2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

eşlerinize bu yazıyı okutun e mi ?

Merhaba Babacım,

Uzun süren yolculuğumdan sonra, işte geldim, aranızdayım. Beni ne kadar özlediğini dahası ne kadar merak ettiğini biliyorum.
Ben de seni ve annemi çok merak ediyordum. ıçerdeyken yaptığımız sohbetler sayesinde sesini duyunca hemen tanıdım seni.

Beni görünce şaşırabilirsin çünkü hayalinde kurduğun bebeğe benzemeyebilirim.
Doğum annem için olduğu kadar benim için de yorucu bir süreçti.
Bu nedenle tenimin rengi biraz koyu, kafam Bart Simpson’un kafası gibi hunileşmiş,
9 ay boyunca amniyo sıvısının içinde keyif çatmaktan cildim buruşmuş ve gözlerim şaşıysa
Ve senin yüzüne bakarken hedefi tutturamıyorsam sakın şaşırma:
Her şey yolunda, zaten kısa bir süre sonra bana alışacaksın
Ve ilk izlenimin sırasında duyduğun şaşkınlık ve heyecan yerini derin ve tarif edilemez bir sevgiye bırakacak.

Beni kucağına almaktan çekinme. Evet, haklısın; çok miniğim ama sandığından daha güçlüyüm,
gerekli özeni gösterip kucağa alma konusundaki prosedürlere uyarsan, her ikimizde bu olağanüstü dakikaların keyfini çıkarabiliriz.
Benim varlığıma alışmak, ihtiyaçlarımı anlayıp onları gidermeye çalışmak sana zor gelebilir.
Dur, hemen iç çekme; olaya bir de benim tarafımdan bak lütfen: Sıcacık ve güvenli ortamımdan henüz ayrıldım.
Benim için her şey yabancı, nefes almak, sesler, kokular, ışık… Sanırım benim işim seninkinden daha zor.
Bu süreçte seni biraz zorlayabilirim. Bol bol ağlamak benim yegane görevim, buna da alışsan iyi olur.
Acıktığımda, altımı kirlettiğimde, üşüdüğümde, uykum geldiğinde, yabancı bir ses duyduğumda,
Karnım ağrıdığında hep ama hep ağlayacağım.
Hatta sadece canım istediği için, ya da senin kokunu özlediğim zamanlarda da bu işlemi başarılı bir şekilde yerine getirmem gerek.

Bir süre sonra beni bir kitap gibi okumaya başlayacaksın ve gak dediğimde süt, guk dediğimde temiz bez, uaa dediğimde gaz masajı,
Kucakta sallama, arabaya bindirip dolaştırma, klasik müzik seansları, birlikte dans etme
ve aklına bile gelmeyecek şeyleri daha ben ağlamaya başlamamışken yapıyor hale geleceksin.

Ha, bu arada, senin sesinden şarkılar dinlemek de çok hoşuma gider haberin olsun.
Belki bilmiyorsun ama annemin karnındayken,
Sen benimle konuşmaya başladığında kafamı hemen sesin geldiği yöne çevirip seni dikkatle dinliyor
Ve “ ışte benim babam” diyordum. Alışık olduğum ve bana huzur veren bu sesten çıkacak tınılardan mahrum kalmak istemem doğrusu.

Sen benim için annemden daha farklısın, her şeyi anneme bırakma.
“Bebekler belli bir süre sadece annelerinin bakımına ve ilgisine muhtaçtır” tantanalarını da unut lütfen.
Kim söylemişse hiç de doğru değil.
Annemle aramda daha farklı bir bağ olduğu kesin, bak ona bir şey diyemem, ama sen de benim diğer parçamsın, canımsın, babamsın…

Sonuç olarak babacım, iyi ki geldim ve iyi ki sen benim babamsın, dünya seninle güzel. Tekrar merhaba...
alıntıdır...

bol süt yapan ve bebişleri sakinleştiren tatlı tarifi:

