2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

kızım denemz olurmuyum humana kimyonlu rezene çayını hem ben hem cicoş içiyoruz hatta dün yaprak dökümünü izlerken 50cc içirdim kendimde içtim gazdan mı huysuzluktanmı çözemedim derdi ne..gazı olsa ağlarken ayaklarını karnına çeker çekmiyoda:sm_confused: neyse hala uyuyor yatakta kocişi uyandırdım o kalktı şimdi ben gidip yatiim yarım saate uyanır zaten daha uyumaz:çok üzgünüm:

fatoşum günaydın kayıplardasın yaa anlat bakalımselin bebek napıo sen nasılsın

dr a sor ozaman bakalım neymiş derdi zillinin..:ecrin_bebek:sütün yetiomuu????benimki karnı acsa asla uykuya gecemio gecsede kesintili düzensiz uyuyo ..

günaydın kızlar ya benim kız dün hiç kakasını yapmadı bende o kadar çok sıuvı aldığım halde kabız oldum çok zorluyo ne yapacağım ya

canımcım ben sezeryan yaptım doğumu ilk iki gün hiç sütüm gelmedi kaşıkla mama verdik doymuyomuş doktor biberonla ve ölçülü verin dedi biberona geçince oğlum alıştı tabii bol keseden gelen mamaya sütüm geldi sonra ama tabii biberon gibi değil bizimkide emmek istemedi tabii ben sürekli deniyorum canı isterse biraz emiyo emzirmediğim zamanlarda sağıp verdim olan sütümü hiç ziyan etmedim sonra birden sönmüş balon gibi oldu benim göğüsler sütüm azaldı şimdi yine deniyorum bizimki feryad figan ağlarken neredeyse katılıyo kıpkırmızı oluyo dayanamıyorum haliyle mama veriyorum

seyhan sabırlı ol canım pes etme bek ben hem meme hem mama ugraşıorum napiim benimkide emiyo ama sütüm az ugraşıorum işte ..

canım benimki ilk zaman hiç emmedi zaten ben kucağıma alamadım ilk gün garibimi oturamıyordum çünkü yani aslında bi yerlerde bi acemilik oldu şimdi onu toparlamaya çalışıyorum bende senin gibi hem meme hem mama durumundayım ama bazı günler hiç emmiyor çok üzülüyorum

Dün gece biz de zor bir gece geçirdik. Son 2 günde 5 kere kaka yaptı her biri bir diğerinden daha sıvı sonuncusu resmen su. Canını yakan varmış gibi çığlık çığlığa ağlıyordu ve tüm gün zaten hiç uyumamıştı. Gece 1 de çığlıklarla ağlamaya başlayıp su gibi kaka yapınca bizde acile gittik. Doktor güldü halimize. Kızımı sevdi, muayene etti. Bizim kız doktorun elinde kedi gibi, saatlerce uğraşıp gazını çıkaramadığım bebeğimin düğmesi var gibi doktor dokunur dokunmaz gaz çıkarmasın mı? Annem çok kayısı kompostosu içtin çocuk o nedenle böyle kaka yapıyor demişti ben de nasıl bir suçluluk duygusu; çocuğu ishal yaptım diye.

Emzirmeden önce de gazını çıkarın, 5 günlük bebek ishal olmaz. O sulu kaka normal, bağırsakları sütle tanışıyor, sen kayısı kompostosunu rahatça iç süt yapar, sürekli emmek istemesi çok iyi, hasta bebek emmez memeyi dedi. Kendimi nasıl beceriksiz, nasıl yetersiz hissettim. Bebeğiniz sağlıklı deyince rahatladım sinirlerim boşaldı başladım hüngür hüngür ağlamaya.

Kızım çok az uyuyor, emzirip bırakınca 20 dk belki uyuyor belki uyumuyor. Sonra bir daha meme... Sadece kucağımdayken 1-2 saat uyuduğu oluyor. Çok yorgun oluyorum, o kucağımda uyursa bende kestiriyorum bu işin bir düzeni olmalı ama ben o düzeni nasıl sağlarım bilmiyorum. Kitaplarda çok şey yazıyor ama o yazılanlar bir türlü uygulanmaya müsait olmuyor. Besleyin, gazını çıkarın, altını değiştirin sonra uyutun diyor. Gazını çıkarıp altını değiştirirken cin gibi oluyor uyut uyutabilirsen. Sadece memedeyken uykuya dalıyor. Ben henüz çözemedim bu işi.

