- 18 Kasım 2008
- 4.217
- 25
- 358
- Konu Sahibi minikcadimm83
-
- #53.701
bugün ilk defa oğlumla yalnızız vallahi yalnız kalmayı özlemişim diyebilirim
sabah oğluşumun göbeği düştü
az önce görümcem ve eşimin halası vardı yıkadılar sağ olsunlar şimdi uykuya verdi...
herkes geliyor gidiyor iyi güzel ama boyuna
sütün var mı sütün yetiyor mu
çocuk ıkk dese niye ağlıyor aç mı kalıyor gazını çıkarıyor musun gibi bissürü lafı duymaktan çok sıkıldım
lohusalık zormuş gerçekten herkesi dövesim var alsanaalsanasmile
ay maşallah canım allah analı babalı büyütsün ben girmeyeli hemen hemen bütün annelerimiz doğum yapmış pancu,dimple,sincap gözünüz aydın kızlar biz gazla uğraşıyoruz ne etsem boş valla gazlı mazlı yatırıyorum çıkar çıkar bitmiyo.hasret bende emzik verdim ama ağzından çıkınca geri istiyo bidahada vermedim kusmayada başladı çok emiyo hem ne cdsimiş o.aaa buarada slm millet nasılsınız bebekler nasıl artık nisan annelerinde sıra.mrb kızlar ben geldim.çok mutluyum.çok şükür kızım dün sabah 6.05 te dünyaya geldi.maaşallah kızım 4 kilo doğdu.doktor bile şaşırdı doğumdan önce ultrasonda 36000 gr dı çünkü.bende bugün çıktım hastaneden.epidural normal doğum yaptım.iyikide öyle yapmışım.çok rahatım şimdi.doğumhanede elbiselerimi kendim giydim doğumdan sonra.şimdide her işimi kendim rahatlıkla yapabiliyorum.
bugün ilk defa oğlumla yalnızız vallahi yalnız kalmayı özlemişim diyebilirim
sabah oğluşumun göbeği düştü
az önce görümcem ve eşimin halası vardı yıkadılar sağ olsunlar şimdi uykuya verdi...
herkes geliyor gidiyor iyi güzel ama boyuna
sütün var mı sütün yetiyor mu
çocuk ıkk dese niye ağlıyor aç mı kalıyor gazını çıkarıyor musun gibi bissürü lafı duymaktan çok sıkıldım
lohusalık zormuş gerçekten herkesi dövesim var alsanaalsanasmile
handancım çok sevindim.gözün aydın.sende kavuştun yavruna.Allah güzel günlerini görmeyi nasip etsin canım...mrb kızlar ben geldim.çok mutluyum.çok şükür kızım dün sabah 6.05 te dünyaya geldi.maaşallah kızım 4 kilo doğdu.doktor bile şaşırdı doğumdan önce ultrasonda 36000 gr dı çünkü.bende bugün çıktım hastaneden.epidural normal doğum yaptım.iyikide öyle yapmışım.çok rahatım şimdi.doğumhanede elbiselerimi kendim giydim doğumdan sonra.şimdide her işimi kendim rahatlıkla yapabiliyorum.
Günaydın kızlar... Size dün yaşadığım iğrenç ama bir o kadar da komik olayı anlatıp oğlumla uyumaya gideceğim.
Dün bebeğimin poposunu yıkadık, kuruladık, havalandırdık. Sonra ben altına krem sürecekken, ne gereği varsa, kafamı poposuna iyice yaklaştırmışım. Görmüyorum herhalde. Yavrumun o sırada bir aylık gazını birden çıkarası tuttu, tabi kakasıyla birlikte. Benim suratıma etti anlayacağınız. Bütün gece midem bulandı. İlginç ve iğrenç bir deneyim oldu... :)))
Hasret, bu dereotunun berbat bir tadı var, yalnız yememiştim hiç.
