- 27 Nisan 2009
- 8.609
- 1.879
- 173
- Konu Sahibi minikcadimm83
-
- #54.261
iyi geceler kızlar meleğim uyudu biraz sizlere bakayım dedim. gündüz akşama kadar uyuyor gece de sabaha kadar oturuyor. ne yapacağım bilmiyorum.
benim süt krizi 2 gün sürdü ben de mecburen mama aldım ama 4-5 kaşık sadece ağzına akıttım ona yetti. sonra hiç vermedim sütüm yetiyor çokk şükür. humana ve kayısı suyu içiyorum bol bol. hatta dün sağdım göğsümü çünkü kızım süt çok olunca zaptedemiyor ve sinirlenip ağlıyor.
sağol canım. benim kızın adı Elvin. listede görmedin mi?
kızlar prof gülbin gökçayın kitablarını aldım kesinlikle anne sütü diyorlar ve doğum yapmamış kadınlar bile emzirebilirlermiş ilk 6 ay sadece anne sütü bebek her istedikçe verin kanallar açılır bebeğin gereksinimi kadar artarmış az gelse bile en fazla 3 gün sonra artarmış mama vermeyin sürekli emzirin yazıyo kitapta ve ek gıda su verilirse anne sütünün etkisi azalıyormuş eskiden şöyle yapardık böyle yapardıklara kulaklarınızı tıkayın bende gaz yapacak diye korkumdan bir şey yiyemiyorum ama bol su hoşaf ve humana rezene ve stell tea içiyorum ne zaman istese veriyorum gazı varken reflü oluyo kusuyo ama başka türlü susmuyo ve benimkinin üfürümü olduğu için drda ağlatma dediği için her daim meme veriyorum
öyle değil biyolojik olarak doğum yapmamış kadınlardan bile süt gelebilirmiş .
benim bebeğim de 4 haftalık oldu gaz sancısı yzünden uykusundan devamlı uyanıyor hiç tatı tuzu kalmadı çocuğun sürekli emmek isityor emdikçe daha da gazı oluyor...
napiim ya şöyle etkili bişey varmı kızlar???
kızlar prof gülbin gökçayın kitablarını aldım kesinlikle anne sütü diyorlar ve doğum yapmamış kadınlar bile emzirebilirlermiş ilk 6 ay sadece anne sütü bebek her istedikçe verin kanallar açılır bebeğin gereksinimi kadar artarmış az gelse bile en fazla 3 gün sonra artarmış mama vermeyin sürekli emzirin yazıyo kitapta ve ek gıda su verilirse anne sütünün etkisi azalıyormuş eskiden şöyle yapardık böyle yapardıklara kulaklarınızı tıkayın bende gaz yapacak diye korkumdan bir şey yiyemiyorum ama bol su hoşaf ve humana rezene ve stell tea içiyorum ne zaman istese veriyorum gazı varken reflü oluyo kusuyo ama başka türlü susmuyo ve benimkinin üfürümü olduğu için drda ağlatma dediği için her daim meme veriyorum
slm güzel anneler ve tatlı bebekleri umarım hepiniz iyisinizdir geçmişe bakamadım önce yaşadıklarımı yazayım sonra geçmişi okuyacağım ;
oğlumla kabus gibi bir akşam geçirdik 2 saat ağlamasını durduramadık ıkınmaktan ve sancıdan ,ağlamaktan morardı ve tıkandı yavrum kendimizi hastaneye zor attık doktor amcamız iyice muayene etti bu süre zarfında 1 dk bile susmadı yavrum içim daraldı bir ara olücem sandım hiçbirşey yapamam öldürdü beni çırpınıyodu canım oğlum sonunda herşey bir gaz sancısı olduğunu öğrendik biraz rahatladık ama çare olamadık tabiki doktorumuz 3-4 ay sürer biraz yoğun ve ağır geçiriyorsunuz dedi gece yarım fitil verdi ve herşey normale geldi gece 1de uyudu saat 8 de uyandı mamasını yedi yine uyudu saat 11de uyandı şimdi yine uyuyor melekler gibi şuan sancımız durdu çok zorda kalırsanız yarım fitil kullanın dedi doktorumuz
çok şükür şimdi iyiyiz ama ben kendimi o kadar çok sıkmışımki heryerim ağrıyo başım çatlıyo valla ama o iyi olsunda herşeye razıyım buarada güzelde bir şey oldu oğlum tam bir dana olmuş 5200 gr olmuş :)
slm güzel anneler ve tatlı bebekleri umarım hepiniz iyisinizdir geçmişe bakamadım önce yaşadıklarımı yazayım sonra geçmişi okuyacağım ;
oğlumla kabus gibi bir akşam geçirdik 2 saat ağlamasını durduramadık ıkınmaktan ve sancıdan ,ağlamaktan morardı ve tıkandı yavrum kendimizi hastaneye zor attık doktor amcamız iyice muayene etti bu süre zarfında 1 dk bile susmadı yavrum içim daraldı bir ara olücem sandım hiçbirşey yapamam öldürdü beni çırpınıyodu canım oğlum sonunda herşey bir gaz sancısı olduğunu öğrendik biraz rahatladık ama çare olamadık tabiki doktorumuz 3-4 ay sürer biraz yoğun ve ağır geçiriyorsunuz dedi gece yarım fitil verdi ve herşey normale geldi gece 1de uyudu saat 8 de uyandı mamasını yedi yine uyudu saat 11de uyandı şimdi yine uyuyor melekler gibi şuan sancımız durdu çok zorda kalırsanız yarım fitil kullanın dedi doktorumuz
çok şükür şimdi iyiyiz ama ben kendimi o kadar çok sıkmışımki heryerim ağrıyo başım çatlıyo valla ama o iyi olsunda herşeye razıyım buarada güzelde bir şey oldu oğlum tam bir dana olmuş 5200 gr olmuş :)
bende tuvalette çok zorlanıyorum.hatta ağlaya ağlaya dışarı çıkıyorum.ama hemoroid diye düşündüm.acaba benim de çatlak mı?artık tuvaletim gelcek diye korkar oldum.ne yapmak lazım acaba...
kızlar ben bunu ikinci kez yaşamak istemiyorum berbet bişeye dönüşüyo ilerleyince.şimdi o kadar vahim değil ama böyle giderse fena.ilkinde doktor bana günde 3 kez 20 dk sıcak suya otur ve kabız olma sakın demişti.şimdi sıcak suyu deniycem yine rahatlatır belki.siz de deneyin....
ya arkadaşlar bende de o sorun var,1 hafta önce doktora gittim muayane etti çok kötüydü bu arada elle baktı,yırtık varmış ve çok derinmiş aslında hemen ameliyat dedi ama daha küçük bebeğin var dedi o yüzden ilaçla tedavi yapalım önce dedi..kabızlığı geçirmem lazımmış ama geçmiyor,off ya sezeryan acısı geçmeden bi de bu çıktı,silver canım sen ilkini nasıl geçirdin ya ameliyat falan olmak istemiyorum,bekunis kullanıyorum ama bi fayda etmiyor,sıcak suyu bana doktorumda dedi ama fırsat olmuyor ki emzirmekten..
Allah yardımcımız olsun zor bi durum,acısı da zor valla(
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?