2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

SÜT MEMEDEN NASIL AKAR?
Süt yapılır yapılmaz memeden dışarı salınmaz, süt akması için bebeğin emmesi gerekmektedir. Bebeğin etkin emmesi için memeye iyi yerleştirilmesi ve memeye iyi kavraması çok önemlidir. Bebek emerken, meme başındaki sinirlerden, başka uyarılarda çıkar ve bu uyarılarla annenin beyninin başka bir bölümünden oksitosin adlı bir diğer hormon salgılanır.
Oksitosin süt adacıklarının etrafındaki küçük kasları etkiler. Bu etki ile kaslar kasılır ve süt, süt adacıklarından meme başındaki kanallara taşınır. Bebeğin emmesi ile meme ucunda bulunan 10-15 delikten süt dışarıya akar. Her iki meme aynı anda çalışır. Bebek bir memeden emerken, diğer memeden süt damlayabilir.
Bebek emmeye başladığında, ilk önce meme başının hemen arkasında bulunan süt havuzundaki birikmiş sütü alır. Bu süt hemen tükenir. Süt akımının devamı için oksitosin salgısının uyarılması gereklidir.
Memede süt yapımı ve yapılan sütün meme ucuna ulaşması bebeğin her iki hormonun yapımını uyaracak kadar kuvvetli ve etkin emmesi ile gerçekleşir. Bunun için bebeğin sık aralıklarla ve uygun bir biçimde memeye yerleştirilmesi ve bebeğinde meme başını iyice kavraması gerekir.

EMZıRME SIRASINDA SÜT AKIMININ DEVAMLILIĞI NASIL SAĞLANIR?
Bazı annelerin sütleri bebek emmeye tutulur tutulmaz akmaya başlar. Emzirmeyi düşünmek bile beyni uyararak sütün akmasına neden olur.

Kuvvetli emme ile annenin beynine uyarılar gider.
Oksitosin salgılanarak memeye ulaşır ve süt akımı başlar.
SÜT YAPIMININ DEVAMLILIĞI NASIL SAĞLANIR?
Emzirmede bebeğin ağzı annenin meme ucu çevresini sıkıştırır. Bu baskı ile uyarılan sinirler beyinde prolaktin yapımı ile ilgili görevli olan bölgeye uyarılar götürürler. Bu uyarılar prolaktin salgılanmasını başlatır. Ne kadar çok uyarı iletilirse o kadar çok prolaktin yapılır.
Bebeğin her emmesinde sinirler yoluyla gönderilen uyarılar annenin beynine iletilir. Beyinden prolaktin salgılanarak memeye kan yoluyla iletilir ve memede süt yapımı uyarılır.
 
 
yorgunluktan ölüyorum dizimi kırıp oturmayı bile özledim hala dükkandayım kızım uyudu yatağına koydum neyse ki.. hala önümde duran 5 sipariş war kapatmamız 10a doğru olur eşim işe gitti.. lawobonun içi bulaşık dolu makine boşaltılacakta yerleştirilecekboshayallersmile we ben ağzıma 2 lokma süreceğim , çamaşırları makinaya atacağım,duş alacağım, kızımı emzirip yatacağım saat yine 12 belki 1 olacak sabah yine 7,30 engeç 8 uyanacağım cengiz hadi çabuk ol siparişler war diyecek.. bir de yarın cumartesi oyy anam oyyy işler çok fena olacak.. ben pilimin bittiğini hissediyorum her an isyan bayraklarını çekebeilirim.. zaten kocama nefretim yine hat safhada bir çözüm üretmediği için...allaha sığınıp ağlayıp yalwarmaktan başka hiç bir şey gelmiyor elimden!!!!!
 

hasretim hani karar vermistin disini sikacaktin biraz daha? cesme akarken kup doldurulur azicik sabret bitanem.
 
ah cano iyi dayanıklısın valla helal sana ..bakma biss ewdeyiz de rahatız sen ev iş bide bebek..güçlüsün genede..maşallah..
 
[
hasretim hani karar vermistin disini sikacaktin biraz daha? cesme akarken kup doldurulur azicik sabret bitanem.

ewet karar wermiştim fakat dayanamıyorum öznurcum.. bir de üstüne üstlük günün belli aralıkları kocamın iş stresinden solayı olan tartışmalarımız iyice nefret ettiriyor bi yandan kızımı emzirirken bir yandan insanlara telefonda dil dökmeye çalışmak hırpalıyor beni bebeğimde werimli ememiyor meme ağzından çıkıyor bir elim telefonda olduğu için ağlıyor önlüğü çekiştiriyor beni,m göğüsler fora... çok yoruldum wcye girmem gerekio elimde 3 telefon giriyorum wcde işmi göriim siparişmi alayım bi yandan içerde çalan sabit telefonamı yetişeyim, çocuğumun altını bile artık burda değiştirir oldum off nereye kadar dayanacağım..
 
 
dayanıklılık falan kalmadı son demlerimdeyim yakında çopk büyük bi patlama olacak.. herşeyi göze aldım.. gerekirse ayrılma olsun aramız bozulsun yeter! eşşek gibi çalışmak istemiyorum! adam bi dükkanı satıcam diyo bu günde diyo ki 2 sağlam eleman bulsak hemen annemi çağıracağım köyden bi çanta dolusu broşür werip diyeceğim dağıt bütün beşiktaşa 2ay 3 ay dağıtsa satışları 2 katına çıkarırız diyomafoldumben bana hiç bi şekilde rahatlık olmuyor 2 eleman daha demek hasretin kazanla yemek pişirmeye başlaması demek işlerin iki katı demek hasretin hasta bezi alıp kendini bezlemesi tuwalete dahi gitmemesi demek.. anasının buraya gelip broşür dağıtması doğal olarak bizle yaşamaya başlamasına sebebiyet wermek demek we bizle yaşamasıda bizim boşanmamız demek we THE END.. burdada film bitti demek... akannehir
 
 
Kızlar bi sorum olacak kızım doyasıya emdıgı halde sureklı agzı meme arıyor ne denk gelse saldırıyor ama meme yı verıyorum emmıyor oyun yapıyor acaba doymuyor mu ama sut war anlamadım sızdede var mı boyle bısı
 

oyun yapıodur cnm bizimki de elini elbisesini yior..
 

evet canım benimki de ağzına değen herşeyi emmeye çalışıyo.elleri hele sanki bi porsiyon adana kebap yiyo.bunlar normalmiş.hatta olması gerekenmiş.:ecrin_bebek:
 
teyzeleri biz bugün gezmeye gittik oğluşumla çok yakışıklı olmuştu paşam bakın:asigim:.açılış sizden kapnışta bizden olsun.

 
teyzeleri bugün doktor teyzesi kızıma maşallah çok iyi gidiyor gelişimi hersey çok iyi dedi.6015 gr olmuş boyu da 60 cm.tombiş kızım benim.zaten 4 kilo doğmuştu.bide kızlar hayallerim suya düştü doktorumuz 1 yaşına gelmeden kesinlikle denize yada havuza sokma dedi.bende temmuzda tatile gittiğimizde kızımla denizde oynarız diye hayal ediyordum.bide kesinlikle örümcek kullanma dedi
 


Allah kolaylık versin canım yardımcın olsun.hiç kolay değil durumun:teselli:.
bence kayınvalidenin de işinize karışmasını sakın kabul etme sonra paçayı kurtaramazsın onlardan elinede koz geçmiş olur ben sizin için çalıştım çabaladım diye.zaten yanaşmak için fırsat bekliyorsur sonra işler iyice sarpa sarar:1no2:.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…