2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

günaydın herkese....
bu gece ilk defa uzun soluklu bir uyku çektik.gece 12 de yattı bıdışım sabah 5 e kadar.kalktığımda şok oldum bu kız nasıl uyudu bu kadar diye..ne güzeldi ya..uykuya hasret kalmışız...

canım ihmal etme.içe doğru uzadıkça daha zor olur.çok içine girmediyse basit bir operasyon.o bölgeye uyuşturucu sprey sıkıp bir aletle kaldırıp kesiyorlar.korkma..hemen git uzamadan iyice.

off ya kocamın denyo abileridnen biri geldi kızımı öpüyo şapur şupur kırmakta istemiyorum bağırıcam az kaldı..

öpmesin tabi canım aaaaaa......

çok geçmiş olsun canımm.benim de oğlum kreşten getirmişti hastalığı...daha 35 günlükken hasta olmuştu kızım....inşallah en kısa zamanda iyileşirsiniz...

canım bazen yapıyo anneler böyle...neyse o da senin iyiliğini ister.....olur böyle şeyler.bazen bende anneme parlıyorum sonra üzülüyorum...

artık ben de dalana kadar yanımda yatırıyorum .memede uyuyo...pes ettim artık.napıym yoksa sabaha kadar evin içini dört dönüyoruz...uyuyunca beşiğine koyuyorum.

Aa bu arada eşim doğan holdingte yeni işine başladı bugün ona çok güzel bir bambu gönderdim bakalım haberi yok alınca şaşıracak sanırım çünki kredi kartlarımızı iptal ettridiğimiz için alamayacağımı söylemiştim ..... Canım benim bilmiyorki karısı onu ihmal etmez :):):)

kız hasret bak heleeeee
hani sen demistin helin ceren i yuzustu yatiriyorum diye.la dedim benim oglandada bi deneyeyim.baktim cok rahat uykuya daliyor ve mizildanmiyor.
ama artik yuzustu yatirmazsam veledim hemmencecik uyanio.daha dun anladim bunu :))))))

nasil yani ? ne dis cikarmasi erken degil mi daha ? benimkide surekli salya akitiyor ozellikle 2 gundur ve elini emmeye calisiyor emzigi atip

selam herkese bende bebek türküsü arıyorum netten siz dinletiyormusunuz kızlar

bizde bir hafta sonra 3 aylık luyoruz salya akıyor tükrük arttı elini çok çok emiyor
birde beni emdikten sonra tam doymadıysa şak şak damak şaklatıyor oda çok hoşuma gidior

hayırlı olsun canım.bol kazançları olsun..

hayırlı olsun seyyal
yurtdışı tamamen aklınızdan silindi demek

http://canliklip.com/videoklip-28171-cocuk-Sarkilari-Gokhan-Sen-Uyu-Bebek.html
bizde bunu dinliyoruz

hayırlı olsun :)
nasil yani ? ne dis cikarmasi erken degil mi daha ? benimkide surekli salya akitiyor ozellikle 2 gundur ve elini emmeye calisiyor emzigi atip

bazı bebekler diş çıkarmış olarak da doğabiliyor :) tabi vaktinde çıkarması daha sağlıklı....

çok tatlı ya..benim kız da öyle ama ben pek müsade etmiyorum elini emmesine:)

benim cadı dönmeye başladı bu arada..yüz üstü yatırınca sol yanına yuvarlanıp sırt üstü dönüyor:):):)erken değil mi????

4 aylık olunca döner diye biliyorum ben kundak yapıyorm dönmüyor henüz
elini emiyor ama parmağını denk getiremiyr bende geceleri emsin istiyorum emzik istiyor 2 de düşüyor 3 kere filan emzik için uyandırıyor beni

3 aylık bebek

Doktorunuz aylık kontrollerde, mutlaka bebeğinizin boyunu, kilosunu ve baş çevresini ölçer ve değerlendirir. Sistemik muayenesini yapar. Bu muayene esnasında bebeğinize 5’li karma (difteri+ tetanoz+boğmaca+çocuk felci+menenjit) ve BCG aşılarını yapar.
3.ayın sonunda bebeğiniz şunları yapar:
Yüz üstü ve sırt üstü yatarken bacaklarını büküp açabilir.
Ellerini açıp çırpar.Elini ağzına götürür.
Eline oyuncak verilirse kısa bir süre tutar.
Ellerini birbirine kavuşturabilir.
Nesneleri elleriyle ağzına götürür.
Oyuncakları kaldırıp sallayabilir.
ınsan yüzlerini takip eder. Belli bir mesafeden tanıdık objeleri ve insan yüzlerini fark eder.
Eşyayı hemen görür ve iyi takip eder, eşyalara uzanır ancak yakalayamaz. Etrafında hareket eden nesneleri hem yatay hem de dikey pozisyonda rahatlıkla izler. Emzirme veya beslenme anında dikkatle gözlerinize bakar.
Sırt üstü yatarken ellerini hareket ettirerek seyreder.
El ve göz koordinasyon gelişimi başlar.

Tanıdık seslere gülümser.
"Agu" benzeri sesler çıkarır.
Bazı sesleri takip eder.
Başını sesin geldiği yöne doğru çevirir.
Gülümsemeye başlar.
Diğer insanlarla oynamaktan hoşlanır.
Oyuna ara verildiğinde ağlamaya başlar.

