2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Hislerime tercuman olmuşsun!! Şu dönemi bi atlatiim bern bu lohusalıkta sinirimi bozan insanlara ithafen bi kitap yazmayı düşünüyorum... laelaelaelaelae

ay maşallah canım allah analı babalı büyütsün ben girmeyeli hemen hemen bütün annelerimiz doğum yapmış pancu,dimple,sincap gözünüz aydın kızlar biz gazla uğraşıyoruz ne etsem boş valla gazlı mazlı yatırıyorum çıkar çıkar bitmiyo.hasret bende emzik verdim ama ağzından çıkınca geri istiyo bidahada vermedim kusmayada başladı çok emiyo hem ne cdsimiş o.aaa buarada slm millet nasılsınız bebekler nasıl artık nisan annelerinde sıra.

Benim kız yine uyanıyo galiba... Kuş uykulu bu çocuk ya.. Sizinkiler dalarak uyuyo mu?????

al bendende okadar canım yaa bide daha çok gelen olucak hergün ev sil süpür üstüne bide uykusuzluk artı bide ilgi bekleyen kızım var of of zor bacım bu lohusalık.

slm kızlar.sabah 12 de tüm bina ekibi bendeydi Allahtan bir kahve içip kalktılar...bebişle çok zor oluyo misafir ağırlamak...yanımda da kimse yok...
handancım çok sevindim.gözün aydın.sende kavuştun yavruna.Allah güzel günlerini görmeyi nasip etsin canım...

ay ay bayıldım gülmekten canan kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 kayınvalidene de deniyebilirsin...
Mutlu yıllar Lavinia ebru....vereliniortaka.s.

doğumgünün kutlu olsun ebrucum..nice yıllara bebişiniza.s.le.....

Benim kız yine uyanıyo galiba... Kuş uykulu bu çocuk ya.. Sizinkiler dalarak uyuyo mu?????
allahı var benim oğum daldımı gazı falan olmadımı rahat 4-5 saat uyur ama binde bir hep gazı var okadar dikkat ediyorum ona rağmen.BROKOLİ,NOHUT,KURUFASULYE,KARNIBAHAR,MERCİMEK,YOĞURT,SÜT,SOĞAN ,BULGUR,LİMONİ,PORTAKAL YOK,YEDİĞİM ÇORBA,TAVUK,BALIK,ET,MAKARNA,PİRİNÇ PİLAVI,ENGİNAR BEZELYE,TAZE FASULYEREZENE VE KAYISI SUYU BAZEN ADA ÇAYIVE BOL BOL SU İÇİYORUM.KIZLAR ENGİNAR TAVSİYE EDİYORUM DİKAT ETTİM OGÜN SÜTÜM BOL OLUYO

ay canan desene senın oĞlan suratına etmıŞ benımkıde her altını aÇtıĞımda mutlaka karŞıya bır sıdık salıyor valla bır tÜrlÜ beceremedım Şu oĞlan poposu aÇmayı.

Valla gaz olmasın diye kuru ekmekle suya talim ediyorum ben...
Bizimki uykusunda ha bire geriliyo ondan uyumuyo bi türlü... :1shok:

Valla gaz olmasın diye kuru ekmekle suya talim ediyorum ben...
Bizimki uykusunda ha bire geriliyo ondan uyumuyo bi türlü... :1shok:

aynen benimide şuan gerilip duruyo hep gazlı neyapcam bilmem 11 gün sonra bir aylık nihayet oktora sorcam akalım en etkili gaz damlası hoş vermiycekya genede sorayım

slm kızlar.sabah 12 de tüm bina ekibi bendeydi Allahtan bir kahve içip kalktılar...bebişle çok zor oluyo misafir ağırlamak...yanımda da kimse yok........

