince sırt üstü yatılarak sertleşme anlaşılırmış sırt üstüykende karnın ser ve dediğin toplanma o zaman oluyomu ona bak..

hayatım kahwaltıyla içtiğin çay yediklerinin besin değerini öldürür kahwaltıda süt yada taze sıkılmış meywe suyu içmen bnce daha faydalı olur çayı yemeklerden en az 1 saat sonra almak öneriliyor allahtan ben çayı sewmediğim için hiç aramıyorum en güzel içeceim süüüüüüüüttt

kızlar benim diyet listem....
kahvaltı..1 bardak süt,1 portakal..2 dilim tam tahıllı ekmek..kibrik kutusu peynir....3 günde bir haşlanmış yumurta....1 çay kaşığı bal... 1 domates bir salatalık

ara...5 adet ceviz...veya 10-15 adet fındık yada 5 adet hurma...

öğle...1 dilim ekmek,bir kase yoğurt,bir porsiyon sebze yemeği,,salata...

ara....bir adet meyve..

akşam..bir porsiyon et,5-6 kaşık pilav veya makarna türü,bir porsiyon salata,yoğurt

ara .... 1 meyve

yatmadan..1 büyük bardak süt...

ama ben bu listeyi biraz şaşıyorum bazen...çok kilo aldığım için verdi....

Son düzenleme:

ooo kimler gelmişklava:

kokoş hoş geldin tatlım.. kız ne ugrasması biz olanı söyledik..üstadsın vesselam.. ne diyelim senden ögrenecek çokkkk seyimiz var ilgiyle takip ediyoruz senidelikafaduldendelikafadulden

ooo kimler gelmişklava:

kız oklava yakıştımı simdi hiç senin eline askolsun ötrişler tüyler olmalıydı... tamam kızları ben kudurttum ama bak valla ben söyledim onlara bakın yapmayın oyabilir dedim ama ha babam gaz verdiler ben napıyımopuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

benim seni oyacağımı hiç düşünmedin dimi hıhhhkaydirigubbakcemile
bakın bi göbüş daha koydum şimdi çektim bu sefer kokoş terliklerimi göstermedim amalülülülülülü

ben de sabahları 5-6 gibi koca bardak süt fix
artık süt için kalktığımda bir tanede muz yiyorum ben uyrken beslensşn diye
uyandıktan sonra kahvaltı öncesi 2 kaşık pekmez fix
güzel bir kahvaltı domates taze biber ve salatalık haşlanmış yumurta zeytin peynir vs
ara öğün elma armut havuç,portakal,greyfurt sıkıp içiyorum 4 gibi yemek yiyorum ,sonra ya yoğurtlu bal ya da sadece 2 tatlı kaşığı bal bir kase yoğurt
akşam yemeğim yok çünkü genelde 11-12 gibi kahvaltı ypıyorum iki öğüne bölünüyor
akşamları eşim gelince sağolsun her akşam 3-4 adet ceviz bir avuç fındık kırıor hamileliliğimin nerdeyse başından beri fix
tekrar meyve
geceye doğru acıkıyorum tost yapıyor kocişim yanında sadece su içiyorum şeker çıktığı için
bir de rada abur cubur şu mavi yeşil light form tatlandırılmış limonlu bisküvi
gece uyumadan önce süt 1 saat sonra iki kaşık pekmez
bu arada bu öğünlerde haftada brer kere balık,tavu,et,sebze dahil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…