- Konu Sahibi minikcadimm83
-
- #54.281
Selam herkese
Biraz belkı acayıp kacacak ama ben gaz sorunu ıcın kendımce bı yol buldum poposuna ıslak mendılı ıle hafıf bastırıyorum hem gazını cıkarıyor hemde kakasını yapabılıyor ve gecen gun bacaklarını havaya kaldırmıs ole bastırmıstım sagolsun ustume fıskırttı( ama onun acı cekmesınden kotu olamaz tabı ohaoldumsmile
senin formül çok güzel de bebeği poposundan uyarmak hiç iyi değilmiş hele ki erkek bebekleri canım bu gaz sancıcı beni de çok yoruyo valla doğru dürüst uyumuyo yavrum hatta şimdi yine ağlamaya başlamak üzere
nasıl yanı uyarmak
ıslak mendille hafifçe bastırıyorum demişssin ya o tarz şeylere uyarmak diyorlar
günaydın cici anneler,
bizimde gaz derdimiz var sırtını sıvazlıyorum ama bazen çıkaramıyo..
dün dr gittik kalça çıkıgı için ssk ya kayıt yaptırmamız gerekiyomuş muayene etmediler cumaya kaldı ..
benim eşimde dün gitti bağkura kayıt yptırdı kayıt gerekiyormuş
http://www.tickerfactory.com/ezticker/ticker_designer.php
yaaa kızlar bunu profilime koymak istiyorum ama olmuyor yardımmmm edermisiniz
günaydın cici anneler,
bizimde gaz derdimiz var sırtını sıvazlıyorum ama bazen çıkaramıyo..
dün dr gittik kalça çıkıgı için ssk ya kayıt yaptırmamız gerekiyomuş muayene etmediler cumaya kaldı ..
anladım canım bende esıme dedım gerekıyodur yok dırek ssklı oluyor gerek yok dedıklava:
kızlar yalnış biliyorsunuz maalesef anne yada baba üzeriinde sigorta girişi olması lazım
Tabii ssk ya gidip anne yada babanın vizite kağıdı ile kaydı yapılması gerekiliyor...Lütfen bunu ihmal etmeyin Bağkuru bilmiyorum ama devlet 12 yaşa kadar sigortasını karşılıyor ama girişinin yapılması mecburi
olmuyormuş cnm kayıt gerekiyormuş..
Nasıl kayıt kımlıgı cıkınca dırek ssk lı olmuyor mu kı
kızlar yalnış biliyorsunuz maalesef anne yada baba üzeriinde sigorta girişi olması lazım
Tabii ssk ya gidip anne yada babanın vizite kağıdı ile kaydı yapılması gerekiliyor...Lütfen bunu ihmal etmeyin Bağkuru bilmiyorum ama devlet 12 yaşa kadar sigortasını karşılıyor ama girişinin yapılması mecburi
gecmiş olsun cano demekki okadar sancı yaptı yavruya ki hastanede aldınız solugu..napalım en azından 3 aylık olana kadar biraz sabır..benim kuşumda aglarken benim içim sızlıyo annelik buymuş demek.slm güzel anneler ve tatlı bebekleri umarım hepiniz iyisinizdir geçmişe bakamadım önce yaşadıklarımı yazayım sonra geçmişi okuyacağım ;
oğlumla kabus gibi bir akşam geçirdik 2 saat ağlamasını durduramadık ıkınmaktan ve sancıdan ,ağlamaktan morardı ve tıkandı yavrum kendimizi hastaneye zor attık doktor amcamız iyice muayene etti bu süre zarfında 1 dk bile susmadı yavrum içim daraldı bir ara olücem sandım hiçbirşey yapamam öldürdü beni çırpınıyodu canım oğlum sonunda herşey bir gaz sancısı olduğunu öğrendik biraz rahatladık ama çare olamadık tabiki doktorumuz 3-4 ay sürer biraz yoğun ve ağır geçiriyorsunuz dedi gece yarım fitil verdi ve herşey normale geldi gece 1de uyudu saat 8 de uyandı mamasını yedi yine uyudu saat 11de uyandı şimdi yine uyuyor melekler gibi şuan sancımız durdu çok zorda kalırsanız yarım fitil kullanın dedi doktorumuz
çok şükür şimdi iyiyiz ama ben kendimi o kadar çok sıkmışımki heryerim ağrıyo başım çatlıyo valla ama o iyi olsunda herşeye razıyım buarada güzelde bir şey oldu oğlum tam bir dana olmuş 5200 gr olmuş :)
sagol canim.bende yarindan itibaren yatmadan once yikayacagim daha uzun uyur oglusum.hadi bakalım şimdiden sıhhatler olsun paşaya, ben de gece yatmadan yıkayayım bu defa diyorum, belki ilk bikaç saat rahat uyuruz böylecekaydirigubbakcemile5
Emziren bir anne ne yemeli, ne içmeli?
