- 23 Temmuz 2009
- 2.640
- 181
- 373
- 44
- Konu Sahibi minikcadimm83
-
- #54.101
Merhaba kızlar ben sonunda sezeryan oldum. Epidural sezeryan. Son derece moralsizim, çok üzgünüm ve bol sancılıyım. Beknurcum bunu sırf senin için yazıyorum doktorun günü geçenlerde suni sancı %95 işe yaramaz demiş ya sanırım ben o %95'i temsil ediyorum. Malum 3 gün sancı çektim. Sonra bir de herşeyin farkında olmak istiyorum deyip epidural istedim. Spinal ile epidural farkını bilmiyorum ama ben çok acı çektim doktor yeni işe giren deniyimsiz hemşireye benim durumumu şöyle özetledi. 3 gün suni sancı çekti ve vücut çok yoruldu ağrı direnci zayıfladı genel anastezi istemedi genel anasteziden sonra 2 saat içinde yürütülüyormuş hasta ben epidural istedim bu durumda 6-8 saat sonra filan yürüyormuşsun, gaz birikmesi daha fazla oluyormuş bu daha fazla acı çekmek demekmiş. Genel anasteziyi kabul etsem ve bu kadar suni sancı çekmesem sezeryeni çok daha basit atlatacakmışım. Bunları kabul etmemenin sonucunda çok fazla acı çektim, kımıldayamadığımdan kızımı yatarak emzirmek zorunda kaldım yatarak emzirince göğüs yayvanlaşıyor bebeğin ağzına tüm gösü veremiyorsun bu durumda yarım yerinden yakalayınca da yara yapıyor her iki gösümde feci derecede yara. Göbeğim oprerasyon sonrası yok gibiydi. Gaz olayı, aşırı ağrı sonunda babacaklarım hamilelikteki gibi aşırı ödem yaptı ve karnım davul gibi şişti.
Bu arada sezeryan sonrası gaz çıkarmak ve büyük tuvalet yapmak önemliymiş ben sırf sıvı tükettiğim ve kayısı kompostosu gibi bağırsak çalıştırıcı içeçekler tükettiğim halde bügün hala büyük tuvalete çıkamamıştım sabah fitil verildi ve tuvalette avaz avaz ağladım.
Lütfen yanlış anlama bu sezeryen çok kötü yazısı değil. Bu illa normal olacak diye diretme yazısı. Benim için de herşey mükemmeldi, bebeğimin pozisyonu, çatım, bebeğin suyu, kilosu vs ama olmadı mı olmuyor. Bana doktorum suni sancıyı fazla zorlamayalım dedi hayır dedim, genel anestezi al dedi, hayır dedim. Şimdi keyifle bebeğimi kucağıma alamıyorum. En az iki kişinin bana yardım etmesi gerekiyor. Bazen durumu kabullenmek ve en önemlidi doktorunun tavsiyesine uymak gerekiyor. Doğumu yaptıktan sonra en önemlisi bebeğinle senin keyifle ilgilene bilmen ama ben kendi kendimi bundan mahrum ettim.
,kızlar merhaba. bebeşlerinize yenidoğan işitme testi yaptırdınız mı?
ayrıca kaç saatte bir uyanıyorlar.
Ya hasretçiğim yada Silverciğim bu arada sana bişi sorcam..
senin sancıların başladığında karnında çook hafif ağrılar olup geçiyormuydu...
benim dünden beri ufak ağrılam oldu geçti bgn de arada oluo ama gidiyo düzensiz ve belime vurmayan ağrı....
