2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

slm annisler nasilsiniz? benim kizin gozu capaklanmis bugun ya dun disardaydik baya ondan mi oldu acaba napsamki? süt iyi geliyormus galiba degil mi ama onu nasil surecegim gözüne?

off ya benim kiz uyumakta zorlaniyor bugun iki saattir salincakta sallaniyor kucagima aliyorum arada dalar gibi oluyo ama 5 dakka sonra yine gozler aciliyo

ebrucum sen naptin memeye alistirabildin mi bebisi?

canım benimki emiyo ama sütüm az yetmiyoo yarıda aglamaya başlıo mecburen mama yapıorum..yoksa emmesinde bi sorun yok..sütününle capaklarını alabilirsin..benmkide bugün 15 dk dan fazla uyumadı yaw sinir oldum..cayı cok içtim sabah bide emzrdim cok kafein de etkilermiş ..uykuyu özellikle..

cano kendinden başkasının kucagına cok verme sen annesisin sana ihtiyacı var tamam ama herkese verme derim..ben öyle yapıcam artık..cok ta sewmesinler yaw..zaten sinir oluyorum baskası onu sewdiginde..kendi ailem hariççççsempatiksalakcinni

ben hic icmiyorum nerdeyse siyah cay.ama gunduzlri pek uyuyamiyor benim kiz.

slm annisler nasilsiniz? benim kizin gozu capaklanmis bugun ya dun disardaydik baya ondan mi oldu acaba napsamki? süt iyi geliyormus galiba degil mi ama onu nasil surecegim gözüne?

sutunu ya gogsunun ucundan damla gibi bebegin gozune damlat ya da bi bardaga sag biraz sutunu pamukla sil bebegin gozunu canim

ilerisi icin yaptigin cok dogru bisey canim ama bana doktor ozellikle ilk 3 ay indirme kucagindan bebek cok sicak yerden geldi senin sevgine sicakligina muhtac kucaga alistirma diye bisey yok hep uydurma onlar dedi
herkes bisey diyor iste konusmak cok cok onemli ama ben dayanamiyorum hep kucagimda temas bence cok daha onemli bebekler icin yine sen bilirsin canim

bu arada bende kendi ailem haric herkesten kiskaniyorum bebegimi ya neden acaba? eyvahedigeldismile kötükedihüso

Tatlım bebeğin ağlamadan duruyorsa ne ala, alıştırma tabi kucağa, ama arada alıp seviyosundur herhalde, onun da ihtiyacı var malum. Benimkini tutmak ne mümkün, indirdiğim anda yıkıyor ortalığı

ee 9 ay boyunca bebişlerimizle başbaşaydık, sonra onları birden başkalarıyla da paylaşmak zor geliyor olabilir

ayynen cano yaa kendi ailem hariç herkeslerden kıskanıorum onu kimse benim gibi sewsin istemiorum ilgilensin kucaklasın öpsün uyutsun is te mi yo ruuuuuuuuuuuummm...nasıl bi analık içgüdüsüdür bu yaw..:sm_confused:

tüüü allah cızırtını emi.. ulan kaşık kaşık wer demedikya suyundan bi parça göğüs ucu tatlanacak şeklde...
öle diretmekle olmuyo şte yırıtıyolar kendini gelde dayan bakalım taktik uygulicen anacım.. ama ağzına sıkması işe yarar bnce aç olması lazım tabi,

ay ay sakın süt sürmeyin ya doktor bana çok kızdı.çapaklanan gözdeki gözyaşı kanalları tıkanık oluyomuş onu açmak için temiz ellerinizle göz pınarından aşağıya tek hareketle masaj yapın göz yaşını siler gibi günde on kez daha doğrusu bir seferde on kez günde üç beş kere yapın benimki aynı günün akşamına düzeldi.süt iltihap yapıyomuş.

tabii bende emzirip koymuyorum biraz uyuyo kucağımda ama her mızmılandığında hemen konuşup almıyorum kucağıma... bende aynı kendi ailem hariç kimse ile paylaşamıyorum
kayınvalidem ANNEM diyo bazem ona sinir oluyorum...

karnı toksa ağlamadan bir süre duruyo sonra canı sıkılıyo heralde basıyo yaygarayı işte o durumda kucağıma almadan kesinlikle kendi başına uyudupunu görmedim...işte bu da yavaş yavaş kucak gülü olmanın ilk adımları
hala bebeğimi uyandığında emzirmek hariç kendi kendine nasıl uyutmam gerektiğini bilmiyorum

benim annem eşim kaynanam çocuğu doğru düzgün sevemio ben tuvalette veya başka yerde iken fırsat kolluyolar..ben geceleri yani hava kararınca uyanıksa bile odasından dışarı alıpta salona filan getirmiyorum doktor dediki gece ile gündüzü ayırması lazım dedi bende akşamları ışıklı ortama getirmiyorum yoksa bizimkilere kalsa gece gündüz salonda tutup sevmek istiolar...

