2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Anne Adaylarının Dikkatine !!!
(baska bir topicte buldum belki okumamışsınızdır diye eklemek istedim)

Karnınızdaki bebeğinizin ve sizin sağlığınız için aşağıdaki konuları dikkate almanız gerekir;

Bunlara uygulayın ;

1. Zorunlu haller dışında X-ışınlarından sakının
2. Asla sigara ve alkol kullanmayın
3. Dengeli beslenmeyi ihmal etmeyin
4. Demir ilacınızı almayı ihmal etmeyin
5. Gün içinde kısa kısa dinlenin
6. Yoğun ve ağır fizik aktivite gerektiren sporlardan kaçının
7. Yolculuklara çıkmadan önce doktorunuzla görüşün
8. Doktorunuza danışmadan hiçbir ilacı kullanmayın
9. Ağır eşyaları kaldırmaktan, iteklemekten, çekmekten kaçının
10. Topuklu ayakkabılar her zaman risklidir, giymeyin
11. Rahat giysileri tercih edin
12. Takılardan mümkün olduğunca uzak kalın
13. Dişlerinize dikkat edin, problemler için geç kalmadan önlem alın
14. Aşılarınızı doktorunuzla birlikte programlayın
15. İlk 2,5 ay ve son 1 ay içinde cinsel ilişkiden kaçının
16. Uzun süreli ve çok sıcak banyolardan kaçının
17. Bol sıvı (özellikle su) alın
18. Lifli besinleri tercih edin
19. Akşamları genellikle hafif beslenemeye özen gösterin
20. Gebeliğiniz boyunca ortalama 12 kg. kilo almalısınız
21. Göğüs bakımınıza özen gösterin
22. Çok sıkı olmayan, pamuklu iç çamaşırları kullanın
23. Çatlak oluşumunu önlemek adına doktorunuza da danışarak gerekli önlemleri alın

Bunlar olursa hemen doktorunuza ulaşın ;

1. Vajinal kanama ; erken gebelik dönemlerinde düşük tehdidini, ileri gebelik dönemlerinde ise genellikle plasenta anomalilerini ya da erken doğum tehdidi gibi önemli problemleri işaret edebilir
2. Karında ve kasıklarda devam eden sürekli ya da periyodik ağrı ya da sancıların varlığı
3. Karnınızdaki bebeğin hareketlerinin azalması ya da artması önemli olabilir
4. Yüksek ateş, titreme, şiddetli kusmalar, şiddetli baş ağrıları, idrar şikayeleri, el ve ayaklarda şişmeler ya da görme arazları bir çok önemli hastalığın habercisi olabilir

Sağlıklı ve başarılı bir gebelik dileğiyle...

alıntıdır

fransiyum arkadaşımızın yazdıklarını okuyunca çok kötü oldum.canım benim.allah sabrını verisn.yüce rabbim tez günde sağlıklı bir evlat versin onada tüm isteyenlerede.

canım paylaşımın için sağol.allah hepimizin evladını koruusn.inşallah hepimiz sağlıklı bir gebelik geçirip bebişlerimizi kucağımıza alırız.

arkadaşlar hepinize iyi akşamlar
ancak bitirebildim geçmişi oku oku bitmiyor valla.çok güzel kaynatmışsınız.
doktora gidecek olan bütün arkadaşlar dualarım sizinle.bende haftaya gidicem.günler geçmiyor sanki...güzel haberler alalımda allahın izniyle herşeye değer.
fransiyuma allah güç kuvvet versin.inançlı olmasak dayanılır gibi değil.ben öncedende söyledim herşeyde bi hayır vardır.allah telafisi olmayan dert vermesinn yeterki.inşallah bir dahakine sağlıkla bebişini kucağına alır.

buarada sivilceler çıktı suratımda geçecekmi bunlar bilmiyorum.birde sırt ağrısı bendede başladı gebeliktenmi?
ben 8hafta 6günlük hamileyim 27 sinde doktora gittim hiç tahlil istemedi.burdan okuyorum herkez tahlilleri yapıldı galiba.bir benmi kaldım acaba?

kızlar nasılsınız bakalım,ben dayanamadım bugün kendi dr'emden başka dr ye gittim öğleden sonra,kanamalar nedeniyle,içim rahat etmiyorduda,kendi dr min dedi gibi rahim ağzı yarası varmış o kanıyormuş,benim kendi dr min verdiği kremde onun içinmiş ama bana söylemiyordu ben evhamlıyımya biraz,huyumu biliyor kadın, dert ederim diye söylemedi sanırım,

o sivilceler bendede çıktı ya,normalde kurudur cildim ve sivilce çıkmaz...

