2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

aslında o kadar normal doğum yanlısı değildim ama çatı muayenesinden sonra doktorum kesinlikle normal doğum yapmalısın dedi ve bayağı bir ikna etti beni..:CüvCüv:

ya ne güzel işte demek çok müsait senin yollar

bakalım bizde 38.haftada öğreneceğiz müsait olup olmadığımızı

kötü şeyler düşünme .. inşallah sağlıkla alırsın bebeğini kucağına.. bence hamileliğin başında yaşasaydın farkedilirdi bebeğin gayet sağlıklı doğacak kötüsünü düşünme bile..

ya ne güzel işte demek çok müsait senin yollar

bakalım bizde 38.haftada öğreneceğiz müsait olup olmadığımızı

evet öyleymiş.. banada 37+^3 te yaptı muayeneyi .. sen sezeryan desende sana yapmam diye tutturdu.. bakalım sende normal istiyosun sanırım inşallah sende müsait çıkarsın da gönlünün istediği olur..

üzülme canım bir şey yoktur inşallah bolca dua et bizde sana dua edeceğiz meleğini sağlıkla kucağına alacaksın inşallah...

Hayırlı sabahlarr kızlarr olumunekankayizsmile
Teşekkürler hijyenimm kaydirigubbakcemile5
Evet ben de devamlı düşünüyorum böylee boshayallersmile

günaydın herkese.iki gecedir adet sancısı gibi bazende daha farklı ağrılarım oluyorsempatiksalakcinni.normal olduklarını biliyorum ve bıdığımla sürekli konuşuyorum perşembeye kadar beklemesi için.

GELıNCıK üzme canım kendini inşaallah bebeğin gayet sağlıklı olacak herşeyin yoluna girmesini diliyorum.

bitirdin mi hazırlıklarını
neler yaptın anlat bakalım hamarat anne
:lepi:
:)) Bebiş hazırlıkları bitti sayılır, kapı süslemesi ve mevlüt sepetininin yapımı kaldı
Ev işleri var bir de ...

Bebeğin çamaşırları battaniyeleri herbişeeyini yıkayıp ütüledim
Şifonyerimizi kurup içine yerleştirdim
3 boyutlu araba etiketleri ile dekore ettim çekmecelerini :))
Sonraaa park yatağını kurduk
Duvarına ay şeklinde bir gece lambası monte ettik, etrafına da yıldızlar ve sokak lambası stickerları yapıp yapıştırdım
Altın yastığı yaptım, isminin baş harfinden
Kapı süsü yaptım puset şeklinde, çok güzel olduuu
Bir de nevresim takımı diktim bir iki tane
İşte bööleeeeeeeeeeee aklinialirimsmile

Gelincik üzülme canım bence Allahın izniyle sağlıcakla bebişini alacaksın inş. kucağına...
Yaz cım onları bende yaşıyorum 1 haftadır.Aşağıda adet olacakmışım gibi ağrı ve baskı oluyor akıntım fazlalaştı kasık ve bel ağrısı oluyor.Doktor bebeğin aşağıya baskı yapması nedeniyle bunları yaşadığımı söyledi.Ben her nst ye girişimde doğurcam herhalde diyorum bu şikayetlerden ötürü doktorum bakıyor nst normal diyor gönderiyor.
Şimdilik tek sorunumuz kanımı hala yükseltememiş olmamız.6 ünite ilaç verildi damardan 1 aydırda her gün tablet olarak alıyorum kan ilacını ama 9 dan yukarı çıkaramadık bir türlü.Dün yine tahlil yaptı baktı sabitlemiş yaramıyor bu ilaçlar herhalde.Vücudumun bir yerinde delik falanmı var demeye başladım.Gidiyor galiba hepsi ordan.
Neyse bunada şükür napalım bundan beteride vardır eminim...
Bu arada yazcım seninde az kaldı benimde hakkımızda hayırlısı olsun....