Yüzüstü pozisyonda kollarına dayanarak baş ve kollarını kaldırabilir.
Oturtulursa başını bir süre tutar ve sonra baş sallanmaya başlar.
Ayağına dokunulursa ayağını çeker.
Müzikten hoşlanır.
Anne, babaya uzanır.
Tek bacağıyla veya her ikisi ile kuvvetli tekmeler.
Bir tarafa doğru yuvarlanabilir.

Yüksek sesle güler.
Mutluluktan çığlıklar atabilir.
Korku ve yakalama refleksleri bu ayda kaybolur.
Bu ayda bebeğinizde tükürük bezleri çalışmaya başlar. Bebekler tükürüklerini yutamazlar. Ağızlarından salya akmaya başlar. Aileler bunu diş çıkarmaya yorumlarlar. Ağızdan salya akmasının diş çıkarma ile ilgisi yoktur.
Not: Her bebeğin gelişimi kendine özeldir. Çocuğunuzun yukarıdaki sayılanların hepsini yapması gerekmez. Yukarıda bahsedilen beceriler çocuğunuz hakkında size genel bilgi verme amaçlıdır.Bu süreçteki ufak tefek sapmalar ve gecikmeler sizi tedirgin etmemelidir.Ancak çoğunluğunu yapamıyorsa çocuk doktorunuza danışınız.
Şunları yapınız;
Yatmadan önce emme zamanını veya mama miktarını biraz artırırsanız daha seyrek uyanabilir.
Bebeğiniz kaka yaptığında silmek yerine onu ılık suda ama sabunsuz yıkamak bebeği rahatlatır.
Bebeğinizi havaya fırlatmaktan kaçının. Bunun ona çok ciddi zararları olabilir.
ılgisini çekecek oyuncaklar bulun. Sesli çoraplar gibi
Bebeğinizle bol bol konuşun, kucağınıza alıp, çeşitli çıngıraklar, oyuncaklar gösterin sallayın. Oyuncakları yukarı aşağı hareket ettirerek 180 derece izleyip izlemediğine dikkat edin.
Bazı bebeklerde sarılık 2 ay kadar sürebilir. eğer 60. günden sonra vücut sarılığı devam ediyorsa mutlaka doktorunuza ileri tetkik için danışın.
3. ayın sonunda, aşağıda belirtilen uyarı işaretlerinden birkaçını gözlerseniz çocuk hekiminize başvurunuz:
Çocuğun yüksek seslere tepkisiz olması
2-3 aylıkken hareketli objeleri kavrayıp tutamaması ve insanlara tebessüm edememesi
3-4 aylıkken oyuncaklara uzanıp alamaması
4 aylıkken objeleri ağzına götürememesi
4 aylıkken bacaklarıyla ve ayaklarıyla itme hareketini yapamaması
Gözlerini her yöne hareket ettirememesi
Yeni yüzlere dikkat etmemesi
Bebek sırt üstü yatarken, her iki kolunu eşit şekilde hareket ettiremiyorsa veya sürekli tek kolu veya bacağını hareket ettiriyorsa
Çocuğunuz ağlamanın yanında ‘agu’ ‘gaga’ gibi sesler çıkaramıyorsa
Sesinize tepki vermiyorsa (gülümsememesi)
Çocuğunuzun elleri genelde açıksa
Çocuğu kaldırdığınızda başını bir süre dik tutamıyorsa

biraz erken o zaman:)ben gece uyuyunca emziğini alıyorum ağzından gece aramıyor emziğini o yüzden...bi dene alışsın gece emziksiz uyumaya zor oluyordur sırf emzik için kalkmak...

kızlar 3 aylıken ne aşısı var bize gelin demediler yada biz unuttuk
aşı yok canım...4.ayda var...

HAMDOLSUN....kızım hepsini yapıyor daha yeni 2 buçuk aylık olmak üzereyiz...ben otokoltuğu için müzikli bir oyuncak aldım ona bayılıyor heycandan çırpına çırpına bir hal oluyor...çok tatlı:):):):):)

Merhaba arkadaşlarım,
Bebişler ve anneleri iyiler umarım...
Biz iyiyiz çok şükür, herşey yolunda... Benim kıpırdak anneannesinin koynunda uyuyor şimdi, ben de biraz nefes alayım dedim :)
14 Haziran'da, yani Doruk 3,5 aylıkken işe başlıyorum. Çok mutsuzum, şimdiden ağlıyorum. Benim gibi erkenden işe dönecek olan var mı?

günaydın kızlar nasılsınız
biz iyiyiz dün gündüz çok uyumuştu benim minik kuşum o yüzden gece 2 kez uyandı sabah 6 da uyandı 8'e kadar gülüştük muhabbet ettik sonra yeniden uyudu yaa adet edindi eskiden çok rahat uykuya geçen çocuk bir haftadır uykuya geçerken mızıldayo sürekli bazen ağlıyo emzikle uyuyordu şimdi onuda emmiyo bıraktı yine karnı tok bile olsa bi kaç damla mamayı emerek uyuyor

canım geçen gün doktordaydık şu an 52 günlük oğlum doktorumuz salyaları akabilir elini emmeye çalışır dedi sanırım bu dönemde her bebekte oluyor oğlum henüz salya akıtmıyor ama elini ağzına götürüyor sürekli

canım iki güzel haber ikisinede senin adına çok sevindim bıdığın bi problemi kalmıycak eşinde işe başlamış hayırlı olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…