Sen şanslıymışsın. Ben 40 günde 3defa 20 kişilik misafir ağırladım. Bi de oturdu mu kalkmak bilmeyenleri... mafoldumben Aksi gibi misafirin geleceği günün gecesinde kızım sabahlara kadar hiç durmadı.. Misafirin birinde uyuyakalmışım.. Allahtan annem vardı da onlar ağırlamışlar misafiri.. Bi uyandım ki saolndan sesler geliyo.. 15 kişi doluşmuş.. Bunlar nie erken geldi diyorum. Meğerse ben uyumuş kalmışım.. Gidip yanlarına oturamadım bile.. Kalabalıktan tansiyonum falan düştü.. Ne zaman bitecek bu dönem!? :bbo:

kızlar cd ne cdsi walla bilmiom üzerinde brown noise yazıo ama kalemle yazmışlar cd de 1 saat boyunca süren elektrik süpürgesi fön makinası karışımı bi gürültü war we abartmıyorum çok etkili karnı tok altı temiz olsun fıstık gibi uyuyor sessizce.. nası kopyalicam yapiim hemen

Galactofoge, emziren annelerin sütünü azaltan veya tamamen durmasına neden olan anlamına gelir. Bu nedenle emziren annelerin erken dönemde sütlerinin azlamasına neden olan bitkileri ayrı bir bölümde toplamayı uygun buldum. Bu bitkilerden en önemlilerini aşağıda belirtmiş bulunuyorum,

Nane
Maydanoz
Nışasta unu
Adaçayı
Şeker kamışı
Ararot
Arpa ve arpa unundan yapılmış besinler
Şalgam
Mısır
Salamurası yapılmış besinler
Aşırı tuz tüketimi
Turşusu yapılmış besinler
Sirke ve limon suyunun fazlaca kullanılması

Adaçayı, memleketimizde fazlaca tüketilen bitkisel bir çaydır. Hamile bayanların ve emziren anne adaylarının kesin olarak uzak durması gereken bir bitkidir. Tüp bebek veya aşılama yöntemi uygulanacak olan bayanların adaçayından uzak durmaları gerekir. Söz adaçayından açılmışken, epilepsi hastalarının da kesin olarak uzak durması gereken bir bitkidir. Çocuk yapmaya karar vermiş olan eşler adaçayı tüketmemelidirler. Bu kural sadece kadınlar için değil, aynı zamanda erkekler için de geçerlidir. Adaçayı içme alışkanlığı olan erkeklerin sperm sayıları azalır.

herkese çok teşekkürler kızlar sürekli benim sızlanmalarımı çektiğiniz için.bu arada iyi dileklerini yazan herkese de teşekkürler.allah hepimize bebeklerimizi sağlıkla büyütmeyi nasip eder inş.ve doğum yapmayan arkadaşlara da hayırlı doğumlar nasip etsin Allah.

Ada çayı ve maydonoz anne sütünü azaltır mı? Anne sütünü azaltan diğer faktörler nelerdir?

Yapılan çalışmalar ada çayını çok sık tüketen annelerin anne sütü üretiminin azaldığını göstermektedir. Ayrıca emziren annelerin aşırı tüketimden kaçınması gereken diğer baharat ve bitkiler aşağıda sayılmıştır:

Anne sütünü azaltan baharat ve bitkiler:

>

> Ada çayı

> Nane / Mentol

> Kekik

> Maydonoz

> Kara ceviz

> Civanperçemi

> Kuzu kulağı

Emziren annelerin acı baharatlardan, sigara, kahve, çay ve alkolden uzak durması gerekmektedir. Bu tür maddeler anne sütü yoluyla bebeğinize geçebileceği gibi süt üretimini de olumsuz yönde etkileyecektir.

sağolasın canım valla iyi aydınattın e benim doktor ameliyattan sonra bol bol adaçayı iç dedi allah allah valla içmem bide geçende eski ev sahibim gelmişti oda adaçayını suda çok bekletirsen zehirleme yapar demiş içmiyim bari

Hislerime tercuman olmuşsun!! Şu dönemi bi atlatiim bern bu lohusalıkta sinirimi bozan insanlara ithafen bi kitap yazmayı düşünüyorum... laelaelaelaelae

boshayallersmile

al bendende okadar canım yaa bide daha çok gelen olucak hergün ev sil süpür üstüne bide uykusuzluk artı bide ilgi bekleyen kızım var of of zor bacım bu lohusalık.

he senin bi de kızın var Allah yardımcın olsun...

birilerini kırmadan şu dönemi atlatırsam çok iyi olacak...
guclubacismile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…