- 10 Ağustos 2009
- 478
- 98
- 318
- Konu Sahibi minikcadimm83
-
- #4.461
inşallah canım bize anlatırsın
benim daha ikili testlere var,.o gün gelse,heyecandan ölürüm herhalde,.delikafadulden delikafadulden delikafadulden
Anne Adaylarının Dikkatine !!!
(baska bir topicte buldum belki okumamışsınızdır diye eklemek istedim)
Karnınızdaki bebeğinizin ve sizin sağlığınız için aşağıdaki konuları dikkate almanız gerekir;
Bunlara uygulayın ;
1. Zorunlu haller dışında X-ışınlarından sakının
2. Asla sigara ve alkol kullanmayın
3. Dengeli beslenmeyi ihmal etmeyin
4. Demir ilacınızı almayı ihmal etmeyin
5. Gün içinde kısa kısa dinlenin
6. Yoğun ve ağır fizik aktivite gerektiren sporlardan kaçının
7. Yolculuklara çıkmadan önce doktorunuzla görüşün
8. Doktorunuza danışmadan hiçbir ilacı kullanmayın
9. Ağır eşyaları kaldırmaktan, iteklemekten, çekmekten kaçının
10. Topuklu ayakkabılar her zaman risklidir, giymeyin
11. Rahat giysileri tercih edin
12. Takılardan mümkün olduğunca uzak kalın
13. Dişlerinize dikkat edin, problemler için geç kalmadan önlem alın
14. Aşılarınızı doktorunuzla birlikte programlayın
15. İlk 2,5 ay ve son 1 ay içinde cinsel ilişkiden kaçının
16. Uzun süreli ve çok sıcak banyolardan kaçının
17. Bol sıvı (özellikle su) alın
18. Lifli besinleri tercih edin
19. Akşamları genellikle hafif beslenemeye özen gösterin
20. Gebeliğiniz boyunca ortalama 12 kg. kilo almalısınız
21. Göğüs bakımınıza özen gösterin
22. Çok sıkı olmayan, pamuklu iç çamaşırları kullanın
23. Çatlak oluşumunu önlemek adına doktorunuza da danışarak gerekli önlemleri alın
Bunlar olursa hemen doktorunuza ulaşın ;
1. Vajinal kanama ; erken gebelik dönemlerinde düşük tehdidini, ileri gebelik dönemlerinde ise genellikle plasenta anomalilerini ya da erken doğum tehdidi gibi önemli problemleri işaret edebilir
2. Karında ve kasıklarda devam eden sürekli ya da periyodik ağrı ya da sancıların varlığı
3. Karnınızdaki bebeğin hareketlerinin azalması ya da artması önemli olabilir
4. Yüksek ateş, titreme, şiddetli kusmalar, şiddetli baş ağrıları, idrar şikayeleri, el ve ayaklarda şişmeler ya da görme arazları bir çok önemli hastalığın habercisi olabilir
Sağlıklı ve başarılı bir gebelik dileğiyle...
alıntıdır
buarada sivilceler çıktı suratımda geçecekmi bunlar bilmiyorum.birde sırt ağrısı bendede başladı gebeliktenmi?
ben 8hafta 6günlük hamileyim 27 sinde doktora gittim hiç tahlil istemedi.burdan okuyorum herkez tahlilleri yapıldı galiba.bir benmi kaldım acaba?
2 li testen bahsediyorsan onu 11 haftadan sonra yapıyorlar....buarada sivilceler çıktı suratımda geçecekmi bunlar bilmiyorum.birde sırt ağrısı bendede başladı gebeliktenmi?
ben 8hafta 6günlük hamileyim 27 sinde doktora gittim hiç tahlil istemedi.burdan okuyorum herkez tahlilleri yapıldı galiba.bir benmi kaldım acaba?
2 li testen bahsediyorsan onu 11 haftadan sonra yapıyorlar....
hapşurma bendede var,sanıım hamilelikten vucudümüz zayıf düştü...ama unutkanlık yok...canım kan ve idrar tahlillerinden bahsediyorum.haftaya perşembe gidicem.sanırım o zaman yapalım der.demezse ben kendim isticem.doktordan doktora fark var.ben bi doktora gitmiştim özele vitamin vermişti.sonra birde egeye gideyim dedim o da özel ama fiyatı daha uygun birde tahlilleri sağlık güvencemle yaptırabiliyorum.egedeki doktorum vitamini bıraktırdı.valla bilemiyorum haftaya iyice soracam doktora.
birde kızlar bende hergün hapşurma var.unutkanlıkta başladı.heralda bunlar gebelikle ilgili değildir artık?
kızlar nasılsınız .ben birkaç şey paylaşmak istiyorum sizinle ama inş. yadırgamazsınız.hamilelik boyunca hergün yasin okumak ama eliniz karnınızda olucak ve sesinizi bebek duyacak .bu bebeğin sağlıklı büyümesi içinyapılıyor.ilk üç ay içinde bir defaya mahsus yusuf süresini okumak .
birde hafta hafta hamilelik adlı kitabı aldım .çok hoş bir kaynak.ordada yazılan somon balığı veya sardalye yememizin bebeğin beyin gelişimi açısından çok faydalı olacağı.
belki bunları hoş karşılamıcaksınız ama inanın size sölemesem rahat edemiyecektim.
beni 7 yıl bebek hasreti çektim.hala hamileliğime inanamıyorum.bu 7 yıl boyunca öle çok şey duydum ki.çevremde birçok kişi beni kırmadan bişeyler öneriyordu.her duyduğumu yaptım ama nasip buğüneymiş.bi arkadaşım var onunda tüp bebek ve ikizleri var .saolsun o anlattı bana .kendisi hiç ihmal etmemiş.ben elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum .her akşam yasinimi okuyorum ama inanın cemi cümlemize dua ediyorum.allah kimseyi evlatsız bırakmasın.meyvesiz ağaç gibiydim inanın.ama şuan duygularım çok farklı .
ben bi doktora gitmiştim özele vitamin vermişti.sonra birde egeye gideyim dedim o da özel ama fiyatı daha uygun birde tahlilleri sağlık güvencemle yaptırabiliyorum.egedeki doktorum vitamini bıraktırdı.valla bilemiyorum haftaya iyice soracam doktora.
birde kızlar bende hergün hapşurma var.unutkanlıkta başladı.heralda bunlar gebelikle ilgili değildir artık?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?