2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

çok pahalı hiç gerek yok.neticede hepsi bir kmerle arabaya bağlanıyo...bizim bebek malzemelerini aldığımız mağaza tanıdık o demişti pusette neyse paraya kıy ama otokoltukta gerek yok demişti

allah allah ben onu lazer epilasyona giderken kullanıyordum.acıyı hafifletiyo[/QUOTE]

demekkı baya acılı bı ası bu ıkıncı ay asısı

evet canlar 2. ay aşısı biraz ağır karma aşı olduğu için ateş ve huzursuzluk oluyo ağrı kesici ve fitil ile geçirririz ben gitmeden önce ağrı kesici şurup vericem sonra da fitil böylece hafif alatır yiğenlerden biliyorum

Bebek Memeyi Neden Reddeder?

Bebek hasta olduğu için eskisine göre daha az emebilir.
Anne son zamanlarda sarımsaklı, baharatlı ya da lahana ve benzeri gibi güçlü tat ve kokuya sahip şeyler yiyorsa bu tür beslenmeden dolayı bebek rahatsız olabilir.
Burnu tıkalı bebekler meme emerken ağızlarından nefes alamayacaklarından meme emme yerine soluk almayı tercih ederler. Burun damlası kullanarak burnu açabilirsiniz.
Diş çıkaran bebekler emzirildiğinde şişmiş damaklarına basınç uygulanacağından emme ağrılı hale gelebilir. Damakları acıdığı için emmeyi bırakır.
Kulak ağrısı varsa çeneye yayılır ve meme emerken durum daha da kötüleşir.
Bebeğinizin ağzında pamukçuk (mantar) varsa emzirme ağrılı olabilir.
Çok aç bir bebek sütün yavaş gelmesine dayanamaz ve meme ucunu iter. Bunu önlemek için ona önceden biriktirdiğiniz sütü verin.
Yeniden gebe kaldıysanız salgılanan hormonlar nedeniyle sütünüzün tadı değişebilir ve bebek sütünüzü reddedebilir.
Endişeli veya gerginseniz emzirme sırasında bebek bu gerginliği hissedecektir. Rahat olmaya çalışın.
Memeyi reddeden büyükçe bir bebek artık meme istemiyor olabilir.
Emzirme tekniğinde hatalar olabilir.

çok pahalı hiç gerek yok.neticede hepsi bir kmerle arabaya bağlanıyo...bizim bebek malzemelerini aldığımız mağaza tanıdık o demişti pusette neyse paraya kıy ama otokoltukta gerek yok demişti

hepsi uyarmı acaba bilgin war mı? bide elimde patlamasın netten sipariş etcem ama olmazsa die düşünüyorum

[B][Emzikli Anneye Pratik Öneriler
Anneler eski vücut ağırlıklarına dönmek için hemen acele etmemelilerdir.
Bu süre 6 ay ya da daha fazla sürebilir . Bebeklerini emziriyorlarsa eski formlarına daha kolay dönebilirler.
Emzikli anneler zayıflama diyeti uygulanmamalıdır.
Doğru yeterli ve sık beslenme ile hem süt verimi artar hemde kilo kaybı.

1. Emziklilik döneminde , sonra daha fazla sıvı besin alınmalıdır.

2. Kalsiyum yönünden zengin olan süt,yoğurt ve peynir belirtilen miktarlarda düzenli olarak tüketilmelidir.

3. Hergün 1 adet yumurta ve 1 porsiyon etli sebze yemeği veya kurubaklagil ( gaz problemi var ise dikkatli ) yenmelidir.

4. Kuru fasulye ,nohut,mercimek ve bulgur karışımı yemekleri , portakal , mandalina , domates, maydanoz, yeşil biber, taze soğan gibi Cvitamini yönünden zengin sebze meyveler birlikte tüketilmelidir.

5. Vitaminlerden ve posadan zengin sebze ve meyveler beslenme planında bulunmalıdır.

6. Salam ,sosis ,sucuk gibi katkı maddesi içeren diğer hazır besinler mümkün olduğu kadar az yenmelidir.

7. Emzikli anne güneşlenmeye özen göstermelidir D vitamini besinlerde bulunmaz . Ancak güneş ışınlarının doğrudan cilde yansıması ile sağlanır .

