2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

tatlım öncelikle gözünüz aydın olsun Allah bağışlasın yiiğitinizi,ve lütfen ya yapma deli misin sen başkalarının dediklerini kafaya takıyon,acaba benim yerimde olsan napardın,biliyorsunki benim zeyno 5 hafta erken geldi,bizimde emme sorunlarımız oldu,şöyle yani,erken doğduğu için sürekli uyku halinde ve inanılmaz cansız güçsüzdü,baktığım zaman kızçeme içim parçalanıyordu,her gelen bebek hemşiresine bu neden bu kadar yorgun gözüküyor bir sorun uı var dediğimde ,yapmayın lütfen çok erken doğdu bunlar gayet normal dedilersede ben ikna olmuyordum anne yüüreği işte,zaten stres epey vardı erken doğum kordon dolanması vs vs vs,neyse ilk bebek için dr kontrolümüzde drumuz hafifcsarılık başlangıcı olduğunu ve bebeğin kilo kaybettiğini 1900 lere düşmülş,2500 kg mı yakalayıncaya kadar bir bibereon marksaı verip bibereon ile beslememe gerektiğini söylemişti,ertesi gün üç günlük daha hastaneye yatmıştık zaten
neyse kayınvalidem ve annem,özellikle kayınvalidem sürekli biberon verme alışırsa memeyi unutur da unutur neler neler
ama ben naptın doğumumun üçüncüğ gününden itibaren kendimi hemen toplayıp,bebeğimi dişi köpek gibi kucağıma alıp herşeyini kendim yapaya başladım çok minikti cnm görsen ağlardın valla,kıyafateler tek katı boş
ver iki kat büyük geliyorduialtını değiştirmeye,giydirmeye ve natla emzirmeye başladım
gerekirse biberon gerekirse memei,bir düszen uyguladım saat ve süre olarak ,bişi diyeni köpek gibi ısırmaya başladım laflarım ve bakışlarımla,gerekirse odadan kovdum beni rahat bırakın size ayırıcak zamanım yok erken gelen bebeğimi büyütmekle meşguülüm diye diye,ben bile şaşırmıştım bu hallerime ama en iyisini yapmıştım
ki eşimde ba
na m
thiş destekti,bizimkisi baba olunca anasını pek takmaz oldu
,anası bişi dediği an cvp vermeye başladı bir korkusuda eşim üzülürse sütü gider misali,kayınvalidem meme ver dedikçe eşim sen karışma dedi,zaten o demesede ben gerekeni yapıcaktım,neyse velakin,ben bildiğimi okudum ve kızımı Rabbimin izniyle daha iyi ettim daha da iyi olucak inşallahianlıcan HİÇKİMSE UMRUMDA DEĞİL sen de öle yap daha başarılı olursun

hoşgeldin beko....Maşşallah amma marifetlisin.Duydunuz mu anneler sizde öyle yapın bizden ayrılmayın....Nasıl bebeğin huysuz mu * ? anlat Beko

napıyım çok özledim sizleri bu ortamı ve hatta hamileliği ... bebiş orta sekerli ama maasallahı var idare ediyoruz.. uykusuzluk ortak dert.. emzirmede heralde... ben evden sıkılmaya basladım.. sööle biraz ele avuca gelsede gezsek...sen naptın tatlım.. sen anlat..tek el cok zormuş

Sarılığı en son kaçtı? bence sarılık için korkma 11-12 çıksa bile değeri normal eee sezeryanda olunca maalesef yenidoğan sarılığı genelde oluyor bebekler ....
Bebek Doktoru okumanı tavsiye ederim belki biliyorsundur ama yine de göndermek istedim

Asinaz sağ ol canım desteğin için. Ben de sürekli uğraşıyorum dediğin gibi. Çok kişiyi kovdum yanımdan. Benim eşim de destek oluyor da annesi doğumumun 3. günü evde yalnızken eski meseleleri açıp deli gibi ağlattı beni. Eşimi telefonla aradım da tek kelime etmedi. Sormadı bile ne oldu diye, o içimi daha çok parçaladı. Neyse onu takacak halde değildim zaten.

Ben mayısta çalışmaya başlayacağım. O zamandan sonra oğlum zaten biberonla beslenmek zorunda kalacak. Şu anda tek düşündüğüm onun bir şekilde karnının doyması ve sarılığını üzerinden atması. Her geçen gün büyüdüğünü görüyorum ve mutlu oluyorum. Ama her tellefonda ya da görüşmede insanlar "keşke emzirmek için uğraşsaydın biberona alıştırmasaydın" dedikçe çok kötü oluyorum.

Neyse, öyle ya da böyle bundan sonra her şey yavrularımız için. ınşallah sağlıkla büyütürüz, Allah hepsine sağlıklı ve uzun bir ömür versinn.

şimdi son kontrolümüze gidiyoruz bakalım doktorumuz ne diyecek hayırlısı aman aman iyi olun tüm anneler

İlk ölçümde 12.99'du 5 gün sonra 12,60 oldu. Doktorumuz hastaneye yatmaya gerek yok yükselmediyse düşer dedi. 18 Martta kontrolümüz var tekrar. İnşallah tamamen geçer o zamana kadar.

