2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

bir de emmeyi bıraktıktan sonra karnını biraz ovalayabilirsiniz gaz çıkarmasını kolaylaştırıyor, bende işe yarıyor en azından

Kızlar ben 2009 mart annesıyım bana kalırsa sÜt muhabbetı yapmayın bırbırınızden etkılenırsınız yok onun soyle sutu benım boyle dıye allah hepınıze kolaylık versın sormak ıstedıgınz bırsey olursa Özelden yazabılırsınız gaz sancısı ıÇın ben acı elma yagı kullandım ayak altlarına ve gÖbegıne masaj yapark surduk ıyı geldı bırde zınco damla kullandık gaz damlalarında Önemlı olan duzenlı kullanmak

Bende rahat emziriyorum lafımı geri aldım, onu yazdığım saatten sonra gaz sancısı tutan kızım acısını sağ göğsümden çıkararak göğsüme gazi ünvanı kazandırdı. Bakmayın esprili yazdığıma bağıra çağıra ağlayarak emzirdim son seferde o kadar kötü acıyordu.

Güle güle giysin canım daha o zaman yolun çok başındaydık cinsiyetlerini bile bilmiyorduk bebeklerimizin. Şimdi doğdular ve canlarımıza okuyorlar. Salı günü bir arkadaşımız doğum yaptı. Bebek nasıl diye aradık sorduk. Çok sakin, emzirmek için biz uyandırmasak habire uyuyor dediler. Kendi kızımı düşünüyorum gözgöze geldiğimiz andan beri cin gibi, uykuyla bir derdi var ve 24 saat aç. Demek ki kızımın yapısı bu, Allah bana güç versin.

Hemşireler güzel söylüyorda ben bu arada feci bir eksikliği farkettim. Hepimiz yüzme bilmeden denize atılmış insanlar gibiyiz çırpınıp duruyoruz. Neden bizim ülkemiz de bebek bakım koçu filan yok. Doğumdan sonra gelse, bebeğe nasıl rutin oluşturulur, nasıl yıkanır, yatırılır, nasıl gaz çıkarılır, emzirilir, sütün yeter mi, nasıl artırılır, mama takviyesi, ilk yardım vs bunları anlatsa bir hafta sonra gelse senin uygulamanı izlese varsa hatan bunları nasıl düzeltirsin gösterse ya bu çok büyük bir ihtiyaç. Her gelen başka bir şey söylüyor, her gelen kendi annelik tecrübesine göre konuşuyor. Oysa böyle bşr bebek bakım koçu olsa çocuk hemşireleri bu işe en uygunu galiba, mesela teyzem geldi sadece 2 saat kaldı, anlattı gitti, bebeğini uyanık olduğunda şöyle meşgul et dedi, 1 saat kızımı ağlatmadan uyanık tutmayı becerdi. Ben beceremiyorum. Sürekli emmek istiyor, oysa ki aç değil, onu 1 saat meşgul edebilsem kendini şişirmeden aktivite yapıp yorulacak, 1 saat sonra daha güzel emip daha güzel uyuyacak. Böyle danışmanlar lazım ya var mı sizin bildiğiniz.

Bu öneri uygulamaya değer gibi.

uyku adına bir şarkı bir şiir olsada dolasam dilime en sewdiğim olsa.. hasret kaldım uykuya, aşığım yatağıma uyku açlığı çekiyorum.. allahım neden görmüyosun beniiii((

Bugün de sabahı sabah ettik..
Saatlerce avazı çıktığı kadaer ağladı. Hiç bi sebep yok hem de...
Sadece elektrik süpürgesini açınca biraz dalıy da kaç dakika götürürse. Sonra yine başlıyor sanki etine çimdik basılmış gibi.. Artık ay sonunda gelecek faturayı düşünmek bile istemiyorum...
Bugün bi de 2. ay aşılarını olacak.. Geceye yine asker edecek bizi kesin.
Tecrübeli annelerin önerisiyle dün geceden itibaren ağrı kesicisini vermeye başladık ki aşı olduktan sonra fazla mızmızlanmasın, ateşi çıkmasın diye. Bakalım bi faydası olcak mı..
Uykusuzluuktan artık üşümeye başladım.. Size de oluyo mu? Sabaha karşı yatağın içinde titriyorum kaç kat giyinirsem giyineyim...

Allah kolaylık versin canım...
Hepimize kolay gelsin...çok doğru yüzmeye bilmeden denize atladık valla...Benim annemle kayınvalidem yanımda ben bebekle ilgili bişi yapmıyorum benim iyiliğimi düşünüp onlar ilgileniyo ama bebeğede banada istemeden kötülük yapıolar...çünkü ağlasa zırlasa zırt diye kucakta bizimki..kucağa alışıyo yavaş yavaş...dün gece gazı vardı uyumadı diye annem yanına almış ben uyuyım diye ama bu seferde yatağa alışıcak...
benim bir an önce ipleri elime almam lazım...
şuan sadece ona süt veriyorum ve altını temizliyorum..ne banyo yaptırabiliyorum ne bişi doğru düzgün kucağıma almaya fırsatım bile olmuyo onlardan

kızlar nabersnz yaa özledim sizi..yarın mevld okutuorum evimde yagmurum için..alkisalkisalkiskırkına üç gün kala..koşustrmaca içindeym..hepnzi sewiorum mucccka.s.

hayirli olsun canim.

ay sorma aynen bende.kayinvalide bizimle oturuyordu.lohusaligimin 20.gunundemi ne tartistik kendi annemin yaninda bana demedigi laf kalmadi bi kac gun sonrada cekti gitti.
mevlut yapmayacagim esimin tarafindan kimse gelmez bizimkiler gelirsede esime ayip olur.bende 41 kere yasin okuyacagim kendim.

bizde seni takip ediyorduk neden katilmiyorsun diye kaydirigubbakcemile3

Arkadaşlar biz 28 saniyelik saç kurutma makinesi sesi bulduk, media player'a ekleyip sürekli tekrarla derseniz, alın size devamlı çalışan bir saç kurutma makinesi. hair dryer diye aratırsanız bir wav dosyası bulursunuz. Biz onu açıyoruz, seviyor o sesi.

