- 18 Kasım 2008
- 4.217
- 25
- 358
- Konu Sahibi minikcadimm83
-
- #58.941
sorma ya valla üstüste olunca yoruldum baya.bi de bıdığım hiç durmadı.bi ona koştum bi mutfağa...sen nasılsın?
o zaman bende 20 günlük yazdırayım...iyi oldu bidaha bidaha uğraşmayız...benim hekim de verirmi acaba?
korkma canım el emmeleri sadece zevk meselesi...yumruğunu da seyrediyor mu???bu dönemde vücutlarını tanımaya başlarmış ellerini seyretmeyi ve emmeyi severlermiş...kızım 2-3 haftadır emiyor ama üst emmesinde bir değişiklik omadı...
kızım ellerini emerken bir müddet seyrediyorum sonra emziğini veriyorum alışmasın diye...
Bi şekilde atlatmışsın.. Darısı benim başıma..
Cuma günü doğum sonrası iznim bittiği için okula gittim bi kaç saatliğine göründüm geldim.. Farkettim ki çalışan bi insanın evde durması kabus gibi bişey.. Hele bi de bütün gün tek uğraşının bebek olması çok kötü..Niye depresyona girdiğimi daha iyi anladım..
Okulu çok özlemişim ya.. Öğrencilerim öğretmenler odasında beni görünce kapıda el sallayanlar mı dersin, gelip öpüp tebrik edenler mi dersin.. Ne kadar çok seviliyomuşum dedim!!!
Öğretmen arkadaşları da çok özlemişim valla iki dakkada deşarj ettiler beni..Kakara kikiri takılıyolar ne güzel...
Bi de cuma bizim evlilik yıldönümmüzdü.. Eşimle aylardan sonra ilk kez başbaşa dışarı çıktık..
Valla benim için bulunmaz bi gündü.. Cts sabah bi uyandım kendimi bi ağır hissediyorum.. Bi baktım göğüslerim iki misli olmuş!!! :))) Süt dolmuşlar.. Bu stres, sıkıntı, depresyon hep sütümü etkilemişti..
Süt, kesinlikle moralle doğrudan alakalı.. Bütün gün göğüslerimi yoklayıp yoklayıp sevindim. Sapık mıyım neyim.. sempatiksalakcinni
kızlar bebelerinissle dışarı cıkmanız gerektiginde nası yapıosunuz??yani hadi kucagıma alsam cantasınında diger elime alsam dolmuşa nası binecem??yaw sabah arkadaş cagrdı bebekle gel dedi ama nası gideyim.??zaten burdan dolmuşa mesafe 15 dk.15 dk elim kolum dolu yürü..ordan bin..in...eve cık..ya ben kuzumla gezmek istiorum artık..nedersnz??
kızlar bebelerinissle dışarı cıkmanız gerektiginde nası yapıosunuz??yani hadi kucagıma alsam cantasınında diger elime alsam dolmuşa nası binecem??yaw sabah arkadaş cagrdı bebekle gel dedi ama nası gideyim.??zaten burdan dolmuşa mesafe 15 dk.15 dk elim kolum dolu yürü..ordan bin..in...eve cık..ya ben kuzumla gezmek istiorum artık..nedersnz??
valla canım bebekle dolmuşa binmek büyük risk...taksiye bin bence....ben cesaret edemem şahsen.gerçi dolmuştakilerde odun değilya yardım ederler herhalde...[/QUOTE
ANAM BU TAKSİLERE PARA YETİŞTİREMİORUM ARTIK BİRAZ UZAK MESAFEYDİ ZATEN..
Çapraz asılan bi çantan yok mu ebrucum? Bebeğin kaç parça eşyası olcak ki.. Doldur ona.. Çantanı omzuna çapraz asarsan bebeğini de rahat tutarsın..
Dolmuş parası , cep telefonu gibi şeyleri de en kolay ulaşabileceğin yere koy..
Benim kızım normal bi bebek olsa 1sn evde durmıycam valla..Ama kapandık ne yazık ki bu azgınla..