HAŞHAŞLI TATLI

3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı un
1 paket vanilin
Sırayla kaba koyup karıştır.
Karışıma 1 su bardağı irmik
Ve 1 su bardağı mavi toz haşhaş
Ve 2 paket kabartma tozu ekle karıştır.
Yağlanmış tepsiye ya da borcama dök
Önceden ısıtılmamış fırında yarım saat
200 derecede pişir.
Önce fazla kabarır ama sonra biraz söner…normal….
Sıcak keke önceden hazırladığın soğuk şerbeti dök.
Şerbeti:
2 su bardağı su
2 su bardağı şeker
Şerbeti şeker tamamen eriyip kaynayıncaya kadar karıştır.
Kaynayınca hemen ocaktan al…soğumaya bırak.
Son olarak
Şerbetlenmiş kek tamamen soğuyunca üstüne 1 su bardağı sütle
2 paket krem şantiyi çırp ve yay…
Tercihen üstüne Hindistan cevizi serpilebir…

Afiyet olsun cokacimcoookcokacimcoook

spazmo panalgine fitil kullanan varmı kızlar kızım suan gazdan aglıyor doktor yazdıydı esıme alması ıcın soyledım acaba nasıl bısı

bizimki balığı iki günle kaçırdı ama etkileri var sanırım boshayallersmile

selam canım ana kucağı bizimkinden mi acaba ben jokerde buldum Fisher Price Sevimli Gezegen Anakucağı ve Sallanan Sandalye çok memnunum ebebekte var tavsiye ederim hatta buırdan bi arkadaşta aldı.

evet canım jokere baktım ümraniyedekine ama yoktu anadolu yakasında nerde bulabilirim başka acaba eşim internet alışverişine pek sıcak bakmıyor
sen nekadara aldın canım?

**********DOĞUM SONRASI KİLO VERME**********

Dr. Mustafa Karataş yeni anneler için en güzel sporun vücuttaki ödemi atmayı sağlayacak kısa süreli yürüyüşler olduğunu söylüyor. Doğumdan sonra sağlıklı ve hızlı kilo verebilmenin yolları ise şöyle:

DOĞUM SONRASI NASIL SAĞLIKLI ZAYIFLANIR?
Aslında hamilelik son derece normal ve fizyolojik bir... süreçtir vücudunuzda mevcut olan yağ hücrelerinin iki yada üç katı büyüklüğüne çıktığı doğal bir süreçtir önemli ayrıntı bu sürecin çok kısa olmasıdır yani dokuz ay gibi bir sürede karın çapı 5 yada 6 katına çıkmakta bu gerilimi cildin taşıması içinde kişi gerekli önlemleri hamilelik boyunca yapmalıdır sağlıklı zayıflama konusuna gelince internet yoluyla binlerce ulaşılabilir diet listesine rastlanılabilir ve uygulanmaya çalışılabilir ama sonuçta yanlışları düzeltmek ve doğruyu göstermek hekimin işidir zaten burda doğru söylem ya da yönetim gereklidir.

HEM HIZLI HEM SAĞLIKLI ZAYIFLANIR MI?
Elbette mümkündür vücut matematik gibidir kaloriyi fazla alırsanız kilo alırsınız kaloriyi düşürürseniz zayıflama kaçınılmazdır ama önemli olan düzenli ve dengeli beslenme ile bu sorun çok rahat çözümlenebilir vücut ritmi 6 öğüne programlanmıştır 3 ana 3 ara öğün ve düzenli beslenildiği sürece kolorinizide kısıtlarsanız sağlıklı bir şekilde zayıflayabilirsiniz hız biraz da kişinin metabolizması yaşı kaçıncı hamileliği ile de yakından ilgilidir.