Nst de bugün hiiiç sancım çıkmadı maalesef
Canım saol verdiğin bilgiler için...bendeki ağrıları çözmeye yardımcı oluo bu tarz bilgiler...cnm benim hiç sancı belime wurmadı suni sancı werildiğindede belimde bişi hissetmiodum karnımın alt trfaları kopuyodu amailk anlar dediğin gibi başlayıp geçiyodu
Ayyy canım yaaa çoook geçmiş olsun saolasın tavsiyelerin için...Merhaba kızlar ben sonunda sezeryan oldum. Epidural sezeryan. Son derece moralsizim, çok üzgünüm ve bol sancılıyım. Beknurcum bunu sırf senin için yazıyorum doktorun günü geçenlerde suni sancı %95 işe yaramaz demiş ya sanırım ben o %95'i temsil ediyorum. Malum 3 gün sancı çektim. Sonra bir de herşeyin farkında olmak istiyorum deyip epidural istedim. Spinal ile epidural farkını bilmiyorum ama ben çok acı çektim doktor yeni işe giren deniyimsiz hemşireye benim durumumu şöyle özetledi. 3 gün suni sancı çekti ve vücut çok yoruldu ağrı direnci zayıfladı genel anastezi istemedi genel anasteziden sonra 2 saat içinde yürütülüyormuş hasta ben epidural istedim bu durumda 6-8 saat sonra filan yürüyormuşsun, gaz birikmesi daha fazla oluyormuş bu daha fazla acı çekmek demekmiş. Genel anasteziyi kabul etsem ve bu kadar suni sancı çekmesem sezeryeni çok daha basit atlatacakmışım. Bunları kabul etmemenin sonucunda çok fazla acı çektim, kımıldayamadığımdan kızımı yatarak emzirmek zorunda kaldım yatarak emzirince göğüs yayvanlaşıyor bebeğin ağzına tüm gösü veremiyorsun bu durumda yarım yerinden yakalayınca da yara yapıyor her iki gösümde feci derecede yara. Göbeğim oprerasyon sonrası yok gibiydi. Gaz olayı, aşırı ağrı sonunda babacaklarım hamilelikteki gibi aşırı ödem yaptı ve karnım davul gibi şişti.
Bu arada sezeryan sonrası gaz çıkarmak ve büyük tuvalet yapmak önemliymiş ben sırf sıvı tükettiğim ve kayısı kompostosu gibi bağırsak çalıştırıcı içeçekler tükettiğim halde bügün hala büyük tuvalete çıkamamıştım sabah fitil verildi ve tuvalette avaz avaz ağladım.
Lütfen yanlış anlama bu sezeryen çok kötü yazısı değil. Bu illa normal olacak diye diretme yazısı. Benim için de herşey mükemmeldi, bebeğimin pozisyonu, çatım, bebeğin suyu, kilosu vs ama olmadı mı olmuyor. Bana doktorum suni sancıyı fazla zorlamayalım dedi hayır dedim, genel anestezi al dedi, hayır dedim. Şimdi keyifle bebeğimi kucağıma alamıyorum. En az iki kişinin bana yardım etmesi gerekiyor. Bazen durumu kabullenmek ve en önemlidi doktorunun tavsiyesine uymak gerekiyor. Doğumu yaptıktan sonra en önemlisi bebeğinle senin keyifle ilgilene bilmen ama ben kendi kendimi bundan mahrum ettim.
Yarın değil aslında ben çarşamba günü 41+1 olucam...yarın kontrole gidicez eğer doktor iyi derse bebek için çarşambaya kadar beklerim sonrası içn yine doktor ile karar veririz...canım çok acı çekmişsin Allah yardımcın olsun çok üzüldüm ama sağlıcakla almışsın ya bebişini kucağına....herşey gececek yakında biraz sabır canım....
,
7.gününde işitme testi yaptırdım ben...
bizim uykumuz düzensiz gazımız olduğu için.gaz olursa sık sık uyanıyo.gaz olmazsa 2-3 saat aralıksız uyuyo acıkınca uyanıyo tekrar uyuyo
canım benim karnımda hiç sancı olmadı.belimden geldi benim ama sabah adet olacakmışım gibi hissettim kendimi.zaten adet sancımda da belim ağrır benim...
canım bugün görünmeyince doğuma gittin sandım.şimdi yarın son gün mü?normalde 42.haftaya kadar beklenebiliyor ama riskli olduğu için doktorunun önerisini göze almayı unutma olmazsa(doktorun sezaryan yanlısı ise)yarın başka bir doktora da görün...umarım hayırlısı olur canım senin için ve bebeğin için...
selam herkese gerci kimseler yok ama. bugun acayip canım sıkılıyor ya. evde yanlızım kızda uyuyor of offffffffff
neden evde yalnız olasın canım evde küçük sevimli bir melek vaaar
uyusada seni yalnız bırakmaz oooo
mrb annişler nasılsınız bebişler napıyo size bişi sorcaktım bebek arabası alan var mı hangsi kullanışlı acaba ya bana bu konuda yardımcı olabilirmisiniz
Selam Kızlar;
Bu yazdıklarım hepinize örnek olsun, biliyorsunuz, ben çok kafama takan her şeyi dert eden biriyim, kendimi strese soka soka erken doğum yaptım, yine bu sebeple sütüm azaldı, şimdi de hastalandım, üstelik bebeğimi emzirmem bile yasaklandı, ona dokunmam da yasak, her şeyin başı sağlık, lütfen kendimizi üzmeyelim ve yıpratmyalım, olan bize ve bebeğimize oluyor, bana zona teşhisi kondu, moralim bozuk ama kendimi toparlamam lazım bebeğim için, herkese sevgiler, güzel günler diliyorum.
