- Konu Sahibi minikcadimm83
-
- #54.121
saol canım.
inşallah artar.dün akşam soğan kavurdum yedim ıyyyşimdi de bulgır pilavı ve salata yedim.bol süt olsun inşallah:)
kızlar rezene yi bebeğinize de veriyor musunuz. miktarı ne kadar.
sütümüzün yetip yetmediği konusunda hep endişe ediyorum. acaba karnı doyuyor mu diye.
annelik zor ama bir o kadar da güzel değil mi?
seyyal ıslak pamukla silip kuruladık zeytinyağı sürdük biz geçtikızlar kimdi haırlamıyorum biri yazmıştı pişik için sebamed miydi iyi gelen bebeğim pişik oldu(
bizimde yeni girdi içine göbeği,Bizim göbek düştü iki gün sonra yıkadık, o gece kanamış, kurudu kaldı içinde. Bugün 35 günlüğüz 2 gün önce düştü o parça. Doktor bize de getirin yakalım demişti ama biz götürmedik.
Babusol sıktık sürekli.
Bizim göbek de içine girmedi daha. Girmeli miydi şimdiye kadar?
normalde 1 saate uyanıyorsa yeterli emmediği için uyanırmış emerken uyuyup kalmasına izin verme emdikten sonra konuş bezini al sonrada esnemeye başlayınca kundakla bakına bakına uyusun kendisimerhaba arkadaşlar
benim kızım göbeği düştükten sonra kurmuş kan çıktı ara ara göbeğinden ama kanama olmadı...doktora gittiğimizde benim dokunmaya korktuğum göbeğini gerdire gerdire sildi hemşireler...sonrasında hiçbir şey gelmedi tabii:)kızımın göbeği içeri girdi,bayağı da oluyor aslında...
ya arkadaşlar bebeklerinizin gündüz uykusu nasıl???ilk haftalarda gündüz de derin derin uyurdu kızım 2-3 saat kadar...son on gündür sabah 6-7den sonra akşama kadar (önceden öğleye kadardı süreyi git gide uzatıyor) 15dk,yarım saat en fazla 1 saat uyuyup sık sık uyanıyor ve uykusu da çok hafif...gazı olunca da uykuda ıkınıp sesler çıkarıyo...ne derdi var acaba?yoksa uykuyu sevmiyor mu???
ben 4-7ye geçtim göbeği sıkmaya başlamıştı ve hep idrarı dışına çıkıyorduselamlar cicişler,.kaç gündür pimpirikli oldum,şu bebek bezi konusunda,.prima kullanıyorum,.ama sanki bebikimi sıkıyo gibi,.lastik kısmı iz yapıyo,.acep rahatsız oluyomudur..sizinkide iz yapıyo,mu.eyvahedigeldismile eyvahedigeldismileyenidoğan 3-6 kg kullanıyorum,.
annemde bana kırkbaşı olacaksın dedi bizde 44 günlüğüz ama hala yok gelmedilan bu arada ben galiba regl oluyorum:1shok:
sütümüzün yetip yetmediği konusunda hep endişe ediyorum. acaba karnı doyuyor mu diye.
Maaşallah, meşhur olmuş oğlumuz :)
O da farkında yakışıklı olduğunun... opuyorumnanaktan
Canım çok geçmiş olsun. Neden üzdün kendini bu kadar. Stresle alakalı bildiğim kadarıyla. Dikkat et, inşallah en kısa zamanda atlatırsın. Dualarım seninle...opuyorumnanaktan
Ben de eşime çok sinirliyim. Bu çocuk doymuyor diye diye deli etti beni. Git mama al gel dedim. 100 cc hazırladım verdim. Emzirmemin üzerinden 3 saat geçmişti. 10 dk sonra bu hala aranıyo, az geldi galiba dedi. Ben de sütü sağmak için hazırlanıyordum. Emzirsene braz dedi (o ara süt şakır şakır akıyor) Tamam dedim, senin dediğin olsun. O bollukta 5 dk.da bile çok emmiş olmalı. Ki oğlum doysa bile emmeye devam ediyor, ben çekiyorum memededn.
15-20 dk sonra oğlum kusmaya başladı. Gariptir ki bizimki burnundan kusuyor. Eşimin kucağında uyuyordu. Bembeyaz olmuş beni çağırıyor... Biraz kustu. Sonra gaz sancısı başladı. Gece rezene içirdim rahatladı. Bu kez de kaka yapmamaya başladı. 3 kez değiştirdim üçünde de yoktu. Bu sabah yapmaya başladı ama pütür pütür. Sindirememiş sanırım midesindekileri hala... Bir daha da sesi çıkmadı. Daha da işime karıştırmam onu.