Ohh ne güzel güle güle kullanır inşallah Ensar paşa :))
Ellerine sağlık canım bayağı işler halletmişsin eksiğin kalmadı heralde
kaydirigubbakcemile5

Canım ben bunların hepsini bitireli bayağı oldu.Kızım erken gelir diye hep tetikte dolaştığım için evi bile kirletmeye müsaade etmiyorum.Kendimide evide sürekli temiz tutuyorum her an giderim diye.Diğer hazırlıklar biteli 1 ay oldu herhalde.
Şimdi aklımda sezeryana giren arkadaşlarımızın söylediği hamilelik iç çamaşırıyla,humana stıll tee ve kayısı kompostosu var.Onlarıda alayımmı almayımmı kararsız kaldım.Birde doktorum meme başı için ilaç yazacak ama ben yinede gidip eczaneden lanhisol alsammı diye düşünüp duruyorum en çok bu kremin ismi geçiyor çünkü.Memeyle sütle ilgili hiç bir hazırlık yapmadım gelirmi gelmezmi diye emin olmadığım için arkadaşlar emzirmede sıkıntı yaşayınca sona kalsın dedim ama ne yapacağım bilemiyorum şu an.Neyse sağ salim doğsunda minişlerimiz inş. sütümüz gelir emerlerde o zaman alırız bunları...Şimdilik kalsın bari...
Bu emzirme olayında bayağı etkilenmişim sanırım rüyamda kızımı emziremiyordum.Birde beklediğimizden çok zayıf doğuyordu kilosu azdı.Ama maaşallah yinede iyi görünüyordu.Bir türlü memeyi tam veremiyordum bebişimde alamıyordu sinir oluyordum.Hem karnımda inmemişti inmeyecek herhalde diye düşünüyordum.Kabus görüyorum herhalde ben şu sıralar....

evet canım az kaldı Allah sağsalim kavuşmayı nasip etsin.
ağrılar normal tabide insan yinede bir ayy diyor yani.benimde akıntım bir garipleşti zaten.demek baskıdanmış.hayırlısı bakalım.kanın bayağı düşük ozaman senin yaa bendede kansızlık vardı ama bu derece değil hamile kalınca heralde yediğimden içtiğimden sorun kendiliğinden halloldu.

günaydın annecikler,

biz de uyandık kahvaltımızı yaptık, bulaşıkları anneanneye yıktık. bir kardeşlerimize bakalım dedik. bakıyorum herkes yusuf yusuf durumuna geçmiş doğumlardan. ne güzel herkesin bir belirtisi var. ben de ne bir ağrı ne bir sancı... ben doğuramayacak mıyım yoksa? sadece bazen sağ kalçamın içinde bir ağrı oluyor merdiven falan çıkarken zorlanıyorum o kadar. kasıklarım falan normal yani. zaten benim zilli tersleşti biliyorsunuz. sabah da kahvaltı masasında tam sol kaburgama tekme attı zilloş :))

maaşallah sana dimple.. dikiş makinan var herhalde. nevresim takımı dikmişssin. ben de sepet beşiğime istiyorum. elde diksem çok mu çirkin olur?

canım benim sıkma canını bünye işte kimi bünye kan üretmiyor demek ki. sıkma canını hiçbir şey yapamazlarsa kan verirler. Allah çözümsüz dert vermesin.

bence abartmışlar. kalbini bozma aklına kötü şeyler getirme. sadece bebeğini bekle canım. Allahım onları ne tehlikelerden koruyor. hepsi Allah'a emanet.

maaşallah canım ufaklığa. bir kişinin daha sancısı çıkmış biz de tık yok...

