- 9 Şubat 2010
- 18.855
- En iyi cevaplar
- 1
- 43.112
- 1.123
- Konu Sahibi minikcadimm83
-
- #54.941
....
Benim de göğüslerim çok yara ve senin dedğin gibi sürekli emziriyorum altından tutuyorum meme ucu vermiyorum ama maalesef yine yara yine yara..Bazen geçer gibi oluyo ama yine başa dönüyo sankiiii
Aynen öle canımyaa bide biz kova burçları özgür olmayı sevdiğimiz için bağımlı olmak zor geliyo dimi???
Eşim bana elinden gelen desteği vermeye çalışıyor ama işte psikoloji pek normal olmadığı için bana herşey batmaya başladı((((
Canım bu arada dün senin hediye ettiğin çorapları giydirdim bebişimeee sarı tulumla birlikte :)
Bizimde bugün 20 gün oldu canım
İnş. geçer yakında
Çok şükür ki dün göğüs kalkanını kabul etti, maşaallah diyeyim
Yoksa durumum çok vahimdi
Allah kolaylık versin canım
Aynı durumdayım ben de
Bu durum geçicidir ama inş., yakında düzene girer diye düşünüyorum
Evet evet bana da aynılarını söylemişti hemşire hanım
Ama ağızları henüz küçük olduğu için kahverengi kısmın tamamını alamıyor
arkadaşlar ben sizi aylardır takip ediyorum ama hiç yazmadım kusura bakmayın 21 martta annne oldum erkek bebek :) gaz sorunu deyince yazmak istedim, kendiniz de gaz ilacı almayı denediniz mi, nurse harvey's bebeğime yaramayınca ben kullanmaya başladım ona metsil bana nurse :) gece uyku sıkıntımız çok azaldı, bence bir deneyin
Bende rahat emziriyorum lafımı geri aldım, onu yazdığım saatten sonra gaz sancısı tutan kızım acısını sağ göğsümden çıkararak göğsüme gazi ünvanı kazandırdı. Bakmayın esprili yazdığıma bağıra çağıra ağlayarak emzirdim son seferde o kadar kötü acıyordu.
Güle güle giysin canım daha o zaman yolun çok başındaydık cinsiyetlerini bile bilmiyorduk bebeklerimizin. Şimdi doğdular ve canlarımıza okuyorlar. Salı günü bir arkadaşımız doğum yaptı. Bebek nasıl diye aradık sorduk. Çok sakin, emzirmek için biz uyandırmasak habire uyuyor dediler. Kendi kızımı düşünüyorum gözgöze geldiğimiz andan beri cin gibi, uykuyla bir derdi var ve 24 saat aç. Demek ki kızımın yapısı bu, Allah bana güç versin.
Hemşireler güzel söylüyorda ben bu arada feci bir eksikliği farkettim. Hepimiz yüzme bilmeden denize atılmış insanlar gibiyiz çırpınıp duruyoruz. Neden bizim ülkemiz de bebek bakım koçu filan yok. Doğumdan sonra gelse, bebeğe nasıl rutin oluşturulur, nasıl yıkanır, yatırılır, nasıl gaz çıkarılır, emzirilir, sütün yeter mi, nasıl artırılır, mama takviyesi, ilk yardım vs bunları anlatsa bir hafta sonra gelse senin uygulamanı izlese varsa hatan bunları nasıl düzeltirsin gösterse ya bu çok büyük bir ihtiyaç. Her gelen başka bir şey söylüyor, her gelen kendi annelik tecrübesine göre konuşuyor. Oysa böyle bşr bebek bakım koçu olsa çocuk hemşireleri bu işe en uygunu galiba, mesela teyzem geldi sadece 2 saat kaldı, anlattı gitti, bebeğini uyanık olduğunda şöyle meşgul et dedi, 1 saat kızımı ağlatmadan uyanık tutmayı becerdi. Ben beceremiyorum. Sürekli emmek istiyor, oysa ki aç değil, onu 1 saat meşgul edebilsem kendini şişirmeden aktivite yapıp yorulacak, 1 saat sonra daha güzel emip daha güzel uyuyacak. Böyle danışmanlar lazım ya var mı sizin bildiğiniz.
