- Konu Sahibi minikcadimm83
-
- #58.961
burda bi arkadaş yazmıştı gecenlerde kız sabahtan başlayıp neler yiyip içtigini anlatmış sütü olsun diye..görsen destan gibi oku oku bitmiyo..ben dedim şükredeyim ozaman sütüm geldigine hiçbi,şey yapmıomuşum ben dedim bunları okuyunca..ama genede sütüm yok yok yok yazmış bunun sonuna..düşünebiliomusun..yani yiyip içmeklede alakalı tabii ama olmayıncada olmuyo yani..cok konuşmasın sööle ona..hıh..
bak hasret e katılıorum..mama nın seviyesi cok az 90 cok az yükseltmen lazım..
Herkese merhaba umarım sizler ve bebişleriniz iyisinizdir arkadaşlar. Benim bir sorum olacak bebeğim 1 martta dünyaya geldi günde iki defa 90 ml mama ile devam ediyorus çok şükür. Ama son iki üç haftadır bebeğim gündüz uyumuyo daha doğrusu 15-20 dk bilemedin yarım saat uyuyp uyanıyo salladığımda tekrar uyuyor. ben sallanmaya alıştığı için böyle yaptığını düşünüyorum ama kayınvalidem (doğumdan hemen sonrada başlamıştı ve ilk mamayı o verdi) yine bu çocuk aç demeye başladı.. sebebi ise bebeğim büyüdükçe süt ona az gelio falan dio moralim çok bozuldu açıkçası.. ayın birinde dr kontrolü var bebeğimin o zamana kadar mamayı artırmak istemiyorum ama doğrumu yapıyorum bilmiyorum ya gerçekten açsa.. şüphe düşürdü içime.. bu arada iki aylıkken oğlum 6kilo ve 60cm di şimdi kilosu bizim digital tartıda 6.800 falan gelio napmalıyım?
canım inşallah bebişin doymadıgı için uyumamazlık yapmıodur..inşallah yeterki sütün olsunda mamayı azalt ama bakalım dr ne diyecek
çanım benimkide aynı uyuyup uyanıyor nerdeyse hiç gündüz uykusu yok.sallayınça uyuyor,bırakınaca uyanıyor..ama aç olduğu için değil kesinlikle ,bir kere aç bebek ağlar durur..seninki kaynanalık yapıyor o kadar kilosuda gayet güzel...takma onu kafana...senin bebeğin başkalarının karışmasına izzin verme...
cannn benimm kızdada var zey7tinyagı dedi bana dr ama badem yagıda olur ben badem yagyla masaj yaptım banyodan önce sonra yıkadım..tarakla taramadıgım için dökülmedi tabi tarak alıp tekrar denycem..bi iki yıkamada gider herhalde..bi de tersinden tara dedi dr..sacları zaten dökülecek anne sacı sonucta onun için üzülme..
anason konusunda yüzde yuz ötesi katılıorum sana ..bebeklerinizi uyuşturmayın!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!![/B]rezene papatya iyi gelebilir...anasonu dr ler pek tavsiye etmiyor,bebeği uyuşturuyormuş..yani en azından benim dr verdirmiyor...
benim oğlumda aşağı yukarı sizinki gibi..kullandığınız mamada önemli ...gazlı bebekler için özel üretilmiş mamamlar var onlardan kullanabilirsiniz...
birde hergün aynı saatte lavanta içerikli şampuanlarla onu yıkayın,lavantalı bebe yağıylada masaj yapın...yatağınada lavanta kesesi yerleştrirseniz daha rahat uyuyaçaktır..lavanta uyku yeren sakinleştiren bir bitkidir..bide uyuturken loş veya karanlık bir oda daha klaylık sağlar..belki ışıktan etkilenyor olabilir..benim oğlum gündüz ışıkta uyumuyor..loş bitr odanm var orda daha güzel uyuyor...birde sizin mümkün olduğuncac sakin olmanız önemli,,en ufak stresi bile hissedeektcir,buda onda huzursuzluk yapar...
