- Konu Sahibi minikcadimm83
-
- #51.801
Merhba kızlar. Anneler de toplanmaya başlamış ne güzel. Doğum yapan arkadaşlarım, geçmiş olsun hepinize.
Biz hala emme çalışmaları yapıyoruz. Oğlum ısrarla mememden emmiyor. Biberona alıştı. İki saatte bir sağarak veriyorum. Sırf sarılığı atlatsın diye katlanıyorum ona da yoksa zorlayacağım ama dayanamıyorum ağlamasına yavrumun. Dünden beri ağzına gevelemeye başladı. İnşallah tekrar emmeye başlarız. Bunun dışında çok sorunsuz bir bebek. Karnı doyduğunda gayet mutlu çok şükür. Hala doğum haftamızın dolmasına 2 gün var, belki ondan sonra düzelir diye düşünüyorum.
Ben sağarak da mutluyum da çevreden gelen tepkiler çok kötü. Kendimi eksik hissediyorum ve sürekli ağlayarak geçiyor günlerim. Misafirlerin gelmesini bile istemiyorum. Emme sorunu yaşayan başka annemiz var mı bizden? Ebru vardı ama artık nette görünmüyor hiç...
İnşallah sağlıklı, emen ve gazsız bebeklerimiz olur...
kızlarrrr.. çok özledim hepinizi... minnoşumu emzirip tek elle yazmaya calışıyorum.. doguran anneler gözünüz aydın.. bekleyenlerinde allah yardımcısı olsun... öpücüxxxx
hoşgeldin beko....Maşşallah amma marifetlisin.Duydunuz mu anneler sizde öyle yapın bizden ayrılmayın....Nasıl bebeğin huysuz mu * ? anlat Beko
Sarılığı en son kaçtı? bence sarılık için korkma 11-12 çıksa bile değeri normal eee sezeryanda olunca maalesef yenidoğan sarılığı genelde oluyor bebekler ....Sağ olun kızlar.
Sarılık nedeniyle geçen hafta sürekli uyuyordu ben 2 saatte bir zorla uyandırıyordum. Çok şükür artık kendi kendine aynı saatlerde uyanıyor. Gece 12'de emip uyuyor 2 de ben kaldırıyorum 4-5 gibi de kendi uyanıyor. Sabah da 8 de kalkıp karnımızı doyurup oynuyoruz. En son 10 da karnını doyurup uyuttum şimdi uyur uyanık yatıyor. Saati saatine değil ama 2-3 saatte bir karnını doyurmaya çalışıyoruz kısaca.
Sarılığımız da azalmış görünüyor. Haftaya tekrar kontrolümüz var, inşallah düzelir meleğim. Çok üzüyor beni.
napıyım çok özledim sizleri bu ortamı ve hatta hamileliği ... bebiş orta sekerli ama maasallahı var idare ediyoruz.. uykusuzluk ortak dert.. emzirmede heralde... ben evden sıkılmaya basladım.. sööle biraz ele avuca gelsede gezsek...sen naptın tatlım.. sen anlat..tek el cok zormuş
Sarılığı en son kaçtı? bence sarılık için korkma 11-12 çıksa bile değeri normal eee sezeryanda olunca maalesef yenidoğan sarılığı genelde oluyor bebekler ....
