2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

emerken ağlaması gazı olduğunu gösterebilir. benimkinde de var aynı sıkıntı,biz 19 günlük olduk ama acayip gaz sıkıntısı var ama benimki ayaklarını da çekiyor. kendini kasması memeyi sündürmesi benimkin de de var. gazı çıkarınca rahatlıyor emmesi düzeliyor.
Benim de sütüm az ve mama takviyesi yapıyoruz. doktor mamadan önce 3 saat bişey verme dedi. aç kalsın daha çok alsın dedi. ama kızım nasıl ağlıyor. dayanamıyorum onun ağlamasına. sen ne zaman veriyorsun mamayı. faydası oldu mu bebeğin kilo al dı mı?

Yarın aylık kontrolümüz var. Bakalım yarın belli olacak ne kadar kilo aldığı.Ben 36+6 da sezeryan ile acil doğum yaptım. Çünkü 5 cm açılmam vardı ve ters geliyordu bebek. 2.670 gr. doğdu. Taburcu olurken ise 2500 taburcu olduk. Nasıl büyür bilmiyorum inan. Daha küçücük.Mamayı emzirdikten sonra hala doymuyorsa veriyorum. Zaten belli oluyor doymadığı uyumuyor ve ağlıyor. Ama az veriyorum . xşimdiye kadar en fazla 60 cc verdim. Günde iki kezi de geçmedi.

Çok zor bir durum di mi? o kadar üzülüyorum ki mamayı verirken kendimi yetersiz hissediyorum. ama kendimi hep bir gün geçecek her şey düzelecek diye teselli ediyorum.Umarım yarınki kontrolde herşey iyi olur. Umarım yakında sütümüz bebeklerimizi doyuracak kadar çoğalır ve başka bir şeye ihtiyacımız kalmaz. Moral çok önemli

kızlar biz 43 günlük olduk benim oğlan emmekte zorlanıyordu ve mama takviyesi yapıyordum çok gaz problemimiz var bizimde uykuda bile ıkınıydu uykuya dalamıyordu birtürlü artık emmemiz arttı daha iyi emiyor o yüzden dünden beri mamayı kestim sadece meme veriyorum tabii öyle oluncada yapışık yaşıyoruz birtürlü bırakmıyo memeyi ance uyuynca bırakıyo olsun ben herşeye razıyım o yeterki emsin .
mamayı kestiğimden beri ıkınma sorunumuz kalmadı artık derin uykuya geçebiliyo ve deliksiz uyuyor gaz sıkıntımız var ama oda azaldı tabii azalması için herşeyi deniyorum ama şimdilik iyiyiz

buarada şimdiye kadar mamayı hep biberonla verdim ama çok şükür oğlum emmekten vazgeçmedi umudunuzu kaybetmeyin biberondan sonrada memeye dönebiliyorlar sabırla deneyin başlarda zor oluyor ama oluyor

mesela ben memeye her tutuğumda katılırcasına ağlıyordu onra bir çıngırak buldum memeyi verirken onu çaldım ve dikkati dağıldı ve sonrasında yavaş yavaş emmeye başladı deneyin isterseniz :)

slm kızlar.benim oğlan çok kusuyo yaa.emziriyorum hemen ardından çıkartıyo.artık üstünü değiştirmekten bi hal oldum.bi de bazen bi püskürtüyo fiskiye gibi.bizi boydan boya yıkıyo valla.kusmaması için ne yapabiliirim acaba.bir bilgisi olan var mı?

slm bence bir doktoruna sor derim belki yenidoğan reflüsü vardır .bazı bebeklerde olabiliyo benim bir arkadaşımın ikizleri var onlardan biliyorum

bebişim ii ara ara gaz sorunu oluyo ya şimdide oğlumda 2 gündür şu başladı acıkıyo emmek istiyo memeye veriyorum ağzına alıp alıp çıkarıyo ağzını kapatıyo memeye ağzıyla dokunuyo 1 2 dk sonra emiyo sizce oyun mu yapıyo yoksa bi sıkıntısı mı var

Dün hiç uyumadığı için bugün bayılıyor benim ki, gece yine işimiz var. Göbeğimiz düştü dün bu akşaö banyo yaptırcaz nasipse belki o zaman rahatlar da uyur.

Allah sağlıkla yavrunu büyütmeyi nasip etsin.

