- Konu Sahibi minikcadimm83
-
- #51.561
selam anneler ben bugün ki muayenemde 2 cm açılma var demişti doktor..... bir kaç saat önceden başlayarak damla damla kanamm gelmeye başladı şimdi hastaneye giyoruz bana çok dua edin olurmu........ sabah meleğim kollarımda oalbilir inşallah........
yaa kimseler yok gene benimde son 2 günüm.rabbim sağsalim kurtarsın ertesin gün akşam burdayım
bence normal dogum en ıyısı.beklesene canım benım ımkanım olsa catır catır normal dogum yapardımBen geldim
Kafam darma duman canlar yaa
Doktorum bugün çatı muaynesi yaptı hiç acımadı ve hiç kasmadım kendimi çok rahattım
Normal doğuma engel bir durum yok dikişli olacak tabii bebeğin aşağı düşmemiş dedi
Bebeğim 3500 gr olmuş doktor normal doğum için 15-20 günü bulur dedi..
Ben siz ne önerirsiniz dedim
Normal kolay sanma o da zor seni yönlendirmek istemem falan sezeryan yanlısı konuştu
Bana hiç cesaret vermedi sancı çekip sezeryanda olabilirsin falan fistan
Sezeryan olursa ne zaman olur dedim Pazartesi alırız dedi...
Ben çok sıkıldım beklemekten
Hemen doğurmak istiyorum sırf bu yüzden sezeryan olmak istemiyorum ama arkamda bana
destek olan bir doktor yok ne yazık ki
Eşim zaten başından beri sezeryan olmamı istiyor
Ablam da bebek 15 gün dursa zaten 4 kilo olur doktorun seni sezeryan yapar diyor :sm_confused:
Dellendim anlayacağınız sizce ne yapayım ?
:Saruboceq:Ne olur yanlış anlamayın, sezeryan yanlısı bir şey duyunca çok moralim bozluyor. 32 doğumdan sadece 5'i normal doğum. Bu tablo bana ortada bir anormalllik olduğunu söylüyor. Bebek 4 kilo oldu diye sezeryan yapılması neden. Benim kardeşim bundan 30 yıl önce normal doğumla 4,250 doğmuş. Eşim 4,500 kg'mış. (Kaynanamın yalancısıyım) O zaman normal doğuyormuş da bu bebekler, şimdi ne oldu da 4 kilo sezeyan sebebi oluyor anlamıyorum.
Doktorum bir bahane bulacak beni de sezeyana zorlayacak diye korkuyorum. Ablam yiğenimi beklenen doğum tarihinden 10 gün geç doğurdu normal doğumla. Sabırla beklerim 41. haftaya kadar yolu var. Biliyorum kolay değil belki pişman olacağım sonradan sancıları çekerken normal doğum istedim diye. Ama normal doğum bebeğim ve benim için en iyisi. Canım yanacak korkusuna kızımın doğumunu kaçırmak istemiyorum. Rabbim hayırlısını versin. Beni bu gerilim öldürüyor.
senın bebısde benımkı gıbı tosunmuskaydirigubbakcemile3kızlar iyi akşamlar beni hatırlayanınız yoktur herhalde iki hafta önce siteye girmiştir. bende bekleyenlerdenim bugün 38+2 yiz bende normal düşünüyorum bakalım benim doktorumda çatı muayenesi falan yapmıyor herşey normal normal istiyorsan yapabilirsin dedi en son 36+2 de gitmiştik bebek 3200 dü bakalım yarın tekrar gideceğiz biraz sanırım tombik olacak
amanınnnnnnn cok guzel hadı ınsallah sag salım alırsın bebegını kucagına.dualarımız senınle:Saruboceq:selam anneler ben bugün ki muayenemde 2 cm açılma var demişti doktor..... bir kaç saat önceden başlayarak damla damla kanamm gelmeye başladı şimdi hastaneye giyoruz bana çok dua edin olurmu........ sabah meleğim kollarımda oalbilir inşallah........
