- Konu Sahibi minikcadimm83
-
- #54.921
Biz yapıyoruz bunu. Delisi tuttuğunda hiç bişe işe yaramıyo ama..
Bi de geceleri emdikten sonra yatağına yatınca benim vücudumun sıcaklığından sonra yatak soğuk geliyo, birden uykusu kaçıyodu. Onun için de havluyu ısıtıp yatağına koyuyoruz önce, sonra bebeği üzerine yatırıyoruz. Hem gazına iyi geliyor hem de uykuya kolay dalıyor..
kola içtimmmmmmmmsempatiksalakcinni sempatiksalakcinni bilmiyorumkismile bilmiyorumkismile
Biz yapıyoruz bunu. Delisi tuttuğunda hiç bişe işe yaramıyo ama..
Bi de geceleri emdikten sonra yatağına yatınca benim vücudumun sıcaklığından sonra yatak soğuk geliyo, birden uykusu kaçıyodu. Onun için de havluyu ısıtıp yatağına koyuyoruz önce, sonra bebeği üzerine yatırıyoruz. Hem gazına iyi geliyor hem de uykuya kolay dalıyor..
şimdi zaten sıcağı çok arıyorlar anne karnında hissi veriyor sıcaklık bebişlere bende o yüzden penye battaniyelerini kullanmıyorum beşiğin içinde de battaniyesi serili sardığım battaniyeside ince polar ona sarıp battaniyesinin içinde yatırıyorum
bu arada bizim böcük her an uyanabilir ilginç sesler çıkarmaya başladı
kola içtimmmmmmmmsempatiksalakcinni sempatiksalakcinni bilmiyorumkismile bilmiyorumkismile
Merhaba arkadaşlar hihoyyytalkisalkisalkis
24 saatim oğlumla ilgilenmekle geçiyor, zor da olsa alıştım artık
Buraya pek vakit ayıramıyorum o yüzden
İlk 1 hafta 10 gün kabus gibiydi ama, lohusalık çok kötüymüş, devamlı ağladım durdum(
Neyseki çok şükür şimdi daha iyiyim
Geçen gün kontrolümüz vardı, oğlum 15 günde 800 gr. almış maşaallah
Ee tabii yarım saate bir emerse normaldir
Kalça çıkıklığı için de usg randevusu aldık
Bu arada göğüslerim için denemediğim krem yöntem kalmadı
Lansinoh, purelan, nisavit, bapanten, e vitamini kapsülü, ayva çekirdeği kürü.......
Sizin de böyle sorunlarınız devam ediyor mu ya ??
Merhaba arkadaşlar
24 saatim oğlumla ilgilenmekle geçiyor, zor da olsa alıştım artık
Buraya pek vakit ayıramıyorum o yüzden
İlk 1 hafta 10 gün kabus gibiydi ama, lohusalık çok kötüymüş, devamlı ağladım durdum(
Neyseki çok şükür şimdi daha iyiyim
Geçen gün kontrolümüz vardı, oğlum 15 günde 800 gr. almış maşaallah
Ee tabii yarım saate bir emerse normaldir
Kalça çıkıklığı için de usg randevusu aldık
Bu arada göğüslerim için denemediğim krem yöntem kalmadı
Lansinoh, purelan, nisavit, bapanten, e vitamini kapsülü, ayva çekirdeği kürü.......
Sizin de böyle sorunlarınız devam ediyor mu ya ??
Merhaba annişler
Nasılsınız
Bizim göğslerle hala başımız dertte maalesef neler neler yaptıysam geçiremedim yaraları..
zaten bitanesinin ucundan bir parça kopmuşçok acıyor..
Birde sağ gözünde çapaklanma var sürekli..anne sütü ile sildim ama fayda etmedi
sizde de oldumu aynı sorum
Lohusalıktan bahsediyorsunuz...
Evet aynı sorun bende de var...Saç baş dağaldı..sıkıldım evde olmaktan ufaklık dedğiniz gibi bütün günümü alıyor zaten...buda beni ilerisi için korkutuyor paçamı toparlayıp evi bebeği ve işi nasıl bir arada yürütücem kara kara düşünmeye başladım...
Ben temmuzda işe başlıcam ama endişelerim çok fazla kimseye bırakmak istemiyorum...
Sadece bakımı ile ilgili kendi anneme bırakırsam içim rahat edicek gibi geliyor oda çok zor o avcılarda ben çekmeköyde
akşam kocamın gelmesini iple çekiyorum..Onun varlığı beni rahatlatıyor...
Saol canım benim az önce doktoru aradım oda aynı şeyi söyledi...Beknurcum çapaklanma problemi benim oğlumda da olmuştu tek gözünde, hatta internetten araştırmış ve gözyaşı pınarlarının tıkalı olabileceğini ve damla tedavisi ile geçmezse küçük bir operasyon gerekebileceğini okumuştum. ama çok şükür 15 günlükken falan kendiliğinden geçti, seninki de geçer inş. cnm
Ağlamak kaderimiz galiba, bize de kim gelse kim arasa ben ağlamaya başlıyorum. Göz yaşım hiç durmuyor, kenimi çok yetersiz ve beceriksiz hissediyorum. Çok da yorgunum kızım kucağımda koltuğa yapışığız tek elle habire buraya bir şey yazıyorum. Tek bu rahatlatıyor.
