2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

sağ ol canım
ablam 5 gece kaldı yanımda sonrasında yalnız kaldım hep
gündüzleri geliyor 2 günde bir
kayınvalide-görümce yakınlar ama sevmeye geliyorlar ancak

ben kırk gün yanımda biri kalacak sanıyordum
baktım böyle de oluyor kimse gelmedimi daha rahatım artık...

Allah sabrını veriyor dayanıyoruz işte
hep korkardım uykum ağır bebeğimi duyamam ağlarsa diye...
ık dese uyanıyorum analık ne tuhaf bi şeymiş yaa....
boshayallersmile

Merhaba arkadaşlar
Hijyenim biz de uykusuz bir gece ve gün geçirdik
Misafir gelince oğlum o gün tuhaflaşıyor, hemen nazara geliyor

Bu arada oğlana süt yetiştiremiyorum ya, bazen çok çaresiz kalıyorum
Devamlı birşeyler içmekten içim dışıma çıkıyor, arada humana da içiyorum ama nafile :gitme:

ya kızlar bebeğim artık uyumuyo.gündüz saatlerce uyanık duruyo.bi de şimdi burnu tıkalı.kusması genzine kaçmış heralde,çıkarmayı da bilmiyo. ne yapıcağımı şaşırdım.genzini nasıl temizleyebilirim acaba.

bebek nasıl uyutulur onu ben de bilmiyorum genellikle emerken uyuyor, yalnız hava karardıktan sonra oturma odasına almamak değil de uyku saati gibi mesela saat 22.00den sonra odasına götür, bir de gece uyurken ışık kullanmayın diyorlar karanlıkta uyunduğunu öğrensin diye sanırım. biz suyunu çıkardık yatma işinin izinde olduğum için gece1.00den önce yatmıyoruz o da bizimle oturma odasında ve genellikle 11de uyanıp 1den önce uyumuyor artık. işe başlayınca çok sorun olacak eyvahedigeldismile

kızlar tavsiyeleriniz içi,n ve teselliler için teşekkür ederim denemediğim hiçbir yöntem kalmadı emin olun sütümü göğsüme sürdüm açken verdim memeyi ağzına sıkarak verdim mamayı göğsüme döktüm reçelde sürdüm pudra şekeride yok yok daha neler neler her seferinde memeyi alıyor iki çekip süt gelmeyince bırakıyor dünde pompa aldırdım sanki boşuna aldırmışım gibi geliyoor çok üzülüyorum sizide sıkıyorum hep aynı şeyleri yazıp yazıp yapacak birşey yok sanırım sağdığımda çıkanı vericem bizimde kısmetimiz buymuş diycem

sütün acılığı konusunda da ben kendi sütümün tadına baktım ilk sıktığımda tatlımsı ama daha sonra hem sararıyor ve çok yağlı sanki tadıda değişiyor acı değilde farklı oluyor off bilmiyorum öyle işte yalnız geceleri rüyalarımda hep bununla ilgili şeyler görüyorum pisikolojim bozuldu iyice sanırım ağlıycam şimdimafoldumben

Kuju,
Hiç moralini bozma kardeş...
Bütün bebekler annelerini emmiyorlar...
Önemli olan anne sevgisini hissetmesi...
Hem biberonla beslenirse, daha düzenli uyur, saatlerce göğsünde kalmaz...
Göğsünü sağar sağar verirsin sen de... Oyun oynamaya daha çok vaktiniz kalır...

canım yaa sağol valla sizi çok seviyorum moralimi düzeltiyorsunuz eşime bile söyledim buradaki arkadaşlarımdan çok şey öğreniyorum sıkıntılarımı onlarla paylaşınca rahatlıyorum bana moral veriyorlar diyorum Allah hepinizden razı olsun canımsınız...
uyku konusunda halklısın özellikle geceleri bi düzenimiz olmaya başladı neredeyse bir haftadır uyanma saatlerimiz düzenli inşallah böyle devam eder

Biberon aldığı sürece rahat uyuyorlar, galiba memede uyumadıkları için...

