- Konu Sahibi minikcadimm83
-
- #51.821
Sağ olun kızlar.
Sarılık nedeniyle geçen hafta sürekli uyuyordu ben 2 saatte bir zorla uyandırıyordum. Çok şükür artık kendi kendine aynı saatlerde uyanıyor. Gece 12'de emip uyuyor 2 de ben kaldırıyorum 4-5 gibi de kendi uyanıyor. Sabah da 8 de kalkıp karnımızı doyurup oynuyoruz. En son 10 da karnını doyurup uyuttum şimdi uyur uyanık yatıyor. Saati saatine değil ama 2-3 saatte bir karnını doyurmaya çalışıyoruz kısaca.
Sarılığımız da azalmış görünüyor. Haftaya tekrar kontrolümüz var, inşallah düzelir meleğim. Çok üzüyor beni.
İnşallah değişir Canancım yaa, açlıktan değil malesef Snow, altı kuru, karnı da tok olsa bile uyanıkken sürekli mızmız ve ağlıyor, annemde aç diye bir taraftan mama veriyor, kabız oldu çocuk bu yüzden, kakasını yapamıyor 2 gündür, emzirdiğimiz zaman sütümüzün yeterli olup olmadığını, bebeğin doyup doymadığını nasıl anlayacaz, ben çözemedim bu işi, sizin bir bilginiz var mı?
İnşallah değişir Canancım yaa, açlıktan değil malesef Snow, altı kuru, karnı da tok olsa bile uyanıkken sürekli mızmız ve ağlıyor, annemde aç diye bir taraftan mama veriyor, kabız oldu çocuk bu yüzden, kakasını yapamıyor 2 gündür, emzirdiğimiz zaman sütümüzün yeterli olup olmadığını, bebeğin doyup doymadığını nasıl anlayacaz, ben çözemedim bu işi, sizin bir bilginiz var mı?
Teşekkür ederim Canan, biraz moralim yerine geldi, en son 5 gün önce doktora kontrole götürdüm, 350 gr. almıştı İklim, demekki yeterli oluyor, kilo alımı var yani, tekrar teşekkür ederim, rahatlattın beni.
canım maaşallah minik paşaya. düzelecek bunlar hepsi geçecek dış dünyaya ayak uydurmaya çalışıyor onlar da..
canım bildiğim kadarıyla eğer alması gereken kiloyu alıyorsa ve bebek sakinse doktorlar sütün yettiğini söylüyorlar. benim arkadaşımın bebeği 50 gr. eksik aldığı için mamaya başlamışlardı.
anladım canım...bilgi değil ama bir kaç günlük deneyimlerime göre aranmayı bırakmadıkça doymadığını düşünüyorum...bir göğsümü hiç almıyor neredeyse o göğsümü sağıyorum ben de ve sütüm damla damla geliyor çoğu zaman bazen artıyor ama genelde bu şekilde ben de sütümün yetmediğini düşünmeye başladım...bir de emmeye süresi çok uzun bazen 2 saat meme emmeye uğraşıyor tabi dinlene dinlene ama yine de bu süre fazla uzun diye düşünüyorum....
Çok güzel işte. Demek ki yeterli. İnşallah zamanla düzene girer ağlaması da. Ben de korkuyorum kırkından sonra yaygaracı bir bebek olmasından. Adı gibi Yiğit olsun diyor herkes ben de oğlumun yiğitliğinden korkuyorum. :)
Asinaz sağ ol canım desteğin için. Ben de sürekli uğraşıyorum dediğin gibi. Çok kişiyi kovdum yanımdan. Benim eşim de destek oluyor da annesi doğumumun 3. günü evde yalnızken eski meseleleri açıp deli gibi ağlattı beni. Eşimi telefonla aradım da tek kelime etmedi. Sormadı bile ne oldu diye, o içimi daha çok parçaladı. Neyse onu takacak halde değildim zaten.
Ben mayısta çalışmaya başlayacağım. O zamandan sonra oğlum zaten biberonla beslenmek zorunda kalacak. Şu anda tek düşündüğüm onun bir şekilde karnının doyması ve sarılığını üzerinden atması. Her geçen gün büyüdüğünü görüyorum ve mutlu oluyorum. Ama her tellefonda ya da görüşmede insanlar "keşke emzirmek için uğraşsaydın biberona alıştırmasaydın" dedikçe çok kötü oluyorum.
