- Konu Sahibi minikcadimm83
-
- #55.121
hijyen uykusuzluk çok zor bizimkide bi misaifr gelsin çok yıpranıyor ister istemez bişeyler yaparken uyku düzeni herşeyi değişiyor
şimdiden mevlüdünüz kabul olsun
sen yine iyi dayanıyorsun kimse yokmu bende 5 gündür yalnızım eşimde rahatsız iki kişiye bakmak çok yorucu misafir de gelince katmerli uykusuzluk yorgunluk
karnı toksa ağlamadan bir süre duruyo sonra canı sıkılıyo heralde basıyo yaygarayı işte o durumda kucağıma almadan kesinlikle kendi başına uyudupunu görmedim...işte bu da yavaş yavaş kucak gülü olmanın ilk adımları
hala bebeğimi uyandığında emzirmek hariç kendi kendine nasıl uyutmam gerektiğini bilmiyorum
benim annem eşim kaynanam çocuğu doğru düzgün sevemio ben tuvalette veya başka yerde iken fırsat kolluyolar..ben geceleri yani hava kararınca uyanıksa bile odasından dışarı alıpta salona filan getirmiyorum doktor dediki gece ile gündüzü ayırması lazım dedi bende akşamları ışıklı ortama getirmiyorum yoksa bizimkilere kalsa gece gündüz salonda tutup sevmek istiolar...
bencede nasıl başlarsa öle gider bebek bakım kitabında da mümkünse hastaneden geldiğinizde bir düzene alıştırın diyor
göğüs uçlarına bi parça reçel sürüp dene
we aç kalsın ağzına sık elinle fışkırt tadını alıp kapar belki memeyi geçen ben bütün gün tanıtımdaydım hep biberonla içti sütü akşam geldim ana memeyi almıyo zilli dediğin gibi yırtıyo kendiniklava: tabi ben papuç bırakırmıyım eşimde dedi ağlasın dedi yapcak bişey yok biraz kaldırdık oynattık falan dahad acıktı tabi yatırdım dizime fışkırttım ağzına biraz baktım yapıştı memeye hemen yine zafer benim oldu:enbuyukkk::hooray:
bir aylık bebeğe reçel sürdürülür mü sizde hee ...Canım sütünü göğüsüne sür ve başını arkadan tut o ne kadar itse de kendini alır canım ağlıyorsa kesin gazı vardır önce gazını çıkar sonra emzir
moralini bozmak istemem ama az önce annem anlatıyordu, bazı insanların sütü acı olurmuş o yüzden bebek istemezmiş doğruluk boyutunu bilmiyorum ama doktorunla bir konuş istersen belkide "kocakarı masalları"ndandır. ayrıca üzme kendini de kimsenin sözüne bakma ebe olduğu halde bu sorunu çözemeyip bebeğine mama vermek zorunda kalan anneler var onların çocukları da gayet güzel büyüyor
[he walla diyecem en sonunda apoşıp kalacak[/B]:umursamaz:
izin verme sakınlmaz:
hayır sen elinden geleni yapıosun onlar bizim canımız cigerimiz ..bide dısardan gelip müdahale etmezlermi amaaaann zaten sinirlerimiz oynak !!!!yorgunluk bi taraftan..okadarda alttan alsınlar yani..ben cok kızıyorum sanki bebegime yetemiorum ben gibi ..klava:
aynen arkadaşım..hiç sütümü sagmıycam öyle bi karar aldım..kendim emziricem..a.sa.s
herkese merhaba.kızım uyuyorken bi bakayım dedim.kujucum kendini üzme herseyin hayırlısı olsun.benimde öyleydi sütüm çok azdı kızım saatlerce göğsümde kalmak istiyordu ve sürekli ağlıyordu.yemediğim ve denemediğim hiçbirsey kalmadı.çok uğraştım ve sonra o kadar kötü oldum ki her emzirmeden sonra baygınlık geçiriyordum.defalarca acile kaldırdılar beni.mecburen mamaya başlamak zorunda kaldım.ilk günlerde çok ağladım kızım anne sütü alamıyor mama ile büyüyecek diye ve kendimi daha da kötü hissettim.ben çok kötü olduğum için geceleri annem kızımı yanına alıp yatıyordu kaç gün o baktı.sonra kendi kendime bebeğim mamayla da büyüyebilir ama benim sevgim ilgim kokum olmadan eksik kalır dedim ve kendi kendimi üzmemeye söz verdim.ve şimdi bende kızımda Allaha şükür çok iyiyiz.kötü günler geride kaldı çok şükür.sağolsunlar burda da bana destek veren arkadaşlar oldu tekrar hepsine teşekkür ediyorum.
