2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Biz birazdan doktor amcamıza gideceğiz, sarılık için. ınşallah tamamen geçmiştir. Çok korkuyorum devam eder diye.

Oğlum ısrarla emmiyor. Ben sürekli pompa kullanıyorum ve iki gündür berbat oldu göğüslerim. Medelanın pompasını alabilirim ben de. Şu emzirme olayından çok bıktım artık. Her uayndığında önce savaşıyoruz biraz. Ciyak ciyak ağlıyor. ııı ıııııııııı diye bağırıyor sıpa. :) Sonra da ben başlıyorum ağlamaya. Çok zor çooookkk, neden böyle oldu anlamaım.

canım çok zor biliyorum ben de aynı şeyleri yaşadım o altta ben üstte hem bağırdık hem ağladık...tamamen düzelmedik hala ama inat ettim emzirdim...aç kaldığında mama da verdim ama en fazla günde 2 kez...ki benim kzım hemen ememiyor ya da benim sütüm hemen gelmiyor bilemiyorum ama bir emme seansımız en az 1-2 saat sürüyor...
sen de devam et...yakında düzelir inşallah...:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:

kızlaaar siteye üye olmak bana uğurlu geldi.zaten bi girdim bi yok oldum.doğum yaptım ALLAHA çok şükür.yavrumu aldım kucağıma.rabbimdoğum yapmamışlara da nasip etsin.dualarınızı eksik etmeyin...

merhaba herkese
bizler yokken kimbilir kaçkişi daha doğum yapmıştır herkesin bebeği hayırlı uğurlu olsun
bende sorunsuz sayılan bir hamilelik geçirdim ama bebeğim doğdu sarılık susuzluk derken şimdide idrar yolları enfeksiyon kapmış geçen hafta 3 gün hastenede yattık ondan öncede 3 günlükken yattık bebeğin herşeyiyle ben ilgilendim gece boyu hiç uyumadım hastenede dikişler felaket ağrıdı serum takıldı küçücük bebeğime 8 gün antibiyotik tedavisi devam etti sabah akşam gel git hastaneyi yol ettik şimdide yeni bebekte neden bu hastalık var o araştırılacak böbreklerine ultrasonda bakılacak ondan sonra nefrolojiye gideceğiz 2 gündür evde oturabiliyoruz şimdide ben hasta oldum ateşleniyorum devamlı ishal var 14 kilo gitti doğumdan sonra inşallah bebeğimde bir sorum çıkmaz bende hala iyileşemedim normal doğumdan sonrada insan dinlenmeyince dikişler iyileşmek bilmiyor doğum yapmayanlarada hayırlı doğumlar dilerim

Canım benim geçmiş olsun, inşallah en kısa zamanda iyileşir yavrun. Dualarım sizinle...

valla bende hem emziriyorum hemde mama veriyorum emdikten sonra 60 cc mama zor yetiyo ve 2 saat zor dayanıyo obur olucak bu oğlan :)

bizde ilk haftalarda mama verdik beni çok az emiyordu şimdi güzel emiyor toplamda 15 dk filan drlar yeterli dedi sütümü sağıp hastanede takviye vermiştim çok hızlı klo almış sadece seni emecek dediler ben artk vermiyorum bakalım yarın tartılacak inşallah kilo almıştır benim bebekte 5-7dk emip uyuyup kalıyor 45 dk sonra filan uyanıp tekrar diğer tarafı emiyor sonra emziği veriğ ağzına uyutuyorum sen devamlı mama vermeyi düşünüyormusun sütün yeterliyse sağ üstüne verirsin mama yedirince altını çok kirletiyor bizimkisi birde prima çok pişik yaptı bizde hepte yanlardan kaçırıyor günde 3 kıyefet değiştiriyoruz