Ohh ne güzel güle güle kullanır inşallah Ensar paşa :))
Ellerine sağlık canım bayağı işler halletmişsin eksiğin kalmadı heralde
kaydirigubbakcem ile5
İnşaallah canımm
Sağolasın şükür kalmadı sayılır :lepi:
bilmiyorumkismile hayr olsun bakalım ikimiz aynı gün doğururuz belki :lepi:
Belki dee olumunekankayizsmile
Ben işten bikaç hafta önce ayrıldığım için hepsi bu zamana kaldı arkadaşım
Macbur şimdi halledebildim iştee

Humana çayını almanda fayda var, methini çok duydum
Ayrıca ben lansinoh kremin küçüğünden aldım, bulunsun yanımızda
Kompostoları da annelerimiz yapar doğum olunca çok düşünme böyle ayrıntıları sen

Sorma inan hamileliğim bir sıkıntılı başladı.Midemden dolayı (yanma) gastrologdan çıkamadım 4 ay boyunca.Sonra yürürken belimde kilitlenmeler başladı adım atamaz oldum yolda kalıyordum ayağımı kaldırınca çığlık atacak kadar canım yanıyordu sürüye sürüye yürüdüm bir süre doktora gittim bel fıtığı çıktı.Kanım sınırda başlamıştım hamileliğe midemdeki sorun yüzünden verilen ilaçları içemedim.Doktorlar zorladı ama ben içtikçe midemi mahvediyor ve kendimi toparlayamıyordum anında bozuyordu çıkarıyordum yediklerimi.En son yeter dedik ne olacaksa olsun.Doktor kanın düşecek dişin çürüyecek şu olacak bu olacak diye bir sürü olumsuzlukları saydı 3 lü taramamda falanda risk çıktı amniyosentez önerdiler iki kez ayrıntılıya girdim iyi çıktı çok şükür amniyosenteze hiç yanaşmadım ne olacaksa olsun dedim.Bir sürü doktor değiştirdim hepsi felaket tellalı gibi ya benim bir sağlık sorunumdan bahsediyordu ya çocuğumun test sonucuna takıyordu.Hamileliğim süper geçti diyemeyeceğim ama bunada şükür inş. sonrası güzel geçer diyorum bu çektiklerimin mükafatını verir Rabbim ha bu dünyada ha öbür dünyada yeterki sağlıklı doğsunlar.
İnan hiç kimseye bu tür olumsuzluklardan çok bahsetmedik sadece biraz sıkıntılı geçti deyip kesip attık.Bizim milletimizi bilirsin abartmayı severler ay şöyle oldum böyle oldum diye.Benim yaşadıklarımı yaşasalar herhalde öldük bittik der bunlar diye düşünürdüm ki hamilelik öncesini bilen bilir daha fena şeylerde yaşadım.Psikolojik olarakta sağlık olarakta en kötü zamanlarımda hamiş kaldım ama şükürler olsun çok istiyordum bu gebeliği bu yüzden belkide çok büyütmek istemedim gözümde yaşadıklarımı.
Eşim halimi görüyordu her seferinde sağolsun 'olsun bunada şükür' diyordu.Rabbime şükürler olsun öyle böyle geldik bugünlere inş. sağlıcakla ağrısız,sızısız kucağımıza alırız yavrularımızı.Rabbim herkesin gönlüne göre versin...
Seninde son zamanların olduğu için geriliyorsundur eminim benim gibi.Bol bol dua okuyalım arkadaşım Rabbim hepimizin yanında ve yardımcısı olacaktır yeterki yüreğimizce buna inanalım... :Saruboceq:

Haklısın napalım bunada şükür bugünlere gelebildik ya sağ salim.Artık doktorlar bir şekilde bir şeyler yaparlar herhalde... Rabbim sağlık versin herkese yeterki....:Saruboceq:

maaşallah sana dimple.. dikiş makinan var herhalde. nevresim takımı dikmişssin. ben de sepet beşiğime istiyorum. elde diksem çok mu çirkin olur?
Teşekkürler cerenoracım
Evet küçük elde taşınabilen bir dikiş makinem var :)
Elde dikmek hem zor, hem de çok iyi olmayabilir
Kumaşı ölçülerince kesip, konu komşunda veya yakınlarından birinde makinesi olan varsa, veriver kenarlarından geçsinler a.s

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…