Ayyy canım yaaa çoook geçmiş olsun saolasın tavsiyelerin için...
Çok üzüldüm şimdi okadar acı çekmene...Ben yarın yine gdicem doktora onun yönlendirmesine göre hareket edicem...Bakalım ne olucak...bende diretmeyi düşünüyodum biliyomusun???
sen çıktın mı canım hastaneden????
sütün gelmiş hemen çok şükür canım
Taburcu çok geçmiş olsun arkadaşım, üzüldüm, inşallah bir an evvel toparlanırsın ve bebeğinle dilediğin gibi ilgilenebilirsin, bazen kendi inadımız yüzünden yanlış yapabiliyoruz, doktorlarada güvenmek gerekiyor, umarım herşey yoluna girer, sevgiler.
canım çok acı çekmişsin Allah yardımcın olsun çok üzüldüm ama sağlıcakla almışsın ya bebişini kucağına....herşey gececek yakında biraz sabır canım....
:roflol: bu dökülen kola için....kızlar nasılsınızz..bugün giremedim hiç..bi girip cıkıcam şimdi duş almam lazım..2lt liik gazoz almıştım daha önceden noolduysa kapagı acar acmaz fooooooooooooooooooşşşşşşşşakannehirohaoldumsmile..üstüm başım yapış yapış oldum beaa..bu arada ben siigaraya başladım bile maalesef stresten..emzrmeye başladıgım an kesicem inşallah..lmaz:
hayırlısı olsun canım.iyi haberlerle gel inşallah...Canım saol verdiğin bilgiler için...bendeki ağrıları çözmeye yardımcı oluo bu tarz bilgiler...
Ayyy canım yaaa çoook geçmiş olsun saolasın tavsiyelerin için...
Çok üzüldüm şimdi okadar acı çekmene...Ben yarın yine gdicem doktora onun yönlendirmesine göre hareket edicem...Bakalım ne olucak...bende diretmeyi düşünüyodum biliyomusun???
sen çıktın mı canım hastaneden????
sütün gelmiş hemen çok şükür canım
Yarın değil aslında ben çarşamba günü 41+1 olucam...yarın kontrole gidicez eğer doktor iyi derse bebek için çarşambaya kadar beklerim sonrası içn yine doktor ile karar veririz...
Yok doktorum kesinlikle sezeryan yanlısı değil, zaten olsaydı bekletmezdi beni oda risk almazdı ona güveniyorum ne derse onu yapıcam artıkın..ztn kendisi şunu diyor şuan sezeryan yaparsam kaybedeceğim hiç bişi yok ama öbür türlü benim içinde büyük risk var ve bende şuan için o risk alınabilir diyorum dye kendine güvenio
bakacaz bakalım
,Selam Kızlar;
Bu yazdıklarım hepinize örnek olsun, biliyorsunuz, ben çok kafama takan her şeyi dert eden biriyim, kendimi strese soka soka erken doğum yaptım, yine bu sebeple sütüm azaldı, şimdi de hastalandım, üstelik bebeğimi emzirmem bile yasaklandı, ona dokunmam da yasak, her şeyin başı sağlık, lütfen kendimizi üzmeyelim ve yıpratmyalım, olan bize ve bebeğimize oluyor, bana zona teşhisi kondu, moralim bozuk ama kendimi toparlamam lazım bebeğim için, herkese sevgiler, güzel günler diliyorum.
hadi gazan mübarek olsun canım.....lan bu arada ben galiba regl oluyorum:1shok:
mrb annişler nasılsınız bebişler napıyo size bişi sorcaktım bebek arabası alan var mı hangsi kullanışlı acaba ya bana bu konuda yardımcı olabilirmisiniz
ya kızlar süt durumunuz nasıl?walla ne bünye varmış bend,iç iç ye ye 60cc'den fazla gelmiyo sütümalsanaalsanasmile
günde kaç kez veriyosun mama?ben 3 saatte bir besliyorum,60cc mama takviyesi yapıyorum3saatte bir 20şer dakka emziriyorum.daha mı sık emzreyim?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?