çok geçmiş olsun canım.üzülme en kısa zamanda bebeğin de sen de sağlığınıza kavuşursunuz inş.zaten aksilikler bi gelirse hep arka arkaya geliyor.Allah yardımcın olsun

selam annişleer oğlum uyurken bi bakayım dedim doğum yaptığımdan beri öncelikler değişti tabii ki hihoyyyt pek bakamadım topiğimize maaşallah bebişlerimiz çoğalmış annelerimiz de iyidir inşallah

edebiyatçı ve sütü az olan anneler sütün çoğalması için bol bol su için tecrübeyle sabit başka hiç bişeye gerek yok bol sıvı almak gerekiyor çok şükür benim sütüm iyi hatta depolama yaptım biraz derin dondurucuya kaydirigubbakcemile3 2 gündür pek su içmiyorum baya bi azalma oldu bulgurmuş soğanmış hepsi fasa fiso sütün kalitesi açısından proteinli gıdalar yeyip bol su içmek gerekli diyor dr'lar
tüm annişlere bol sütlü memeler diliyorum kaydirigubbakcemile3

canım çok geçmiş olsun.çok zor günler geçirmişsiniz.Allah yardımcın olsun en kısa zamanda düzelirsiniz inşallah...

Ne kullanıyorsun ve ne kadar veriyorsun peki? Benim de sütüm azalmaya başladı. Elimden geleni yapıyorum ama pek bir artış yok.

canım her bebek değişik oluyormuş mama konusunda hepsini dene..aptamil kullandım gaz yaptı hero baby kullandım sevmedi onu şimdi sma gold kullanıyorum şimdilik memnunum ... kilosu falanda çok iyi yarıyor sanırım pztsi tarttırdım 4750 olmuş maşallah

4 kaşık mama koyuyorum 120 ml veriyorum her öğünde ama benimki 45 günlük şuan senin daha az vermen gerekir sanırım kutusunda yazıyor zaten hangi haftalarda ne kadar vermen gerektiği

herzaman emmiyo keyfi olunca emiyo başlarda uç yoktu bende o zaman mamaya başladık mecburen şimdi daha sık emiyo ama mamasız olmuyo arada da sağıp veriyorum

Problem 1: Memelerde aşırı süt birikmesi

sebebi: Bebeğe anne sütü gelinceye kadar başka yiyecek vermek ve bebeği sık emzirmemek

çözüm: Istirahat edin, bebek istedikçe sık sık emzirin, bebeğinizi memeler dolup gerginleşse bile emzirmeye devam edin, memeniz gevşeyinceye kadar emzirin, bebeğiniz memeyi boşaltamazsa sütü elle veya pompa ile boşaltın ve sağdığınız sütü kaşıkla verin, süt çok fazla ise atmayın (anne sütü oda ısısında 8 saat, buzdolabında 2 gün bozulmadan kalabilir), ağrıyan memeye sıcak havlu koyun

problem 2: Meme uçlarında çatlak ve yarık

sebebi: Yanlış emzirme tekniğidir. Meme ucu tahriş olur ve bu durum çatlaklar ve yaralara yol açar. Buradan içeri giren bakteriler meme iltihabına (mastit) neden olur

çözüm: Bebeğin ağzım memeyi uygun pozisyonda yerleştirmektir. Yani sadece meme ucu değil, etrafındaki koyu renkli kısım da bebeğin ağzına yerleştirilmelidir. Emzirmeden sonra meme ucunun iyileşmesi için bir damla sütü meme ucunda bırakın. Ağrı ve acı nedeniyle emzirmek mümkün değilse veya memelerin çok dolu olmasından dolayı bebek memeye uygun pozisyonda yerleştirilemezse sütü birkaç gün elle veya pompa ile çekin, sağdığınız sütü temiz kapta toplayıp kaşıkla verin. Bebeği meme ucu başlığı ile emzirin. Lanolin içeren kremleri deneyin.

Problem 3: Meme uçları çok kısa

sebebi: Doğumsaldır.