valla içim rahatladı biraz.aman ne konakmış yaa.paşa konağı diye dalga geçiyodum hep.canımı sıkmaya başladı.bakalım geçsinde saçları ne durumda olcak.
bebek arabasıyla minübüslere binemem dogru ama kanguruya güvenemiorum:.bi sakatlık cıkar diyekanguru kullan ...
ben bebek arabası kullanıyrum ama her yere ya arabayla yada yürüyerek gidiyorum..bebek arabasıyla mnübüse binemezsin...bir tane kanguru al.birde sırt çantası bebeğini önüne çantayıdca arkana tak çık..biraz ağır oluyor ama diger durumlardan daha kolay
gerekirse eşimle konuşucam moralimi bozuyo die... sevmem aslında böyle şeyleri ama mecbur bırakıcak napiim.. onu uyardım defalarca değişmiyo..
Doyduğunu nasıl anlarsınız, ağlama açlık işareti mi?
Doyan çocuk, su içmesini sevmez, su verdiğiniz zaman iğrenir gibi yapacaktır ve içmeyecektir.
İkincisi idrar sayısı günde dörtten fazla olacaktır. Üçüncüsü ise kakasının sarı hardal rengi ve cıvık olmasıdır. Bunlar varsa çocuk iyi besleniyor demektir. Az yiyen çocuk kestane kestane, top top sert kakalar yapacaktır. Lüzumundan fazla yedirilirse de yeşil renkte kaka yapacaktır. Eskilerin dediği gibi yeşil kaka yapan çocuk, ayaklarını üşütmüş anlamına gelmez.
İshal harici yeşil kaka yapan çocuk 'çok yemek yiyor' anlamına gelir. Bu durumda ishal sancısı gibi bir hazımsızlık sancısı oluşacak ve bebek ağlayacaktır. Bu durumu çözmek çok daha zordur. Çünkü gaz çıkarmak iyi gelmeyecektir
Doyan çocuk, su içmesini sevmez, su verdiğiniz zaman iğrenir gibi yapacaktır ve içmeyecektir.
İkincisi idrar sayısı günde dörtten fazla olacaktır. Üçüncüsü ise kakasının sarı hardal rengi ve cıvık olmasıdır. Bunlar varsa çocuk iyi besleniyor demektir. Az yiyen çocuk kestane kestane, top top sert kakalar yapacaktır. Lüzumundan fazla yedirilirse de yeşil renkte kaka yapacaktır. Eskilerin dediği gibi yeşil kaka yapan çocuk, ayaklarını üşütmüş anlamına gelmez.
İshal harici yeşil kaka yapan çocuk 'çok yemek yiyor' anlamına gelir. Bu durumda ishal sancısı gibi bir hazımsızlık sancısı oluşacak ve bebek ağlayacaktır. Bu durumu çözmek çok daha zordur. Çünkü gaz çıkarmak iyi gelmeyecektir
ben böyle şeyleri eşimle konuştuğumda bana annemdir,sen aldırma he de geç,yaşlı ıuyma ona der,inşallah seninkide bunu demez sana..bençe sen kendi işini kendin hallet ,kırmadan söyle bebeğin annesi olduğun hatırlat ona...
anason konusunda yüzde yuz ötesi katılıorum sana ..bebeklerinizi uyuşturmayın!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!![/B]
çok uyardım canım ama huy... yapcak bişi yok.. eşim ii allaha şükür ya direkt susturuyo beni savunuyo allahtan.. yoksa kayınvaliye kalsa oğlumum gözüne limon da sıkmak istedi gözü çapaklanmazmışşş cildine terlemesin die tuzda srmek istedii... eşim taşınırız falan dedi de vazgeçti beni dinlemiyo hiç...
bebek arabasıyla minübüslere binemem dogru ama kanguruya güvenemiorum:.bi sakatlık cıkar diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?