Bugün, bizim yaramazlık günümüz, bir gün usluyuz, bir gün yaramaz. KAhvaltımı yapıp evi toparladım şimdi uyanıp beni delirtmesini bekliyorum... :)))
Mutlu yıllar Lavinia ebru....vereliniortaka.s.
allahı var benim oğum daldımı gazı falan olmadımı rahat 4-5 saat uyur ama binde bir hep gazı var okadar dikkat ediyorum ona rağmen.BROKOLİ,NOHUT,KURUFASULYE,KARNIBAHAR,MERCİMEK,YOĞURT,SÜT,SOĞAN ,BULGUR,LİMONİ,PORTAKAL YOK,YEDİĞİM ÇORBA,TAVUK,BALIK,ET,MAKARNA,PİRİNÇ PİLAVI,ENGİNAR BEZELYE,TAZE FASULYEREZENE VE KAYISI SUYU BAZEN ADA ÇAYIVE BOL BOL SU İÇİYORUM.KIZLAR ENGİNAR TAVSİYE EDİYORUM DİKAT ETTİM OGÜN SÜTÜM BOL OLUYOBenim kız yine uyanıyo galiba... Kuş uykulu bu çocuk ya.. Sizinkiler dalarak uyuyo mu?????
allahı var benim oğum daldımı gazı falan olmadımı rahat 4-5 saat uyur ama binde bir hep gazı var okadar dikkat ediyorum ona rağmen.BROKOLİ,NOHUT,KURUFASULYE,KARNIBAHAR,MERCİMEK,YOĞURT,SÜT,SOĞAN ,BULGUR,LİMONİ,PORTAKAL YOK,YEDİĞİM ÇORBA,TAVUK,BALIK,ET,MAKARNA,PİRİNÇ PİLAVI,ENGİNAR BEZELYE,TAZE FASULYEREZENE VE KAYISI SUYU BAZEN ADA ÇAYIVE BOL BOL SU İÇİYORUM.KIZLAR ENGİNAR TAVSİYE EDİYORUM DİKAT ETTİM OGÜN SÜTÜM BOL OLUYO
Valla gaz olmasın diye kuru ekmekle suya talim ediyorum ben...
Bizimki uykusunda ha bire geriliyo ondan uyumuyo bi türlü... :1shok:
slm kızlar.sabah 12 de tüm bina ekibi bendeydi Allahtan bir kahve içip kalktılar...bebişle çok zor oluyo misafir ağırlamak...yanımda da kimse yok........
hadiya içimiyim ozaman niyeki hasret bak iyi oldu bunu söylediğin.Ya bide benim doktor rezene bağırsak çalışmasını yavaşlatır diyodu benim sıpa kakasını yaparken bile kıpkırmızı oluyo acaba ondanmı.filiz ada çayı içmememiz gerekiooooooooooooo hemde hiiiiiççççç
Ada çayı ve maydonoz anne sütünü azaltır mı? Anne sütünü azaltan diğer faktörler nelerdir?
Yapılan çalışmalar ada çayını çok sık tüketen annelerin anne sütü üretiminin azaldığını göstermektedir. Ayrıca emziren annelerin aşırı tüketimden kaçınması gereken diğer baharat ve bitkiler aşağıda sayılmıştır:
Anne sütünü azaltan baharat ve bitkiler:
>
> Ada çayı
> Nane / Mentol
> Kekik
> Maydonoz
> Kara ceviz
> Civanperçemi
> Kuzu kulağı
Emziren annelerin acı baharatlardan, sigara, kahve, çay ve alkolden uzak durması gerekmektedir. Bu tür maddeler anne sütü yoluyla bebeğinize geçebileceği gibi süt üretimini de olumsuz yönde etkileyecektir.
Hislerime tercuman olmuşsun!! Şu dönemi bi atlatiim bern bu lohusalıkta sinirimi bozan insanlara ithafen bi kitap yazmayı düşünüyorum... laelaelaelaelae
al bendende okadar canım yaa bide daha çok gelen olucak hergün ev sil süpür üstüne bide uykusuzluk artı bide ilgi bekleyen kızım var of of zor bacım bu lohusalık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?