Süt konusunda sorunumuz yok, az olduğunun farkındayım. Emdikçe artacak ben daha 6 günlük anneyim. Bu arada sütünü sağanlar doktor dedi ki, sütünüzü sağarken bebeğin emdiği zamandakiyle eşdeğer süt çıkmaz; daha az çıkar, çünkü bebek emerken otomatik süt üretimi artar bunu sadece bebeğin emmesi sağlar. Sonra sağıp benim sütüm az demeyin ve sakın mama vermeye kalkmayın, biraz sabırlı olun canım siz kendiniz sütünüzün çoğalmasına izin vermiyorsunuz dedi.

benim zillide başladı gaz sorununa allah kolaylık versinb cnaım yaaa.....
fatoşum günaydın kayıplardasın yaa anlat bakalımselin bebek napıo sen nasılsın
evet herkes gibi bende buralara giremez olduk kız selkie gülencim bosna dila neredeler habern varmı tatlım ?

günaydın kızlar ya benim kız dün hiç kakasını yapmadı bende o kadar çok sıuvı aldığım halde kabız oldum çok zorluyo ne yapacağım ya

aynı dert bende de var ama bende çok gaz var ve bebeğede geçiyor bu durum

varya bu sezeryan hep bizleri böyle dertli eden bak ahsrette hiç süt sorunu yok çok şükür maşşşlah ....

allah kolaylık versin canım geçmiş olsun

canım kitaplarda öyle bir anlatılıyorki sanki kurmalı bebek,yedir içir yatır.....ama gerçekte öyle değil tabi.valla bizim kız da aynı.emziriyorum 15-20dk.uyuyo o kadar sonra yine meme.uyanıkken sürekli ağlıyo meme istiyo doymadığından değil ağzında emzik niyetine kullanıyo.bunlar uyanıkken neden ağlamadan durmuyorlar ya...oğlum da böylemiydi acaba.hepsini unuttuk...tekrar başa döndük bakalım.........ama bu gece sadece emmeye kalktı 2 saatte bir...ilk defa doğru dürüst uyudum doğduğundan beri.nazar değmesin

buda benim hikayemmm..

21 mart pazar sabahı doktorum hastaneye çağırdı gerek görürsek yatırırız hazırlıklı gel dedi beklenen doğum tarihimi iki gün geçmişti
bütün hazırlıklarım tamamdı ve pazar sabahı hastaneye gittik muayenem yapıldı suyumun biraz azaldığını söyledi doktorumuz ve açılmam olup olmadığına baktı 2.5cm açılma olduğunu söyledi bu gece sabaha kadar bekleriz gelmezse sabah suni sancı veririz dedi ve hastaneye yatışım yapıldı
pazar gününü ve gecesini sancısız ve normal bi şekilde geçirdim ve pazartesi sabahı saat 5:30 da önce lavman yapıldı sonrada sancı odasına alındım ve suni sancı verildi
ben içerde eşim eşimin ailesi ve benim ailem dışarıda beklemeye başladık nst ye bağlı bi şekilde ama yine sancısız saat 11:30 oldu benim sancılar 80 llerde ama ben hiçbirşey hissetmiyorum neredeyse doktorum sürekli gelip kontrol ediyordu açılmama bakıyordu 3cm olmuştu
doktorum eşimi tanıdığı için sürekli gelip merak etme ben eşine bilgi veriyorum korkma sakin ol akşama doğru bebeğini kucağına alırsın dedi
saat 12 de hemşire geldi kolumdaki serum yarıdayken onu çıkarıp başka bir serum taktı birazdan doktorunuz gelicek dedi ve gitti ben hala çok rahat bi şekilde yatıyorum
ve doktorum geldi..
sen normal doğumu çokmu istiyorsun dedi evet dedim farkettiysen serumunu değiştirdik dedi yine evet dedim suni sancıyı sonlardırdık bebeği besleyecek bi serum taktık dedi neden dedim
nst ölçümlerinde bebeğin kalp atışları çok düzensizleşti nabzı çok hızlı atıyor ve bebeğin aşağıya inmiyor dedi açılmanda yavaş ilerliyor sana normal doğum yaptırabiliriz ama bebeğinin yaşamasını garanti edemem dedi seni sezeryana almak durumundayız hocalarımıza da gösterdim değerlerinizi dedi ve benim bittiğim an o an oldu kendimi normal doğuma okadar hazırlamıştımki sezeryan ihtimali aklımın ucundan bile geçmemişti telefonun yanındamı eşini ara haber ver gelsin durumu onada açıklayayım dedi o zamana kadar çok rahat olan benden soğuk soğuk terler boşalmaya başladı eşimi aradım hemen yukarı gel aşkım dedim ne oldu dedi gelince söylerim gel dedim tabi eşim yalnız değil bütün aile yukarı çıktı kolumda serumla sancı odasından çıktım koridorda yürümeye başladım eşim geldi tabii o anda doktorumda gördü beni niye kalktın sen yatakdan dedi baktı ben sular içindeyim hasta olacaksın hemen üzerini değiştirsinler seni ameliyata hazırlasınlar dedi
eşim bir an ne ameliyatı dedi tabii sonra doktorumuz aynı açıklamayı eşimede yaptı beni tekrar odaya aldılar üzerimi değiştiren hasta bakıcı kızım niye bukadar terledin sen dedi geceliğim su gibi tabii korkudan değil üzüntüde değil sadee kendimi çok şartlamıştım normal doğum için herşey yolunda giderken birde üzerine bebeğimin hayatı tehlikede nasıl sakin olabilirimki
neyse sedyede asansöre doğru giderken bütün aileme el salladım eşim işte o an dizlerimin bağı çözüldü seni öyle görünce dedi
ameliyathaneye çıktım ameliyatı yapacak doktorlar geldi genelmi spinalmi istersiniz diye sordular sizce dedim doktorda ben spinali tavsiye ederim dedi bende peki dedim bari yinede bebeğimin ilk ağlamasını duymuş olurum dedim ve ameliyat başladı
ayrıntıları geçeyim ve o an oğlumun sesini duyduğum an herşeyin tüm endişelerin üzüntülerin bittiği an ağlamaya başladım doktorum neden ağlıyorsun bak çok tatlı bi bebeğin oldu dedi ve oğlumu bana gösterdiler Rabbime şükürler olsun gerisi önemli değildi artık
oğlum benden önce gitti tabii babasının yanına güzel kuzum benim ben gelene kadar hiç ağlamamış odamıza indim bütün ailem içeride herkes gülümsüyor oğlumun çok güzel olduğunu uslu uslu annesini beklediğini söylediler kucağıma aldım tabii yine ağlıyorumm Allahım ne güzel bir yüz bütün bebekler gibi aşık oldum oğluma biriciğim benim işte böyle..
çok uzatmışım kızlar özür dilerim

