2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Teşekkürler canım ya bu iltifatlardan sonra gaza gelip 100 kilo olcam ben galiba.. Sabahtan beri ağzım boş durmuyo. cokacimcoook

Kızlar,
Dün akşam kayınvalidem geri geldi.
Sadece 1 gece kalmak için geldi ama beni delirtip öyle gitti.
Bir akşam önce Yaprak Dökümü'nü izlemiş, bebeği sünnet ettirmişler de kayınvalide kızmış, ben izleyemedim.
Oradan bir girdi, siz de yaptıracak mısınız diyerek çıktı.
Ben de, bilenleriniz vardır, herşey yolunda giderse yenidoğan sünneti düşünüyorum oğlum için.
Eşimle birlikte, düşündüğümüzü ve niçin düşündüğümüzü anlattık.
Tutturdu ben de size o kayınvalide gibi yaparım diye...
Yok efendim düğün olmayacak mıymış, o eşimin sünnet kıyafetlerini oğlu giyer diye saklamış, giyemeyecek miymiş falan filan...
Hiç sesimi çıkarmadım, ama o yüzümden anlamıştır benim kudurduğumu.
Napıcam ben bu kadınlar bilmiyorum, daha bebek doğmadan nelerle uğraşıyor, belli ki doğumdan sonra da rahat vermeyecek.
Bir de akşam ben yatarken, çok kalamadım ama doğum zamanı gelicem nasıl olsa, doyaaa doooyaaa kalırım dedi.
Çok huzursuzum...

benim kayınvalide de tutturmuş 40 günü dolmadan da bebek dışarıya çıkablir,yok arabay koyar sarar sarmalar gezdirirsiniz diyor ben de artık dayanamadım ve GÜNLER ÇUVALA MI GİRDİ Bİ LOHUSALIĞIMI BİTKİNLİĞİMİ ATİM,KIZIM Bİ ALIŞSIN BAKARIZ aLLAH ÖMÜR VERSİN YETER Kİ DEDİM OTURDU KALDI

canım valla ne diyeyim Allah yardımcın olsun.gel de kızma işteklava: sanane değil mi sen ne karışıyorsun?eşin sünnet konusunda senden yana ise bence yaptır.herkes yerini bilsin:mymeka:.ayrıca düğün yapmak istersen sonrada yaparsın şimdiden sünnet olması buna engel değil.sende benim gibi şimdien lohusalığı düşünüp strese girdin değil mi?neden bilmem düşününce bende çok geriliyorum.

biz de eğer erkek olsaydı
sünneti yeni doğduğunda bebek müsait ise yaptırıcaktık,düğünü yapmak isteyenlere sonra yapın dicektik

kendilerince hayal kuruyorlar işte ne yaparsınız çok gördük şöyle yaparız böyle yaparız filan diyeee amaa nerdeeee?Ağlayınca bebek ''annesi seni istiyor'' demelerini bilirler ama altını değiştirmeye de gelince ....Hele sağlıklı doğumlar nasip etsin de RABBİM bizi ozamanda görücez kayınvalideleriiii...

neyse ben bi havuç sıkim biraz da ortalığı toplim,bugün bişi çıkmazsa çıkıp arkadaş ile siperiş vericez odayı sonra kayınvalideye geçicem onların evinin orada mobilyacı,akşamada bir balık rica ederim yapar,kızçme için,orda kalırız yarında çıkar dolaşırız kocişimle

benimkisi iş konusunda üşünmez yapar o konuda günahını almim hatta fzlasını yapar,i
benim kayınvalideyle sorunum
çok konuşması
çok karışması
ve bir şeyi 1 saat tekrar etmesi bu yani
patavatsız biraz
ama onun dışında da ağzımın içine bakar ne siticem diye yapmayı sever hizmet yani
bi de şu saydıklarım olmada ohhhhhhhhh ne alaaaaaaaaa dicez
bazen çıldırtıyor bosna sana da Allah yardım etsin uzakta oluncada böle oluyor işte gelip kalma meselesi
Allahtan bizim öle bir derdimiz yok
çok şğkür uzakta olan kendi annemkaydirigubbakcemile2

günaydın kızlar,hayırlı cumalar..
geçmişi okuyamadım umarım bir şikayet yok herkes iyidir.
bizde çok iyiz şimdi dışarı çıkıcaz oğlumla ama yağmur başlıyo sanırım..

Teşekkürler canım ya bu iltifatlardan sonra gaza gelip 100 kilo olcam ben galiba.. Sabahtan beri ağzım boş durmuyo. cokacimcoook

iltifat değil aslında bunlar...Allah bozmasıın ama ben çok kilo alacağını sanmam bundan sonra...çalıışşabilir raporunu ne zman alacaksıın....32.hafta başında mı bitince mi?
bazıları bitince diyor ama ben nette araştırdım başıında alınıyormuş....?!?