Tavsiye için de teşekkür ederim bilmiyordum o siteyi.

tatlım yazdıklarını okurken çok duygulandım her ikinizede maasallah..

merak etme canım gayet normal emince düzelicek sarılığı bu sitede güzel şeyler var bakımla ilgili filanda ama uyuyor diye uyandırmamazlık yapma al kucağına başını okşayarak uyandır ve 1,5 saat arayla emzir derim bide şeker ölçümüde yaptır bebğinin şekeri nasıl ? düşükse uyur devamlı anne sütü ile dengelenmesi lazım...

Off herkesin ortak derdi anlaşılan bebeği emzirmek ve mama verme olayı, alın benden de o kadar, evdeki herkesle kavga halindeyim, sinirden sütüm azalmaya başladı, iştahım kapandı, yemek yiyemiyorum, annem doymuyor diye bebeğe sürekli mama verdi, bir taraftan da ben emzirdim, kızım kabız oldu, çatlayacak diye korkuyorum, kakasını yapamıyor, sütüm dün itibariyle artmaya başladı çok şükür, sütümün yeterli olup olmadığını, bebeğin doyup doymadığını anlayamıyorum, aranızda bilen var mı?

merhaba
oy oy oyyyy diyorum ben bu emme meselesine....ne hamilelik ne doğum hiçbir şeymiş...emzirmenin yanında.bence en zoru çok doğal olmasına rağmen bu işi becerebilmek.biz de çok sorun yaşıyoruz...başta çok daha iyiydi...şimdi göğüslerim yara ve birden sütüm azaldı...aslında azalmak da değil anlamıyorum...emzirmezken akıp gidiyor sütler üstüm başım ıslanıyor tam emmeye başlıyor kuzucum birden kesiliveriyor damla damla gelmeye başlıyor...maşalah iştahı da yerinde...Cananın dediği gibi benimki de doyunca pek keyifli pek güzel uyuyor ama ememeyince basıyor çığlığı öyle ağlıyor ki benim de içim parçalanıyor...ben de dün ilk kez mama verdim artık dayanamadım ağlamasına bir güzel uyudu tabi doyunca...ama benim iki gözüm iki çeşme...
her emme seansımız işkence oldu artık bir o bir ben ağlıyoruz emdiği kadar emiyor ..ki bir göğsümü hiç tutamıyor neredeyse ucu olmadığından...sonra çok az mama takviyesi ile ancak doyuyor...
resmen perişan olduk son 3 gündür....bepanthene,garmastan,lansinoh,bella hepsini denedim işe yaramıyorlr...yine tek çare emzirmek kendi sütünüzü sürün derim ben de ve göğüs pedi kullanmamaya çalışın çok nemli kalınca da iyileşmiyor yaralar...

Şekerini ölçtürmedik ama uykusu düzene girdi. KEndi kendine uyanıyor ve bir saat kadar uaynık kalıp çevreyi izliyor. Çok uslu maaşallah. Gaz sorunumuz da yok. Tek sorunumuz annesinin memesini beğenmemesi. Sık sık duş alıp göğüslerimi yıkıyorum hem süt artsın hem de temizlensin diye. Sütüm de maaşallah kendi kendine akacak kadar çok ama paşamıza beğendiremiyoruz bir türlü.

Merhaba Canancım, maşallah diyorum senin bebişe, benim kızım uyanıkken sürekli ağlıyor, ne yapacağımı şaşırmış vaziyetteyim.

Çok şükür sadece emzirmek için zorladığımda ağlıyor. ıkimizz birlikte ağlıyoruz hatta. :)

Kırkından sonra değişirmiş bebekler, inşallah sonra ağlamayan bir bebek olur ıklim de...

hımm yaklaşıyor o zaman yavaş yavaş
hayırlısı olsun hepimiz için

Aman sakın ya, sinir etti doktorun benii kötükedihüso

ağlamalrının en büyük nedeni açlık maalesef....altı temizse ve gazı yoksa tek sebep açlık...

Çok şükür sadece emzirmek için zorladığımda ağlıyor. İkimizz birlikte ağlıyoruz hatta. :)

Kırkından sonra değişirmiş bebekler, inşallah sonra ağlamayan bir bebek olur İklim de...

İnşallah değişir Canancım yaa, açlıktan değil malesef Snow, altı kuru, karnı da tok olsa bile uyanıkken sürekli mızmız ve ağlıyor, annemde aç diye bir taraftan mama veriyor, kabız oldu çocuk bu yüzden, kakasını yapamıyor 2 gündür, emzirdiğimiz zaman sütümüzün yeterli olup olmadığını, bebeğin doyup doymadığını nasıl anlayacaz, ben çözemedim bu işi, sizin bir bilginiz var mı?

Benim pek bilgim yok ama şuna bir baksana

Anne Sütü İle İlgili Sık Sorulan Sorular : Hekimce.com

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…