kızlar tavsiyeleriniz içi,n ve teselliler için teşekkür ederim denemediğim hiçbir yöntem kalmadı emin olun sütümü göğsüme sürdüm açken verdim memeyi ağzına sıkarak verdim mamayı göğsüme döktüm reçelde sürdüm pudra şekeride yok yok daha neler neler her seferinde memeyi alıyor iki çekip süt gelmeyince bırakıyor dünde pompa aldırdım sanki boşuna aldırmışım gibi geliyoor çok üzülüyorum sizide sıkıyorum hep aynı şeyleri yazıp yazıp yapacak birşey yok sanırım sağdığımda çıkanı vericem bizimde kısmetimiz buymuş diycem
sütün acılığı konusunda da ben kendi sütümün tadına baktım ilk sıktığımda tatlımsı ama daha sonra hem sararıyor ve çok yağlı sanki tadıda değişiyor acı değilde farklı oluyor off bilmiyorum öyle işte yalnız geceleri rüyalarımda hep bununla ilgili şeyler görüyorum pisikolojim bozuldu iyice sanırım ağlıycam şimdimafoldumben
Kuju,
Hiç moralini bozma kardeş...
Bütün bebekler annelerini emmiyorlar...
Önemli olan anne sevgisini hissetmesi...
Hem biberonla beslenirse, daha düzenli uyur, saatlerce göğsünde kalmaz...
Göğsünü sağar sağar verirsin sen de... Oyun oynamaya daha çok vaktiniz kalır...
canım yaa sağol valla sizi çok seviyorum moralimi düzeltiyorsunuz eşime bile söyledim buradaki arkadaşlarımdan çok şey öğreniyorum sıkıntılarımı onlarla paylaşınca rahatlıyorum bana moral veriyorlar diyorum Allah hepinizden razı olsun canımsınız...
uyku konusunda halklısın özellikle geceleri bi düzenimiz olmaya başladı neredeyse bir haftadır uyanma saatlerimiz düzenli inşallah böyle devam eder
yeri gelecek ve ben konuşacağım şimdi susuyorum bir istanbula gelip döneyim de hayırlısıyla.şu aralar oğlu evdeyken bana laf atmıyor herşeyi oğluna söylüyor hani benle konuşmuyormuş gibi.keşke oğlu yokkende çıkmasa.eşime gelince geçen pazarki olayda çok pişman oldu özür diledi bir ton ama lafları yemekten kurtulamadı.ayyy lanet olsun bunlara ya walla boşanırsak bu çirkef aileler yüzünden olacak başka bişi değil heeşu kocalarda anaların çok meraklıysa onlarla kalsalardı ewlenmeselerdi alla alla ya:1ninca: söle kaynanana bnele bi sorunun warsa bana söyle de arkadan kocamı doldurup huzurumuzu bozma ayrılsak mutlumu olacaksın de:mymeka:
nezaman gelse eee bu aranıyor emecek meme istiyor karnı ağrıyor gazı var başlıyor konuşmaya ben safım ya sanki bilmiyorum nesi var nesi yok.insanlar beni daha çok yoruyor bebekten.hayır sen elinden geleni yapıosun onlar bizim canımız cigerimiz ..bide dısardan gelip müdahale etmezlermi amaaaann zaten sinirlerimiz oynak !!!!yorgunluk bi taraftan..okadarda alttan alsınlar yani..ben cok kızıyorum sanki bebegime yetemiorum ben gibi ..klava:
ay ay sakın süt sürmeyin ya doktor bana çok kızdı.çapaklanan gözdeki gözyaşı kanalları tıkanık oluyomuş onu açmak için temiz ellerinizle göz pınarından aşağıya tek hareketle masaj yapın göz yaşını siler gibi günde on kez daha doğrusu bir seferde on kez günde üç beş kere yapın benimki aynı günün akşamına düzeldi.süt iltihap yapıyomuş.