Neyse, öyle ya da böyle bundan sonra her şey yavrularımız için. İnşallah sağlıkla büyütürüz, Allah hepsine sağlıklı ve uzun bir ömür versinn.
Teşekkür ederim kızlar, rahatladım biraz, morali bozuluyor insanın, benim kızım emmeyi çok seviyor, memede uyuyup memede uyanmak isteyen bir yapısı var, annemde sürekli sütün yetmiyor diye söyleyince çok canım sıkılmıştı, malesef doktorla annemin arasında kalmış durumdayım, doktorumuzun dediklerinin tam tersini yapıyor annem, bende doktorun dediğini uygulamaya çalışıyorum, papaz olduk annemle anlayacağınız..
tatlım yazdıklarını okurken çok duygulandım her ikinizede maasallah..
Teşekkür ederim kızlar, rahatladım biraz, morali bozuluyor insanın, benim kızım emmeyi çok seviyor, memede uyuyup memede uyanmak isteyen bir yapısı var, annemde sürekli sütün yetmiyor diye söyleyince çok canım sıkılmıştı, malesef doktorla annemin arasında kalmış durumdayım, doktorumuzun dediklerinin tam tersini yapıyor annem, bende doktorun dediğini uygulamaya çalışıyorum, papaz olduk annemle anlayacağınız..
canım emme bir içgüdü biliyorsun. bu içgdüdüsünü tatmin etmeye çalışıoyr bebeğin. bu nedenle emzik kullanılıyor aslında bebeği tatmin etmek için. çünkü bebeğin emerken kendini güvende hissediyor ve senin memene yalancı meme muamelesi yapıyor.
anne meselesine gelince benim de karşılaşacağım muhtemel durum bu. ama geçenlerde eşime de söyledim. ne olursa olsun o benim bebeğim ve onun üzerinde tek tasarruf sahibi benim. onların önerilerini dinlerim ama mantıklı bulursam yaparım. patron biz olmaılıyız yoksa başa çıkamayız. bak Asinaz'a ne güzel yapmış, Hasret de yalnız ve ne güzel büyütüyor bebeğini.
annen canını sıkıyorsa kusura bakma ama sen de çıkar anneni devreden ben öle yaptım valla,bebeğim ile arama hiçkimseyi sokmadım yoksa başa çıkılmaz valla
Çok haklısın canım büyüklerimiz bazen iyi bişey yaptıklarını sanırken bizi incitiyorlar haberleri yok, kayınvalidemle yeterince başım dertte birde annemi küstürmeyim diye, nazikçe anlatmaya çalışıyorum ama yok anlaşamıyoruz, benden habersiz biberonla mamayı dayıyor çocuğun ağzına, artık bişey demiyorum, çocuk kabız olunca kendi de anladı hatasını bugun, sanırım karışmaz daha fazla konuda, umarım sende yaşamazsın buna benzer sorunları, asinaza ve hasrete gıpta ettim şimdi, aferin onlara, 1 hafta sonra bende evimde yalnız olacağım, artık bende bebeğimle istediğim gibi ilgilenirim inşallah.. Yalancı memeye de alıştı kızım bu arada, onu da seviyor ama süt gelen memeyi daha çok tercih ediyor, bende doymadığını sanıp üzülüyordum, neyseki refleksmiş anladığım kadarıyla..
ben ne yalancı meme verdim ne de uyutma gibi bişi,
asla sallamıyorum kucağa alıştırmıyorum,sürekli bulunduğu oda da müzik dineltiyorum ,müzik sürekli,açık
telefonların sesini kızmıyoruz,sese,herşeye alışsın diye,bazen gaddar bile olabiliyorum ama hepsi zeynomun iyiyliği için valla,biraz önce anneme kızdım ,zeynonun vitamin damlası vardı,ben a diyorum annem b
ben de hemen müdahale ettim sakın karışma diye,o da gelmiş bana demin,ben gidince görürsün sen diyo,ben de gülerek hadi lan dedim,güldürdüm hatunu,ama yapcak bişi yok valla,her kafadan bir ses olur bin ses
Çok haklısın canım büyüklerimiz bazen iyi bişey yaptıklarını sanırken bizi incitiyorlar haberleri yok, kayınvalidemle yeterince başım dertte birde annemi küstürmeyim diye, nazikçe anlatmaya çalışıyorum ama yok anlaşamıyoruz, benden habersiz biberonla mamayı dayıyor çocuğun ağzına, artık bişey demiyorum, çocuk kabız olunca kendi de anladı hatasını bugun, sanırım karışmaz daha fazla konuda, umarım sende yaşamazsın buna benzer sorunları, asinaza ve hasrete gıpta ettim şimdi, aferin onlara, 1 hafta sonra bende evimde yalnız olacağım, artık bende bebeğimle istediğim gibi ilgilenirim inşallah.. Yalancı memeye de alıştı kızım bu arada, onu da seviyor ama süt gelen memeyi daha çok tercih ediyor, bende doymadığını sanıp üzülüyordum, neyseki refleksmiş anladığım kadarıyla..