CANTASI CAPRAZDA ASILIYO AMA BİBERON SU BİBERONU MAMA ŞİŞESİ BEZİ FALAN GENE BİRAZ AGIR OLUYO AMA EWDE Bİ DENEYİM GENE..
ah bu anneler ah bu kayınvaldeler...bu cocuk ac..doymuyo..mama istityoooo...bayıltrlar adamı..cano sen anlamıomusun ac olup olmadıgını..yani emzrdikten sonrada aglıyomu??karnını ceke ceke aglıyosa gazdan olabilir bu bir..egerki aglamıyosa ve emzrdikten sonra doymuyosa karnı ac olan bebek uyuyamaz bu iki..sallamaya alıştrma bi de sallamadan uyutmayya bak bakalım her uyandıgında sallama isteyecek bu üç..kilosu bana iyi geldi ayına göre ama kac kilo dogdu oda önemli??en iyisini gene dr una sor bakalım gelişiminiHerkese merhaba umarım sizler ve bebişleriniz iyisinizdir arkadaşlar. Benim bir sorum olacak bebeğim 1 martta dünyaya geldi günde iki defa 90 ml mama ile devam ediyorus çok şükür. Ama son iki üç haftadır bebeğim gündüz uyumuyo daha doğrusu 15-20 dk bilemedin yarım saat uyuyp uyanıyo salladığımda tekrar uyuyor. ben sallanmaya alıştığı için böyle yaptığını düşünüyorum ama kayınvalidem (doğumdan hemen sonrada başlamıştı ve ilk mamayı o verdi) yine bu çocuk aç demeye başladı.. sebebi ise bebeğim büyüdükçe süt ona az gelio falan dio moralim çok bozuldu açıkçası.. ayın birinde dr kontrolü var bebeğimin o zamana kadar mamayı artırmak istemiyorum ama doğrumu yapıyorum bilmiyorum ya gerçekten açsa.. şüphe düşürdü içime.. bu arada iki aylıkken oğlum 6kilo ve 60cm di şimdi kilosu bizim digital tartıda 6.800 falan gelio napmalıyım?
biliorum cnm fulyayı daha öncede oradada bi dükkanımz wardı ikisini bi arada götüremediğimizden kapattık orayı, burdan orayada serwisimiz war zaten.. hangi sokaktasın sen? bakalım nasıl olacak inşallah satılır inşallahWalla canım ben hamidiye alıyorum 5,5tan. Su fiyatları 5-6 arası genelde. Fiyat uygun gelir doğrusu ama insanlar alıştıkları suyu değiştirir mi bilemem. Bu arada hamidiye o dükkandan çıkıp biraz ileride başka bi dükkana taşındı. neden yer değiştirdiklerini bilmiyorum ama. Aynı zamanda o boşalan dükkanın hemen yanına başka bi su dükkanı daha açıldı ama şu an markası aklımda değil. biraz ötede de 1 tane daha var. walla su cenneti gibi burası. Ben bu işlerden pek anlamam doğrusu ancak görürseniz doğru karar verirsiniz sanırım. evlerden ise hiç haberim yok. burası daha ziyade içiçe apartmanlar şeklinde, öyle bahçeli bişi bulabilir misiniz bilmiyorum canım
dün yemek yerken eşime öyle dedim buralardan ew alalım dedim sarıyer bahçeköy falan tabi oralı olmadı kopamaz beşiktaşındanhasret kız buraya gel burda iki tane su dükkanı var biri uyduruk diğeride sude su ve 5.5 tl yanında altı tane küçük su veriyo. yinede size göre pahalı bak gel ben daimi müşterin olurum hem buranın havasıda ii hı:::)))))
aa gerçekmi hemen aldırıim bi sabah gazetesi, ben aşağıdaki iki kitapewinede sordum yoktu bu kitap karşımda gazeteci war ordan alırım her sabahtracy hogg un kitabını ve 2 kitap daha sabah gazetesi 19 kupona veriyor. bugün başladı
kanguruya koyuyorum.. yada bebek arabası.. :) kucakta gezdirmek için bnce daha çok küçükler uyuyacak falan hem durmaz bi süre sonrakızlar bebelerinissle dışarı cıkmanız gerektiginde nası yapıosunuz??yani hadi kucagıma alsam cantasınında diger elime alsam dolmuşa nası binecem??yaw sabah arkadaş cagrdı bebekle gel dedi ama nası gideyim.??zaten burdan dolmuşa mesafe 15 dk.15 dk elim kolum dolu yürü..ordan bin..in...eve cık..ya ben kuzumla gezmek istiorum artık..nedersnz??