herkeslere günayddııııııııııııııııın...mirmirmirmir.artık dışarı cıkıp gezmek istiorum artık herkesten uzak yalnız kalmak istiorum..gercekten bunaldım kızlar ben cok kötüyüm yani bebegimi cok kıskanıorum kayınvalde tarafından ..cok sık geliş gidiş istemiorum ..ben özgürlügüme düşkün bi insanım gecicem bilgisayarımın başına canım ne istiosa ewimde onu yapıcam..neyse mevlid di gelen gidendi fala bunuda hallettim ..bundan sonra sadece ailecek olmak istiorum babası kzım ve ben..kendi annem gelio sagolsun yardıma kadın geldimmi yerinde oturmuyo analık işte yemegimi işimi yapıo ama kayınvalde agız ucuyla yapılcak bişi varmı cart curt sewmwm böyle keyfiye geliolar bebek sewmeye..ayyyyyyyhhh bak gene sinirlerim oynadı yazarken bile..diyecem en sonunda mutfakta bulaşık var git onları diz camasırları topla katal bebek sewmesini bende bilkirim önemli olan yardı etmek yaw neyse ben cok doluyum içim şişti valla kızlar yalnızlık istiorum inşallah bundan sonra cok sık gel mezzzzzzzzzzzzz lerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
yeri gelecek ve ben konuşacağım şimdi susuyorum bir istanbula gelip döneyim de hayırlısıyla.şu aralar oğlu evdeyken bana laf atmıyor herşeyi oğluna söylüyor hani benle konuşmuyormuş gibi.keşke oğlu yokkende çıkmasa.eşime gelince geçen pazarki olayda çok pişman oldu özür diledi bir ton ama lafları yemekten kurtulamadı.
nezaman gelse eee bu aranıyor emecek meme istiyor karnı ağrıyor gazı var başlıyor konuşmaya ben safım ya sanki bilmiyorum nesi var nesi yok.insanlar beni daha çok yoruyor bebekten.
aynen aynen yazgıcımolumunekankayizsmile bi yerde artık ses tonumu yükseltiorum anlıyo geri cekilio valla..
kesinikle katılıyorum.
valla insanı pişman ettrcekler cocuk dogurduguna..ben özgür olmak istiorum kızımla eşimle..bu ne yaa..ya kızlar bu yazdıklarımı görürlermiş bi de o zaman bi fırtına daha kopar vallahi..misafirlere kapalı olması lazımm forumun..sempatiksalakcinnibunları yazan senmisin benmiyimmmmmmmm .hislerime tercüman olmussun arkadasım :)))) vaziyet harfi harfine aynı
günaydın kızlar.geçm,işe bakamadım.çok zor bir 3 gün geçirdim...
kızımı aylık kontrolüne götürdüm.kendi doktorumuz izinde olduğu için aynı hastanedeki diğer doktor ilgilendi.deli etti adam beni...biz kızım kaç kilo olmuş acaba diye güle oynaya gittik annemle kafamızı allak bullak etti.
bıngıldağı çok geniş bu çocuğun topuk kanı sonucu geldimi diyince olduğum yere yığılacaktım...
kalbini dinledi üfürüm var kalbi delik olabilir dedi fakülteye çocuk kardiolojiye sevk etti...
kakası yeşilimsi bakteri olabilir dedi...labaratuara götürdük temiz çıktı...adam çok pimpirikliymiş herhalde gıcık.
tabi bunlar cuma günü 4 te oldu...hafta sonu heryer kapalı...pazartesiyi bekleyemezdim.kafayı yiycektik..