Valla canım bizde kimse yok ama bizimkisi de kucak dışında bir yerde durmuyor. Sıkıyorsa alma kucağına o seni eğitiyor almazsan uyumam yemem diyor, ağlamasına dayanabiliyorsan bırakıyorsun ama şimdi sabah bezini değiştiriken baktım göbeği kanamamış, muhtemelen dün akşam ki gaz sancısı krizinin sonucu saatlerce ağladığından.

ay canım kıyamam sana .... neden üşüdüğünü anlamış değilim ama vucut di,rencin düştüğü için olabilir beşlki bol vitaminli yiyecekelr yiyormusun ?

bencede al canım ipleri eline çünki sonra sen kaalcaksın onunla .... birde şimdi kucak problemi bişey değil asıl sorun sonra çıakcak çocuk anneanne ve babaanne elinde şımarık ve disiplinsiz olur dikakt et canım....

canım benimde sütüm azdı vitamalt gerçekten işe yaradı ama yanında sen bide bol bol şeftali suyu felan iç yani suyunu beslenmeni eksik etme

kızlar nabersnz yaa özledim sizi..yarın mevld okutuorum evimde yagmurum için..alkisalkisalkiskırkına üç gün kala..koşustrmaca içindeym..hepnzi sewiorum mucccka.s.
Allah kabul etsin canım...

ay o titreme uykusuzluktan mı oluyo.?ben de aynen sabaha karşı hırkaları giyip yatıyorum banamısın demiyo donuyorum resmen..ben de hasta olucam herhalde diye düşünmüştüm..fisfisfis

herkese merhaba.uzun zamandır giremiyorum.kızım geceleri hiç uyutmuyor.bide ben çok rahatsızlandım.sürekli tansiyonum düşüp baygınlık geçiriyordum özelliklede emzirdikten sonra.zaten sütüm de çok azdı.ne yaptıysam hiç artmadı herseyi denedim.o yüzden mamaya başlamak zorunda kaldık.çünkü ben sürekli acilde oluyordum. hiç halim yok.bu lohusalık gerçekten çok zormuş.hem psikolojik hemde fizyolojik olarak insanı çok yoruyor.çok üzülüyorum kızım ememedi diye o da beni çok yıpratıyor.en azından günde bir kez de olsa anne sütü vermeye çalışıyorum ama ardından çok kötü oluyorum.bu arada kızım 17 günlük oldu.mama kutusunun üstünde 2-4 hafta arası günde 6-7 kez 90 ml mama verin diyor ama bu biraz fazla değil mi ben 60 ml veriyorum acaba az mı oluyor .mama verenler siz ne kadar veriyorsunuz?

acıbadem hastanesi eve yolluyor bakım hemşiresi sigorta şirketi de yolluyor.. eve gelen hemşireler bana bi sürü şey öğretti bi sürü şeyi yanlış yapıyormuşum
yanlış bakımım yüzünden bebeğimin gözü 20 gün geçmemişti hemşire öğretti iki gün sonra geçti allah a şükür
dediklerin çok çok doğru keşke bütün hastanelerin aynı uygulaması olsa ama türkiye de nerde doğur öteki gün yolla eve yurt dışında 10 gün hastanede tutup herşeyi öğretiyorlarmış

çok geçmiş olsun canım..ilk defa duydum böyle bişey..neden düşüyo acaba emzirme sonrası tansiyon?olsun üzme kendini mamayla beslenen birçok bebek var onlar da sapasağlam...

ben de geçen gece oldu çok kötü titreme allah tan annemin yanındaydım 3 kat giyindim 2 yorgan serdik üstüme anca ısınıp uyumuşum biraz (gülşah hanım uyanana kadar)
bence de uykusuzluktan ve yorgunluktan oluyor

kızlar bu arada benim kızımın da gözü çok fena çapaklanmıştı 15 gün geçmemişti.. 1 hafta damla kullandım doktor vermişti ayrıca sildim devamlı çayla sütle falan
sonra çok tecrübeli bi hemşire gördü bebeği sakın damla verme artık doktorlar damla vermiyor pek dedi bu çok normal bişey mikrop falan yokki antibiyotikli damla veriyorsun dedi aynı şekilde abimde cerrah o da sormuş bi bebek doktoru arkadaşına masaj yapsın temizlesin damla kullanmasın demiş.. bu arada ben masajı da yanlış yapıyormuşum hemşire bana doğrusunu gösterdi 2 günde geçti bebeğimin gözü allah şükür ...
kızlar masajı tam göz altı torbalarına yapın bastırarak dışa doğru çekin parmağnınızı
ayrıca pansumanı da gözün dışından yani temiz yerinden başlayıp burna yakın yerden çıkarın çapakları bakın allah ın izniyle 2 güne geçicek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…