- Konu Sahibi minikcadimm83
-
- #51.541
ii akşamlar kızlar nasılsınız bebişler nasıl kızlar size bişi sorcam çok şükür sütüm var ama süt arttırmak için ne yapabilrim bilgisi olan varsa bana burdan yazabilirmi ben bakıyorum burdan olmasa özelden de msj atabilrsiniz oğlum izin verdikçe yazdıklarınızı okuycam şimdiden çok tşk ederim annişler
canım bak benimde günüm gecicek nerdeyse son bi hafta verdi doktorum.acılmam olmadıgı için ..yoksa sezeryana alıcak büyük ihtimal..bende senin gibi normal istiorum ama sana daha var biraz daha bekle 14 gün var degilmi??belki ozamanı beklemez sancıların nişanın gelir yani okadar kasmama ragmen kendimi normal dogum istiorum..ama günüm gecerse bend sezeryan olucam napalım hayırlısı..bol yürüyüş yap bebek aşşagı insin..Ben geldim
Kafam darma duman canlar yaa
Doktorum bugün çatı muaynesi yaptı hiç acımadı ve hiç kasmadım kendimi çok rahattım
Normal doğuma engel bir durum yok dikişli olacak tabii bebeğin aşağı düşmemiş dedi
Bebeğim 3500 gr olmuş doktor normal doğum için 15-20 günü bulur dedi..
Ben siz ne önerirsiniz dedim
Normal kolay sanma o da zor seni yönlendirmek istemem falan sezeryan yanlısı konuştu
Bana hiç cesaret vermedi sancı çekip sezeryanda olabilirsin falan fistan
Sezeryan olursa ne zaman olur dedim Pazartesi alırız dedi...
Ben çok sıkıldım beklemekten
Hemen doğurmak istiyorum sırf bu yüzden sezeryan olmak istemiyorum ama arkamda bana
destek olan bir doktor yok ne yazık ki
Eşim zaten başından beri sezeryan olmamı istiyor
Ablam da bebek 15 gün dursa zaten 4 kilo olur doktorun seni sezeryan yapar diyor :sm_confused:
Dellendim anlayacağınız sizce ne yapayım ?
aynı fikirdeyim canım kendi istegmle sezeryan istemiorum o anı yasamak istiorum ..dr ların şimdi kolayına gelio sezeryanlar..eskilerimiz nası dogurmuş catr catr..Ne olur yanlış anlamayın, sezeryan yanlısı bir şey duyunca çok moralim bozluyor. 32 doğumdan sadece 5'i normal doğum. Bu tablo bana ortada bir anormalllik olduğunu söylüyor. Bebek 4 kilo oldu diye sezeryan yapılması neden. Benim kardeşim bundan 30 yıl önce normal doğumla 4,250 doğmuş. Eşim 4,500 kg'mış. (Kaynanamın yalancısıyım) O zaman normal doğuyormuş da bu bebekler, şimdi ne oldu da 4 kilo sezeyan sebebi oluyor anlamıyorum.
Doktorum bir bahane bulacak beni de sezeyana zorlayacak diye korkuyorum. Ablam yiğenimi beklenen doğum tarihinden 10 gün geç doğurdu normal doğumla. Sabırla beklerim 41. haftaya kadar yolu var. Biliyorum kolay değil belki pişman olacağım sonradan sancıları çekerken normal doğum istedim diye. Ama normal doğum bebeğim ve benim için en iyisi. Canım yanacak korkusuna kızımın doğumunu kaçırmak istemiyorum. Rabbim hayırlısını versin. Beni bu gerilim öldürüyor.
inşallah yazgıcımn ..beklemedeyzherkese merhaba.dilerim hepiniz iyisinizdir canlarım geçmişe çok bakamadım.ama mesajlardan anladığım kadarıyla yazıyorum.
DİLAA CIMM canım allah ım sağsalim yavruna kavuştursun seni.
LAVİNİAEBRU canım 41 haftaya mı giriyorsun artık ve hiç açılman yok.HİJYENİM 15-20 gün az bir zaman değil bebeğin dahada büyüyecek.ama bekleyip ben yaşamak istiyorum diyorsan tabi sen bilirsin.inşaallah hakkınızda hayırlısı olur canlarım.
gözünaydın canım..ALLAH saglıcakla kurtarsınherkse iyi akşamlar
doğumlar yaklaştıkça hepimizde tatlı heyecanlar tedirginliklerde başladı haliyle
bende sezeryan günümü aldım
19 martta doğum yapıyorum
tabi bir aksilik olmazsa
perii ve ynur doğum yapmış gözünüz aydın Rabbim sağlıklı sıhhatli büyürler inşallah
Dila hayırlı doğumlr diliyorum sana sağlıklı sıhhatli doğum yaparsın canım ve kızına kavuşursun....
