2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

canımcım o hortum plasentaya bağlı

yaaa kızlar 5dk arayla tuvalete gidiyorum az az tuvaletimi yapıyorum üşüttüm mü ne

bende aynı dertten muzdaripim hele bebiş kıpırdacıkta kaçırıcak gibi oluyorum bazen öyle bir baskı yapıyoki yolda bile yürüyemiyorum.Sen dedinya magnezyum iki içince cır cır oluyosun diye bende bir içiyorum geçen bide kuru kayısı yedim ikisi bir ölürdü beni.

ohh ne güzel...hortum dediğin kordon değil mi???? bize değil plesentaya bağlı:)o da rahim duvarına yapışık:)

el emeği göz nuru olan herşey güzeldir bence.Ama yanlız nacizane fikrim şekerleri 5 adet koysaydınız daha bir renkli durucakmış bence.Afiyet bal şeker olsun bende kendimi zorlayıp iyi kötü bişey yapsam olcek.

Gebelikte sık idrara çıkma sebepleri hamilelikte neden sık tuvalet ihtiyacı olur
Gebe kadınlar gebeliğin ilk ve son üç aylık dönemlerinde sık sık tuvalete gitmek zorunda kalırlar. İdrara çıkma sıklığının bu kadar artmasının nedenlerinden biri beden de artan zehirli maddelerin atılımını hızlandırmak amacıyla böbreklerin çalışma hızının artması ve vücut sıvı hacmindeki artıştır. Başka bir neden ise idrar kesesine komşu konumda olan rahim büyüdükçe oluşturduğu basınçtır. Gebeliğin dördüncü ayından sonra rahmin karın içine doğru yükselmesiyle mesane üzerine binen basınç azalır. Ancak iç organların yerleşimi kadından farklılık gösterdiğinden idrara çıkma sıklığı kişiden kişiye değişir.

İdrar yaparken öne doğru eğilirseniz idrar kesenizi tam olarak boşaltabilirsiniz. Eğer gece çok sık idrara çıkıyorsanız, akşam üstü saat 4'ten sonra sıvı almamaya dikkat edin. Bunun dışında kesinlikle sıvı kısıtlaması yapmayın.
kaynak: GeldiK Gebelikte sık idrara çıkma sebepleri hamilelikte neden sık tuvalet ihtiyacı olur - GeldiK

İdrara yapma sıklığında herhangi bir değişiklik olmaması ortada bir sorun olduğu anlamına gelmez, özellikle de sık idrara çıkan bir kişiyseniz. Ayrıca yeterli ölçüde (günde en az 8 bardak su) sıvı alıp almadığınız da çok önemlidir. Yetersiz sıvı alımı yalnızca idrara sık çıkmamaya neden olmaz, ayrıca idrar yolu enfeksiyonu riskini de artırır.

Hortum yazmışım yaaa, kordon diyecektim. :)

Tamam plassentaya bağlı da sonrası? Bizden nasıl besleniyor? Sanırım bugün algılama sorunum var, idrak edemedim.

Geçmişe çok gidemedim ama Hasret doğuruyormuş sonunda. Allah yardımcın olsun arkadaşım inşallah kolay ve sağlıklı bir doğum olur. Mutlaka haber gönder.

Çok güzel olmuş bence Doğum tarihinide yazın ben öyle yaptırdım...... MART 2010 diye

sağol canım..aslında net bir tarih olmasa da ay ve yılda hoş olur değil mi...öyle yapayım:)

sağol canım...haklısın aslında...ben de öyle düşündüm ama şekerleri sayınca 4er adet düştü gidip biraz daha alabilecek kimse yoktu o an biz de bir yapalım dedik hevesle...bitiverdi çabucak:) fırsatım olursa biraz daha alıp ek yapacağım....

bunu bende okumuştum öne doğru eğilince idrar kesesş boşalırmış.Anam önede eğilsem amudada kalksam boş hemen gene geliyo.CADIARZU

Canım sen bunlardan kaç tane yaptın yarın bende yapmaya başlayacağım.100 tane yapayım diyorum. Kaç kilo badem şekeri kullandın.

ziyanı yok böylede güzel canım bende çarşı pazar bir gezeyimde yapıyım bişeyler artık kös kös oturması iyi valla gerçi bugün oturmadım temizlikten bitap düşmüş vaziyetteyim.