Aynen dediğin gibi, koktum, ben mi yanlış bir şey yaptım dedim. Bir rutinimiz olsa çok sevineceğim, büyükler doğru demiş, günü gününe saati saatine uymuyor.

benim kızda yapıyo aynısını bence bi sorun yoktur

benim kızda yapıyo aynısını bence bi sorun yoktur

ayy bebişlerimiz bizi paranoyak etcekler sonunda aslında ben çok rahatım ama çevremdeki insanlar buna izin vermiyo ve beni sinir ediyolar kayınvalidemle karşılıklı oturuyoruz kadın paso bende tamam ona deediğm bişi yok ya geliyo oğlum uyuyo sizde bilrsinizki bebkelr uyurken çok güzel oluyolar insan bakmaya doyamıyo ve ister istemez nefis atar bunu hep yapıyo kayınvalidem yetmiyo ya bizim ev 24 25 derece bebek nasıl üşüycek oğlum kollarını dışarı çıkarıyo kayınvalidem uyrken oğlum kollarını içine alıyo bağırarak tüüü sana tüüüü sana abuk subuk şey yapıyo poposuna vuruyo ya uyuyan bebeğe yapılırmı ve kayınvalidemin nazarı çok var oğluma yansıyo offff delirtiyo beni bi gün patlıycam ama nezaman geçen uyardım kadın banamısın demiyo paranoyak yapcak beni kadın bende bu sefer acaba üşüyomu acaba hastalanır mı kendi kendimi yiyorum

valla hıc duyma dediklerini. benim kayınvaldem burda yasamıyo ama görümcelerim var bazen onlarda yapıyo. kucagına aldımı sürekli sallıyo mesela bende istemiyorum sallamasını gecenlerde sallanmaya alısmasın falan diye söyledim ama o yine yapmaya devam ediyo ve onların yanında bişey yiyip icerken hemen alıyo kucagımdan sen rahat ye bahanesiyle. yok iste su icir ihtiyacı var suya falan diyolar.

ya beni de çıldırtıyo bu insanlar.ellerine alıyolar.sanki 1 yaşında bebek gibi hop hop zıplatıyolar.bi de öpüyolar işte o anda kafalarına bişey geçirmek istiyorum.o kadar söylüyorum öpmeyin diye.ama anlayana...klava:

Canım benim bebeğim de çok kusuyor malesef. Gerçi doktor kusması iyidir, gazını çıkarıyor demişti ama bu durum insanı cidden çok yoruyor. Ben birkaç kusma bezi yaptım, kusacağını anladığım anda o bezi tutuyorum altına artık,emzirdikten sonra o bezlerden birini omuzuma alıp o şekilde çıkarıyorum gazını ve yerine koyduğumda da yan yatırıp yine başının altına bi bez koyuyorum. Zaten kusarsa ilk anda kusuyor sonra da alıyorum bezi. Emzirdikten sonra da çok hareket ettirme cnm, o da kusmasını arttırıyor

ah canım seni cok iyi anlıorum cünki aynı sorunu ben yaşıorum..20 gün memeye ara verdin mamayla besledim milupa dewam sütü biliosun..simdiyse biberondan cok cok cekmeye alışınca 3 gündür memeye alıştrmaya calıorum ama yokk..en fazla 15 dk kalıo gögsümde sonra sütüm az oldugu için doymuyo mecburen mama takviyesi yapıorum..bende cok bunaldım..ama pes etme emecekler emdikçedse sütümüz artacak ..benim ilk günler emdigi zaman sütüm fışkırıyodu resmen acık kalmış musluk gibiydim..bakma ara verdim falan..

bu herkesin ortak sorunu sanırım. benm kızın yanaklarında alnında sivilce gibi seyler cıktı ya sizinkilerdede var mı?

canım nası döndün biberondan ya bi kac taktik ver..ben 20 gün ilaç aldıgım için ara vermek zorunda kaldım sonrasındadad malum biberonun bolluguna alıştı anneyi begenmedi aslında sütümde az galiba..benimki 15 dk falan emiyo sonra karnı doymuyo tekrar aglamaya başlıyo hırcınlaşıo mecburen mama yapıorum..dr um mamayı azalt dedi ama nerdee..sen nasıl yaptın anlatsaNA..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…