2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

hndn doğru söylüyorsun benim oğluşta iki gündür sabaah kadar uyuyor ben çok özlüyorum
babasına bile bırakıp gitsem düşünüyorum ne yapar diye

canım bende o kitabı uygulamak istedim fakat benim bebek ilk zamanlar 5dk emiyordu başlıyordu kasılmaya şimdide gaz oluyor ama hafif uykulu emiyor 30 dk 20 dk emiyor artık doyuyor önceleri emdikten 5 dk sonra bezini kirletirdi altını alınca emmezdi doydum zannediyor şimdi biraz daha iyiyiz

beniki uyanır uygularsan saatleri şaşmıyor 10da ağlar ağlamadan bakayım

ya o ufak pış pışları yine önemsemiyorum da bu gezerek uyumak çok fena bu çocuk hep böyle kalmıycak şimdiden yoruluyorum klava: elime geçirirsem şimdi yapmak istediğim tek şey bu

kuju ismin neydi senin yaw kafamçokkarıştı

seyhan tatlımopuyorumnanaktan

inşallah canım bu sabah gezmeden uyutucam seni dedim konuştum oğlumla (çok anladıya) ana kucağına koydum biraz sohbet ettik sonra çok hafif salladım ama sallama sayılmaz bile orda uyudu beşiğine yatırdım inşallah biraz uyur

ya bizim doktora göre de artık gündüz uykuları kuş uykusu gibi olur dedi ama karnının tok olması gerçekten önemli zaten açsa altı kirliyse yada gazı varsa ağlıyorlar

bu arada günaydınmirmirmirmirama sanırım minik kuş uyurken bende biraz uyusam iyi olacak

günaydın canlarım başsağlığı dilekleriniz için herkese teşekkür ederim.. akşam cenaze ewine gittim kızımıda anaannemlere bıraktım (babannemlerin 3 bina yanında) detayları anlatıp sizide sıkmak istemiyorum.. yoksa içime dokunan çokkkk şey war.. en son eylülde yanına gitmiştim, keşke son kez görebilseydim çok pişmanım..
neyse anaannemde kalmayı planlamıştım ona göre çantamızı ayarladım.. tabi cengiz bey dururmu aradı 23,30da geliyorum diye.. gelme kalıym yarın cenaze olacak dedim.. biz olmadan yatamazmış(dükkana eşşek lazım demiyoda)

Hayatınız: Bebeğinizden ayrılmak.

Suçluluk her zaman kötü bir duygu değildir. Bu, bizim umursadığımız ve şefkat içinde olduğumuza işarettir. Bu bakımdan bebeğinizi geçici olarak bakıcıya, kreşe veya akrabalarına vb. terk ettiğiniz esnada kimi ufak heyecan patlamaları yaşayacak olmanız normaldir. Ancak bu söylediklerimizi ille de suçluluk duygusuna bağlamamak da gereklidir. Bebeği emniyet içinde tutma hali, hayatınızdaki öteki gerçekliklerle de, sözgelimi akıl sağlığınız adına da dikkate alınması gerekli bir tutumdur. Hayatınızı kazanma zorunluluğu, bebeğinizin zamanaşırı tüm ihtiyaç ve beklentileri, onun ötekilerle sosyal ilişkileri bu emniyet ihtiyacınıza dahil edilebilir unsurlardır. Bu anlamda bir bebek bakıcısının varlığı lüzumlu, hatta zorunlu olabilir.

Eğer bir bebek bakıcısı bulamazsanız, güvenebileceğiniz öteki ebeveynlerden referanslar talep edebilirsiniz. Birini bulduğunuz vakit, onu çocuğunuz ve günlük ev yaşamınızın bir parçası olarak geçici biçimde tecrübe etmeyi ve gözlemlemeyi denemelisiniz. ılk başta evden kısa süreyle uzak kalabilir ve bebeğinizle bakıcının ilişkisinin sonuçlarını gözlemleyebilirsiniz. Evden uzaklaşıp bebeğinize geri döndüğünüzde, endişenizi mümkün olduğu kadar kendinize saklamaya çalışın. Zira bebeğiniz, sizin gerginliğinizi sezebilir ve bu ayrılıklar onun için ve sizin için giderek daha da zorlaştırıcı koşulların ortaya çıkmasına meydan verebilir.

Obezite ile ilgili üç soru
Bebeğim niçin şişman görünüyor ?
Obezlik, günümüz toplumunun sağlık tabirlerinden biri olup çıkmış durumda. Çok fazla şişman olmak insanlar için tehlikeli olduğundan beri, doktorunuzun da bebeğinizin şişmanlığı hakkındaki endişeleri de söz konusu olabilir. Kimi bebekler gürbüz doğar, kimi de nasılsa, öyle büyür. Ama sadece egzersizlik veya sağlıksız diyetten olmaz bu. Bu dolgunluğun nedeni, bebeğin kaslarının yeterince gelişmemiş olmasıdır. Ancak bu türlü şişmanlık da, bebeğiniz büyüdükçe giderek etkisini yitirecektir.