Herkese merhaba umarım sizler ve bebişleriniz iyisinizdir arkadaşlar. Benim bir sorum olacak bebeğim 1 martta dünyaya geldi günde iki defa 90 ml mama ile devam ediyorus çok şükür. Ama son iki üç haftadır bebeğim gündüz uyumuyo daha doğrusu 15-20 dk bilemedin yarım saat uyuyp uyanıyo salladığımda tekrar uyuyor. ben sallanmaya alıştığı için böyle yaptığını düşünüyorum ama kayınvalidem (doğumdan hemen sonrada başlamıştı ve ilk mamayı o verdi) yine bu çocuk aç demeye başladı.. sebebi ise bebeğim büyüdükçe süt ona az gelio falan dio moralim çok bozuldu açıkçası.. ayın birinde dr kontrolü var bebeğimin o zamana kadar mamayı artırmak istemiyorum ama doğrumu yapıyorum bilmiyorum ya gerçekten açsa.. şüphe düşürdü içime.. bu arada iki aylıkken oğlum 6kilo ve 60cm di şimdi kilosu bizim digital tartıda 6.800 falan gelio napmalıyım?
ah bu anneler ah bu kayınvaldeler...bu cocuk ac..doymuyo..mama istityoooo...bayıltrlar adamı..cano sen anlamıomusun ac olup olmadıgını..yani emzrdikten sonrada aglıyomu??karnını ceke ceke aglıyosa gazdan olabilir bu bir..egerki aglamıyosa ve emzrdikten sonra doymuyosa karnı ac olan bebek uyuyamaz bu iki..sallamaya alıştrma bi de sallamadan uyutmayya bak bakalım her uyandıgında sallama isteyecek bu üç..kilosu bana iyi geldi ayına göre ama kac kilo dogdu oda önemli??en iyisini gene dr una sor bakalım gelişimini
Herkese merhaba umarım sizler ve bebişleriniz iyisinizdir arkadaşlar. Benim bir sorum olacak bebeğim 1 martta dünyaya geldi günde iki defa 90 ml mama ile devam ediyorus çok şükür. Ama son iki üç haftadır bebeğim gündüz uyumuyo daha doğrusu 15-20 dk bilemedin yarım saat uyuyp uyanıyo salladığımda tekrar uyuyor. ben sallanmaya alıştığı için böyle yaptığını düşünüyorum ama kayınvalidem (doğumdan hemen sonrada başlamıştı ve ilk mamayı o verdi) yine bu çocuk aç demeye başladı.. sebebi ise bebeğim büyüdükçe süt ona az gelio falan dio moralim çok bozuldu açıkçası.. ayın birinde dr kontrolü var bebeğimin o zamana kadar mamayı artırmak istemiyorum ama doğrumu yapıyorum bilmiyorum ya gerçekten açsa.. şüphe düşürdü içime.. bu arada iki aylıkken oğlum 6kilo ve 60cm di şimdi kilosu bizim digital tartıda 6.800 falan gelio napmalıyım?
Canım bu bahsettiğin tipik bababnne psikolojisiymiş.. Bilinç altında babaanneler kendilerini bu beslenme sürecinin dışında hissettikleri ve bu sürece dahil olmak istedikleri için bebek doymuyor, mama verelim, su verelim gibi şeyler söylerlermiş.. Benim kayınvalidem de çok söyledi.. Hala da söylüyor.. Hatta bebeğe nane limon yapalım bile dedi..