kussebım amın ınsallah.guzel haberlerını kımden alacagız bız:Saruboceq:yaa kimseler yok gene benimde son 2 günüm.rabbim sağsalim kurtarsın ertesin gün akşam burdayım
yaa kimseler yok gene benimde son 2 günüm.rabbim sağsalim kurtarsın ertesin gün akşam burdayım
geçmiş olsun cnm hadi kurtuldun,
kızlar şimdi geldim dr dan ..bi de rezil oldum anlatayım..önce ultrasonla baktı ve 1 2 hafta geriden geldigimi söyledi ve bebegimin küçük oldugunu..küçük bi bebk dedi..en son 2.900 dü kilosu bu hafta unuttum sormayı..biliosunuz kac haftadr catı muyanesi vakam vardı sonunda bugün baktı dr..ama normal dogum için ayarladıgım hastanedeki dr um..catıya cıktım bi güzel titreye titreye halbuki kandimi kasmayacaktım telkin etmiştim kendimi sürekli..o ne igrenc bi koltuk..ilk denemeyi yaptı dr um eliyle ittirdi falan ben geri cektim kendimi bagrdım..doktorum hemen vazgecti yok dedi ebrucum sen normal dogum yapamazsın dedi haklı olarak .lavaboya gecti ellerini ytıkamaya..sonra inmedim catıdan bidaha deniyelim kasmıcam kendimi cok özr dilrim dedim tamam dedi..2 parmagyla içeriye kadar uzandı rahat bıraktım kendimi bebegin başı dayanmış ama acılman hiç yok dedi..hiç yürüyüş yapmıomusun dedi gercektende pek yürüyüş yapan bi insan degilim..günde 2 saat yürüyecekmişim acıllması gerekiomuş..son 5 _6 gün daha müddet verdi biliosunuz 41 haftaya giriorum o zaman..galiba beni sanclarım gelmezse sezeryana alacak..ama cuma günü kendi dr umun randewusu var..o ne derse artık..
cnm sağlıklı şekilde alırsın inşallah bebegini kucagına, allah bir avazda kurtarsın..selam anneler ben bugün ki muayenemde 2 cm açılma var demişti doktor..... bir kaç saat önceden başlayarak damla damla kanamm gelmeye başladı şimdi hastaneye giyoruz bana çok dua edin olurmu........ sabah meleğim kollarımda oalbilir inşallah........
herkese merhaba bende bir Mart annesi olarak burada bulunmalıyım dedim:) benim doğum ayın sonu ama:) 29 martta kız olcak.
iyigeceler arkadaşlar,geçmişi az biraz okudum ve gördüğüm kadarıyla günü dolmuş yada benim gibi dolacak olan arkadaşların sorunu aynı,son haftaya kadar hastaya belli edilmemiş ama son hafta sinyali verilmiş sezaryan yapılacağının,burda değil başka bir başlıkta anlattım,ben 1 haftadır normal doğum savaşı veriyorum,iki ayrı doktora gittim kendi doktorumdan başka,yarın son olarak bir prof.a gidicem normal doğum taraftarı olduğunu duydum,yani tıklatmadığım kapı almadığım akıl kalmadı..
doktorlardan aldığım sonuç ise,normal doğum mu istiyorsun o zaman sancın gelince gidersin doğumevine ordaki ebeler bi güzel normal yolla doğurturlar seni,haa tabi ordaki şartları kabul ediceksin,son bi umut dün gezdim doğumevini başhekimi tanıdıgımızdır..ve inanmayacaksınız ama kabus gibiydi yapamam burda dedim..özel hastanelerde de bulamazsın dediler sana normal doğum yapacak doktor,son ana kadar evet herşey normal derler son anda aksilik çıktı sezaryan derler..
