2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Ayyy canım yaaa.... Üzüldüm şimdi.Benim doğumumda kötü olacak diye hep korktuğum için şimdi senin kötü geçmiş olması dahada üzdü beni.Özel hastanede yapmıştın değilmi doğumu?Genel anesteziyle olmuştu sanırım.Uyanman uyandıktan sonra sancın ilk ayağa kalkman sıkıntılımı oldu?Ağrıların süreklimi oldu yoksa haraket ettikçemi oldu?Sütün hemen geldimi?Birde sonda taktılarmı?ilk 10 gün biraz zor oluyormuş galiba hareket açısından sonra normal hayatına dönebiliyormuşsun.Senin 1 hafta falan olacak değilmi?Yavaş yavaş artık azalır ağrın sızın inş.

Hakkında hayırlısı olsun canım.Maaşalllah minişine...

arkadaşlar bebekleriniz için buhar makinası aldınız mı? buhar makinası mutlaka olması gereken birşey mi? yoksa daha çok kaloriferli evler için mi kullanılıyor?

Canım ben almadım aslında ben eşimden sinbonun hava temizleme cihazını istedim.Buhardan çok hava temizleme cihazı daha yararlı dedim.Bebiş sağlıcakla doğduktan sonra nasipse al taksitle dedim bakalım alır herhalde sonra...

hala çalışıyorum ve çok sıkıldım evim berbat durumda bebeğimin odası geldi daha yerleşmedi kısmetse önimüzdeki hafta temizlikçi alıp herşeyi temizletip yerleştireceğim. Kızlar ben bişeyi merak ediyorum. doğum yapan arkadaşların çoğu 35-36 haftalık neden bebkler bu kadar erken geliyor. Sıkıntılı bir hamilelik mi geçirdiler. bu durumda bende heran iş yerinde doğura bilirim

bençe bebeğin hareketlerinden kaynaklanıyordur çanım o..benim legen kemiklerimde ve o kısımda çok ağrım vardı,oturaıyordum artık..birde son günlerde çok fazla akıntım olmuştu...

Öylemi ? Bendede akıntı bir haftadır arttı.Bu doğuma ne kadar yakın olduğumu gösterir sence?1 haftadan azmı çokmu?Leğen kemiklerimde ağrı yok ama sırtım felaket ağrıyor bıktırdı inan.Daha önce bebişin hareketlerini kasıklarımda bu şekilde hissetmemiştim yeni yeni o tür gıdıklamalar başlayınca merak ettim aşağıyamı inmeye çalışıyor diye.

Allah Allah sezeryan sonrası ayaklar şişiyormu kızlar yaa?İkide bir suya soksak bu seferde hasta oluruz... Yukarı kaldırabiliyormusunuz ayaklarınızı peki?Minder koyup altına falan...Hem neden şişermiş doğum sonrası ayaklar doktorlara sordunuzmu hiç?

arkadaşlar bebekleriniz için buhar makinası aldınız mı? buhar makinası mutlaka olması gereken birşey mi? yoksa daha çok kaloriferli evler için mi kullanılıyor?

almadım ama alacağım doktora sordum o da tabii alın dedi bbeğinizin burnu tıkanmaz rahat uyur dedi... ben alacağım

çanım ben önçe suni sançı çektim sonra sezeryana alındım,,,o nedenle zor oldu..doğumun her çeşidini yaşadım sayılır aslında...

özelde yaptım çanım...genel anestezi ile...uynmam falan zor olmadı ama ama çok susamıştım ve dikiş yerklerim çok açıyordu ilk uyandığımda..harket ettikçe ağrı daha çok oluyor...sütüm gelmedi hastaneden çıktık öyle geldi ama benim bebişte beni almadı göğüs üçlarım yok,ve biberon oa kolay geldi,ondan sonra şimdi sütümü sağıpta veriyorum zaten sütümde çok değil öyle!kendisi emmediği için artmıyor..sonda taktılar lağmag falanda yaptılar..(( ilk 10 gün yürümekte bile zorluk çekiyorsun iki buklüm yürüyordum mesela dün bu gün biraz daha doğruldum..bu günle 8 gün oldu benim...

ben 2-3 gün boyuna öyle oldu sonra 5 çm açıklıkla doğuma gittim...