Emziren annelerin besin gereksinimleri gebe olmayan ya da emzirmeyen kadınlardan daha fazladır. Ancak bunun bir kısmı gebelikten arta kalan kilolardan karşılanır. Bu nedenle, emziren annenin daha iyi besleneceğini ve sütünün artacağını düşünerek aşırı tatlı ve unlu gıda alması gerekli değildir. Yalnızca düzenli ve dengeli beslenmek yeterlidir. Düzenli ve dengeli beslenme için her besin grubundan bir yiyeceğin öğünlerde bulunmasına dikkat edilmelidir.
Bu besin grupları:
1. Unlu gıdalar: Ekmek, makarna, bulgur vb.
2. Et ve benzeri gıdalar: Et, yumurta, balık, mercimek vb.
3. Süt ve süt ürünleri: Süt, yoğurt, peynir, muhallebi vb.
4. Sebze ve meyveler: Ispanak, kabak, şeftali, portakal vb.
Emziren annenin kahve, çay ya da kola gibi içecekleri daha az tüketmesi gerekir. Emziren anneler sigara kullanmaktan kaçınmalıdır. Mutlaka içmek isterlerse, sigarayı emzirmeden önce ya da emzirirken değil, süt verdikten sonra içmeleri uygun olur. Alkol alımı da anne sütünün azalmasına neden olabilir. Emziren anne alkol kullanmaktan kaçınmalıdır.
slm güzel anneler ve tatlı bebekleri umarım hepiniz iyisinizdir geçmişe bakamadım önce yaşadıklarımı yazayım sonra geçmişi okuyacağım ;
oğlumla kabus gibi bir akşam geçirdik 2 saat ağlamasını durduramadık ıkınmaktan ve sancıdan ,ağlamaktan morardı ve tıkandı yavrum kendimizi hastaneye zor attık doktor amcamız iyice muayene etti bu süre zarfında 1 dk bile susmadı yavrum içim daraldı bir ara olücem sandım hiçbirşey yapamam öldürdü beni çırpınıyodu canım oğlum sonunda herşey bir gaz sancısı olduğunu öğrendik biraz rahatladık ama çare olamadık tabiki doktorumuz 3-4 ay sürer biraz yoğun ve ağır geçiriyorsunuz dedi gece yarım fitil verdi ve herşey normale geldi gece 1de uyudu saat 8 de uyandı mamasını yedi yine uyudu saat 11de uyandı şimdi yine uyuyor melekler gibi şuan sancımız durdu çok zorda kalırsanız yarım fitil kullanın dedi doktorumuz
çok şükür şimdi iyiyiz ama ben kendimi o kadar çok sıkmışımki heryerim ağrıyo başım çatlıyo valla ama o iyi olsunda herşeye razıyım buarada güzelde bir şey oldu oğlum tam bir dana olmuş 5200 gr olmuş :)
anladım canım ama gun boyu ıkınıyor bezıne yapmıyor mecbur yapıorum bakalım saglık ocagındakı doktorada danısıcam zaten
anladım canım bende esıme dedım gerekıyodur yok dırek ssklı oluyor gerek yok dedıklava:
kafayı yiceeeeemmmm artıkkkkeyvahedigeldismile..uyumuyooo bugün yagmur uyumuyooooooo..:umursamaz:dün emziremedim diye aglarken bugün emzrmekten soguttu beni yaa..emiyo ama yetmiyo galiba sütümm aglamaya başlıyo gene mama yapıorum benim için daha yorucu oldu kızlar iki iş birden..sütüm zamanla emdikçe cogalır deniliyo ama cok sabırsız bi insanım bi günde pes edicam nerdeyse..alıştı biberona bol bol geliodu süt şimdi anneyi begenmiyooo ya ben alştırıcam tekrar memeye..dr um mamasını azalt anne sütü ver dedi yokk anam yoooooooookk kendini yırtıyo çocuk yooookkkmafoldumben
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?