2 li testen bahsediyorsan onu 11 haftadan sonra yapıyorlar....

2 li testen bahsediyorsan onu 11 haftadan sonra yapıyorlar....

canım kan ve idrar tahlillerinden bahsediyorum.haftaya perşembe gidicem.sanırım o zaman yapalım der.demezse ben kendim isticem.doktordan doktora fark var.ben bi doktora gitmiştim özele vitamin vermişti.sonra birde egeye gideyim dedim o da özel ama fiyatı daha uygun birde tahlilleri sağlık güvencemle yaptırabiliyorum.egedeki doktorum vitamini bıraktırdı.valla bilemiyorum haftaya iyice soracam doktora.
birde kızlar bende hergün hapşurma var.unutkanlıkta başladı.heralda bunlar gebelikle ilgili değildir artık?

fransiyum Allah sabır ve güç versin. Bu rahatsızlık hakkında hiçbir şey bilmiyorum ama inşallah tedavisi vardır ve birgün bebeğini kucağına alırsın.

Bugün ki mesajların birinde ilk testlerin 12-13 haftada yapılmasına dair bir şeyler vardı.
Gebelikte yapılan ilk testlerin ilk üç ay içinde olması gerekiyor diye biliyorum. Doktorların kendi rutinleri var. Benim şikayetim çok. Kanamam oldu, düşük riski var denildi. Aşırı üşüyorum, her yemek sonrası titreme nöbetine giriyorum. Şikayetlerimi söyledim. Doktorda testlerimi istedi. Ben şikayetlerimi söylemeden öncek hafta testlere daha var demişti. Bilmiyorum erken istenen testler şikayetlere de bağlı olabilir. ıçine sinmeyen mutlaka doktoru ile konuşmalı.

Son düzenleme:
kızlar yaa biraz yemek tarifleri bölümüne bakayım dedim canım binbir türlü şey istedi.üstelik bazılarının ne olduğunuda bilmiyorum.cokacimcoookcokacimcoookcokacimcoook

siendrunce bizi dönünce habersiz bırakma dualarım seninle canım.

hapşurma bendede var,sanıım hamilelikten vucudümüz zayıf düştü...ama unutkanlık yok...

evet o testleri hatırlat onları yapması gerek...

kızlar nasılsınız .ben birkaç şey paylaşmak istiyorum sizinle ama inş. yadırgamazsınız.hamilelik boyunca hergün yasin okumak ama eliniz karnınızda olucak ve sesinizi bebek duyacak .bu bebeğin sağlıklı büyümesi içinyapılıyor.ilk üç ay içinde bir defaya mahsus yusuf süresini okumak .
birde hafta hafta hamilelik adlı kitabı aldım .çok hoş bir kaynak.ordada yazılan somon balığı veya sardalye yememizin bebeğin beyin gelişimi açısından çok faydalı olacağı.
belki bunları hoş karşılamıcaksınız ama inanın size sölemesem rahat edemiyecektim.

canım benin niye hoş karsılamayalım hurafeleri bile dikkate alan bir toplum olarak çok güzel bilgiler vermişsin Allah razı olsun bende ilave edeyim elinizi karnınıza her koydugunuzda (eşinizde dahil) Peygamber efendimize salatu salam getirmek te çok faydalıymış a.s.

Son düzenleme:
beni 7 yıl bebek hasreti çektim.hala hamileliğime inanamıyorum.bu 7 yıl boyunca öle çok şey duydum ki.çevremde birçok kişi beni kırmadan bişeyler öneriyordu.her duyduğumu yaptım ama nasip buğüneymiş.bi arkadaşım var onunda tüp bebek ve ikizleri var .saolsun o anlattı bana .kendisi hiç ihmal etmemiş.ben elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum .her akşam yasinimi okuyorum ama inanın cemi cümlemize dua ediyorum.allah kimseyi evlatsız bırakmasın.meyvesiz ağaç gibiydim inanın.ama şuan duygularım çok farklı .

hamile olmana sevindim Rabbim herkese sağlıklı hayırlı bebekler nasip etsin kaç haftalık hamilesin gül beyaz

Hapşırma bende de var. Unutkanlık had safhada. Benim doktorumda kullandığım vitaminleri bırakmamı istedi. Bazı vitaminlerin fazlası zarar dedi. Nasıl bir birikim yapacağını bilemeyiz dedi.

7+5 olduk hala dinleniyorum.hiç bir iş yapmıyorum.annem bizimle kalıyor.saolsun yemek temizlik hep onda.ben sürekli yatıyorum.saolsun eşimde çok anlayışlı ayakkabılarımı o giydiriyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…