pazar günü devlette nöbetçi prof. a götürdük.adam muayene etti.Allahıma çok şükür herşey normal,kış çocuğu olduğu için bıngıldak geniş dedi.kalbindeki üfürümde bebeklerin çoğunda olur 3-4 aylıkta kapanır dedi.ama rahat etmek isterseniz yine de götürün fakülteye dedi.bugün sağlık ocağındande topuk kanı okey ini aldım nasıl rahatladım kızlar...ama o iki gün geçmedi,ağlaya ağlaya bittim.. Allah herkesin yavrusuna sağlık versin...
bu arada bu 3 gün misafir yağdı gündüzlü akşamlı aksi gibi.benim kafam üztümde olmadığından doğru dürüst ilgilenemedim...
vee 1700 kg almışız 1 ayda çok iyi dedi doktor...aşımızı da olduk bugün...fakülteyede randevu alıcam bugün içim rahat etsin....
günaydın kızlar.geçm,işe bakamadım.çok zor bir 3 gün geçirdim...
kızımı aylık kontrolüne götürdüm.kendi doktorumuz izinde olduğu için aynı hastanedeki diğer doktor ilgilendi.deli etti adam beni...biz kızım kaç kilo olmuş acaba diye güle oynaya gittik annemle kafamızı allak bullak etti.
bıngıldağı çok geniş bu çocuğun topuk kanı sonucu geldimi diyince olduğum yere yığılacaktım...
kalbini dinledi üfürüm var kalbi delik olabilir dedi fakülteye çocuk kardiolojiye sevk etti...
kakası yeşilimsi bakteri olabilir dedi...labaratuara götürdük temiz çıktı...adam çok pimpirikliymiş herhalde gıcık.
tabi bunlar cuma günü 4 te oldu...hafta sonu heryer kapalı...pazartesiyi bekleyemezdim.kafayı yiycektik..
pazar günü devlette nöbetçi prof. a götürdük.adam muayene etti.Allahıma çok şükür herşey normal,kış çocuğu olduğu için bıngıldak geniş dedi.kalbindeki üfürümde bebeklerin çoğunda olur 3-4 aylıkta kapanır dedi.ama rahat etmek isterseniz yine de götürün fakülteye dedi.bugün sağlık ocağındande topuk kanı okey ini aldım nasıl rahatladım kızlar...ama o iki gün geçmedi,ağlaya ağlaya bittim.. Allah herkesin yavrusuna sağlık versin...
bu arada bu 3 gün misafir yağdı gündüzlü akşamlı aksi gibi.benim kafam üztümde olmadığından doğru dürüst ilgilenemedim...
vee 1700 kg almışız 1 ayda çok iyi dedi doktor...aşımızı da olduk bugün...fakülteyede randevu alıcam bugün içim rahat etsin....
günaydın canolaarr..bugün saat 3 te kızıma kalca filmi cektrcem artı ishal aşımız var ..dr dayız yani bugün..artı bugün bizim 40 ımız cıktıııııı.alkisalkisalkis.:dance:darısı bekleyenlerin başına..:Saruboceq:..bu arada ben artık kızımı baha nın şarkılarıyla uyutuyorum..cok seviyo baha abisinisositososito..tam bi balık burcu yani duygusallıgıyla..vallah,i beni bile rahatlatıyo..işte bu bizim hikayemiz sarkısı özellikle..balıklara dinletin bence..
aa aynı günmü cıktı 40 larımızzolumunekankayizsmile..sennde gözünaydın canım..benim zillinin aclıga hiç tahammülü yok zaten yıkar ortalıgı söyledigin iyi oldu..:lepi:gunaydin canimm bizim de 40 miz cikti bugun allah a sukur zemuszemus :teytey:
kalca filmi cektirmeye mutlaka bebegi tika basa doyurup gotur benim bebis usg sirasini beklerken acikip kiyameti kopartti zor bakti kadin hatta bi bacaga bakamadi emzirme odasina goturdum emzirip tekrar getirdim de bakabildiler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?