- 23 Temmuz 2009
- 2.640
- 181
- 373
- 44
- Konu Sahibi minikcadimm83
-
- #54.461
canım ya valla tavsiyelere aç durumdayım oğlum emmiyor emse belki çoğalır ama denerim bende inşallah faydası olur of of nerden verdik şu biberonu ne güzel kaşıkla veriyorduk sonra emziricektim hiç alışmıycakdı biberona senağlama
süt arttırıcı ozel formulleriniz varmı kızlar
ben tahin helvası ve kuru incir yiyorum faydasını goruyorum
bulgur pilavıda cok arttırıyor benim gozlemledigim kadarıyla
enn onemliside uyku sanırım:)
nerelerdesin handee ..40 ınız şimdiden hayırlı olsun tatlım..cok tatlı tosunun..selam kızlar coook uzun zaman oldu bi turlu giremedim ve sizleri cok ozledm...
hepiniz gibi uykusuzluk ve gaz sorunu bizde de var... ayın 12 sinde 40 ı cıkacak oglumun ama bız zaten yarı kırk yaptık... biz cok iyiyiz masallah umarım sizler ve melekleriniz de iyidir...
size gecte olsa oglumun resmini yuklucem umarım begenırsınız yakısıklı tosunumu zemuszemus:ecrin_bebek:
selam canlarım dün yine çok huysuzdu kızım bugün doktora gittik we doktor işinide okeyledik gayt iyi bi doktor buldum kızma sanırım zaten arayacak tarayacak kendim gibi bi sürü dr gezdirip çocuumu perişan edemem bu iyi bunda ypcaz bütün kontrollerini aşılarını v.s... bebeğim ylnızca anne sütüyle besleniyor we doktor sütümün çok yaradığını söyledi 1600gr almış meleğim we dr fazlasıyla aldığını söyledigazdan dolayı huysuzlaşmış we şunuda belirtti her gaz ilacına her bebek deişik reaksyn gösterblrmiş yani kimine metsil iy gelirken kimine o gelmezmiş te zinco yada başka bi ilaç iii gelirmiş zinco werdi tanıtım numuneerinden bide bi ilaç daha yazdı
en iyisi bu dedi eczacım bu kaçak bi ilaç ama çok iyi dedi büyük eczanelerde falan wardır dedi bakalım zinco yaramazsa onu aldırıcam...
belki rahatlar biraz ama ayaklarını cekerek aglamıyo diyodun..CADIARZU..demekki gazmış..hasret altını alrken falan cok uzun tutma alttan en ufacık soguk hava alsa gaz yapıo ve ayaklardan..ben patiginin içine pamuk koyuyorum daha sıcak tutuyo..a.s
bizdede çıktı hametan sürdüm 2.gün geçtihihoyyyt
eeet cnm sütüm fazla bin şükür bugün tek göğüsten 130 çıkardım manuel pompayla hemde:Saruboceq:
..söyleme öylee nazar deger maşallahhh.... ..bak ben geceleri uyudugunu söylüyomuyumsempatiksalakcinni..kaydirigubbakcemile3
handemmmmmolumunekankayizsmile
aynı benimkini anlattın bu 3,4 gündür hafif iyileşme war oda akşam 8-9dan 1e kadar falan ayakta tutyorum o şeklde sabah eken saatlere kadar azcı rahat edioruz inşallah alışır bu düzene:jeyyar:
lilypie.comdan dene cnm
bizde ondan içioruz analı kızlı etkisi war tabi
yok güzelim gayet normalhaftasına göre bizde 38+4tedoğduk 33cmdi.. ama maşallah çok uyanık we atik bi kız doğurdum kafasını doğduğu andn beri kendi taşıyo neler neler bnce normal sınırlarda
ewet ya kim o koca kadın anne olamaz herlde FATMA TOGA bnce sahte profilsempatiksalakcinni
düzelir annesi..40 tan sonra..herkese günaydın.uykusuz bi gecenin ardından yine sabah oldu ve benim kız mışıl mışıl uyuyor.ya sanki kurulu saat gibi gece 12 sabah 6 mesaisi yapıyor benim kız.ama ben başıma gelecekleri karnımdayken anlamıştım zaten. o zamanda gündüz sakin durup gece coşuyordu.
hadi gözünaydın canoo.günaydın:)
oğlum uyumuşken bakayım dedim size nasılsınız kızlar?