Bu öneri uygulamaya değer gibi.
kızlar nabersnz yaa özledim sizi..yarın mevld okutuorum evimde yagmurum için..alkisalkisalkiskırkına üç gün kala..koşustrmaca içindeym..hepnzi sewiorum mucccka.s.
Bugün bizde 34 günlük olduk. Hepatit aşımızı yaptırdık. Mevlüt okutmayı bende istemiştim ama kayınvalidem ile kavga yaptık. Küstük . Bu durumda onun akrabaları da gelmezler ve zaten şu durumda tadı tuzu olmaz diye düşünüyorum. Bu arada süt durumun nasıl canım. Ben günde 3-4 kez 60 cc mama veriyorum. Sütüm az. Ama yinede 1200 gr almış bugüne kadar toplam. Bugün eşim vitamalt almış bakalım bi de onu deneyeceğiz.
arkadaşlar ben sizi aylardır takip ediyorum ama hiç yazmadım kusura bakmayın 21 martta annne oldum erkek bebek :) gaz sorunu deyince yazmak istedim, kendiniz de gaz ilacı almayı denediniz mi, nurse harvey's bebeğime yaramayınca ben kullanmaya başladım ona metsil bana nurse :) gece uyku sıkıntımız çok azaldı, bence bir deneyin
Bugün de sabahı sabah ettik..
Saatlerce avazı çıktığı kadaer ağladı. Hiç bi sebep yok hem de...
Sadece elektrik süpürgesini açınca biraz dalıyda kaç dakika götürürse. Sonra yine başlıyor sanki etine çimdik basılmış gibi.. Artık ay sonunda gelecek faturayı düşünmek bile istemiyorum...
Bugün bi de 2. ay aşılarını olacak.. Geceye yine asker edecek bizi kesin.
Tecrübeli annelerin önerisiyle dün geceden itibaren ağrı kesicisini vermeye başladık ki aşı olduktan sonra fazla mızmızlanmasın, ateşi çıkmasın diye. Bakalım bi faydası olcak mı..
Uykusuzluuktan artık üşümeye başladım.. Size de oluyo mu? Sabaha karşı yatağın içinde titriyorum kaç kat giyinirsem giyineyim...
Allah kolaylık versin canım...
Hepimize kolay gelsin...çok doğru yüzmeye bilmeden denize atladık valla...Benim annemle kayınvalidem yanımda ben bebekle ilgili bişi yapmıyorum benim iyiliğimi düşünüp onlar ilgileniyo ama bebeğede banada istemeden kötülük yapıolar...çünkü ağlasa zırlasa zırt diye kucakta bizimki..kucağa alışıyo yavaş yavaş...dün gece gazı vardı uyumadı diye annem yanına almış ben uyuyım diye ama bu seferde yatağa alışıcak...
benim bir an önce ipleri elime almam lazım...
şuan sadece ona süt veriyorum ve altını temizliyorum..ne banyo yaptırabiliyorum ne bişi doğru düzgün kucağıma almaya fırsatım bile olmuyo onlardan
Sadece elektrik süpürgesini açınca biraz dalıyda kaç dakika götürürse. Sonra yine başlıyor sanki etine çimdik basılmış gibi.. Artık ay sonunda gelecek faturayı düşünmek bile istemiyorum...
Tecrübeli annelerin önerisiyle dün geceden itibaren ağrı kesicisini vermeye başladık ki aşı olduktan sonra fazla mızmızlanmasın, ateşi çıkmasın diye. Bakalım bi faydası olcak mı..
Uykusuzluuktan artık üşümeye başladım.. Size de oluyo mu? Sabaha karşı yatağın içinde titriyorum kaç kat giyinirsem giyineyim...
beknur kullanıcısından alıntı
Allah kolaylık versin canım...