özel bi hastanede doktor bana açık açık dediki,neden normal doğum yapalım,gece 2 de mi 3 demi gelecek sancın ne kadar beklicem,belki akşam özel bi toplantıdaydım,alkol almışım gelecek bi durumda değilim,hem beni sıcak yatagımdan kaldıracaksın bunun bir bedeli var ödeyecek misin..
yani anlayacağınız sezaryan isterseniz her türlü yaparsınız,ama bu ülkede normal doğum yapmak yapmaya çalışmak istemek,denemek hiç doğum sancısı çekmedim ama sanırım doğum sancısından daha zor..Allah yardımcımız olsun,ben sonuna kadar direnicem hiç bi sorunumuz yokken ameliyat masasına yatmayalım arkdaşlar,sakın doktora sıkıldık artık falan demeyin,bu işin 42. haftaya kadar yolu var..
yarın ki proftan umutluyum sonucu burda paylaşırım..hakkımızda en hayırlısı olsun..
inanmıyorum ya bu kadar olur. son ana kadar sancıyı çek sonunda sezeryen ol. ne sinir bozucu. eski doktorlar nerde kaldı kardeşim annelerimiz nasıl doğum yaptılar. ben sezeryan düşünüyorum ama yaşadığın şeye hakikaten sinir oldum
iyigeceler arkadaşlar,geçmişi az biraz okudum ve gördüğüm kadarıyla günü dolmuş yada benim gibi dolacak olan arkadaşların sorunu aynı,son haftaya kadar hastaya belli edilmemiş ama son hafta sinyali verilmiş sezaryan yapılacağının,burda değil başka bir başlıkta anlattım,ben 1 haftadır normal doğum savaşı veriyorum,iki ayrı doktora gittim kendi doktorumdan başka,yarın son olarak bir prof.a gidicem normal doğum taraftarı olduğunu duydum,yani tıklatmadığım kapı almadığım akıl kalmadı..
doktorlardan aldığım sonuç ise,normal doğum mu istiyorsun o zaman sancın gelince gidersin doğumevine ordaki ebeler bi güzel normal yolla doğurturlar seni,haa tabi ordaki şartları kabul ediceksin,son bi umut dün gezdim doğumevini başhekimi tanıdıgımızdır..ve inanmayacaksınız ama kabus gibiydi yapamam burda dedim..özel hastanelerde de bulamazsın dediler sana normal doğum yapacak doktor,son ana kadar evet herşey normal derler son anda aksilik çıktı sezaryan derler..
özel bi hastanede doktor bana açık açık dediki,neden normal doğum yapalım,gece 2 de mi 3 demi gelecek sancın ne kadar beklicem,belki akşam özel bi toplantıdaydım,alkol almışım gelecek bi durumda değilim,hem beni sıcak yatagımdan kaldıracaksın bunun bir bedeli var ödeyecek misin..
yani anlayacağınız sezaryan isterseniz her türlü yaparsınız,ama bu ülkede normal doğum yapmak yapmaya çalışmak istemek,denemek hiç doğum sancısı çekmedim ama sanırım doğum sancısından daha zor..Allah yardımcımız olsun,ben sonuna kadar direnicem hiç bi sorunumuz yokken ameliyat masasına yatmayalım arkdaşlar,sakın doktora sıkıldık artık falan demeyin,bu işin 42. haftaya kadar yolu var..
yarın ki proftan umutluyum sonucu burda paylaşırım..hakkımızda en hayırlısı olsun..
Hadi bakalım ,nşallah normal doğum ile gelirsin..selam anneler ben bugün ki muayenemde 2 cm açılma var demişti doktor..... bir kaç saat önceden başlayarak damla damla kanamm gelmeye başladı şimdi hastaneye giyoruz bana çok dua edin olurmu........ sabah meleğim kollarımda oalbilir inşallah........
>Hayırlısı olsun canmımherkese merhaba bende bir Mart annesi olarak burada bulunmalıyım dedim:) benim doğum ayın sonu ama:) 29 martta kız olcak.
