2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

canım maaşallah minik paşaya. düzelecek bunlar hepsi geçecek dış dünyaya ayak uydurmaya çalışıyor onlar da..

canım bildiğim kadarıyla eğer alması gereken kiloyu alıyorsa ve bebek sakinse doktorlar sütün yettiğini söylüyorlar. benim arkadaşımın bebeği 50 gr. eksik aldığı için mamaya başlamışlardı.

anladım canım...bilgi değil ama bir kaç günlük deneyimlerime göre aranmayı bırakmadıkça doymadığını düşünüyorum...bir göğsümü hiç almıyor neredeyse o göğsümü sağıyorum ben de ve sütüm damla damla geliyor çoğu zaman bazen artıyor ama genelde bu şekilde ben de sütümün yetmediğini düşünmeye başladım...bir de emmeye süresi çok uzun bazen 2 saat meme emmeye uğraşıyor tabi dinlene dinlene ama yine de bu süre fazla uzun diye düşünüyorum....

Birkaç ön bilgiiii aklinialirimsmile

Doğumun Yaklaştığı Nasıl Anlaşılır?
Doğumun yaklaştığını gösteren bazı belirtiler vardır. Anne adayları eğer bu belirtileri yaşıyorsa doğum yaklaşıyor demektir.

Bebeğin başının doğum kanalına yerleşmesi nedeniyle rahim yüksekliği 2-3 cm azalır. Bu durum annenin daha rahat nefes alıp vermesine, mide ve bağırsak şikayetlerinin azalmasına neden olur.
Aşağı inen rahim, idrar torbasına baskı yaptığı için de anne daha sık idrara çıkar. Bu durum ilk defa hamile olanlarda doğumdan 1-2 hafta önce, sonraki hamileliklerde doğumdan yaklaşık bir gün önce görülür.
28. haftanın sonuna doğru rahmin doğuma hazırlık için yaptığı kasılmalar sıklaşır. Bu yalancı ağrılar genellikle doğumdan birkaç gün önce başlar, sıklık, şiddet ve süre olarak düzensizdir. Bel, kasık ve karında belirli bir noktada daha fazla hissedilebilecek bu ağrılar anne dolaştığında, dinlendiğinde ya da masajla geçebilir.
Bir diğer belirti doğumdan bir iki gün önce 1-2 kg. kilo kaybının olmasıdır. Bunun sebebi ise hormon düzeylerindeki değişiklikler nedeniyle vücuttan su atılması ve iştahın azalmasıdır.
Doğumun gerçekleşeceği gün vücutta depo edilen enerjinin bir kısmı açığa çıkar, vücut bu enerjiyi doğumda kullanmak üzere saklamıştır. Bu dönemde anne kendini çok iyi ve zinde hissedebilir.

Çok güzel işte. Demek ki yeterli. İnşallah zamanla düzene girer ağlaması da. Ben de korkuyorum kırkından sonra yaygaracı bir bebek olmasından. Adı gibi Yiğit olsun diyor herkes ben de oğlumun yiğitliğinden korkuyorum. :)

Teşekkür ederim kızlar, rahatladım biraz, morali bozuluyor insanın, benim kızım emmeyi çok seviyor, memede uyuyup memede uyanmak isteyen bir yapısı var, annemde sürekli sütün yetmiyor diye söyleyince çok canım sıkılmıştı, malesef doktorla annemin arasında kalmış durumdayım, doktorumuzun dediklerinin tam tersini yapıyor annem, bende doktorun dediğini uygulamaya çalışıyorum, papaz olduk annemle anlayacağınız..

Öyle böyle bir şekilde büyüyecekler ne yapalım, inşallah kırkından sonra düzene girer hepimizin bebeği..

cnm benim sen de naptın cümle aleme duyurdun mu biberon ile beslediğini,hem sölemek açıklamak zorunda değilsinki
naptın diyenlere memeye geçtik de gitsin biberon yok artık de,ki demek zorunda değilsşn ama ancak bu şekilde susturabilrisin bu salak insanları valla ben işime geldiği gibi yazıyorum artık kafamdan,gelip emzirirken ya da biberon verirken başını beklicek değiller ya

canım emme bir içgüdü biliyorsun. bu içgdüdüsünü tatmin etmeye çalışıoyr bebeğin. bu nedenle emzik kullanılıyor aslında bebeği tatmin etmek için. çünkü bebeğin emerken kendini güvende hissediyor ve senin memene yalancı meme muamelesi yapıyor.
anne meselesine gelince benim de karşılaşacağım muhtemel durum bu. ama geçenlerde eşime de söyledim. ne olursa olsun o benim bebeğim ve onun üzerinde tek tasarruf sahibi benim. onların önerilerini dinlerim ama mantıklı bulursam yaparım. patron biz olmaılıyız yoksa başa çıkamayız. bak Asinaz'a ne güzel yapmış, Hasret de yalnız ve ne güzel büyütüyor bebeğini.