Lavinebru sıkma canını kız dediğin nazlı olur baksana 40 haftandasın ama bebeğin gelmeye niyeti yok 9 ay 10 gün müddet var ama bazı bebekler 10 aylık bile doğuyor...
ben 1996 yıllında hastanede çalıştığımda 5.100 gr bebk dünyaya gelmişti hemde normal ama anneyi görseydiniz 75 kg ile bitirmiş hamileliğini bebekte sadece seker düşüklüğü vardı 1 hafta hastanede yatmışlardı anne ve oğul...Yani diyeceğim Normal doğum için kendimi hazırlıyorum ben bir aksilik olmazsa
Asinaz maşallah Zeynebin hergeçen gün kilo alıyor tosuncuk olcak o sen merak etme...
Hijyenim ben normal doğumdan yanayım bir aksilik olmazsa sende o güç vardır Rabbim de verir merak etme doktorlara sorarsan oda sana bırakır kafanı karıştırma bence eşinle karar ver....
Bir-nokta az kaldı sabret ama jimnastik yapayım derken ani harekette bulunup ters bişeyler olmasın yürüyüş en iyiisi benden söylemesi geç olsun güç olmasın sabır en dirayetli şeydir....
Bosna da gayet iyiymiş sizlere slmları var geç msjıma cevap verdi oğlu vaktinin çoğunu alıyormuş.
Perşembe son kontrolümüz var bakalım doktorumuz ne diyecek
biss bugün yarın ya doguracaz ya doguracazzzzzzzzzzz.olumunekankayizsmile.jimnastige dewam..bende yürüyüşe ..anam kışa denk geldk ne yürüyüşü yaw bu sogukta..laelaelaelaelaeSuan kızım takla atıyor sankı karnımda masallah kuzuma ama delırıcem anne dogmıcam sınyallerı alıyorum eger 1 hafta daha bekle derse doktor kafamçokkarıştı
sorma pancu ya gelicek gibi degil hiç acılmam yokmuş..1 hafta müddet verdi..canım inşallah sennde kontrolün iyi gecer..ben atlattım catı olayını..hayırlı haberlerle gel..
amin canım sağ olasın...
doktoruma sordum ben normal doğurunca gece mesela olsa gelecek misiniz diye
bana haber verecekler 8-9 cm açılman olduğunda geleceğim dedi zaten ondan sonra
ne kalıyor ki yarım saatlik bi şey...
kadın kendide sezeryan doğum yapmış
normal doğan bebekler buruşuk doğuyormuş
sezeryanla daha sağlıklı doğuyorlarmış gibi bissürü abuk sabuk şey
o beni sıkıldım dememden gaz aldı hepten övdü sezeryanı...
eşimle konuştum o da sezeryan olsun planlı olsun öteki türlü nasıl ne olacak belli değil
ama sen bilirsin diyor
doktorum eğer sezeryan olmaya karar verirsen perşembe sabahı gel görüşelim dedi
önümde biraz zaman var düşünmek istiyorum
düşündükçe çıkmaza giriyorum ama keşke bu karar bana kalmasaydı...
bilmiyorumkismile
canım ne güzel anlatmışssın..bak bugünki catı muynemde dr ilk denemesinde kendimi geri cektim bagrdım..sonra baktım bana hemen sen normal doguramazsın diye damgayı yapıştrdı..girdi lavoboya ellerini yıkıyo sonra tekrar cagrdım ve kasmıcam kendimi bu defa lütfen bidaha deniyelim diye onun beni tesvik etmesi gerekirken ben onu ikna ettim..ikinci denemede kasmadım ve gayet rahat baktı ..demek istedigim o beni normale yönlendrin ikna etsin ne bileyim olayın psikolojik yönü daha önemli..Ben normal doğumu aşırı derecede istiyorum. Normal doğumun neden en iyi doğum şekli olduğunu, anneye bebeğe ne gibi faydaları olduğunu oturup burada anlatacak değilim, isteyenler zaten elinin altında internet var oturup araştırıyor. Ancak bir doktorun geçerli bir neden yokken anne adayını sezeryene yönlendirmesi meslek ahlakı açısından etik değil. Bu yaklaşımdaki doktorların kınanması lazım.