Ayyy ne kadar sinir bozucuaynen öyle yapıyorlar, bir arkadaşım inat etti normal yapcam diye. akşam sancısı başlamış sabaha kadar çekmiş zavallım. sabah doktor gelmiş ve zorla sezeryene almışlar. kordon dolandı diye. bi de doktor ebeye sen söyle bana inanmazlar diyormuş. bu kadar olur yani. neyse arkadaşım yarın sonucu söylersin merak ettim. inşallah istediğin gibi olur herşey.
evet haklısınız en azından olurda sezeryan olmak zorunda kalırsam gerçekten sezeryanı gerektiren bir durum olduğunu bilecem.şanslıymışsın arkadaşım ama sen genede kendini herşeye hazırlan. çünkü doğum sırasında yaşanan bir sürpriz insanın moralini çok bozuyor.
evet haklısınız en azından olurda sezeryan olmak zorunda kalırsam gerçekten sezeryanı gerektiren bir durum olduğunu bilecem.
çünkü doktorum 2 ay önce kk dan bir arkadaşımı 2 defa kordon dolandığı halde,ve geçen hafta onun bir akrabasını bebek ters durduğu halde normal doğurtmuşkaydirigubbakcemile3
2 side bebekleri de çok iyi çok şükür:lepi:
yani doktor tamam benim sancıdan korkup arıza çıkarmamam gerekiyorkaydirigubbakcemile3
sizlerede hayıırlı doğumlar diliyorum umarım bebişlerinizi sağlıcaklar alırsınız kollarınızaopuyorumnanaktan
bu arada mart bebişlerine de sık sık bakıyorum çok tatlılar maşallah allah bağışlasın hepsini sizlere
hijyenim canım aslında son haftada bebeklerin kilo alımı yavaşlıyormuş bunu hem doktorum söyledi hemde nette okudum 38. haftaya kadar aldıkları gibi öyle haftada 400 500 gr almazlarmış tabi her insanda farklı ama bilemiyorum hani çok kilolu olursa normal doğum yapamam diye korkuyorsan ne diyeyim hakkınızda neyse hayırlısı o olsun
Hijyenim ben normal doğumdan yanayım bir aksilik olmazsa sende o güç vardır Rabbim de verir merak etme doktorlara sorarsan oda sana bırakır kafanı karıştırma bence eşinle karar ver....
canım bak benimde günüm gecicek nerdeyse son bi hafta verdi doktorum.acılmam olmadıgı için ..yoksa sezeryana alıcak büyük ihtimal..bende senin gibi normal istiorum ama sana daha var biraz daha bekle 14 gün var degilmi??belki ozamanı beklemez sancıların nişanın gelir yani okadar kasmama ragmen kendimi normal dogum istiorum..ama günüm gecerse bend sezeryan olucam napalım hayırlısı..bol yürüyüş yap bebek aşşagı insin..
.
Ben normal doğumu aşırı derecede istiyorum. Normal doğumun neden en iyi doğum şekli olduğunu, anneye bebeğe ne gibi faydaları olduğunu oturup burada anlatacak değilim, isteyenler zaten elinin altında internet var oturup araştırıyor. Ancak bir doktorun geçerli bir neden yokken anne adayını sezeryene yönlendirmesi meslek ahlakı açısından etik değil. Bu yaklaşımdaki doktorların kınanması lazım.