Bu arada Nurşah ben de kova burcuyum. Ben de eşimin eve gelmesini deli gibi bekliyorum ama bugün çalışması gerekiyormuş bu bile çok sinirimi bozdu. Onun desteğine çok ihtiyaç duyuyorum.
Kızlar göğüs yaraları için teyzem gelmişti iki gün önce çocuk hemşiresi kendisi bebeği emzirirken yanlış tutuyormuşum. Kendini bebeğe eğme onu göğsüne tam çek korkma burnu tıkanmaz dedi ağzını tam açtığında kızımın başını yapıştırdı göğsüme altınada bir yastık koydurdu. İlk çekişte göğsüm acıdı ama sonra hiç acı duymadım. O günden beri daha rahat emziriyorum. Bir de göğsünüzü alttan tutacakmışsınız parmağınızla üstüne baskı yapmayacakmışsınız süt üretimini engelliyormuş.
Bizimde bugün 20 gün oldu canımMaşallah oğluna güzel kilo almış. Canım anladığım kadarıyla 15 gün olmuş doğum yapalı, benim göğüs yaralarım 3 hafta sonra bitti, seninki de geçer inş. cm az kalmış
Allah kolaylık versin canımMerhaba annişler
Nasılsınız
Bizim göğslerle hala başımız dertte maalesef neler neler yaptıysam geçiremedim yaraları..
Evet aynı sorun bende de var...Saç baş dağaldı..sıkıldım evde olmaktan ufaklık dedğiniz gibi bütün günümü alıyor zaten...buda beni ilerisi için korkutuyor paçamı toparlayıp evi bebeği ve işi nasıl bir arada yürütücem kara kara düşünmeye başladım...
Ben temmuzda işe başlıcam ama endişelerim çok fazla kimseye bırakmak istemiyorum...
Sadece bakımı ile ilgili kendi anneme bırakırsam içim rahat edicek gibi geliyor oda çok zor o avcılarda ben çekmeköyde
Evet evet bana da aynılarını söylemişti hemşire hanımKızlar göğüs yaraları için teyzem gelmişti iki gün önce çocuk hemşiresi kendisi bebeği emzirirken yanlış tutuyormuşum. Kendini bebeğe eğme onu göğsüne tam çek korkma burnu tıkanmaz dedi ağzını tam açtığında kızımın başını yapıştırdı göğsüme altınada bir yastık koydurdu. İlk çekişte göğsüm acıdı ama sonra hiç acı duymadım. O günden beri daha rahat emziriyorum. Bir de göğsünüzü alttan tutacakmışsınız parmağınızla üstüne baskı yapmayacakmışsınız süt üretimini engelliyormuş.
sakin ol canım benim gazdır başka bişi olamaz ya müzük aç saç kurutma makinasını çalıştır emziği reçele batır ver zinko varsa ver karnına masaj yap
ayy dün gece ömrümden ömür gitti kocamı aradım buraya yazdıktan sonra oda mal uyumuş duymadı tabi çocuğu giydirdim hastaneye falan götürcektim acılı acılı ağlıyodu yawrum ciğerlerim parçalandı annelik ne poktan bi duygu karmaşasıymış ya insan ne yapacağını şaşırıyor.. neyse dedim kundak yapim bi sarmaliyim yatırdım omzuma o gürültü cdsininde açtım sesini sonuna kadar apartman inliyo tabi dedim koymuşum apartmana çocuğumdan önemlimi neyse baktım sesi kesildi uyudu bnde uyumuşum tabi:)))) gece 2,30u buldu uyuması 10 saat falan uyumadı 1 saat toplasan:1no2:
Merhaba annişler
Nasılsınız
:jeyyar:bende bi kaç kez içtim ve kola beni ishal yapardı kabızdım rahatladım kızımda rahat. biz bugün kalça utrasyonu için randevu almaya gittik. doktor tarttı kızımı 10 günde 220 gr almış. toplam 5220 gr. olduk. boyumuz 58cm. bana 10dk. kucağında sırtını pış pışla 10 dk da yüz yüstü yatır kafasını tutuyo seninki öyle sırtını ovala rahatlar dedi.Allaha şükürler olsun gaz sancımızzz yok inşallahh olmazda yanlız ablam bana sakın karnına sıcak havlu koyma dedi. Allah korusun apandist gibi sancıları tetiklermiş.poposuna koyun dedi. mide gazı için bi çay kaşığı çörek otu yağı içirin ben çok faydasını gördüm.