çözüm: önce meme uçlarına dokunmadan inceleyin meme ucunun görünüşünü ve uzayıp esnemesini kontrol edin. Meme ucunu çıkartabilmek için her iki işaret parmağınızla iki zıt yöne doğru dokuyu gerdirin. Bu egzersizi günde 2 defa beşer dakika yapın. Bebeği doğumdan hemen sonra emzirin ve doğru pozisyonda olduğundan emin olun. Bebek meme ucuna uygun pozisyonda yerleştirilemezse 7-10 gün süre ile meme ucuna takılan başlıkla emzirin. Başlık meme ucunun esneyip uzamasını sağlar. Başlık ile meme yumuşadığı ve gevşediği zaman bebeği başlık olmadan emzirin. Memelerin çok dolu ve gergin olduğu zamanlarda yumuşayıncaya kadar sütü sağın. Bu bebeğin meme ucunu daha kolay tutmasını sağlar. Emzirirken meme ucunun ve koyu renkli kısmın bebeğin ağzında olmasını sağlayın

problem 4: Meme uçlarım çok uzun

sebebi: Doğumsaldır. Meme ucu çok uzun olduğunda bebek sadece meme ucunu emer, koyu renkli kısmı ağzına alamaz. Süt yapımında problem olabilir.

çözüm: Emzirirken meme ucunun ve çevresindeki koyu renkli kısmın bebeğin ağzında olması ve doğru teknikle emzirilmesi önemlidir

problem 5: Bebek meme emmeyi reddediyor

sebepleri: Bebek hasta olabilir-soğuk algınlığı nedeniyle burnu tıkalıdır-ağzında pamukcuk vardır-bebek ememeyecek kadar güçsüzdür-doğumdan sonra bebek anneden ayrı kalmış ve emzirme gecikmiş olabilir-anne işi veya hastalığı nedeniyle bebekten ayrı kalmıştır- anne sütünün yanısıra su veya mama verilmiştir. Annenin süt salgılaması ile ilgili problemi vardır. Süt birden gelmiş bebek emmemiş olabilir veya çok yavaş gelmiş ve öfkelenerek emmeyi bırakmıştır.

çözüm: Doktorunuza danışın. Her emzirme öncesi burun deliklerini soğumuş ılık su ile ıslatılıp fitil haline getirilmiş pamukla temizleyin. Bebek iyileşinceye kadar doktorunuzun verdiği ilaçları kullanın. Bebek emmeye başlayıncaya kadar sütünüzü temiz bir kaba sağıp kaşıkla veriniz. Sütünüzü sağıp kaşıkla verilmesini sağlayınız. Birkaç gün memeleri sağmak veya emzirmek sütü arttırır. Biberonla beslemeyin, sütünüzü sağıp kaşıkla verin. Anne sütünden başka yiyecek ve içecek vermeyin. Her emzirme öncesi memeyi sağarak memeyi boşaltın, çok dolu olmasını ve birden almasını önleyin. Bebeği sık sık ve istediği sürece emzirin. Emzirirken bebeği çok giydirmeyin.

Problem 6: Süt yetersizliği

sebep: Yeterince sık emzirmedikleri için anneler sütlerinin yetmediğini düşünürler. Anne hasta olup emzirmeyi bir süre için kesmiş olabilir- anne bebeği 4-6 aylık olmadan ek gıdaya başlamıştır- bebeği uygun pozisyonda emzirmiyordur- annede beslenme yetersizliği olması- annenin yeterli sıklıkta bebeği emzirmemesi

çözüm: öncelikle gerçekten başarısız bir emzirme olup olmadığı doktor tarafından kontrol edilmelidir. Böyle bir durumda: Bebek kilo alamaz, bebek hasta veya anormal değildir, annenin sütü her türlü yardıma rağmen artmaz.