Benimki de tam tersi, ben çıkarırım diyorum, o da sen çıkarsan çık, ben bebeği bırakmam diyor.
Zaten burada mesele neyin doğru neyin yanlış olduğu değil.
Onların bunu bu kadar rahat söyleyebiliyor olmaları...
Bebek benim, ister doğumun ertesi günü çıkarırım, istersem 6 ay evde otururum, sen karışma...
Adın kayınvalide sonuçta, susman gereken yeri bil di mi?
Ben şimdilik cevap vermedim, tırnaklarımı çıkarmak için doğumdan sonraki faaliyetlerini bekliyorum.

Ahh Yazcım ya, hiç sorma...
Zaten beni mahveden, lohusalığı düşünmek...
Ben yeni doğum yapmışım, annem bizde, bebek ağlar, kayınvalide kayınpeder gelmiş...
Hem uzun uzun kaacaklarmış, hem de düşün bebek ortada yokken bu kadar konuşan kadın doğunca neler etmez...
Resmen korkuyorum olacaklardan.
Zaten onun söylediği ile vazgeçecek değilim, bu ayki kontrolümde çocuk cerrahı ile de konuşup kesin kararımızı vereceğiz.
Düğün konusu önemli değil, istersek aklı erecek yaşa geldiğinde yaparız, takılacak bir konu değil.
Ama sen bir sus be kadın, sana mantıklı ve sakin bir şekilde anlatmışız, üstelik ortak kararımız, hala ne demeye şımarıklık ediyorsun !!!

Amin canım...
Herşeyin başı sağlık...
Ben de zaten ruh sağlığım için endişeliyim kaydirigubbakcemile3
Bir de olası çekişmelerin evliliğimi yıpratmasından korkuyorum...

Sağol canım, Allah hepimizin yardımcısı olsun.
Seninki çok fena değilmiş :)
Benimki iş güç sevmez pek...
Bir ay kaldıklarında, bir defa evi süpürmüştü mesela.
Bir de kendi yiyecekse yemek yapar, beni düşünüp birşey yaptığını görmedim.

benim kayınvalide bende ne kadar kalır bilmiyorum ama en çok kayınpederi düşünür o yüzden fazla kalmaz geçen gün eşimin anneannesine gelmişti oraya gittik ve kaldık doğum tarihimi çok sordu nezmandı diye unutuyor unutknalık var ...Kıyafet olarak hastane çıkısını ben alıcam dedi beraber gideriz sen seçersin dedi.Eşimin anneanneside bana ve bebeğe patik yapmış tığla fazla el işi bilmezler göçmenler çünkü ve zamanında çalışmış insanlar ....Anneanne artık çık izinine de dinle biraz diyor bende doktor ne zamana kadar olduğunu söyledi ocak sonu şubat başı gibi dedi dedim bir aksilik olmazsa diye.....

İlk doğan bebek annesiyle bütünleşmesi lazım dedi biz sadece küçük torunumuz diye severiz sadece dedi ...Öyle herkese öptürme hastalanır isilik olur dedi...Kayınvalide ve anneanne anlayışlılar ama asinazın kayınvalidesi gibi biraz konuşkanlar maalesef ve birazda obezlerdir lohusa şerbeti ve lokum bile neli olsun diye düşündüler yanii:içelim::içelim:cokacimcoookcokacimcoook

haklısın tabikii annesi sensin bebeğin için en doğru kararları sen vereceksin.tehdit savurması yanlış yok bende onun gibi yaparım falan diye?eee sen yapacaksın bakalım ben susacakmıyım değil mi?ama neden bunlar yaşansın bebeğine kavuştuğun mutlu olman gereken bir dönemde.inan bende çok ama çok düşünüyorum lohusalığı benim kaynanam alt katımda oturuyor birde.şu dönemi sorunsuz atlatsak hayırlısı ile.psikolojik olarak zaten yeni bir hale bürünüyorsun birde böyle dış etkenlerin etkilemesi offf offf:sinifsinif:

Hepsi başka bir alemde...
Umarım hepimiz en kolay ve hasarsız şekilde atlatırız, ne diyeyim...
En önemli şey, herkesin haddini bilmesi.
Bilmeyenlere de bildiricez artık fazla hırpalamadan...

Zır cahil muamelesi yapıyor işte bana...
Sanki ben bir karar verirken, körü körüne veriyorum.
40 tane kaynaktan okuyorum, doktorlara soruyorum, tecrübelilerle konuşuyorum, ama o oturduğu yerden herşeyi benden iyi biliyor.
Senin de işin pek kolay değilmiş, hakkımızda hayırlısı olsun...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…