2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

ben maltepe üniversitesi hastanesine gidiyorum ama doktorum çok yoğun, çalıştığım için muayene saatlerimiz hiç uymuyor. sanırım artık gitmeyeceğim.

Benim de çok az akıntım var ama kafaya takmıyorum. Biz mi çok büyütüyoruz acaba? Şu an köyde ailemin yanındayım. Buradaki hamileleri görünce kendimden utandım. Sık sık doktora gidip milyonlarca para veriyorum. ıki kişi gördüm burada ikisi de hamile. Biri hem evin işlerini yapıyor( hayvan bakımı, tarla vs.) hem de kucağında diğer çocuğunu taşıyor. Diğeri bütün yaz tarlada çapaya gitmiş. ıkisi de doktor nedir bilmiyor. O halde düğünlerde oynuyorlar bir de. Ben etrafımda beni kollayan insanlarla birlikte kenarıda oturuyorum. "Aman yorulma, aman üşüme..." Bütün gün ayaklarım havada, önüme gelen yemekler, yapılan hizmetim... Hala aman bir şey olur mu diye korkuyorum. Psikolojim bozuldu bir aydır...

İçimi rahatlattın canım .Aslında bende biliyorum normal olabilir diye ama kendime anlatamıyoru. Herkese akıl veren ben kendime gelince tökezledim....Off offf

Bu dönemde evhamlı olmak normal sanırım. Bir de çok fazla paylaşımda bulunuyoruz, çok şey duyuyoruz. Sürekli araştırıyoruz. Kendimizi dinliyoruz. Bu da en ufak şeyde telaşlanmamıza neden oluyor. Ama unutmayalım ki bu durum yavrularımızı da etkiliyor. Ben de soğukkanlı olmak için telkinlerde bulunuyorum kendime ama olmuyor. Tuvalete gitmeye korkuyorum. Mümkn olduğunca düşünmemeye çalışıyorum.

Allah hepimize hayırlısını göstersin, yavrularımızı sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah... :1hug:

ya kızlar çok pipirik yapıyoruz bu gidişle paranoyak olacağız Allah korusun
bugün annem aradı bende işte mırın kırın ettim midem bulanıyor vs..
annemde bana : '' dünyada bi kendini hamile sanıyorsun heralde dedi
biz hamileyken köylerde iş yapar akşam gelir yemek yapar çamaşır yıkar kayınvalide kayınpedere hizmet ederdik '' deyince ben bi afalladım doğru yani hepimiz böyle dünyaya gelmedik mi ?

bi kere şunu unutmamak lazım olacakla öleceğe çare bulunmaz derler yaa Allah korusun ama bi şey olacağı varsa yani nasip değilse olmaz zaten...

bize düşen bolca dua etmek ve sabırla beklemek...

Benim annem de aynı şeyleri söylüyor canım ama şu da var ki onlar o doğal ortamda doğal besinlerle yetişmişler. Biz de ne kadar suni besin varsa hepsini aldık çok şükür :) Şu an onlarla aynı bünyeye sahip olduğumuzu düşünmüyorum. Bir de çoğumuz çalışıyoruz, iş hayatının getirdiği stres. Soluduğumuz hava, içtiğimiz su... Bu nedenle de abartmadan dikkat etmeliyiz kendimize.

Dün anneme "çiğ ete dokunmamalıyım" dedim de annem nasıl şaşırdı. "Yok artık..." diyerek başladı söze.

Herkese merhaba arkadaslar.
Bir suredir takip ediyorum bu topiği ama bir turlu yazamadım. ya bebegime yine bişi olursa burda ismimi görmeye nasıl dayanırım bilmiyorum. ılk bebeğimi gectiğimiz Kasım ayında 11 haftalıkken kaybetmiştim. Geçti zannediyoruz ama sanıyorum bazı duygular yerleşik kalıyor içimizde. ılkinde aldığım geçmiş olsun dilekleri beni daha kotu yaptıgı için bunda ilk 3 ayı geçirene kadar ailelerimiz dışında kimseye söylememe kararı aldık eşimle. Neyse simdi yine hamileyim ve sizlerle paylaşmak istedim. Benide listeye ekleyebilir misiniz.
yaş 30
kilo 52
sat 1 haziran
tahmini dogum sata gore 8 mart dı ama doktorum 10 mart dedi. 8+2 olcaktım ama bu durumda 7+6 oldum doktoruma gore
kalp atımlarınıda duyduk gecen cuma Allaha sukur.1.04 cm di bebişimiz 5 gunde daha da cok buyumustur sanırım. :)))
Herkese sorunsuz hamilelikler diliyorum. ınsallah hayırlısıyla muratlarımıza ereriz.

Kızlar, bu arad ben abartıyor muyum bilmiyorum ama bebeğime internetten ninni dinletiyorum alkisalkisalkis

Onunla sık sık konuşuyorum. Kitap okuyordum zaten ama bebişten sonra daha çok zaman ayırıyorum ki o da özensin. Saçmalamıyorum değil mi?
alkisalkisalkis

tesekkur edıyorum. herseyin yolunda gidecegini düşünmekten baska yapabilecegimiz bir sey yok sanırım. hepimiz için hayırlısı......

selam arkadaşlar benimde bugün 8 haftalık ama doktorum senin bir kaç gün geç oldu dedi yaklaşık yedibuçuk haftalık 10 marta doğum tarihi gerçi ikiz olduğu için doktorum ikizler tam gününü beklemez daha erken olabilir dedi.geçen hafta kalp atışlarını duydum.:)

ay cnm ne güzel ya nasıl ikiz oldu normal yollardan mı ? sağlıkla bebişlerini kucağına alırsın inşallah

Cnm saçmalamıyorsun tabii bende konuşuyorum ama
bebeğin kulakları 5.ayda oluşmaya başlıyor 6.ayda ise bebek duymaya başlıyor ayy yaa çok merak ediyorum nasl bişey olacak kime benzeyecek alkisalkisalkis

şu linke bi bak istersen
kalbimizin sesini duyuyormuş ilk :gitme: çok duygulandım

Hamileliğin 6. ayında anne karnındaki bebek ne durumdadır? - UZMAN TV

merhaba arkadaşlar ben jale beni de alın aranıza ben de sizdenim hihoyyyt
yaş 27
sat 6 haziran
kilo 56
t.d.tarihi 13 mart
pazartesi kalp atışı duydum çok şükür rabbime

pko var bende bebişimiz aşılamayla oldu 7 yıl 3 aylık evliyim mutluluğumuzun tomurcuğu oluştu çok şükür umarım meyvesini de martta verecek zemuszemus

Allah'ım hepimizin yardımcısı olsun sağlıkla alalım bebişleri kucaklarımıza :Saruboceq:

Hayırlı olsun Jale. Tarihlerimiz aynıymış. Sağlıklı ve sorunsuz bir hamilelik diliyorum.

Rüya bile görüyormuş :) İnşallah o günleri de görürüz de bebişin hareketlerini hissederiz. Çok sabırsızlanıyorum, zaman daha hızlı geçmeli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…