o ağrıları son 2ay hep çektim yataktan kalkamaz hale geliosun son dönemlerde sağa sola dönemisun
sempatiksalakcinni he o zaman selindir akannehir
ya hasret vajinanın kenarındaki kemiklerin ağrıyor muydu benim geceleri özellikle çok ağrıyor
kaydirigubbakcemile3
sağ ol canım bende seni kaydirigubbakcemile5
canım hayırlı ve güzel haberlerle gel inşallah opuyorumnanaktan
bizim kızın emme problemi yok bazen ağlıyo atıyo ağzından ama emio genelde uyanık 1 saattir we uyumuyo kucağımda yatıyo şu an dolaşmak istiyor... uyanıklığı 3 saati bulduyor günde 1,2 kere emiyo dolaşıyo altını deiştiryoruz bakıorum saatler geçmiş kucakta uyuyo yerine bırakınca uyanıp ağlıyo tek sorunumuz bu.............merhaba
oy oy oyyyy diyorum ben bu emme meselesine....ne hamilelik ne doğum hiçbir şeymiş...emzirmenin yanında.bence en zoru çok doğal olmasına rağmen bu işi becerebilmek.biz de çok sorun yaşıyoruz...başta çok daha iyiydi...şimdi göğüslerim yara ve birden sütüm azaldı...aslında azalmak da değil anlamıyorum...emzirmezken akıp gidiyor sütler üstüm başım ıslanıyor tam emmeye başlıyor kuzucum birden kesiliveriyor damla damla gelmeye başlıyor...maşalah iştahı da yerinde...Cananın dediği gibi benimki de doyunca pek keyifli pek güzel uyuyor ama ememeyince basıyor çığlığı öyle ağlıyor ki benim de içim parçalanıyor...ben de dün ilk kez mama verdim artık dayanamadım ağlamasına bir güzel uyudu tabi doyunca...ama benim iki gözüm iki çeşme...
her emme seansımız işkence oldu artık bir o bir ben ağlıyoruz emdiği kadar emiyor ..ki bir göğsümü hiç tutamıyor neredeyse ucu olmadığından...sonra çok az mama takviyesi ile ancak doyuyor...
resmen perişan olduk son 3 gündür....bepanthene,garmastan,lansinoh,bella hepsini denedim işe yaramıyorlr...yine tek çare emzirmek kendi sütünüzü sürün derim ben de ve göğüs pedi kullanmamaya çalışın çok nemli kalınca da iyileşmiyor yaralar...
dirayetli ol canan illa emecek mecbur kalmadıkça werme biberon falan.. bebeklerin emmek içgüdülerinde war doğduğu andan itibaren werile nesneyi emmek.. biraz daha gayret et amaca odaklan başarırsınŞekerini ölçtürmedik ama uykusu düzene girdi. KEndi kendine uyanıyor ve bir saat kadar uaynık kalıp çevreyi izliyor. Çok uslu maaşallah. Gaz sorunumuz da yok. Tek sorunumuz annesinin memesini beğenmemesi. Sık sık duş alıp göğüslerimi yıkıyorum hem süt artsın hem de temizlensin diye. Sütüm de maaşallah kendi kendine akacak kadar çok ama paşamıza beğendiremiyoruz bir türlü.
bizimkide saat başı emiyor ama işte uyuması zor oluyor..Teşekkür ederim kızlar, rahatladım biraz, morali bozuluyor insanın, benim kızım emmeyi çok seviyor, memede uyuyup memede uyanmak isteyen bir yapısı var, annemde sürekli sütün yetmiyor diye söyleyince çok canım sıkılmıştı, malesef doktorla annemin arasında kalmış durumdayım, doktorumuzun dediklerinin tam tersini yapıyor annem, bende doktorun dediğini uygulamaya çalışıyorum, papaz olduk annemle anlayacağınız..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?