ben uykusuz ve yorgunum..nasıl dayandığıma ben bile şaşıyorum valla...tatlı yorgnluk bu ama:)
bugün 40 günlük olduk:lepi:
eşim dört gözle bekliyordu bu günü çok eziyet etmişim de o da sesini cıkarmamışş :))
diktatörlük ilan etti evde bugünden itibaren
farkında değil ama bizim sıpanın hükümranlığı sürüyor hehe:)
biz de bööle umarım herkes iyidir.opuyorumnanaktan
benim kaynana da iyidir hastır ama ben önceden söyledim kendisine ihtiyacım oldugunda ben söylerim anne kalırsın dedim..kendi annem geliyo sık sık yardıma..ne kadar da iyi olsa kendi anamız gibi olmuyo kızlar kendi annene nazın geciyo bagırıyosun yeri gelio onu sunu bunu yap demeden yapıolar zayen ama öbür türlü kaynanada kasıntı oluyo insan..zaten lohusayız desen dert demesen dertt:sm_confused:kızlar resmen bunaldım ne yapacagımı bılemedıgım ıcınde sıze yazıyorum.. kayınvalidem 15 gun olucak bızde.. allah var maddi manevi comert kadın, yardımsever, evimi temizliyor vsvsvs ama yeterrrr , cok sıkıldım.. ınsanın gozu ne hedıye goruyor ne temızlık. yalnızz olmak ıstıyorum artık.. kendı annemde kalıyor o bana yardım edıyor zaten. oyle cok sıkıldım kı anlatamam.. ılk gunler azarladım 2 kere.. bebek aglıyor gece kapıyı calmadan gırıyor yatak odasına.. uyardım kac kere.. bebege resmen annelık yapıcagını sandı ılk gunler baktı ben mesafe koydum bozulyor.. en son cat kapı gırdı yıne yatak odasına.. yanlız kalmak ıstıyorumm dıye bagırdımm.. bozuldu tabıı. gıttım ozur dıledım falan fılAN.. ama ınanın cok zor dayanıyorum allahım bana sabır ver dıyorum.. sızde dua edın kızlar lutfennnn ...
canım ya bende önce acıktıgında emziriodum sonra mama veriodum du bide böyle deniyiim:lepi:..işe yarar umarım..mamayı 75 bazen 90 cc veriorum..ama senin taktik hoşuma gitti ..deniycem..ebrucum oğlandan ancak vakit bulabildim yazmaya :)
ben önce mama verdim sonra memeyi verdim ama mamanın dozunu azalttım midesi biraz mamayla doyurnca memeyi daha kolay alıyor hemde keyfine bakıyor anne kokusuyla rahatlıyor bir dahaki mamaya kadarda sıksık memeyi verdim bazen aldı bazen almadı ama acıkmasına yakın aldı memeyi böylece mamanın saatini ileri atmış oldum çok acıktığında memeyi almıyor çünkü zor geliyor almak yavaş yavaş hem doz azaldı hemde süresi arttı iki mama arasının sık sık emzirdiğim içinde sütüm arttı şimdi sadece gece yatarken mama veriyorum oda 60 cc çünkü uykuluyken hala zorlanıyo emmek için birde bazen gündüz 60 cc takviye yapıyorum
bence dene biraz sabırlı olursan olur bak benimki 43 günde ancak halloldu seninki daha önce emiyormuşta çok daha kısa zamanda halledersin ümidini sakın kaybetme bebekini kokla kendinize iyi bakın
aglamasına bende kıyamıorum ama dayanıcaz seyhan daha cok yeni alıştırabiliriz..pes etmek yok kanki..olumunekankayizsmilecanım yaa maşallahh diyim önce ve darısı başıma bizde ilk mamayla başlamak zorunda kaldık şimdi ara ara memeyi vermeyi deniyorum bazen tutuyor sonra hemen geri bırakıyor tabii emmediği için sütüm azaldı oda alıştı bol bol biberondan gelen mamaya biraz zorlasam okadar kötü ağlıyorki katılıyor resmen hem kıyamıyorum hemde bişey olacak diye korkuyorum bırakıyorum Allah yardımcımız olsun bu sorunu yaşayan herkes biran önce kuzucuklarını emzirsin inşallah
hadi bakalım..:jeyyar:sadece onuda dinle ama dogrun neyse onu yap ..yoksa zıtlık oluyo..pazara da benim kaynanam geliyorsempatiksalakcinni...ilk kez....akannehir2.5 yıldır evliyiz ama çok uzakta oldukları ve küçük çoçuğu olduğu için gelememişti hiç...aklinialirimsmileben de şimdiye kadar bir yaz 20 gün kadar kaldım onlarla ilk evlendiğimizde...nasıl olacak hiç bilmiyorum??????????????????
akannehir:1shok::1shok::1shok:..bütün bunları yiyosun ve sütün yok..o zaman benim gögsümden süt geldigine şükür..bunların üç te birini tüketmiorum daha dogrusu senin kadar dikkat etmiorum..yaw noolcak kızlar bu halimiz yesek dert yemesek dert..:sm_confused:..canım acaba gercekten sütümü az???ped kullanımusun kendi kendine akıyomu gögüslerin??benim ilşk başlarda öyleydi..fışkırırdı nresmen musluk gibi..Ben kendi formülümü anlatayım sana.