Biz geldik...

Aslında çok uykum var ama sizi o kadar çok özledim ki, önce geçmişi okudum bir güzel, sonra da herkese iyi geceler demek istedim...

Hasret'ten güzel haberler almamız yakınmış...
Hasretcim, Allah yardımcın olsun, inşallah yarın alısın kuzuyu kucağına...
Allah sağlıklı kolay bir doğum nasip etsin, dualarımız seninle.

Benim midem çok kötü kızlar, hiç birşey yiyemiyorum, sadece sabah kahvaltılarını düzgün yapabiliyorum.
Çok üzülüyorum oğlum beslenemiyor diye ama zorlarsam da çıkarıyorum.
Cuma günü doktora gidicez, bakalım o zamana kadar dayanabilecek miyim...

Canan bunlar belki soruna cevap olur canım

Plasentada anne ile bebek kanı karşı karşıya gelirler, fakat birbirleri ile karışmazlar. Burada madde alışverişi yaptıktan sonra anne kam anneye, bebek kanı da yeniden bebeğe geri döner. Ayrıca bu organın hormon yapımı gibi başka önemli görevleri de vardır. Plasentaya bebek kanı göbek kordonu ile, anne kanı ise rahimdeki kan damarları aracılığıyla ulaşır. Göbek kordonu içindeki damarlar aracılığıyla plasentaya giden bebek kanı oradan gereksinim duyduğu maddeleri alır ve kendisi için zararlı, atılması gerekli maddeleri de anne kanma verir. Bebeğin aldığı maddeler, büyümesi ve gelişmesi için gerekli su, oksijen, tuz, protein, kalsiyum, demir ve vitamin gibi maddelerdir. Anneye ise karbondioksit ve diğer madde artıklarını verir. Bebeğin anneden aldığı maddeler annede yeteri kadar olmasa bile, bebek gereksindiklerini sonuna kadar almaya çalışır, annesini düşünmez. Eskiden "her gebelik bir dişe mal olur" deyişi bu gerçekten kaynaklanmaktadır. Annede yeterli kalsiyum olmaması halinde, annenin dişlerindeki kalsiyum kana geçerek bebeğin gereksinimini karşılamaya çalışır. Böylelikle anne bebeğin gereksinimini karşılayabilmek için bir dişinden olur.
Bebeğin anne karnındaki solunumu, akciğerleri yoluyla değildir. Solunumun başlıca amacı oksijen alıp, karbondioksit vermektir. Bebek ise bunu, anne kanından doğrudan doğruya oksijen olarak almakta ve karbondioksit olarak yine anne kanına vermektedir. Diğer bir deyimle annesinin akciğerleri aracılığıyla solunum yapmaktadır.

Göbek kordonu içindeki damarlar aracılığıyla plasentaya giden bebek kanı oradan gereksinim duyduğu maddeleri alır ve kendisi için zararlı, atılması gerekli maddeleri de anne kanın verir. Bebeğin aldığı maddeler, büyümesi ve gelişmesi için gerekli su, oksijen, tuz, protein, kalsiyum, demir ve vitamin gibi maddelerdir. Anneye ise karbondioksit ve diğer madde artıklarını verir. Bebeğin anneden aldığı maddeler annede yeteri kadar olmasa bile, bebek gereksindiklerini sonuna kadar almaya çalışır, annesini düşünmez. Eskiden "her gebelik bir dişe mal olur" deyişi bu gerçekten kaynaklanmaktadır. Annede yeterli kalsiyum olmaması halinde, annenin dişlerindeki kalsiyum kana geçerek bebeğin gereksinimini karşılamaya çalışır. Böylelikle anne bebeğin gereksinimini karşılayabilmek için bir dişinden olur.

Hastanede mi vermeyi düşünüyorsun şekerleri.Ben hem evde hem hastanede sadece bunu vereyim dedim . Ayrıca paket çikolata almayacağım. Biblolar aldırdım bugün istanbula giden bir arkadaşıma. Yarın akşama getirecek. Badem şekerlerini tüle saracağım ve bibloları üzerine silikonla yapıştıracağım. Üzerine de şunu hazırladım bilgisayardan yarın çıktı alacağız ve zımbalayacağım. "Bir dilek tuttuk ve sen gerçek oldun. Eda'mıza... " nasıl iyimi sizce kızlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…