Hayatım da bir kez doğum gördüm. Ablamın yurt dışındaydı, onun doğumuna girmiştim. Yiğenim beklenen doğum tarihini 10 gün geçirdi. Ablamda hiç sancı ve açılma olmadı ve iznimiz bitiyordu TR'ye dönmek zorundaydık. Doktoru hala bekliyelim diyordu ama ablam ısrar etti. Akşam 7 gibi gittik hastaneye. Orada bir ebe geldi ben sizin ebenizim doktorunuz kim dedi. Doktorun adını verdik işlemler yapıldı, Suni sancı için ilaçlar verildi. Sonra akşam 10 a kadar ara ara ebe geldi kontrol etti. Ablamın doktorunun akşam 10 da görevi bitiyordu. 10 da başka bir doktorlar geldi. Doğumunuzu bu doktor gerçekleştirecek diye bizi doktorla tanıştırdı. Sonra ikidide gittiler. Ebemiz düzenli olarak kontrole geliyordu. 3 tıp öğrencisi nöbetçiymiş o gece. ılk önce gelip izin istediler doğumun aşamalarını izleyebilir miyiz diye. Eniştem rahatsız oldu. Ablam tıbba bir katkımız olsun dedi. Doğum hariç doğuma kadar olan sürede ebe ile birlikte kontrol edebilirsiniz dedi. Tıp öğrencileri ebenin tüm rutin kontrollerinde geldiler hepsinde kibarca tekrar izin istediler. Ablam epidural istediğinden sabaha doğru, açıklık belli bir noktaya gelince ebe yeterli deyip doktoru çağırdı. Epidural yapıldı. Sonra doktor yine kayboldu. Sonra doğum başlıyor açıklık tamam deyip sabah 7 gibi doktoru çağırdı. Sonrası bir telaş. 40 dk sonra kızımız doğdu. Kolay bir doğum değildi.
Ablam bir ameliyathanede doğurmadı. Doğum odası dedikleri çok şirin bir odada doğurdu. Pencereleri vardı. Bakınca dışarısı görünüyordu. Ben safım bir kez doğum görünce sandım ki tüm doğumlar böyle. Hamile kalana kadar beni doğumumda böyle olacak sanıyordum. Sonra arkadaşlarım ameliyathane de doğum yaptıklarını yanlarında kimsenin olmadığı, sancı odası diye bir yerde beklediklerini filan anlattılar. Daha pek çok hikaye.
ılk doktoruma eşim doğuma girsin istiyorum dedim. Doktor bana normale olmaz sezeryen olursa girer dedi. Sezeryen açık ameliyattır orada eşimin ne işi var. Normal doğuma neden giremiyor. Çünkü strese girermiş. Doktorum eşime ve bana güvenmiyor bizim strese girip onu da strese sokacağımızı düşünüyor. O doktoru değiştirdim. Sonra habire doktor değiştirdim. Şu anki doktorum normal mi istiyorsun filan demedi, sanki ilk günden beri ona gidiyorum ve tek alternatif normal doğummuş gibi konuşyor benimle. Bir aksilik çıkar mı, eşim doğuma girebilir mi, yine bilmiyorum. Şu anki doktorumla bunları konuşmadım. Artık yoruldum ve sıkıldım. Ben bizde olduğu gibi doğumda keyfi davranılan başka bir ülke olmadığını öğrendim. Ablam gibi imkanım olsaydı da yurt dışında doğursaydım dedim. Senin aksine bende keşke karar bana kalsa diyorum. Keşke normal doğum yapsam, keşke eşim yanımda olsa elimi tutsa. Bu arada eşim yanımda olsun istiyorum diyorum ama tabii ki eşime bu hiç cazip gelmiyor.
CAnım naber nasılsın??Ben normal doğumu aşırı derecede istiyorum. Normal doğumun neden en iyi doğum şekli olduğunu, anneye bebeğe ne gibi faydaları olduğunu oturup burada anlatacak değilim, isteyenler zaten elinin altında internet var oturup araştırıyor. Ancak bir doktorun geçerli bir neden yokken anne adayını sezeryene yönlendirmesi meslek ahlakı açısından etik değil. Bu yaklaşımdaki doktorların kınanması lazım.