Önce sabahları bir bardak süt ve güzel bir kahvaltı ile güne başlıyorum. Peyniri bol bir kahvaltı oluyor.(Yumurtadan sıkıldım hamile iken ama onun da faydasının olduğunu söyleyenler var süt artırmak için)Bir saat sonra humana stell tea içiyorum. Onun içmeye başladığım esnada aktardan aldığım rezeneyi de fincana koyup kaynatmaya başlıyorum . Hazır olsun ve ılık olsun diye. Ama içine bir kabuk da tarçın atıyorum. Bu arada her sabah kendime 3 litre su hazırlayıp masanın üzerine koyuyorum. Bitmeli!!! Rezeneyi de içtikten sonra meyve yiyorum. Bazen de tatlı, yoğurt vs. her zaman değişiyor yani. Kendime ayrıca kürler de hazırlıyorum incir ve havuç kürü gibi. Sonra yemek yiyorum ama yanında mutlaka bir kase yoğurt. Yine arkasından humana. iki saat sonra ise bir bardak daha süt. Yanında pasta börek ne varsa yiyorum evde. Akşam yemeğinde ise iki bardak meyve suyu içiyorum. Tahin ile pekmezi karıştırdım ve bir kaseye koydum. Birazda ondan yiyorum yemeğin üzerine. üzerine humana yine. bir iki saat sonra meyve yiyorum yine. yatmadan önce bir bardak daha sütiçiyorum . Masadaki şişemde kalan suyuda bitirip yatıyorum.
Bütün bunları anlattım fakat sütüm varmı ? Malesef mama destekli gidiyoruz. Bugün kontrole gittik.Doktor az kilo aldığını ve daha fazla mama vermem gerektiğini söyledi. Ufff bilmiyorum daha napıyım?
gaz sancısına karşı tavsiyemdr denedimmmmmm cokkk faydasını gördüm.saç kurutma makinası en düşük ayarında uzaktan tutuyorum karnına yavrumun KIYAFETLERİNİ CIKARMADAN tabiki .çocuk dr um tavsiye etmişti denedim faydasını gördüm.bizim göbeğimşz 19.gün düştü sonra kanama yaptı dr iğne yaptı hemen .bugünde zıbında hafif sarı leke vardı öldürcek bu çocuğun göbeği beni.göbek kuru ama hiç ıslak deil.devamlı takibe aldım anne olmakkk cok zor
akannehir:1shok::1shok::1shok:..bütün bunları yiyosun ve sütün yok..o zaman benim gögsümden süt geldigine şükür..bunların üç te birini tüketmiorum daha dogrusu senin kadar dikkat etmiorum..yaw noolcak kızlar bu halimiz yesek dert yemesek dert..:sm_confused:..canım acaba gercekten sütümü az???ped kullanımusun kendi kendine akıyomu gögüslerin??benim ilşk başlarda öyleydi..fışkırırdı nresmen musluk gibi..
Kızlar hemoroid varsa yani, eğer popoda meme varsa pamuğu daynabileceğiniz kadar sıcak suya batırıp memenin üstüne bastırıp soğuyana kadar tutun ve birkaç kez tekrarlayın. Duşa girdiğinizde de oraya sıcak su tutun. Ben ilaç kullanmadan öyle geçirdim
canan oda cok yoruvcu olur yaw..ben zaten emzirirken bi uygun pozisyon bulamıorum ..belime ne kadar destek versem yok iki kolunun arasına gelmesi lazım ama sekilden sekile giriyo cocuhgum..ay bide sütüm gelmezse varya gögüslerimi yırtıyo kendi suratına dalıyo tam manyak bişi oldu bu..anında maması hazır olucak ..akannehirTecrübelerimden bahsetmeye devam. Oğlum emmediği dönemlerde uğraşırken ayakta emzirmeye çalıştığımda mememi daha kolay aldığını ve sütün daha çok aktığını fark ettim. Ondan sonra bir süre böyle denedik. Halen göğsümde süt az olduğunda ayakta emziriyorum.