tatlım yazdıklarını okurken çok duygulandım her ikinizede maasallah..

opuyorumnanaktan
daha bu neki,ilk kordon dolanmasını suyunun azaldığı anı öğrendiğim andan iti baren yazsam roman olur ama inanç çok önemliymiş gerçekten,ben hep zeynomun hamilelğimin başındfan beri çom güçlü biri olucağına inanmıştım

annen canını sıkıyorsa kusura bakma ama sen de çıkar anneni devreden ben öle yaptım valla,bebeğim ile arama hiçkimseyi sokmadım yoksa başa çıkılmaz valla

Çok haklısın canım büyüklerimiz bazen iyi bişey yaptıklarını sanırken bizi incitiyorlar haberleri yok, kayınvalidemle yeterince başım dertte birde annemi küstürmeyim diye, nazikçe anlatmaya çalışıyorum ama yok anlaşamıyoruz, benden habersiz biberonla mamayı dayıyor çocuğun ağzına, artık bişey demiyorum, çocuk kabız olunca kendi de anladı hatasını bugun, sanırım karışmaz daha fazla konuda, umarım sende yaşamazsın buna benzer sorunları, asinaza ve hasrete gıpta ettim şimdi, aferin onlara, 1 hafta sonra bende evimde yalnız olacağım, artık bende bebeğimle istediğim gibi ilgilenirim inşallah.. Yalancı memeye de alıştı kızım bu arada, onu da seviyor ama süt gelen memeyi daha çok tercih ediyor, bende doymadığını sanıp üzülüyordum, neyseki refleksmiş anladığım kadarıyla..

annen canını sıkıyorsa kusura bakma ama sen de çıkar anneni devreden ben öle yaptım valla,bebeğim ile arama hiçkimseyi sokmadım yoksa başa çıkılmaz valla

Haklısın canım, bende yakında yalnız kalacam zaten, şimdilik idare ediyorum işte, sen iyi yapmışsın, aferim sana valla, yoksa başa çıkılmıyor evet, her kafadan bir ses, öfff..

ben ne yalancı meme verdim ne de uyutma gibi bişi,
asla sallamıyorum kucağa alıştırmıyorum,sürekli bulunduğu oda da müzik dineltiyorum ,müzik sürekli,açık
telefonların sesini kızmıyoruz,sese,herşeye alışsın diye,bazen gaddar bile olabiliyorum ama hepsi zeynomun iyiyliği için valla,biraz önce anneme kızdım ,zeynonun vitamin damlası vardı,ben a diyorum annem b
ben de hemen müdahale ettim sakın karışma diye,o da gelmiş bana demin,ben gidince görürsün sen diyo,ben de gülerek hadi lan dedim,güldürdüm hatunu,ama yapcak bişi yok valla,her kafadan bir ses olur bin ses

Malesef benim kız, yalancı memeyede, kucağada, sallamaya da herşeye alıştı, tek başıma kaldığım zaman nasıl düzene sokacam bilmem :)) Benim ailenin ilk torunu olduğu için, sürekli bir sevgi yumağı ve şımartılma içinde bebek..

canım sana sormadan kafasına göre iş yapması çok kötü. sen biraz ipleri eline al bence. ben ne yapacağımı bilmiyorum annem 40 ını çıkarırım diyor. kaynanam zaten geldi mi gitmek bilmiyor. oooof of.

o ağrıları son 2ay hep çektim yataktan kalkamaz hale geliosun son dönemlerde sağa sola dönemisun
bizim kızın emme problemi yok bazen ağlıyo atıyo ağzından ama emio genelde uyanık 1 saattir we uyumuyo kucağımda yatıyo şu an dolaşmak istiyor... uyanıklığı 3 saati bulduyor günde 1,2 kere emiyo dolaşıyo altını deiştiryoruz bakıorum saatler geçmiş kucakta uyuyo yerine bırakınca uyanıp ağlıyo tek sorunumuz bu.............
dirayetli ol canan illa emecek mecbur kalmadıkça werme biberon falan.. bebeklerin emmek içgüdülerinde war doğduğu andan itibaren werile nesneyi emmek.. biraz daha gayret et amaca odaklan başarırsın

bizimkide saat başı emiyor ama işte uyuması zor oluyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…