Hayatım da bir kez doğum gördüm. Ablamın yurt dışındaydı, onun doğumuna girmiştim. Yiğenim beklenen doğum tarihini 10 gün geçirdi. Ablamda hiç sancı ve açılma olmadı ve iznimiz bitiyordu TR'ye dönmek zorundaydık. Doktoru hala bekliyelim diyordu ama ablam ısrar etti. Akşam 7 gibi gittik hastaneye. Orada bir ebe geldi ben sizin ebenizim doktorunuz kim dedi. Doktorun adını verdik işlemler yapıldı, Suni sancı için ilaçlar verildi. Sonra akşam 10 a kadar ara ara ebe geldi kontrol etti. Ablamın doktorunun akşam 10 da görevi bitiyordu. 10 da başka bir doktorlar geldi. Doğumunuzu bu doktor gerçekleştirecek diye bizi doktorla tanıştırdı. Sonra ikidide gittiler. Ebemiz düzenli olarak kontrole geliyordu. 3 tıp öğrencisi nöbetçiymiş o gece. İlk önce gelip izin istediler doğumun aşamalarını izleyebilir miyiz diye. Eniştem rahatsız oldu. Ablam tıbba bir katkımız olsun dedi. Doğum hariç doğuma kadar olan sürede ebe ile birlikte kontrol edebilirsiniz dedi. Tıp öğrencileri ebenin tüm rutin kontrollerinde geldiler hepsinde kibarca tekrar izin istediler. Ablam epidural istediğinden sabaha doğru, açıklık belli bir noktaya gelince ebe yeterli deyip doktoru çağırdı. Epidural yapıldı. Sonra doktor yine kayboldu. Sonra doğum başlıyor açıklık tamam deyip sabah 7 gibi doktoru çağırdı. Sonrası bir telaş. 40 dk sonra kızımız doğdu. Kolay bir doğum değildi.
Ablam bir ameliyathanede doğurmadı. Doğum odası dedikleri çok şirin bir odada doğurdu. Pencereleri vardı. Bakınca dışarısı görünüyordu. Ben safım bir kez doğum görünce sandım ki tüm doğumlar böyle. Hamile kalana kadar beni doğumumda böyle olacak sanıyordum. Sonra arkadaşlarım ameliyathane de doğum yaptıklarını yanlarında kimsenin olmadığı, sancı odası diye bir yerde beklediklerini filan anlattılar. Daha pek çok hikaye.
İlk doktoruma eşim doğuma girsin istiyorum dedim. Doktor bana normale olmaz sezeryen olursa girer dedi. Sezeryen açık ameliyattır orada eşimin ne işi var. Normal doğuma neden giremiyor. Çünkü strese girermiş. Doktorum eşime ve bana güvenmiyor bizim strese girip onu da strese sokacağımızı düşünüyor. O doktoru değiştirdim. Sonra habire doktor değiştirdim. Şu anki doktorum normal mi istiyorsun filan demedi, sanki ilk günden beri ona gidiyorum ve tek alternatif normal doğummuş gibi konuşyor benimle. Bir aksilik çıkar mı, eşim doğuma girebilir mi, yine bilmiyorum. Şu anki doktorumla bunları konuşmadım. Artık yoruldum ve sıkıldım. Ben bizde olduğu gibi doğumda keyfi davranılan başka bir ülke olmadığını öğrendim. Ablam gibi imkanım olsaydı da yurt dışında doğursaydım dedim. Senin aksine bende keşke karar bana kalsa diyorum. Keşke normal doğum yapsam, keşke eşim yanımda olsa elimi tutsa. Bu arada eşim yanımda olsun istiyorum diyorum ama tabii ki eşime bu hiç cazip gelmiyor.
ii akşamlar kızlar nasılsınız bebişler nasıl kızlar size bişi sorcam çok şükür sütüm var ama süt arttırmak için ne yapabilrim bilgisi olan varsa bana burdan yazabilirmi ben bakıyorum burdan olmasa özelden de msj atabilrsiniz oğlum izin verdikçe yazdıklarınızı okuycam şimdiden çok tşk ederim annişler
CAnım naber nasılsın??
hiç görünmüyordun???
ben sana özelden de msj attım ama cvp alamadım
Nasılsın nasıl gidiyor son bekleyişler??
BU arada doktoru değiştirdim demişin şimdi kime gidiyorsun??
Benim aynı Ali Paşaya gidiyorum...Doğumu da o yapacak kısmetse
allah yardımcın olsun canım bir avazda kurtulursun inşallah bebeğinle senin güzel haberlerini bekliyoruz.selam anneler ben bugün ki muayenemde 2 cm açılma var demişti doktor..... bir kaç saat önceden başlayarak damla damla kanamm gelmeye başladı şimdi hastaneye giyoruz bana çok dua edin olurmu........ sabah meleğim kollarımda oalbilir inşallah........
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?