Kızlar benım buyuk bı sorunum war burdan 3-5 kısıdede aynı sorun var ama ben cok korkmaya basladım 1 haftadır kabızım ve kanamamda var asırı derece de acı hıssedıyorum vc de resmen saclarımı yoluyorum kanamasıda benı cok korkutuyor esım haftasonu hastaneye gıdelım dedı ama ben korkuyorum arkadanda bakacaklar kesın 9 aydır alttan bakacaklar korkusu sımdıde bu hastaneye gıtmek ıstemıyorum offf kafayı yıyıcem :sinifsinif:[/QUOTE]cano git bence kanama varsa ihmal etme..niye kayısı yemiosun suda kompostosunu yap iyi gelir..kabızlık varsa onu gidermeye calış..incir de cok iyi..
bi tane daha dr a gitsen bakalım oda aynı şeyimi söylicek..sen daha napıcan valla yazdıklarını okuyunca utandım kendimden..:kedi:Sanırım benim sütüm az. Yemekten içmekten değil kızlar. Her insanın bünyesi değişik sanırım. Benim hiç fışkırır tarzda akmadı. Hiç gögüs pedi de kullanmadım. 37. haftamda acil sezeryan ile doğum yaptım. Bebeğim kızım çok küçük daha. 2670 doğdu ve taburcu olurken 2500 gr dı. Bigün tam 29 günlüğüz ve 3.150. Günde iki kez 60cc mama veriyorum ve doktor yeterli bulmadı. Anlamadım giti ya daha napıyım ben. Valla çıldıracağım artık.
Canım elektronik aletler arasında en fazla radyasyon saç kurutma makinesinde var, haberin olsun. Tv.den , pc.den bile çokmuş. Ben oğlumun yanında açmıyorum ve kullandıktan sonra hemen yanına gitmiyorum
Kızlar benım buyuk bı sorunum war burdan 3-5 kısıdede aynı sorun var ama ben cok korkmaya basladım 1 haftadır kabızım ve kanamamda var asırı derece de acı hıssedıyorum vc de resmen saclarımı yoluyorum kanamasıda benı cok korkutuyor esım haftasonu hastaneye gıdelım dedı ama ben korkuyorum arkadanda bakacaklar kesın 9 aydır alttan bakacaklar korkusu sımdıde bu hastaneye gıtmek ıstemıyorum offf kafayı yıyıcem :sinifsinif:
hadi be hiç bilmiyodum dr dediği için güvenle kullandım iyiki söledin arkadaşım kullanmam bi daha.kırkınız cıkmış bugün gözün aydın darısı başıma benimki evlilik yıldönümümüzde cıkıyo tam 26 nisanda :)))
canım gözünüssaydın 40 lılar cıkmaya başladıMerhaba kızlar. Yiğit 1 Martta doğdu, bugün 40 günlük, banyosunu yaptırdık, yanlış mı hesapladım acaba? :)
Gaz dışında herkes iyi sanırım. Benim oğlumun çok şükür ciddi bir gaz sorunu yok, olduğunda rezene ile hallediyoruz. Ama anası çok fena :)) Patlamaya hazır bomba gibiyim, yediğime içtiğime dikkat ediyorum ama felaket bir gaz sancısı var 3 gündür. Sizin yavrular uyumuyor, dün gece 12-5.30 arası sancıdan ben uyuyamadım. Tam midemde, gaz çıkarıyorum, geçiyor, hemen geri geliyor, ne yaptıysam fayda etmedi. ınşallah oğluma geçmez.
Benim de annem yanımda. Sürekli çocuğun aç olduğunu düşünüyor ve emzirmemde ısrar ediyor, dayanamayıp emziriyorum, o geldiğinden beri de emdiği süt burnundan geeliyor oğlumun. Ağzından hiç kusmadı daha yavrum. O da anladı fazla geldiğini artık ısrar etmiyor.
Kayınvalidemler gelsin diye 20 günlükken gitmişti annem, onlar da gelmediler, ben çalışınca geleceklermiş, ben de annemleri çağırdım. Felaket bir yorgunluk var bende. Her yerim ağrıyor, neredeyse hareket edemeyeceğim. Annemi o yüzden çağırdım. Çok şükür, çok yardımcı oluyor. Ama 20 yılda çocuk bakmayı unutmuş :)) Ya da şartlar değişti.
Şimdi kayınvalidemler de geleceğini söyledi ben de eşime istemiyorum dedim. Doğumdan çıktığımızda her şeyi hafasına takıp kurmuş, patlayıp ağlatmıştı beni. Annemle doğal olarak daha yakınım o da kıskanıyor. Ben de aynı şeyleri yaşamak istemiyorum. Annem gitsin sonra gelirler, şimdi karışıklık olmaın dedim...
Oğlan uyandı, ben devam ederim yine...
Emziremeyen arkadaşlarım, yılmadan sokun ağzına yavrunuzun. Sonra bıraksa da uyusam dersiniz. Gerçi artık onu da düzene soktuk, doyunca bırakıyor, oynamaya başlıyor oğlum. Çok şımardı çoookk...
Öpüyoruz hepinizi...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?