Bebeğinin bezi günde 6 kez kirleniyosa bu beslendiğini gösteriyomuş.. zaten ağlarsa sen de anlarsın açlıktan olduğunu..
bekliceksin canım 2 aylıkken 6 kilo diyorsun bu çocuğunçok iyi büyüdüğünü gösteryor.. ama 3 aydan itibaren 120ye çıkarılmalı die biliyorum derecesini... öğün çoğaltma ml olarak çoğalt istersen.. ayrıcan 6,7 kez en az işiyosa doyuyordur keyfi yerinde ağlamıyorsa sorun yok demektir bnce ayın 1ini bekle doktorun karar wrsin bebeğinin kilosu çok iyi benimki3 aylık we şu an tartsan 6kilo war mıdır şüphedeyim burda çoğumuzun böyle.. daha fazla mamaya yüklenirsen memenden uzaklaşır bnce.. 2 kez ideal..
burda bi arkadaş yazmıştı gecenlerde kız sabahtan başlayıp neler yiyip içtigini anlatmış sütü olsun diye..görsen destan gibi oku oku bitmiyo..ben dedim şükredeyim ozaman sütüm geldigine hiçbi,şey yapmıomuşum ben dedim bunları okuyunca..ama genede sütüm yok yok yok yazmış bunun sonuna..düşünebiliomusun..yani yiyip içmeklede alakalı tabii ama olmayıncada olmuyo yani..cok konuşmasın sööle ona..hıh..cnım 3.320 doğmuştu. 3.600 oldu sora 4.600 en son 6 kilo oldu bu ayı tam bilmiorum.. bana doyuyo gibi gelio emzirdikten sonra ağlaması yok şükür.. sallamaya alıştığını savunuyorum ve salladığım zaman uyuyo hemen.. ayın birine kadar vermemeyi düşünüyorum mamayı fazla ama aklım da takılıyo ne biliiim tedirgin oluyo insan işte.. ben azaltıp hiç vermek istemiyorum ama k. valideme kalsa ben yemiyorum o yüzden sütüm olmuyo ve çocuk aç kalıyo 3 aydır kulağım kurudu vallakafamçokkarıştı
bekliceksin canım 2 aylıkken 6 kilo diyorsun bu çocuğunçok iyi büyüdüğünü gösteryor.. ama 3 aydan itibaren 120ye çıkarılmalı die biliyorum derecesini... öğün çoğaltma ml olarak çoğalt istersen.. ayrıcan 6,7 kez en az işiyosa doyuyordur keyfi yerinde ağlamıyorsa sorun yok demektir bnce ayın 1ini bekle doktorun karar wrsin bebeğinin kilosu çok iyi benimki3 aylık we şu an tartsan 6kilo war mıdır şüphedeyim burda çoğumuzun böyle.. daha fazla mamaya yüklenirsen memenden uzaklaşır bnce.. 2 kez ideal..
Hanım arkadaşlar kusura bakmazsanız size bir şey soracağım 2 aylık bir oğlum var ve gündüz uyumak istememe gibi de bir özelliği kolik rahatsızlığı var dedi doktor gazını ve tuvaletini yapmasına rağmen gündüz çok sık olmasa da bacakları karnına çekmeyle meşkul anneside yıprandı rahatsızlığındanmıdır nedir doymak bilmiyor yada bağırsağındaki rahatsızlığı annesini emdiğiğinde geçtiğini sanıyor emip uyuyan bir bebek değil (gündüz) aç değil çünkü maalesef mamada veriyoruz onda da durum aynı ağlamıyor otur yanında sırıtsın gu mu bir şeyler anlatsın ama bilindik yatma pozisyonlarından birine girsin mıkırdamalar ve ağlamalar başlıyor sorum şu oğlumun gelişimi için iyi bir uyku şart dinlenmesi sakin olması annesininde rahat etmesi için bu anasondur rezenedir papatyadır bu gibi bitki çayları önerirmisiniz yada hem vucudunu rahatlatacak hemde emdikten sonra uyutacak bir şey varmı
canım inşallah bebişin doymadıgı için uyumamazlık yapmıodur..inşallah yeterki sütün olsunda mamayı azalt ama bakalım dr ne diyecekhaklısınız canım ayın birinde karar vericem napıcamaa .. dr la karar verdik canım 90 ml vermeyi amacımız biraz daha azaltmak inş. 60la başladık 90 da devam ediyorus işte... inş daha çok artmaz da dolu dolu anne sütü alır oğlum ilk 6 ay :ecrin_bebek:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?