Bebek Doktoru okumanı tavsiye ederim belki biliyorsundur ama yine de göndermek istedim
tatlım öncelikle gözünüz aydın olsun Allah bağışlasın yiiğitinizi,ve lütfen ya yapma deli misin sen başkalarının dediklerini kafaya takıyon,acaba benim yerimde olsan napardın,biliyorsunki benim zeyno 5 hafta erken geldi,bizimde emme sorunlarımız oldu,şöyle yani,erken doğduğu için sürekli uyku halinde ve inanılmaz cansız güçsüzdü,baktığım zaman kızçeme içim parçalanıyordu,her gelen bebek hemşiresine bu neden bu kadar yorgun gözüküyor bir sorun uı var dediğimde ,yapmayın lütfen çok erken doğdu bunlar gayet normal dedilersede ben ikna olmuyordum anne yüüreği işte,zaten stres epey vardı erken doğum kordon dolanması vs vs vs,neyse ilk bebek için dr kontrolümüzde drumuz hafifcsarılık başlangıcı olduğunu ve bebeğin kilo kaybettiğini 1900 lere düşmülş,2500 kg mı yakalayıncaya kadar bir bibereon marksaı verip bibereon ile beslememe gerektiğini söylemişti,ertesi gün üç günlük daha hastaneye yatmıştık zaten
neyse kayınvalidem ve annem,özellikle kayınvalidem sürekli biberon verme alışırsa memeyi unutur da unutur neler neler
ama ben naptın doğumumun üçüncüğ gününden itibaren kendimi hemen toplayıp,bebeğimi dişi köpek gibi kucağıma alıp herşeyini kendim yapaya başladım çok minikti cnm görsen ağlardın valla,kıyafateler tek katı boş
ver iki kat büyük geliyorduialtını değiştirmeye,giydirmeye ve natla emzirmeye başladım
gerekirse biberon gerekirse memei,bir düszen uyguladım saat ve süre olarak ,bişi diyeni köpek gibi ısırmaya başladım laflarım ve bakışlarımla,gerekirse odadan kovdum beni rahat bırakın size ayırıcak zamanım yok erken gelen bebeğimi büyütmekle meşguülüm diye diye,ben bile şaşırmıştım bu hallerime ama en iyisini yapmıştım
ki eşimde ba
na m
thiş destekti,bizimkisi baba olunca anasını pek takmaz oldu
,anası bişi dediği an cvp vermeye başladı bir korkusuda eşim üzülürse sütü gider misali,kayınvalidem meme ver dedikçe eşim sen karışma dedi,zaten o demesede ben gerekeni yapıcaktım,neyse velakin,ben bildiğimi okudum ve kızımı Rabbimin izniyle daha iyi ettim daha da iyi olucak inşallahianlıcan HİÇKİMSE UMRUMDA DEĞİL sen de öle yap daha başarılı olursun
şimdi son kontrolümüze gidiyoruz bakalım doktorumuz ne diyecek hayırlısı aman aman iyi olun tüm anneler
İlk ölçümde 12.99'du 5 gün sonra 12,60 oldu. Doktorumuz hastaneye yatmaya gerek yok yükselmediyse düşer dedi. 18 Martta kontrolümüz var tekrar. İnşallah tamamen geçer o zamana kadar.
Tavsiye için de teşekkür ederim bilmiyordum o siteyi.
Şekerini ölçtürmedik ama uykusu düzene girdi. KEndi kendine uyanıyor ve bir saat kadar uaynık kalıp çevreyi izliyor. Çok uslu maaşallah. Gaz sorunumuz da yok. Tek sorunumuz annesinin memesini beğenmemesi. Sık sık duş alıp göğüslerimi yıkıyorum hem süt artsın hem de temizlensin diye. Sütüm de maaşallah kendi kendine akacak kadar çok ama paşamıza beğendiremiyoruz bir türlü.
hımm yaklaşıyor o zaman yavaş yavaşamin cümlemize evet ablam demişti regli sancısı gibi ağrılarında olur sarı akıntın artar demişti...Bu aralar evet akıntı biraz fazla ...Bakalım ne diyecek doktorumuz ve dün aksam karnım acayip sertti tam ortadaydı sanırım bebeğim ama nasıl ağrı vardı anlatamam sağ kasığımda hafif yürüyünce ağrım kayboldu ve bol bol su içtim
evet sezeryanı cici gösteriyor banalmaz:
bakalım hayırlısı olsun hakkımızda...
seyyalin durumuna bende çok üzüldüm
en korktuğum şeyde bu zaten sancıları çekip sonunda sezeryan olmak bilmiyorumkismile
ağlamalrının en büyük nedeni açlık maalesef....altı temizse ve gazı yoksa tek sebep açlık...
Çok şükür sadece emzirmek için zorladığımda ağlıyor. İkimizz birlikte ağlıyoruz hatta. :)
Kırkından sonra değişirmiş bebekler, inşallah sonra ağlamayan bir bebek olur İklim de...
İnşallah değişir Canancım yaa, açlıktan değil malesef Snow, altı kuru, karnı da tok olsa bile uyanıkken sürekli mızmız ve ağlıyor, annemde aç diye bir taraftan mama veriyor, kabız oldu çocuk bu yüzden, kakasını yapamıyor 2 gündür, emzirdiğimiz zaman sütümüzün yeterli olup olmadığını, bebeğin doyup doymadığını nasıl anlayacaz, ben çözemedim bu işi, sizin bir bilginiz var mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?