eet ya bizim kızda öle ayıkız gibi geğiriyo pırtlatıyo ama yinede ağlamaya dewam edio huysuzluktan yapıo bnceKızlar benimki gazını rahatça çıkardığı halde viyaklamaya devam ediyor, derdi ne anlamıyorum. Uyanık olduğu zamanlar sürekli kucağımda, kesinlikle bir saniye durmuyor yerinde, hele bir de uyanır uyanmaz yanında olmazsam paşanın basıyor yaygarayı. Böyle nazlısın da görmedim. Dün aynada kendimi gördüm de tesadüfen(artık aynaya bile bakmıyorum) korktum ayol kendimdenkafamçokkarıştı, zaten gün boyu eşofmanlarla dolaşıyorum, saç baş öylesine toplanmış vaziyette. Ne olacak bu haim böyle bilmem
ben sadece hergün elevit içiorumKızlar siz kan hapını almaya devam ediyor musunuz?
bnde fantaaaaaasositosositokola içtimmmmmmmmsempatiksalakcinni sempatiksalakcinni bilmiyorumkismile bilmiyorumkismile
ayy o bakış çok süper ya ölürüm o bakış kaşların aldığı şekle:)))))kaydirigubbakcemile5bende kakasının saatlerini tutuyorum :bbo: yapıncada rahatlıyorum gerçi oğluşumun bi bakşı var o bakışından anlıyorum:jeyyar: heh diyorum yapıyor
kızlar yavrumun yüzünü sivilce bastı ya kırmızı kırmızı kızarık dolu neden oluyo bu????terden mi acep?bi de su giysilerinin yakaları kesmiş hep boynunu kızarmış pişik gibi hemen bepantene sürdüm..
Kızlar hergün hüngür hüngür ağlıyorum nerdeyse. Kızım doğalı daha kesintisiz 1 saat uyumuşluğum yok. Oda öyle huzursuz öyle sancılı ki derdimiz gaz. Gaz ilaçları, fön makinesi, masaj, banyo, araba ile gezdirmek, bitkisel yağlar, kolik CD'si, elektirikli aletlerin ses kayıtları, hiçbir şey bana mısın demiyor. Kolikten bahseden yazılara bakıyorum 20 günlükken başlar diyor. Kolik ile gaz aynı değilmiş yada ben öyle anladım, neyse bizde durum hiç iç açıcı değil.
Sadece kucağımda 15-20 dk uykulara dalıyor, artık yorgunluktan elim kolum titriyor. Bebeğime Rabbim biraz huzur versin.
Emdikten sonra gazını çıkartmaya çalışıyoruz, 1 saat sırtını sıvazlasak da boş, gaz çıkartmıyor. Sadece popodan çıkarıyor. Bağırsaklarına inen gaz da çok sancı veriyor. Kızımın geğirememesi bizim için büyük sıkıntı oldu. Kakası normal bazen günde 3 kere bazen 1 kere mutlaka kaka yapıyor, çişide öyle bezi çoğu kez dolu oluyor. Sıkıntımız memedeyken uykusunun gelmesi, gazını çıkartmak için uğraşınca iyice uykusu açılıyor, uyumak için yine illa emmek istiyor, emzirmezsen kıyamet kopuyor, emzirirsen zaten aç değil midesi iyice şişip daha fazla sancı yapıyor tam bir kısır döngü...
40 ı çıksın düzene girer diyorlar, inşallah öyle olur çünkü dayanacak gücüm kalmadı.
Kızlar siz kan hapını almaya devam ediyor musunuz?
yazdıklarınızı okudum da hepsi bizde de mevcut
yüzde sivilce
memede uyuma sonra hemen uyanma
gaz yüzünden ağlayıp emmek isteme sonra emince tekrar gaz
geğirince kusma
ayakta ya da memede uyuma
her gece aksam üstü başlayan katılana kadar ağlamalar
doktor nurse harveys le sab damla verdi sanki ağlamayı biraz azalttı gibi
allah yardımcımız olsun kızlar
kızlar gaz sancıları için (annem hep yapardı kardeşime) sabah da yazıcaktım ama emin olamamıştım az önce nette okudum çok sıcak olmayacak şekilde havluyu ısıtarak bebeğinizin karnına koyun bir kaç kez tekrarlayın rahatlatır diye yazıyor deneyeniniz vardır belki
korktum şimdi ya.biz hep karnına koyuyorduk sıcak havluyu.....bu arada eşimi şimdi muskat almaya gönderdim gaz için.bir de onu deniycem...baya faydasını gören var forumda...
kızlar nabersnz yaa özledim sizi..yarın mevld okutuorum evimde yagmurum için..alkisalkisalkiskırkına üç gün kala..koşustrmaca içindeym..hepnzi sewiorum mucccka.s.
kızlar nabersnz yaa özledim sizi..yarın mevld okutuorum evimde yagmurum için..alkisalkisalkiskırkına üç gün kala..koşustrmaca içindeym..hepnzi sewiorum mucccka.s.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?