Hayatım da bir kez doğum gördüm. Ablamın yurt dışındaydı, onun doğumuna girmiştim. Yiğenim beklenen doğum tarihini 10 gün geçirdi. Ablamda hiç sancı ve açılma olmadı ve iznimiz bitiyordu TR'ye dönmek zorundaydık. Doktoru hala bekliyelim diyordu ama ablam ısrar etti. Akşam 7 gibi gittik hastaneye. Orada bir ebe geldi ben sizin ebenizim doktorunuz kim dedi. Doktorun adını verdik işlemler yapıldı, Suni sancı için ilaçlar verildi. Sonra akşam 10 a kadar ara ara ebe geldi kontrol etti. Ablamın doktorunun akşam 10 da görevi bitiyordu. 10 da başka bir doktorlar geldi. Doğumunuzu bu doktor gerçekleştirecek diye bizi doktorla tanıştırdı. Sonra ikidide gittiler. Ebemiz düzenli olarak kontrole geliyordu. 3 tıp öğrencisi nöbetçiymiş o gece. ılk önce gelip izin istediler doğumun aşamalarını izleyebilir miyiz diye. Eniştem rahatsız oldu. Ablam tıbba bir katkımız olsun dedi. Doğum hariç doğuma kadar olan sürede ebe ile birlikte kontrol edebilirsiniz dedi. Tıp öğrencileri ebenin tüm rutin kontrollerinde geldiler hepsinde kibarca tekrar izin istediler. Ablam epidural istediğinden sabaha doğru, açıklık belli bir noktaya gelince ebe yeterli deyip doktoru çağırdı. Epidural yapıldı. Sonra doktor yine kayboldu. Sonra doğum başlıyor açıklık tamam deyip sabah 7 gibi doktoru çağırdı. Sonrası bir telaş. 40 dk sonra kızımız doğdu. Kolay bir doğum değildi.
Ablam bir ameliyathanede doğurmadı. Doğum odası dedikleri çok şirin bir odada doğurdu. Pencereleri vardı. Bakınca dışarısı görünüyordu. Ben safım bir kez doğum görünce sandım ki tüm doğumlar böyle. Hamile kalana kadar beni doğumumda böyle olacak sanıyordum. Sonra arkadaşlarım ameliyathane de doğum yaptıklarını yanlarında kimsenin olmadığı, sancı odası diye bir yerde beklediklerini filan anlattılar. Daha pek çok hikaye.
ılk doktoruma eşim doğuma girsin istiyorum dedim. Doktor bana normale olmaz sezeryen olursa girer dedi. Sezeryen açık ameliyattır orada eşimin ne işi var. Normal doğuma neden giremiyor. Çünkü strese girermiş. Doktorum eşime ve bana güvenmiyor bizim strese girip onu da strese sokacağımızı düşünüyor. O doktoru değiştirdim. Sonra habire doktor değiştirdim. Şu anki doktorum normal mi istiyorsun filan demedi, sanki ilk günden beri ona gidiyorum ve tek alternatif normal doğummuş gibi konuşyor benimle. Bir aksilik çıkar mı, eşim doğuma girebilir mi, yine bilmiyorum. Şu anki doktorumla bunları konuşmadım. Artık yoruldum ve sıkıldım. Ben bizde olduğu gibi doğumda keyfi davranılan başka bir ülke olmadığını öğrendim. Ablam gibi imkanım olsaydı da yurt dışında doğursaydım dedim. Senin aksine bende keşke karar bana kalsa diyorum. Keşke normal doğum yapsam, keşke eşim yanımda olsa elimi tutsa. Bu arada eşim yanımda olsun istiyorum diyorum ama tabii ki eşime bu hiç cazip gelmiyor.
Hıjyenım karıŞmak gıbı olmasın ama bence bekle.zaten normal doĞucaĞı varsanormal olur sezeryanolacaĞı varsa sezeryan ama yınde karar sana kalmıŞ.maŞallah senın bebıŞte aldı baŞını gıdıyo valla.
bence normal dogum en ıyısı.beklesene canım benım ımkanım olsa catır catır normal dogum yapardım
:Saruboceq:
herkese merhaba bende bir Mart annesi olarak burada bulunmalıyım dedim:) benim doğum ayın sonu ama:) 29 martta kız olcak.
herkse iyi akşamlar
doğumlar yaklaştıkça hepimizde tatlı heyecanlar tedirginliklerde başladı haliyle
bende sezeryan günümü aldım
19 martta doğum yapıyorum
tabi bir aksilik olmazsa[/QUOTbenimde 19 mart sezeryan beraber doğurcaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?