2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar yardım lütfen
Grip oluyorum sanırım burnum tıkalı nefes alamıyorum eger böyle giderse gece de uyuyamıcam
Ne yapım sizce çok halsizim :gitme:

Bir_Nokta 2-3 limon suyunu sık içine 1 kaşık bal yoksa şeker dayanabiliyorsan sade içmeye çalış bi kaç kere yap yatana kadar iyi olursun inşallah canım

kızlar biz geldik.Nihayet görümcem sekiz seneden sonra bir kız bebek sahibi oldu bugün bir görseniz sevinçlerini.Doğum epidural sezeryan oldu gayet rahattı.
Bizde bugün doktor kontrolündeydik ayrıca oğluşum nihayet yüzünü gösterdi bize.26+5 950 gr 35 cm.Gayet güzel gidiyo herşey doktorum bu hamileliğin nekadar çabuk geçti şurda kaldı 12 hafta dedi.Allah hepimizin yardımcısı olsun herşey güzel gitsin hepimiz için inşallah.

Bir_Nokta 2-3 limon suyunu sık içine 1 kaşık bal yoksa şeker dayanabiliyorsan sade içmeye çalış bi kaç kere yap yatana kadar iyi olursun inşallah canım

Teşekkürler canım
Yaptım ama ewde 1 tane limon kalmıs eşim gelsin üst kattanda aldırıp yapıcam tekrar
Allah kolay doğumlar nasip etsin canım sana :Saruboceq: çok sağol iyi geldi sanırım opuyorumnanaktan

canım sağlıklı olsunda önemli değil sezeryan yada normall...Allah hayırlısıyl kurtarsın...

battaniye çok güzel canım güle güle kullansın...

boşver sen kayınvalideni canım..onlar konuşur öyle..sen eşinle ne karar verdiysen o olur...

kızlar ben çantamı hazırladım;

liste burda:

benim için...
1 gecelik sabahlıklı.1 pijama takımı sabahlıklı,terlik,bir paket ped,makyaj malzemesi,çorap,6 adet kilot,2 tane emzirme sütyeni.meme ucunu temizlemek için ıslak mendil,tarak,torba,göğüs pedi,göğüs ucu çıkarıcı,tarak..krem ,diş macunu ve fırça,,,hastaneden çıkarken giymek için kıyafet....saçım için toka

bebek için..
2 adet hastane çıkışı seti,,(body'sş herşeyiyle tam set)
2 adet patik..
2 adet setin haricinde bebek badysi
10 adet bebek bezi..
göbek bezi...
kalın battaniye
ıslak mendil
2 adet ağız bezi

kapı süsü.....
çikolata....

maşallah canım ya ne güzel hazır herşeyin 3 kilotlu çorapdan başka bişi almadım daha bebege(oda ne alakaysa en son alıncak şey) rüyamda doğum yapıyodum korkdum yarın gidip alıcam bende:):):)maşallahın var vallahi bende kesinlikle makyaj malzemesi götürcem asla duramam makyajsız:):):)

Gzdatk, merhaba nasılsın? Benim doktorumda domuz gribi aşısı olmamı önerdi, eşimde ısrarla olmamı istiyor ama ben olmadım, olmayacam da :)) Sen ne yaptın, aşı oldun mu?

evet canımcım bülent bey de önerdi. geçen cuma günü oldum. inan içim rahatladı.. okuldan çok korkuyorum çünkü. öğrenciler hiç dikkat etmiyorlar.

kızlar günaydım. benim gibi karnı kaşınan var mı? krem yağ vs. de sürüyorum ama hafif bir kızarıklık var ve kaşınıyor.

:)) doğumdan sonra çok soluk oluyor insanın yüzü hafif bir makyaj iyi gelirgibi geldi,,o nedenle onuda ekleyeyim dedim...

Kısmetse ocak annesi olacağım.Hocam tıp fakültesinde doç.Aşı için olunabilir sıkıntı yok dedi.Zaten içerisinde biyolojik bir katkı maddesi yok gebe aşılarının.Aşının koruyuculuğu başlayana kadar muhtemelen doğum yapmış olacağım ama lohusalık dönemi gebelik kadar riskli bir dönem.Ölümlerin bir kısmı da lohusalarda oldu çünkü.Ayrıca ben evdeyken daha güvende olduğumu hissediyorum çünkü eşim ,oğlum,annem filan ben hamile olduğum için ilk aşılardan olmuşlardı.Ama esas mikrop hastahanelerde kapılıyor.Doğumda hasta bakıcısından tut ziyaretçi ve diğer hastaların ziyaretçilerine kadar bir sürü kişiyle karşılaşacağız ve salıgnın en yüksek olduğu döneme girilmediği söyleniyor.
Ayrıca bebekler de bağışıklık sistemi oluşmadan doğuyorlar.Gebeyken aşılanma anne karnında da bağışıklanmayı sağlıyor.

Herkesin kendi kararı ama ben mart ayında doğum yapacak olsam kesinlikle aşılanırdım.Gebeliğin en riskli ayları salgının tavan yaptığı aylara denk geliyor.

Bu arada aşı olmak isteyenleri uyarmak isterim.Sağlık ocaklarında aşınız yapılırken dikkat edin ki yanlış aşıyı vurmasınlar.Çünkü bazı hemşire ebeler deneyimsiz ve dikkatsiz.Gebe aşıları panenza isminde ve rengi su gibi olacak.Normal domuz gribi aşılarının rengi rakı beyazı.Buna dikkat edin ve vurulurken gebe aşısı olduğunu belirtin.