Son düzenleme:
SELKİECİM 10 günde tamamen geçiyor o ağrılar sırt üstü yatamıyorsun ,yan yatamıyorsun ancak oturur pozisyonda uyayabiliyordum bende o da ağrı sızıdan uyuyabilirsem sezeryan çok zormuş allah seninde yardımcın olsun bir an önce iyileşirsin inşallah sende:teselli:

eylüle anım bebeğin hayırlı olsun..Rabbim ona çok güzel bir hayat versin...
canım cok teşekkür ederim senin bebişinede inşallah güzel bir hayat vesin rabbim.
Teşekkür ederim canım sanada kolay dogumlar nasip etsin.Eklicem simdi.

canım uyuyor ama bir yayagarayı bastımı susturmak pek mumkun olmuyor.Bugun babasıyla anneannesi kontrolo goturduler simdi geldiler maşallah sağlıklıymıs kızım kılosunu soylemıstım 3400 boyuda 49 cm miş.ben simdi resmini ekliyorum

Haklısın canım dahada fazlasını yaşayacağız bu acıların.Üstelik 5 dk dişini sık bitti durumuda olmayacak.Ama sonucunda Rabbimin iziniyle inş. sağlıcakla hayırlısıyla bebişlerimizi kucağımıza alacağız.Rabbim hepimizin yardımcısı olsun canım inş. bugünlerde gelir geçerde minişlerimizin dişlerini çıkardığı emeklediği günleri konuşuyor oluruz.Tüm bunları tüm bu acıları ağrıları sızıları unutmuş oluruz... Güzel doğum hikayelerimiz İNŞALLAH.........:Saruboceq:

Canım aslında şimdiye seni bir kez bile olsa nst ye almaları gerekirdi.Doktora bence gidebiliyorsan bu hafta git bir kontrol etsin.Bebeğin durumu senin durumun hakkında bir bilgi versin.,
Fazla strese girme canım yaa son haftalar bazen bu sinir halleri bile doğumu tetikleyebiliyormuş.Onların umrunda değilki yine sen çekersin inan boşver şu aralar sallama kimseyi desemde bende yapamıyorum iyice göze batıyor her şey.Rabbim yardımcın olsun inş.

O zaman normal demiştir doktor sanada.Sanırım 15-20 dk da 40 ın üzerinde 2-3 sancı varsa eğer dikkate alıyorlar...

Canım senin 10 gün falan kaldı değilmi?

içerde koltuıkta oturarak uyumaya çalışıyorum ya,od pek mümkün olmuyor..çok zor gerçekten...

Aslında senin çoktan izine ayrılman gerekirdi.Doğum birden başlayan birşeymiş canım sende dikkat et.Ne zaman gelecekleri belli olmuyor bebişlerin.Keşke izne daha erken ayrılsaydın tüm hazırlıklarını bitirmiş olurdun.İnş. hazırlıklarını bitrdikten sonra gelir minişin.O arkadaşların bazılarında erken doğum tehdidi vardı.Kimisinde açılma olmuştu önceki haftalarda.Kimisindede risk vardı.Ama 36 dan sonrakiler için öyle bir durum yok doğum zamanları geldi yavaş yavaş.Bebişlerde pek durmuyor açıkcası.Fırlıyorlar birer birer.Mart bebeklerinin bir kısmı şubatta gelmeye başladı.Bizler ne yaşayacağız bakalım hakkımızda hayırlısı olsun....

hasret0587 biz ne zaman doğurcazzzzzz??:CüvCüv:
offf ducks bilmiorum yaa zaman geçmiyooo bu hafta doğuralım bnce artık çarşamba ne dersin senin için uygunmu?delikafadulden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…