Dün akşamüzeri ben biraz uyuyayım dedim. Yiğit de kıvranıyor. Bir ara sakinleşmiş. Koltuğa bırakıp gitmiş kardeşini aramış. O da bilgisayardaki sorun yüzünden 3 gündür sürekli çaldırıp duruyor. Diğer odada konuşuyor, oğlumun ağlama sesine uyandım. Bunu aldım gittim, eşim kkonuşurken de bağırdım yeter artık diye. Telefonu nasıl kapatacağını şaşırdı. Küsüm şimdi. Konuşmayacağım bir süre...
Selam Kızlar;
Bu yazdıklarım hepinize örnek olsun, biliyorsunuz, ben çok kafama takan her şeyi dert eden biriyim, kendimi strese soka soka erken doğum yaptım, yine bu sebeple sütüm azaldı, şimdi de hastalandım, üstelik bebeğimi emzirmem bile yasaklandı, ona dokunmam da yasak, her şeyin başı sağlık, lütfen kendimizi üzmeyelim ve yıpratmyalım, olan bize ve bebeğimize oluyor, bana zona teşhisi kondu, moralim bozuk ama kendimi toparlamam lazım bebeğim için, herkese sevgiler, güzel günler diliyorum.
bunu hiç yakıştıramadım sana stres bahane sigaradan medet ummak hele ki ....Ben bıraktım artık içmeyeceğim hamilelikten buyana bir iki defa istese de canım ama içmedim ...Emzirsen de emzirmesende bebeğin sigara kokusunu aldığı al tiksinir uzaklaşır senden ona göre emmek istemezkızlar nasılsınızz..bugün giremedim hiç..bi girip cıkıcam şimdi duş almam lazım..2lt liik gazoz almıştım daha önceden noolduysa kapagı acar acmaz fooooooooooooooooooşşşşşşşşakannehirohaoldumsmile..üstüm başım yapış yapış oldum beaa..bu arada ben siigaraya başladım bile maalesef stresten..emzrmeye başladıgım an kesicem inşallah..lmaz:
Merhaba kızlar, biz de gittik bgn doktora Nst ye kalp atışı normal...
Yarın yine gidicez bakalım artıkın nolcekkk
güzel haberlerle gel canım hayırlı doğumlar nasip olsun
Şİmdi nasıl bacağın canım inşallah geçmiştir ödemin benim çok şükür ellerimde bile ödem 15 gündür olmaya başladı hiçbişiyim yok..Yani ödem yok, tansiyon yok, şeker iyi, bebek düz, çatı müsait, suyu da müsait, plesentası da iyi...İşte normal doğum için sağlanan tüm şartlar olupta buna rağmen sezeryan olursam beni çok üzecekk
Neyse dediğin gibi canım hayırlısı olur inşallah bakalım artıkınnn.
BEKNUR iyiyim şimdi ben walla sezeryandan da korkma bence önemli olan insanda bitmesİ TABURCU çok acı çekti evet ama hastane fobisi olmasıda dezavantaj....
Bende kabızlık çektim hemde hemoroidim olmasına rağmen ama verilen ilaçla ve yürüyerek aştım bu acıları ayağım şişti bide benim başımda sadece eşim vardı ne anam ne babam .....yoklardı gündüzleri ablamlar geliyordu ama ben emzirmek için hep yatıyordum geceleri de dolaşıyordum hele sarılık olduğunda hersaat başı emziremek için kızımı uyandırıyordum ve dolaşıyordum şimdi dikişlerimde normal ayağımda ağrımda yok bugün 20 günlük olduk 76 kg ile bitirmiştim hamileliğimi şuan göbeğim bile indi az kaldı tartımı bulamıyorum bulsam tartılcamda ben yokken kayınvalide yerini değiştirmiş.
Sağlık problemin olmadığı sürece sezeryana bende baştan beri karşıydım ama olmadı spinal sezeryan oldum ve rahatım canım ben...Sana da hayırlı doğumlar nasip etsin Rabbim..
geçmiş olsun canım, hilal kızımıza da. Allah nazarlardan korussun, dedim sana dilini ısır diye. Neyse bununla geçsin sıkıntısı... Opuyorumnanaktan
kızlar bi girip cıkıcam ..:dance::teytey:dr um artık emzirmeme izin verdiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii olaeeeeeeyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy:teytey:......cccccccok mutluyum cccccccoooooooooooook .alkisalkisalkis:Saruboceq:.inşallah sütüm azalmaştr inşallah..:dance:
kızlar bi girip cıkıcam ..:dance::teytey:dr um artık emzirmeme izin verdiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii olaeeeeeeyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy:teytey:......cccccccok mutluyum cccccccoooooooooooook .alkisalkisalkis:Saruboceq:.inşallah sütüm azalmaştr inşallah..:dance:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?