Bu arada işin başka bir güzel yanı da var, bebeği annene falan bırakıp, 5 saat dışarı çıkabilirsin... Annen biberonla onu doyurabilir... Hava alıp yürüyünce de insan daha iyi hissediyor...

Benim durumum da sana yakın... Meme yanında biberon da veriyordum. Doktor biberonu kes dedi... Biberonu kesince, göğsümü sağmayı da kestim, sütüm azaldı... Bebek şimdi sürekli emmek istiyor hiç uyumuyor... Ne demeli bilemiyorum...

selam canlar nasılsınızzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
hepinizi çok çok çok özledik Zeynep ile
biz bildiğiniz gibi Antalyada annemlerdeyiz yarın bir hafta olacak,evde net yok,çünkü kardeşlerimin hemen evin çok yakınında oyun salonları var+internet
dükkana gelmem lazım girebilmem için
geliyorum ama Zeynıodan fırsat bulamıyorum
burası çok güzel
henüz arkadaşlarım ile bile görüşmedim
komşular eş dost geliyor zeynoyu göreye
ama yine de çok güzel geçiyor zaman
zeynomun dayıları zeynoyu sevmekten deliye dönüyorlar
yarın büyük ihtimal dedemiz arabamızı alıcak
kızçemi alıp alıp atıcaz kendimizi sokaklara
eşim 7 mayısta çıkıcaktı yola ama dayanamadı perşembe burada olucak pazar dönücek
23 nisanı fırsat bıuldu:)))
sonra 7 mayısta çıukıcak tekrar gelicek antalyaya ben dönmek istersem dönücem
eğer biraz daha kalmak istersem eşim tekrar dönücek bakalım henüz belli değil
ama burada mutluyum çünkü burada insan var ortam var
istanbulda dört duvar arasında kafayı yemek üzereydim neredeyse
zaten eşim ile konucam antalyaya dönmesini isticem
eğer istemez ise diretecem
yani anlıcanız bizi biraz huzursuzluklar bekliyebilir
çünkü ben istanbulda mutlu değilim
ama bakarsınız bu süre zarfında ben buradan sıkılıp istanbula devam edebilirm
hakkımızda hayırlısı olsun
ama bildiğim tek şey bol bol kafam dinlenmekte
meğer ne çok ihtiyacım varmış istanbuldan uzaklaşamaya

yeri gelecek ve ben konuşacağım şimdi susuyorum bir istanbula gelip döneyim de hayırlısıyla.şu aralar oğlu evdeyken bana laf atmıyor herşeyi oğluna söylüyor hani benle konuşmuyormuş gibi.keşke oğlu yokkende çıkmasa.eşime gelince geçen pazarki olayda çok pişman oldu özür diledi bir ton ama lafları yemekten kurtulamadı.
nezaman gelse eee bu aranıyor emecek meme istiyor karnı ağrıyor gazı var başlıyor konuşmaya ben safım ya sanki bilmiyorum nesi var nesi yok.insanlar beni daha çok yoruyor bebekten.

kesinikle katılıyorum.

bunları yazan senmisin benmiyimmmmmmmm .hislerime tercüman olmussun arkadasım :)))) vaziyet harfi harfine aynı

günaydın kızlar.geçm,işe bakamadım.çok zor bir 3 gün geçirdim...
kızımı aylık kontrolüne götürdüm.kendi doktorumuz izinde olduğu için aynı hastanedeki diğer doktor ilgilendi.deli etti adam beni...biz kızım kaç kilo olmuş acaba diye güle oynaya gittik annemle kafamızı allak bullak etti.

bıngıldağı çok geniş bu çocuğun topuk kanı sonucu geldimi diyince olduğum yere yığılacaktım...
kalbini dinledi üfürüm var kalbi delik olabilir dedi fakülteye çocuk kardiolojiye sevk etti...
kakası yeşilimsi bakteri olabilir dedi...labaratuara götürdük temiz çıktı...adam çok pimpirikliymiş herhalde gıcık.
tabi bunlar cuma günü 4 te oldu...hafta sonu heryer kapalı...pazartesiyi bekleyemezdim.kafayı yiycektik..

