2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

canım ona göre sürekli ekmek yemem gerekiyo yada hamurişi.. ama dr bana onlarla alakası yok bol sıvı dedi öylede devam ediyorum.. sütüm azdı benimde şimdi daha iyi yani bana göre iyi..geçen ay dr söylediği için 90 ml çıktı canım bu ay arter derse artırım inş gerek olmaz tabi... of ya a emzirme dönemi çok yıpratıcı...

çanım benimkide aynı uyuyup uyanıyor nerdeyse hiç gündüz uykusu yok.sallayınça uyuyor,bırakınaca uyanıyor..ama aç olduğu için değil kesinlikle ,bir kere aç bebek ağlar durur..seninki kaynanalık yapıyor o kadar kilosuda gayet güzel...takma onu kafana...senin bebeğin başkalarının karışmasına izzin verme...

Tam da topiklerden birinde bunu okuyodum.. Buraya cuk oturdu.. :)

Süt için huzur, uyku ve su
Yanlış inanışlar hayatımızın her döneminde olduğu gibi annelikte de yaygın. Birçok anne, sütü artsın diye gereksiz yere tatlı ve komposto yiyerek kilo alıyor. Emzirme, anne sütü ve bebek bakımı konusunda sorularımızı yanıtlayan Dr. Kadir Tuğcu ise "Annenin sütü su içerek, uyuyarak ve yüksek moralle artıyor" diyor.
Annenin sütü olması için ne yapması gerekir?
ınsan memesi inek memesi yapısında değildir, bu nedenle uzun süreli süt biriktirmez. Çocuk emmeye başladığı anda süt yapılır. Nasıl gözyaşı ağladığımız zaman akıyorsa, yani bir yerde toplanmıyorsa süt de böyledir. Süt hücrelerinden anında süt yapılır ve bebek emdikçe de gelir. Süt olayı tamamen psikolojiktir.
Kadının yerli yersiz üzüntülerle dolmamış olması gerekir. Niyet de önemli. Annenin bebeğini emzirmek istemesi önem taşır.
Birçok anne lohusalık döneminde komposto, bol şekerli meyve suları içerek veya tatlıyla süt miktarını artırmaya çalışıyor. Bu mümkün mü?
Süt yapan yiyecek var mı?
Süt yapıcı gıda diye bir şey olmaz. Süt yapıcı diye annelere zorla içirdikleri veya yedirdikleri şeylere dikkat ederseniz, hepsi susama isteği uyandıran maddelerdir. Anne bunları yiyince bol bol su içme arzusu hisseder. Bol bol su içince de süt miktarı artar.
Yani keramet helva, tatlı, soğan, pekmez veya kompostoda değil bunları yedikten sonra hararetten dolayı içtiği sudadır.

gerekirse eşimle konuşucam moralimi bozuyo die... sevmem aslında böyle şeyleri ama mecbur bırakıcak napiim.. onu uyardım defalarca değişmiyo..

valla içim rahatladı biraz.aman ne konakmış yaa.paşa konağı diye dalga geçiyodum hep.canımı sıkmaya başladı.bakalım geçsinde saçları ne durumda olcak.

anason konusunda yüzde yuz ötesi katılıorum sana ..bebeklerinizi uyuşturmayın!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!![/B]

Doyduğunu nasıl anlarsınız, ağlama açlık işareti mi?
Doyan çocuk, su içmesini sevmez, su verdiğiniz zaman iğrenir gibi yapacaktır ve içmeyecektir.
ıkincisi idrar sayısı günde dörtten fazla olacaktır. Üçüncüsü ise kakasının sarı hardal rengi ve cıvık olmasıdır. Bunlar varsa çocuk iyi besleniyor demektir. Az yiyen çocuk kestane kestane, top top sert kakalar yapacaktır. Lüzumundan fazla yedirilirse de yeşil renkte kaka yapacaktır. Eskilerin dediği gibi yeşil kaka yapan çocuk, ayaklarını üşütmüş anlamına gelmez.
ıshal harici yeşil kaka yapan çocuk 'çok yemek yiyor' anlamına gelir. Bu durumda ishal sancısı gibi bir hazımsızlık sancısı oluşacak ve bebek ağlayacaktır. Bu durumu çözmek çok daha zordur. Çünkü gaz çıkarmak iyi gelmeyecektir

valla içim rahatladı biraz.aman ne konakmış yaa.paşa konağı diye dalga geçiyodum hep.canımı sıkmaya başladı.bakalım geçsinde saçları ne durumda olcak.

Hadi bakalım bi dahaki banyoa geçer inş. Canım geçtikten sonra en azından gün aşırı yıka ve yıkarken iyi ovala kafasını ki tekrar etmesin. Konaklar iyi ovalamadığımızdan olurmuş çünkü

bebek arabasıyla minübüslere binemem dogru ama kanguruya güvenemiorum:.bi sakatlık cıkar diye

gerekirse eşimle konuşucam moralimi bozuyo die... sevmem aslında böyle şeyleri ama mecbur bırakıcak napiim.. onu uyardım defalarca değişmiyo..

ben böyle şeyleri eşimle konuştuğumda bana annemdir,sen aldırma he de geç,yaşlı ıuyma ona der,inşallah seninkide bunu demez sana..bençe sen kendi işini kendin hallet ,kırmadan söyle bebeğin annesi olduğun hatırlat ona...

:ecrin_bebek:
ayyy burda anlatılanlara göre oğluşum doyuyoo:teytey:mamadan sora su veriyorum içmiyo hiç yüzünü buruşturuyo sıpam... rahatladım canlarım ya saolun opuyorumnanaktan

Benimkinin kakası hep turuncu bu aralar e çok sıvı. İshal mi ki acaba? eskiden gerçekten hardal rengiydi. Sizinkiler hala öle mi?

çok uyardım canım ama huy... yapcak bişi yok.. eşim ii allaha şükür ya direkt susturuyo beni savunuyo allahtan.. yoksa kayınvaliye kalsa oğlumum gözüne limon da sıkmak istedi gözü çapaklanmazmışşş cildine terlemesin die tuzda srmek istedii... eşim taşınırız falan dedi de vazgeçti beni dinlemiyo hiç...

Ben de anasonun bebeklere verilmesine karşıyım. Hatta çok elzem olmadıkça diğer bitkileri bile vermeye gerek yok. Ben ancak çok sıkıştığımda kullanıyorum bitkileri a da damlayı. Oysa ki doktorumuz günde 3 kez 8 damla sab-simplex kullanabileceğimizi söylemişti. Ama ben onu alıştırmak istemiyorum

Senin kayınvalide tam müzelikmiş!! kafamçokkarıştı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…