bencede nasıl başlarsa öle gider bebek bakım kitabında da mümkünse hastaneden geldiğinizde bir düzene alıştırın diyor

bende kendi ailem hariç sinir oluyorum...
bgn teyzseleri burdaydı doya doya sevdiler

bu arada daha önce konuşmuştuk bezler hakkında ben huggies daha iyi demiştim lafımı geri alıyorum kesinlkle yiyin için primadan şaşmayın:hooray: huggiesin tek güzel yanı cırtcırtları primanınkinden daha kullanışlı o kadar primayı açarken zorlanıyorum sadece. huggies çok kalın we ağır iç tabakasıda çok iyi değil.. prima daha rahat we iz yapmıyo huggiesten memnun kalmadım primaya dewammmmm:lepi:

off nurşahh onun senin sıcaklığına ihtiyacı war bırak lütfeeen ya:umursamaz: alışırsa alışsın kucağına ne war yani büyüyorlar hızla ilerde hiç kucağa alınamz hale gelecekler bu zamanların tadını çıkaralım..
çok yanlış yapıyosun o daha yeni çıktı ana rahminden şaşkın muhtaç yapma sıcaklığından mahrum etme yawrunu canım

hasret yardımın için teşekkürler yerimseniben

ni demek cnm nidemekvereliniortak

selam kızlar biz bugün metrocty e gittik kızımla evden çıkarken emzirdim. arabasında uyudu dönecekkende bebek bakım odasında zorla uyandırım emzirdim. çok rahattı gezmeye bayılıyo arabada sallanınca tabi. araba almayan anneler bebeconfortu tavsiye ederim. bu gözde çapaklanma bizde yaklaşık bi aydır var. önce iki gözünde idi. sonra teke indi. geçmedi. iki farklı doktora götürdüm memnun kalmadım. haftaiçi dünyagöze götürmeyi düşünüyorum. korkuyorum artık ya

merhaba kızlar
genelde sorunlar aynı gaz kucak çapaklanma bizimkindede var ben normal zannetmiştim bir göz muayenesine götüreceğim zaten
bu arada ankaradaki bayanlar hangi çocuk doktoruna gidiyorsunuz
benim doğum iznim bitti yarın 20 günlük rapor almaya çalışacaım kızlar

Canım ben doğum yapalı 37 gün oldu. Benimde yemediğin denemediğim hiçbirşey kalmadı.En son olarak vitamalt aldık. bugün 3. günüm ve inanırmısın bugün hiç mama vermedim kızıma. Normalde günde 3 yada 4 kez 60 cc mama veriyordum. Sanırım artık sütüm var. şiddetle sütü olmayan arkadaşlara tavsiye ederim.

canımcım anlatamadım emzirip hemen atmıyorum beşiğeee
ama çokta tutmuyorum çünkü cimcime nekadar kucakta tutarsam okadar gözü açık dinliyo ve susunca ağlamaya başlıyo...sohbet istiyo...
ama sürekli yapışık ikiz gibi gezmek istemiyorummm..sonra ben onu değil o beni yönlediricek valla :)

of herkesin kendine göre bi derdi var:) bizim kızda ne bi gaz ne bişi.gayet uslu,düzenli herşeyi.ama bizim sorunumuz emmek.gecen hafta bir gün emmeyi bırakmıştı,ertesi gün düzeldi.mamayı kaşıkla vermek zululm,aventin biberonunu al dediler.perşembe aldım verdim kızıma,cuma memeyi bıraktı.2gündür uğraşıyorm tekrar emsin diye.aç emmek istiyor ama memeyi görünce sinir krizine giriyo resmen.kaşıkla verirken kaşığı emmek istiyor.yarım yamalak doyuyo.o ağlıyor ben ağlıyorum.pes etmeyin diyolar,10 güne kadar vakti var diyolar ama mahvoldum.

benimkide her mamadan çnce 1 saat savaşırdı mamayı 2dk hopletirdi
tam anlamıyla 10 gününde emmeye başladı üzmeye gerek yok kendini mamadan önce dene 15 dk o sonra emer seni hatta mamayı tükürür biberonu almaz

Allahım benim oğlan sabah 4 ten beri 2 saat bile uyumamıştır sanırım hala da ayıktı artık yatırdım en son kapanıyor gözleri şimdi...
mız mız sancısı var...

Bizim mevlüdümüzde salı günü okunacak...

Bir tuhaf haldeyim hep ağlamaklıyım bu gün nedense
Bazen hala anne olduğuma inanamıyorum...
Uykusuzluktan beynim sünger gibi...
Ama büyüyüp gidiyorlar zaman geçiyor...
Ve ben elimde olsa onun mimiklerinin tek birini dahi kaçırmak istemiyorum...
:gitme:

hijyen uykusuzluk çok zor bizimkide bi misaifr gelsin çok yıpranıyor ister istemez bişeyler yaparken uyku düzeni herşeyi değişiyor
şimdiden mevlüdünüz kabul olsun
sen yine iyi dayanıyorsun kimse yokmu bende 5 gündür yalnızım eşimde rahatsız iki kişiye bakmak çok yorucu misafir de gelince katmerli uykusuzluk yorgunluk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…