Hepimize kolay gelsin...çok doğru yüzmeye bilmeden denize atladık valla...Benim annemle kayınvalidem yanımda ben bebekle ilgili bişi yapmıyorum benim iyiliğimi düşünüp onlar ilgileniyo ama bebeğede banada istemeden kötülük yapıolar...çünkü ağlasa zırlasa zırt diye kucakta bizimki..kucağa alışıyo yavaş yavaş...dün gece gazı vardı uyumadı diye annem yanına almış ben uyuyım diye ama bu seferde yatağa alışıcak...
benim bir an önce ipleri elime almam lazım...
şuan sadece ona süt veriyorum ve altını temizliyorum..ne banyo yaptırabiliyorum ne bişi doğru düzgün kucağıma almaya fırsatım bile olmuyo onlardan
canım benimde sütüm azdı vitamalt gerçekten işe yaradı ama yanında sen bide bol bol şeftali suyu felan iç yani suyunu beslenmeni eksik etmeokyay kullanıcısından alıntı
Bugün bizde 34 günlük olduk. Hepatit aşımızı yaptırdık. Mevlüt okutmayı bende istemiştim ama kayınvalidem ile kavga yaptık. Küstük . Bu durumda onun akrabaları da gelmezler ve zaten şu durumda tadı tuzu olmaz diye düşünüyorum. Bu arada süt durumun nasıl canım. Ben günde 3-4 kez 60 cc mama veriyorum. Sütüm az. Ama yinede 1200 gr almış bugüne kadar toplam. Bugün eşim vitamalt almış bakalım bi de onu deneyeceğiz.
Allah kabul etsin canım...kızlar nabersnz yaa özledim sizi..yarın mevld okutuorum evimde yagmurum için..alkisalkisalkiskırkına üç gün kala..koşustrmaca içindeym..hepnzi sewiorum mucccka.s.
Hemşireler güzel söylüyorda ben bu arada feci bir eksikliği farkettim. Hepimiz yüzme bilmeden denize atılmış insanlar gibiyiz çırpınıp duruyoruz. Neden bizim ülkemiz de bebek bakım koçu filan yok. Doğumdan sonra gelse, bebeğe nasıl rutin oluşturulur, nasıl yıkanır, yatırılır, nasıl gaz çıkarılır, emzirilir, sütün yeter mi, nasıl artırılır, mama takviyesi, ilk yardım vs bunları anlatsa bir hafta sonra gelse senin uygulamanı izlese varsa hatan bunları nasıl düzeltirsin gösterse ya bu çok büyük bir ihtiyaç. Her gelen başka bir şey söylüyor, her gelen kendi annelik tecrübesine göre konuşuyor. Oysa böyle bşr bebek bakım koçu olsa çocuk hemşireleri bu işe en uygunu galiba, mesela teyzem geldi sadece 2 saat kaldı, anlattı gitti, bebeğini uyanık olduğunda şöyle meşgul et dedi, 1 saat kızımı ağlatmadan uyanık tutmayı becerdi. Ben beceremiyorum. Sürekli emmek istiyor, oysa ki aç değil, onu 1 saat meşgul edebilsem kendini şişirmeden aktivite yapıp yorulacak, 1 saat sonra daha güzel emip daha güzel uyuyacak. Böyle danışmanlar lazım ya var mı sizin bildiğiniz.
.
herkese merhaba.uzun zamandır giremiyorum.kızım geceleri hiç uyutmuyor.bide ben çok rahatsızlandım.sürekli tansiyonum düşüp baygınlık geçiriyordum özelliklede emzirdikten sonra.zaten sütüm de çok azdı.ne yaptıysam hiç artmadı herseyi denedim.o yüzden mamaya başlamak zorunda kaldık.çünkü ben sürekli acilde oluyordum. hiç halim yok.bu lohusalık gerçekten çok zormuş.hem psikolojik hemde fizyolojik olarak insanı çok yoruyor.çok üzülüyorum kızım ememedi diye o da beni çok yıpratıyor.en azından günde bir kez de olsa anne sütü vermeye çalışıyorum ama ardından çok kötü oluyorum.bu arada kızım 17 günlük oldu.mama kutusunun üstünde 2-4 hafta arası günde 6-7 kez 90 ml mama verin diyor ama bu biraz fazla değil mi ben 60 ml veriyorum acaba az mı oluyor .mama verenler siz ne kadar veriyorsunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?