NEDEN BAZILARI DOĞUM SONRASI HIZLI KİLO VERİR?
Burda vurgulanması gereken en önemli ayrıntı düz mantıkta düşünmeleri ve vücutlarını iyi tanımadan geçer sonuç itibariyle BMI yani vücut kitle oranınızın normalin altı ve normal sınırlarda hamile kalır ve hamilelik boyuncada kendinizi kontrollü bir şekilde kadın doğum uzmanınızın uygun gördüğü şekilde kilo alırsanız doğum sonrası da hızlı bir şekilde kilo verebilirsiniz ama bunların tam tersi durumda yani hamile kalmadan vücudunuzdaki yağ fazla ve hamilelik boyunca çok fazla kilo alırsanız sonrası elbette kilo vücudunuzda kalacaktır.

DOĞUMDAN NE KADAR SONRA SPORA BAŞLANABİLİR?
Normal doğumu takiben 1. ay sezeryanı takiben 3. ay içinde spora başlanabilir.

YENİ ANNELERE SPOR TAVSİYESİ
Yeni anneler için en güzel spor vücutlarındaki ödemi de atmalarını sağlayacak kısa süreli yürüyüşlerle başlamaları.

HANGİ YİYECEKLER SÜTÜ ARTIRIR?
Halk arasında çok yanlış inanışlar vardır çok kalorili ve çok şekerli gıdaların süt yaptığı sanılır oysaki Somali’de açlık sınırında yaşayan annelerde sadece buğday ve bulgur lapasıyla beslenmelerine rağmen sütleri olmaktadır ama popüler bilgiler vermek gerekirse havuç, siyah üzüm ve özellikle rezene çayı sütü arttırır.

DOĞRU BİLDİĞİMİZ YANLIŞLAR
En büyük yanlış, annenin emzirmeyi kısa sürdürmesidir vücudunun daha fazla deforme olacağını ve kilo alacağını düşündüğü için emzirmeyi erken keserler oysaki hormonlar tamamen bu süreç için programlanmıştır, bir diğer yanlış da az önce belirttiğim gibi yüksek şeker içeriği olan gıdaların süt yapacağına inanılmasıdır

DOĞUM SONRASI DEFORMASYON NASIL GİDERİLİR?
İlk deformasyon elbette kilo fazlalığı ve oluşan çatlaklardır bunları gidermek çok da kolay değildir ama düzenli beslenme ile kilo fazlalığı giderilebilir.

SARKMALAR İÇİN ÖNERİLER
Hamilelik öncesi selülit ve fazla kilosu olanlar bir an önce bu problemlerinden kurtulmalılar hiçbir vücut deformasyonu kader değildir sadece kişinin kendini iyi tanıması ya da onu tanıtacak bir doktoru bulması gerekliliğidir. Bağ dokunuz ya da vücut profilinizdeki bozukluk ne olursa olsun bunları minimuma indirerek hamile kalmak en önemli koruyucudur.

ÇATLAKLAR, SELÜLİTLER VE VARİSLER
Çatlakların oluşmaması için özellikle son 3 ayda badem sütü ve yağı ile her gün karın çevresi masaj yapmak ve düzenli nefes egzersizleri başlangıç tedavileridir oluşan selülit için hamilelik boyunca yapılan düzenli yürüyüş sonucu etkiler.

VÜCUDU DİRİ GÖSTERECEK FORMÜLLER
Mevcut olan fazlalıklardan kurtulduktan sonra vücudu daha fit ve sıkı gösterecek formül ve gıdaları tüketmek gereklidir. Tüketilen taze sebze ve meyveler aynı zamanda kepekli gıdaların bağırsak hareketini arttırmasıyla çok da sıkı bir karın elde edilebilir.