slm cnm benimkide dün hiç yapmamıştı bu sabah bütün bezini sıvı bi şekilde doldurdu hatta bütün elbiseleri battı bide üstelik bende kabızım ne yapcağımı şaşırdım:Sdün bir aylık oldu benim kızım seninki ne kadarlık?

çok güzel canım..Allah güzel ömürler versin...hayırlı evlat olsun..

canım ya cok korkmussundur muhakkak. 6 gunluk bebekle henuz deneyım edinemediğin içide paniklemen cok normal.yawas ywas zamanla olacak.cok okumayada olmuyor bazan.bebegı takıp edıp rutınınızı kendınız olusturacaksınız.bırde sureklı degısecek.derler ya buyukler 40 gunde 40 kere sekıl degıstırır dıye huyu suyuda oyle degısıyor ınankı.

merhaba benim daha doğumuma 3 aydan fazla var ama arada bu forumu okuyorum tecrübe edinmek için. neler yapılmalı neler yapılmamalı diye. doğum hikayenizi okudum ve çok garip oldum. gözümün önünde canlandı. gözlerim doldu valla. Allah bebeğinizi sağlıkla büyütmak nasip etsin uzun ömürler versin inşallaah:Saruboceq: bakalım ben napıcam. ama sanırım ben kendimi epidural sezeryana hazıırladım. normal doğumdan korkuyorum.

bu saat oldu hala tık yok bizimkinkinde uyuyo gazınıda kartıyo merakla bekliyorum yapmasını biz 34 günlüğüz

ya siz yazınca aklıma bişi geldi. benim kardeşim kardeşim kabız oluyo diye annem böyle zeytinyağlı sabunun ucunu sivriltmişti zeytinyağlı bir çanağın içinde dururdu o kardeşimin makattan onu sokup çıkarırdı. sonra hemen yapardı kakasını. valla koca karı şeyi mi bilmem aklıma geldi yazdım.

kızlar ya sizler portbebe kullanıyor musunuz ben almadım bebek arabamız otokoltuklu puseti çıkıp otokoltuğunu takıyorsun. gerek duymadım ama şimdi diyorum alsamıydım

çok mutlu olun cnm beni anlattın sanki bende aynı böleydim yazını okurken ağladım biile gercekten cok güzel bir duygu bende sezaryan oldu doğar doğmaz önüme gitirip kokladım öptüm muhteşemdiopuyorumnanaktan

Merhaba kızlar. Uzun zamandır yazamıyordum benim cadı kızımdan fırsat bulup da bu bilgisayarın başına hiç geçemiyorum . Şimdi biraz uyuyor ve nihayet ev boş.Dün gece çok kötü bir gece geçirdim . Benim kızım şuan 28 günlük. Sanırım gaz sorunumuz başlıyor. aslına bakarsanız gaz sorunu mu onu da anlayamadım bir türlü. Çünkü gazı olsa ağlarken ayaklarını karnına çekmez mi ? Bizimki ise emerken bile ağlıyor resmen sündürüyor memeyi. Kendini kasıyor. Dün iki kez yaptı kakasını. Acaba kabız mı oluyor anlamadım gitti. Tabi bu arada sütüm az arkadaşlar. Mama takviyeli gidiyoruz.Nasıl artırırım bilmiyorum bu sütümü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…