Bebeğimin bir diyete ihtiyacı var mı ?
Aslında hayır. Evvela çocuk doktorunuz bebeğin ağırlık ve boyunu yaşına uygunluğu ile kontrole ve mukayeseye girişecektir. Eğer bebeğiniz çok ağır ise bunun nedeni büyük olasılıkla doktorunuzun bebeğin gelişimini izlemek istemesi olabilir. Bu nedenle bebeğin şişmanlığı hakkında herhangi bir hekim kuşkusu, özellikle de bebekte katı gıdaya geçişe kadar olan dönem adına, pek nadirdir

Bu, bebeğin kalıcı bir kilo sorunu olduğu anlamına mı gelir ?
Hayır. Tombik bir bebek, tombik bir ergen veya yetişkinin geleceğini karartmaz. Kimi tosunların emekleyip yürüdükten sonra hızla zayıfladığına da rastlanılmıştır. Basit bir deyişle bu tür bebekler, birbirlerinden farklı şekillerle kendi yağlarını depolarlar. Bebeğiniz büyüdükçe, onun oda içi oyunlarının süre ve alanını genişleterek de kilosuna denge getirebilirsiniz. Bu anlamda onu sadece açken doyurmaya gayret edin. Ve her mızmızlanışında ona mümkün olduğu kadar yiyeceksiz, biberonsuz müdahalede bulunun, bunun yerine ona öpücük ve oyuncaklar vermeyi deneyin.

uyku planlarım suya düştü akşama eşimin arkadaşı gelicekmiş kız arkadaşıyla şimdi biraz evi toparlarım birde bişeyler hazırlarım artık serhan dan fırsat bulursam

hasretcim başın sağolsun.ben kaç gündür giremiyorum o yüzden haberim yok olan bitenden.geçmişi de şimdi okumaya çalışıyorum.noldu canım kim vefat etti?

günaydın kızlar ,,,nasılsınız

şebnem çanım haddime değil ama,,eşinl aranızdaki problerler nedir bilmiyorum ama aşılmayaçak şeyler değilse bebeğin için bir kez daha dene derim...ben eşim mısırdayken oğlumla burda yalnız kaldım..ve inan bana yalnız çoçuk büyütmek çok zor ,özellikle erkek çoçuğunu ,babayı rol model alıyor çünkü,,eşim mısıra gittikten sonra oğlum kreşte falan çok huysuz davranmaya başladı..sürekli ağlamaya falan başladı,,,parka giderdik orda bir çoçuğu babasıyla görsün bana sorardı hemen neden babam bizimle değil,bende babamla senle gezmek istiyorum diye.hep bir yanı buruktu.benim eşim beni boynuzladı.mısırdan geldiğinde öğrendim,boşanmayı düşündüm ama oğlumun yaşadıklarını görünçe(babası döndükten sonra daha bi neşeli ve kndine güvenli oldıu) dedim bir şans daha vermek zorundayım oğum için,şimdi yürütüyorum,oğlum mutlu bende bir kırgınlık var ama kendimi o konuya takmamaya çalışıyorum ,unuttuğum zaman iyi oluyorum...daha 4 yaşındaydı bana bunlarıı söylediği zaman...sonra ablam eşinden boşandı ,2 çoçuğu var,çoçukların ikisininde psikoloji mahvoldu,,4 sene oldu boşanalı ançak toparlaya bildik çoçukları...senin bebeğin şimdilik küçük ama biraz büyüdüğü zaman oda babasını isteyeçek.....sakın beni yanlış anlama...

Son düzenleme:

canım benim hiç yanlış anlarmıyım çok haklısın bunları bende düşünüyorum ve aslına bakarsan ben ayrılmak istemiyorum ama eşim ayrılmak istiyor sonrada açık kapı bırakıyor ilerde ne olur bilmem diye zorlada evliliğimi sürdürememki istemeyen o,o yüzden zamana bıraktım onun psikolojik olarak destek alması lazım bu ekonomik zorluklar onu çok yıprattı zaman herşeyin ilacı dedik o yüzden. yoksa o beni sevdiğini her zaman söylüyor

günaydın kızlar..bugün çok işim var.yarın eski komşularım toplanıp geliyo.halılarım yok...şimdi dip bucak temizlik yapcam...inşallah halılarım gelecek bugün.getirmezlerse kafalarında paralıycam.iyice tembih ettim çünkü misafirim var diye..şimdilik hoşçakalın..

çanım eşinin kafası karışmış sanırım,biraz bunalımda,,böyle bir durumda tabiki zaman bırakmalısın..bençe döneçektir geri,,kısa zamanda toparlanır inşallah...

kızlar birşey sorucam size benim gögüslerim çok ağrıyo koltuk altıma doğru emziriyorumda dolu değil göğüslerim neden ağrıyo bir bilginiz varmı

ya emziren annlerde bazen süt kesilirmiş göğüste..onra beze oluştururmuş...koltuk altına yakın kısımlarda ağrı yaparmış..ona benim bildiğim sıçak su ile masaj yapıyorlarmış dağıtıyorlarmış o bezeleri..istersen bi dr ye görün...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…