2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Efecrin, hastane valizi için sana örnek liste göndereyim, kendine göre uyarla sen, gereksizleri çıkarıp, sana lazım olacakları eklersin..

Anne için

-1 adet pike takımı (hastane çarşaflarında yatmak istemeyenler)
-yatak koruyucu
-2 adet emzirmeye uygun gecelik,1 ad. Sabahlık,2 ad. pijama takımı
-1 adet terlik
-yelek, hırka, patik, yün içlik (geceliğin altına giymek için) (doğumdan sonra çok üşüyormuşsun)
-3 adet emzirme atleti, 2 adet emzirme sütyeni, 5 adet külot
-disposeble külot (tek kullanımlık) (hasta bezi için)
-Göğüs ucu pedi, kremi (lansinoh'u sürdükten sonra göğsün yıkanmasına gerek yok doğal)
-1 paket klasik orkid ped ve hasta pedi
-tarak,diş fırçası-macunu,bakım ürünleri olabilir
-antibakteriyel el temizleme jeli
-Sütü artırıcı humana still tee
-Eve dönüş için emzirmeye uygun kıyafet

Bebek için

-2 takım hastane çıkış seti (elcik ve şapkaları içinde), 2 adet pijama ayaklı
-2 iç zıbın takımı, 2 adet alttan çıtçıtlı body (bebeğin göbeğinden kan gecebilir diye fazla eşyalar. Hastanede giydirmek için zıbın istiyorlarmış)
-2 adet patik, 2-3 adet çorap
-3-4 adet önlük
-havlu bebek mendilleri, çok amaçlı kullanım için ince tülbentlerden birkaç adet
-2 adet yelek,1 adet hırka
-bebek için çarşaf (battaniyesiyle hastane çarşafına koymamak için)
-2 adet penye battaniye , 1 ad. yün battaniye (çıkış için)
-Alt değiştirme örtüsü yastıklı - kumaş olan ve alt değiştirme örtüsü
-Yenidoğan bebek bezi
-Pişik kremi , ıslak mendil 2 paket
-emzirme yastığı (ay şeklinde olan)
-1 adet emzik
-1 yenidoğan biberonu
-sterilizatör (süt gelmezse biberonla vermek gerekirse diye alınabilir yanına, biberonu temizlemek için)
-anakucağı (eve dönüş için)

Diğerleri

-kamera,fotoğraf makinası
-Konuklara ikramlık bebek şekeri,çikolata
-ıslak mendil, kolonya

çok sağol hayatım şahanesin valla çok iyi oldu bu canım

canlarım birazdan eşim ve kardeşi gelirler ben bi süre bu kadar fazla giremem topike arada bi uğrarım hepinizi çooook kocaman öpüyorumopuyorumnanaktan kendinize ve bebişlerinize iyi bakın
şimdilik hoşçakalınn:gitme:

Ben kendi listemi oluşturdum aklıma geldikçe yazıyorum.
Bunların dışında bi de şal almanızı öneririm. Sürekli geceliğin üzerine sabahlık giyip çıkarmak zor olabilir..
Bi de emzirme atletlerini unutmamak gerek tabi sabahtan beri iyi reklamını yaptık hihoyyyt

hoşçakal canım sende kendine ve meleğine iyi bak opuyorumnanaktan

Gzdatk, merhaba nasılsın? Benim doktorumda domuz gribi aşısı olmamı önerdi, eşimde ısrarla olmamı istiyor ama ben olmadım, olmayacam da :)) Sen ne yaptın, aşı oldun mu?

Gzdatk, merhaba nasılsın? Benim doktorumda domuz gribi aşısı olmamı önerdi, eşimde ısrarla olmamı istiyor ama ben olmadım, olmayacam da :)) Sen ne yaptın, aşı oldun mu?

ayyy bu da başka bi konu kızlar eminim sizler aranızda konuşmuşsunuzdur ama ben maalesef okuyamadım annem rahatsızdı onun yanındaydım bayadır
bende çok kararsızım ne yapsam bilmiyorum eşimde karasız napıcamm bilmem

pekii aranızda çantayı hazırlayan var mı kızlar ne zaman hazırlamak lazım aceppp :uhm:

Valla benim eşime kalsa geç bile kaldık hazırlamak için..
Geçen gün de doğum tatbikatı yapalım diye başımın etini yedi.. Neymiş. Evimizden hastaneye kaç dk da gidiyomuşuz.. Yahu Kayseri kaç adımlık yer bu bir.. Filmlerdeki gibi sancı gelir gelmez zırt diye doğurucam sanıyo bu da iki... Keşke doğum o kadar kolay olsa..
Ben şahse şubat ayı elmeden hazırlamayı düşünmüyorum. Hem o çantayı gözümün önünde gördükçe stres olurum ben..

Ben bu ay başında dr kontrolüne gittiğimde sordum tavsiye ediyo musunuz diye.
Aşı için çok geç kalındı dedi doktor. Zaten ben bayramda geçirmiştim gribi. Muhtemelen bağışıklık kazanmışsındır. Bilinmeyen bi aşıyı olup da riske girmeye gerek yok dedi.. Kendisi sağlık çalışanı olduğu için olmuş ama hamileler için özellikle de gribi geçirmiş olanlar için gerek görmediğini söyledi..

Efecrin, ben hazırladım çantayı, ne olur ne olmaz diye, hazırlıksız yakalanmak istemiyorum...

aslında sana hak veriyorum bende ama frambuazında dediği doğru yani çanta gözümün önünde durursa strest olurum gibi geliyo

yaaa artık hastanelerde 1 gün kalıyoruz normal doğumlarda 1 gün sezeryan içinde 2 gün kalıyoruz bu kadar alet edavata gerek yok ablam da hazırlamıştı normal kontrole diye gitmişti ama doğuma aldılar...
Iç çamaşır
hijyenik ped
gecelik terlik ve bebek için alınacaklar olsa yeterli koca valiz olur bunları koymaya....

haydaaaa benimkide ol dedi kafamçokkarıştı

kızlar hepinize iyi akşamlar biz çıkıyoruz

haftasonu dışarda olucaz
pazar akşamı döneriz büyük ihtimal
bana bol şans ve manevi güç dileyin kayınvalideye gidiyom,mobilyacıdan sonra tabikaydirigubbakcemile3

Katılıyorum sana Pancubenim, bende çok sade ve gerçekten gerekli olan 3-5 parça bişey koydum zaten, diğerlerine gerek yok..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…