ZAYIFLADIKTAN SONRA FORMU KORUMAK
Vücudunuzun istediği zor olan değil kolay olandır, yapılacaklar bellidir yağ fazlanızı hesaplayıp ona göre danışmanlık almanızdır.

kaynak: bebeklerkulubu.com

facebook ta paylaşılmış...facebook kullanmayan annelerimiz için kopyaladım ben de....
bu ay sonunda ben de spora başlamayı düşünüyordum kondisyon bisikletim var onu kullanacağım ama doktora sormamıştım daha fazla bilgisi olan arkadaşlar sizce başlayayım mı?????

spazmo panalgine fitil kullanan varmı kızlar kızım suan gazdan aglıyor doktor yazdıydı esıme alması ıcın soyledım acaba nasıl bısı

Arkadaslar cewap lutfen kullanan warsa yawrum aglaya aglaya uyudu aglamamak ıcın kendmı zor tutuyorum offf ne kotu bısımıs kızımın bagırsakları cok hızlı calıısyormus 1.2. ayında bu sorun olmuyordu neden sımdı yaaa kakasınıda yapmadı mafoldumben

biz kullandık canım bir gece hastaneye gittik orda yaptılar sonra aldık bizde kullandık bir gece yarım koyuyorsun çok iyi geldi valla hem sakinleşti hemde gece çok iyi uyudu tavsiye ederim geçmiş olsun canım bilirim o acıyı çok geceler çektik

Tesekkurler canım uyandı yıne aglıyor yaaa

kızlar bugün öğleden sonra başlayan bir huysuzluğumuz var ata sürekli ağlıyo ne yapsam kar etmedi katılarak ağlıyo yavrum gazı yok kulak ağrısı yok karnı tok altı temiz emmiyoda sürekli ağlıyo kucakta gezerken bile ağlıyo uykusu var uyuyamıyo ne yapıcağımı şaşırdım biraz önce fitil verdim yarım bekliyorum

offf offf zaman geçmiyo ve o hala ağlıyo yorgun düştü ama hala ağlıyo
şuan annemin kucağında kulağımda da sesi

okuyun canm nazar olmustur o zamanda huysuzlanıyorlar

Mavidüşler üzerinden 1 kat bir şey çıkaın.24 derecede çok fazla.Oda sıcaklığı 22-23 derece olmalıymış.Bir de bebeğinin karnına masaj yap.

oğlumla eczaneye gittik geldik, wee marka emzik yoktu malesef. büraz da parkta oyalanırız diyordum ama hava hem rüzgarlı hem tozlu. üstelik çok fena polenler uçuşuyo.
Bu arada Öznur geçmiş olsun cnm

sagol canım

evet kim bilen varmı beni faceden eklemiş hasret ortak arkadaşımız gözüküyo

seyyal taner mıs

Hasret Multitapsı buzdolabında sakla.ıçeceği zaman 1 ml yi kaşığa koy dışarıda biraz ısınsın öyle fıstığına ver.Memorialda muayene 160 -TL galiba.Özel sağlık sigortası var Ece nin oradan çektiriyor babası.
Simenay o bahsettiğin parça düşmesi benim doğumdan hemen sonra oldu.Kocaman kocaman jöle gibi parçalar düştü ayağa kalkınca.Endişelendik ama allahtan rahim kendini topladı.

Merhaba kızlar
şimdi Duru'yu uyuttum da yatmadan bi akıyım dedim napıonuz diyeee
Ctesi bizim 40 ımız çıktı dünde mevlidi yaptık rahatladık...
BU arada hemmen önemli birbilgiyi paylaşmak istedim..Ben,mde sütüm azalmaya başlamıştı still tee artık hiiç fayda etmiyodu malt içeceği hiç etki etmedi bana..Isırganı alıp demledim oda kar etmedi...çok üzülmeye başladım geçenlerde Seda Sayan'da uzman biri çıktı ve süt arttırıcı gıdaları söyledi Dut kurusu da süt arttırır dedi...Denedim cuma gününden beri acaip fark etti..stil tee yi bırakım valla...Birde en çok etkili BEYAZ ÜZÜM dedi...bunun yanında havuç kayısı kurusu marul dereotu hepsini saydı çilekte etkiliymişşş...ama bana ençok yarayan dut kurusu oldu...
Bilgilerinize...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…