pazar günü devlette nöbetçi prof. a götürdük.adam muayene etti.Allahıma çok şükür herşey normal,kış çocuğu olduğu için bıngıldak geniş dedi.kalbindeki üfürümde bebeklerin çoğunda olur 3-4 aylıkta kapanır dedi.ama rahat etmek isterseniz yine de götürün fakülteye dedi.bugün sağlık ocağındande topuk kanı okey ini aldım nasıl rahatladım kızlar...ama o iki gün geçmedi,ağlaya ağlaya bittim.. Allah herkesin yavrusuna sağlık versin...

bu arada bu 3 gün misafir yağdı gündüzlü akşamlı aksi gibi.benim kafam üztümde olmadığından doğru dürüst ilgilenemedim...

vee 1700 kg almışız 1 ayda çok iyi dedi doktor...aşımızı da olduk bugün...fakülteyede randevu alıcam bugün içim rahat etsin....

Son düzenleme:

bunları yazan senmisin benmiyimmmmmmmm .hislerime tercüman olmussun arkadasım :)))) vaziyet harfi harfine aynı
valla insanı pişman ettrcekler cocuk dogurduguna..ben özgür olmak istiorum kızımla eşimle..bu ne yaa..ya kızlar bu yazdıklarımı görürlermiş bi de o zaman bi fırtına daha kopar vallahi..misafirlere kapalı olması lazımm forumun..sempatiksalakcinni

cano ya o nası bi dr muş .klava:.ALLAH tan bi sorun cıkmadı tatlım gecmiş olsun..böylelikle tek bi dr a baglı kalmamak gerektigini tekrar ögrendik..ne sıkıntılar yaşadın seni en iyi bizler anlarız ..bende kendimi yerdim heralde..ALLAH IM saglık versin bebeklerimiz4e..:Saruboceq:

cok gecmis olsun canim ya bu doktorlarin bazilari da ilginc oluyolar insan emin olmadan anneye boyle abuk sabuk konusurmu ya sinir oluyorum valla/ tabi onlar soyler gecer biz kafayi yeriz sonuclari gorene kadr..neyse allah a sukur bisey yokmus

günaydın canolaarr..bugün saat 3 te kızıma kalca filmi cektrcem artı ishal aşımız var ..dr dayız yani bugün..artı bugün bizim 40 ımız cıktıııııı.alkisalkisalkis.:dance:darısı bekleyenlerin başına..:Saruboceq:..bu arada ben artık kızımı baha nın şarkılarıyla uyutuyorum..cok seviyo baha abisinisositososito..tam bi balık burcu yani duygusallıgıyla..vallah,i beni bile rahatlatıyo..işte bu bizim hikayemiz sarkısı özellikle..balıklara dinletin bence..

gunaydin canimm bizim de 40 imiz cikti bugun allah a sukur zemuszemus :teytey:
kalca filmi cektirmeye mutlakai bebegi tika basa doyurup gotur benim bebis usg sirasini beklerken acikip kiyameti kopartti zor bakti kadin hatta bi bacaga bakamadi emzirme odasina goturdum emzirip tekrar getirdim de bakabildiler

Son düzenleme:
aa aynı günmü cıktı 40 larımızzolumunekankayizsmile..sennde gözünaydın canım..benim zillinin aclıga hiç tahammülü yok zaten yıkar ortalıgı söyledigin iyi oldu..:lepi:

kızlar bebeğimde isilk çıktı nedeni bilemedim acaba teni çok mu hassas emzirirken süt falan geliyor acaba oda yapabilirmi bide sizler bebekleri kaç günde bi yıkıyorsunuz hafta 2 defa yeterli mi ben tek başıma babasıyla anca yapabiliyorum....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…