Bir de bilgilendirmek adına gebelerin neden risk altında olduğunu şöyle açıklamak istiyorum:İnsan vücudu yabancı maddelere karşı duyarlıdır.DIşarıdan gelecek olan bir virüs,mikroroganizma vs artık her neyse onu görür görmez bağışıklık sistemini devreye sokar ve onunla savaşıp dışarı atar.Gebeyken taşıdığınız organizmanın yani bebğin yarısı size ait değildir.Babnın DNAsıdı.Ama vücut bu yabancı maddeyi dışarı atmamak için bağışıklık sistemini devre dışı bırakır.Savunma yapmaz ve bu sayede bebk sizinle olan yaşamına devaö eder.Yani bu demektir ki gebelerin bağışıklık sistemi en kısa devrede çalışmaktadır.O yüzden dışarıdan gelecek virüsü görüemez savaşamaz,tepki göstermez ve başkasını grip yapıp sadece burnunu akıtan virüs,gebelerde direk akciğere gider ,yerleşir,zatürre yapar ve ancak bunu nefes alamaz hale geldiğinizde nalarsınız.Bundan sonrası için de yapacak çok bişey kalmaz maalesef.

Yani normal insanlara göre 6 kat daha riskli olunmasının nedeni budur.Bir de normal gribe karşı vücudumuzda geçmiş yıllardan kalan antikorlar olduğu için bir savunma durmu iyi kötü var.Ancak domuz girbi yıllardır salgın yapmadığı için vücudun da tanımadığı bir virüs bu açıdan bir risk de var.

Buna göre yarar-zarar ilişkisini değerlendriek lazım.Üstelik gebe aşısının tek yan etkisi aşı yerinde ağrı,1-2 gün süren hafif nezle hali.Onun dışında risk içermiyor.

Tüm bunlara dayanarak bir karar vermek lazım.ALlah herkesi korusun.Amin.

canlarım günaydın öncelikle ben giyindim süslendim kocişime dedim ben gidiorum biraz beşiktaş turu yapıcam (şakasına) o da tamam git ama ayaklarını kalın giy dedi. şaşırdım walla ben laf olsun die söledim oda tamam dedi bari bu fırsatı değerlendireyim dimi:lepi: ben kaçıyorum beşiktaş sahil hawası iyi gelir bize yolu düşen olursa beklerimbuyrunnnnnnnnn

kızlar günaydım. benim gibi karnı kaşınan var mı? krem yağ vs. de sürüyorum ama hafif bir kızarıklık var ve kaşınıyor.
hayatım bu çatlama belirtisi bnde kaşınıyorum ama kaşımamaya we bol bol kremimi sürmeye dewam ediorum henüz bi kızarıklık olmadı inş. olmazda sende dikkat et we sakın kaşıma

hadi gözün aydın maşallah oğluşuna canım bizede kaldı 9 hafta tabii zamanında gelirse!!!!

Kızlar yardım lütfen
Grip oluyorum sanırım burnum tıkalı nefes alamıyorum eger böyle giderse gece de uyuyamıcam
Ne yapım sizce çok halsizim :gitme:

Muhtemelen doktroalrın da yapacağı birşey olmaz .Ama ilk yapacağın şey bir doktora görünmek.Her ihtimale karşı ateşin olduğunda kullancak bir ateş düşürücü ve ateş başlarsa başlayacağın bir antibiyotik yazacaktır.Onun dışındaki grip ilaçlarını kullanmaıyoruz gebler.İlaç kategorileri c sınıfında çünkü.

İşe gidiyorsan rapor al.Yakının vars a yanına çağır ve hemen yat.Sadece yemek yemeye ve tuvalte kalk.Dinlenmezsen hızla ilerliyor.Bol limonlu tavuk çorbasını günde 3-4-5 kere iç.İştanın olmasa bile iç.Aralarda da ıhlamur4tarçın4 kök zencefil ve karanfili kaynatarak yaptıgın çaydan içebildiğin kadar iç.Ekmek,yemek vs o kadadr önemli değil.Direk çorba ve bitki çayına yüklen.ünde 2 bardak portakal suyu ve yine içebildiğin kadar su iç.

Bu arada derce ile ateşini kontrol et.38in üstüne çıkarmamaya çalış.Ateş düşürücüyle bunu engelle.Buhar makinesiyle odanı nemlendir ve serum fziyolojik ya da tuzlu suyu burnununa çek.Boğaz ağrın olursa tuzlu suyla gargara yap.

Ardından da muhtemelen öksürük gelecektir.Öksürük için de toz zencefil ile balı karışıtırıp 1-2 kaşık ye.

Normal girp için yapılabilecekler bunlar.Ateşin kontrol edilemiyorsa mutlaka acile git.İnşallah haiffi atlatırsın.Gripten çok,sonrası önemli.3 gün içinde grip belirtilerin geçer ama öksürüğün,döş ağrın,sinüslerin ve boğazın devam ederse doktorunun verdiği antibiyotiğe mutlaka başla.

günaydııın a.s. Hasret çok gezme kız bebek sana benzerse evde tutamıcan onu sonra ya ne şanslısınız çatlak olmayan göbüşlere bayılıyorum maaşallah size ama bende var maalesef olsun feda olsun bebeklerime karnım ben bu arada hastane çantamı bil hazırladım bebeklerinkinin de yarısı hazır sadece biberonların steril edilmesi felan kaldı nolcağı belli olmaz hazır dursun ama makyaj malzemesi koymamıştım hemen valize ekliyim sağolun kızlar :dance:

çanım hiç ğzğlme kim olsa çatlardı senin yerinde...sen 2 tane bebek taşıyorsun..haliyle karnında bizimkinden hızlı büyüyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…