8. Yemeklerde mutlaka iyotlu tuz kullanılmalıdır.

9. Ağırlık kontrolü de yapılarak kuru meyveler ve kuru yemişler yoğun enerjileri yanında demir ve kalsiyum gibi minarellerden zengin besinler tüketilebilir.

10. Kansızlığa neden olduğundan yemeklerle birlikte çay içilmemelidir. Çayı kuşluk , ikindi gibi öğün aralarında , yani yemek yendikten 1-2 saat sonra açık olarak içilmeli , çaylara limon suyu eklenmelidir.
İçecek olarak ıhlamur , nane, papatya , kuşburnu gibi bitki çayları tercih edilmelidir. Pekmez kan yapıcıdır, şeker boş enerji kaynağıdır.
Şeker yerine tatlı olarak pekmez yenmesi kansızlığa karşı alınacak önlemlerden birisidir.

11. Sebzelerin , makarna ve eriştenin haşlama suları dökülmemelidir. Kuru fasulye , nohut ve barbunya gibi kurubaklagiller iyice yıkandıktan sonra ıslatılmalı ve haşlama suları dökülmemelidir.

12. Taze sıkılmış meyve suları ,ayran ,limonata içecek olarak asitli ve gazlı içeceklere tercih edilmelidir , yeğlenmelidir.

13. Tarım ürünlerine haşare öldürücü ilaçlar atıldığından,sebze ve meyveler iyice yıkanmalıdır.

14. Yiyecekler hazırlanırken ellerin temiz olmasına dikkat edilmelidir. Eller sık sık sabunlu su ile yıkanmalıdır.

15. Emzirme pozisyonuna dikkat edilmeli , emzirme süresince bebeğin hep memede olması ve emerken uykuya dalması emzirmenin iyi gittiğinin bir işaretidir

16. Anne dinlenmiş ve rahat olmalıdır, uzun süre oturmaktan yorulan annelere yatar şekilde emzirme pozisyonu öğretilmelidir.
Başarılı bir emzirme için bebek rahat olmalı , yorgun ve tok olmamalıdır, burun delikleri temiz olmalı rahat soluk alması sağlanmalıdır.

17. Emzirme süresi her bebeğe göre değişebilir,doygunluğa ulaşması yani olgun sütü emmesi ile doygunluğa ulaşır.

18. Sigara ve alkol kullanılmamalıdır.

19. Doktora danışılmadan ilaç kullanılmamalıdır beklenmelidir.

Kaynak:www.diyetinfo.com

Annenin her dönemde olduğu gibi emziklilik döneminde de tuz tüketimine dikkat etmesi gerekir. Aşırı tuz tüketmekten kaçınılmalıdır.
İşte hem kilo vermek isteyen hem de emziren kadınlar için

/B]

canım bence boşuna gitmeden verme o ilaçları artık sağlık ocağında vurulan karma aşılar ateş yapmıyor eski tür aşılar yapıyordu ateş.ben de kızıma geçen ay yaptırdım senin gibi gitmeden yarım ölçek calpol vereyim mi diye sordum doktoruma hayır dedi.eğer aşıdan sonra ateşi olursa verirsin dedi nitekim iyiki de vermemişim o gün hem 5li karma aşı hem de rotavirüs aşısını olmasna rağmen ateşi olmadı.eğer ateşi olursa verirsin bence.tabi yine de sen bilirsin.

hepsi uyarmı acaba bilgin war mı? bide elimde patlamasın netten sipariş etcem ama olmazsa die düşünüyorum

evden çıkabiliyorsan bir mağazada deneme yapar internetten alırsın ama evden çıkabilseydin zaten netten sipariş vermezdin sanırım. ya bir şey soracağım (gülmeyin ama) bu bebek arabalarının içine neden araç koltoğu koyma gereği duyuyorsunuz içleri çok mu rahatsız görünüyor benim bebek arabamın içi gayet güzel sank şu ara soğuktan korktuğum için bebek çantasıyla yerleştiriyorum yazın içine yatıracağım alt değiştirme bezlerinden biriyle