Bebeğin günde kaç kez idrar yaptığını takip ediniz. Bebek yeterince idrar yapıyorsa, anne sütünden başka sıvı vermiyorsanız sütünüz yeterlidir- sık sık emziriniz- bebeği bebek istediği kadar emziriniz- her memeyi en az 5-10 dakika emziriniz- emerken uyursa uyandırınız- emerken çok giydirmeyiniz- sadece anne sütü veriniz, 4 aylık olmadan ek gıdaya başlamayınız.- emzirirken rahat bir yere uzanın, gevşeyin- emzirmeye başlamadan önce ılık su veya meyve suyu için- aile üyelerinin ve arkadaşlarınızın desteğini sağlayın- süt,yoğurt, peynir, et, yumurta, tavuk, yeşil sebze, meyva, nohut, fasulye, mercimek yiyin, şekerli bol sıvı için. Tüm bu önlemlere rağmen anne sütü yetmiyorsa ek olarak bebek formül sütü veya inek sütü verin. Inek sütünün sulandırılmadan kullanılmayacağını unutmayın.

Problem 7: Meme iltihabı - meme apsesi

sebebi: Süt kanalları tıkanırsa içeride biriken süt

iltihaplanır. Memenin büyük bir kısmı gergin, şiş ve hassastır. Enfeksiyon erkenden tedavi edilmezse apse oluşur. Memede ağrılı,sıcak, içi sıvı dolu hissi veren kitle vardır.

çözüm: Emzirmeye devam edin. Emziremezseniz sütü elle veya pompa ile sağın ve günde birkaç kez boşaltın. Süt memede kalırsa enfeksiyon yayılır ve süt tamamen kesilir.- doktora gidin ve verilen ilaçları düzenli kullanın. Mümkün olduğunca istirahat edin,ağrıyan memeye ılık suya batırılmış havlu ile pansuman yapın- apse geçmezse doktorunuza apseyi açması için gidin. Apse boşalınca bebeği emzirmeye devam edin.

Problem 8: Süt ateşi

sebebi: Süt kanallarını besleyen damarların genişlemesi, sütten bazı maddelerin kana geçmesi.

çözüm: Genellikle tedavi gerektirmez. Kendiliğinden geçer. 48 saat içinde geçmezse doktora gidiniz.

Problem 9: Meme başında acıma

sebebi: Bebeğin memeyi yanlış teknikle emmesi

çözüm: Bebeği memeye tekniğine uygun yerleştirin-bebek emerken meme ucunuz acırsa uygun pozisyonda mı diye kontrol ediniz- meme ucunuzu sabunla yıkamayın. Bu işlem meme başını kurutur- bebek emmeyi bitirince memeyi bırakıncaya kadar bekleyin. Memeyi bırakmıyorsa küçük parmağınızı bebeğin ağzının köşesinden sokarak memenizi bastırın ve memeyi çekin - emme süresini kısaltmaya gerek yoktur.

ya arkadaşlar benimde göğüs uçlarım yok ve çok tedirgin oluyorum bebek doğunca ememezse diye.görüyorum ki benim gibi olanlar emzirmede zorluk yaşıyorlar.doktoruma da söyledim bu konudaki tereddütlerimi,o da doğumu tetikler diye şimdi bişey yapamayız ama doğumdan sonra vakumla çekeriz çıkabilir o zaman dedi.ama bazen çıkmayadabiliyormuş.bu konuda kafam çok karışıyor tedirgin oluyorum ya ememezse hiç diye.

canım bende de var o sorun hatta bazen içe dönüyo oğlum doğduğunda baya bi zorlandım o yüzden ama yine de yılmadan verdim ağladı bağırdı en sonunda hemşirelerden pompa istedim onunla çektikçe çıktı uçları bir süre emmeyince yine gidiyo uçlar ama tutabiliyo yine de eve gelince de el pompası aldırdım eşime uçları çıkana kadar pompayla uğraşıp hemen emzirdim şimdi ona bile gerek kalmadı merak etme yani sütün olduktan sonra ucu sorun değil

Merhabalar kızlar
bende dahil olmak üzere tüm doğurmayanlar burda sanırım :)
beim dün işim vardı onları hallettim hava da güzeldi bayağı gezdimmm
bgn evdeyim nette problem vardı giremedim
Hani doğurdum diye merak ediyosanız daha doğurmadım yaniii :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…