Canım bebe o koltukta uyuduğunda vardığın yerde rahatlıkla koltukla beraber çıkarırsın uyandırmadan

iyi akşamlar canlarım nasılsınız...
ben çok yorgunum bugün komşularım geldi bebişimi görmeye Allah'dan ablam geldi sağolsun minik kuşumla o ilgilendi bende misaferlerle ilgilendim çok yoruldum
oğlum dünden beri de çok huysuz yeni bi mama denedik oda gaz ve kabız yaptı yavrumu bi damla zeytinyağı ile hallettik kabızlık sorunumuzu gazı ise bugünde devam etti eski mamamıza geri döndük tabii dün eşim nöbetciydi bugün geldi oğlunu çok özlemiş mamasını ben yediriyim dedi neyse yedirdi tam bitmeye yakın (nedenini bilmiyorum) birden öyle bi fışkırttıki mamayı geri mosmor oldu bi an eşim biberonu fırlattı elinden boş bakıyo dedi aldım ben kucağıma sarstım nefes alıyordu tabii eşim çok korktu bende ama sakin olmak zorundayım eşimide sakinleştirdim soğukkanlı bi şekilde bişey yok babası bak iyi korkma bebekler kusar arada bi endişelenme dedim ömrümden ömür gitti tabii neyseki bi problem yok şimdi uyuyor meleğim babası her 5 dk da bir kontrol ediyo
sizlere bi bakıyım dedim ama halim yok oğluşum uyurken bende yatıyım hepinizi çok öpüyorum size ve meleklerinize huzurlu geceler güzel uykular dilerimopuyorumnanaktan

geçmiş olsun bebekler çok sık boğuluyor mama olunca epey zorlanmış demek ki

kızlar bebşleriniz kaç dk. emiyor bir göğsü. benimki 10 dk. olunca bırakıyor.

artik benimki vantuz gibi 10 dk emiyor en fazla.

hey masallah kuzucuga.

bencede maşallah 6 kilo çok iyi
benim bebeğim 1 ayda 1150 kg almış azmı acaba??

daha neler.hafta 250 gr almasi gerekiyor seninkinin masallahi var annesi.

iyi fikir bak hic aklima gelmedi.uyansinda bende tartilayim oglumlan bakayim kac kg olmus.

sımpson daki megi mi??????kaydirigubbakcemile3kısss öznurrr naniknanik

ay napim ya benzio ama cork cork :ecrin_bebek:
bu arada face de resimlerinize baktim kiscenle masallah ikinizede.bu arada acaip kiskandim kisimmmmmm acaip zayifl gorunuyorsun.nedir bunun sirri ?

super yapmisin bacim kaydirigubbakcemile3

Emzirme bileziği diye bişey duymuş muydunuz?
Ben yeni öğrendim de...
Fotoğrafını koymaya çalışıyorum ama olmuyo...

he biliom yaw gerenksiz bence.hangi memeden en son emzirdin hikayesi.

benim annemde oyle.gecen gun onun yuzunden emzir emzir kusturdum oglumu.

sesli gulmek him benimki siritiyor ama bana degil yada ben anlamiyorum.uyansinda bakem.

kızlar benim adetinm hala kesilmedi bu gün 8 gün oluyor ama hala geliyor aranızda böyle olan varmı?????

ben oluyor muyum olmuyor muyum anlamadim bile.yani bilmiyorumki off anlamadim.sen nasil anladin ki regl oldugunu ?

canim bence dogru degil.benimki karnimda halay cekiyordu.simdi ise tam tersi.

pompayla bosaltsan olmuyor mu ?

emziren anneler hangi agrı kesici kullanıyosunuz ihtiyac oldugunda???

aylardir agri kesici vs kullanmiyorum allah dan bas agrim oyle delirtecek gibi tutmuyor.

chicconun ana kucagi ikitellide acaip ucuz.solim.

biz hem arabaya koymak hem icinde yatirmak icin tercih ediyoruz canim

canim cok gecmis olsun.tuylerim diken diken oldu,Allah tum meleklerimizi korusun.
:Saruboceq:

kızlar bu gün çok korktum.bebeğim boğuluyodu nerdeyse.mutfaktaydım bebeğimden tuhaf sesler geldi.direk uçtum yatak odasına,bi baktım kafasını yukarı kaldırmış bi de kusmuş boğazında kalmış. nefes alamıyodu.hemen yan çevirdim de öyle nefes aldı.o kadar korktum ki.kalbimin boğazımda attığını hissettim.bi de az önce evi süpürüyodum. ya o zaman olsaydı.off off zaten çok pimpirik biriyim şimdi iyice kafayı yerim.bi de grip oldum ne yapıcam bilmiyorum ona bulaşmaması içinmafoldumben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…