2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Su borçları bı hafifletsek rahatlicagizda annelik çok zor ya

seni en iyi ben anlarım canım aynı durumdayım çünkü annem olmasa yanmıştık benimde çalışlmam lazım çalışamıyorum çünkü nerde yaşayacağımı bilmiyorum henüz ,eylüle kadar çalışamayacağım önce nerde kalacağıma karar vericem sonrada iş bakıcam

Rabbim sanada yardım etsin zor çok zor

slm kızlar birşey sorcam oğlum 21 gün önce 5.350 çıktı bugün doktora götürdüm dün beni mahvetti ağlamaktan sebepsiz doktor kan filan aldı tarttı 5.770 çıktı 21 günde çok az değil mi doktor mama takviyesi yapma demişti mama nerdeyse hiç vermedim bu ay doktora sorcam ama bebekleri benim gibi olan var mı

bende kendi kendime diyet yapıcam artık daha önce gitmiştim diyetisyene o listem duruyor hala ama bi kaç gün bol sıvı ağırlıklı beslenicem kız kardeşim her öğün çorba yiyerek bir haftada 3 kilo vermiş hemen uygulamam lazım ben kendime soğuk çorba hazırlıyorum şimdi kocaman bi tencere yaptım bende bundan sonra üç öğün çorba ve yanında da ekmeksiz sebze yemeği az pilav makarna ama asla ekmek yemiycem artık oğluma söz verdim annesi eski haline dönecek ahh bide spor yapabilsem neyse serhan uyudukca yapmaya çalışırım onuda

bu çorba süt de yapabilir kızlar hem çok basit yağsız az tuzlu neyse yazayım eminim biliyorsunuzdur ama yine de yazayım
1 demet semizotu
1kase bulgur
1.5lt su
az tuz

bunları haşladıktan sonra soğumaya bırakıyorum sonrada içine yoğurt özeyip katıyorum bu kadar
süt yapabilir dedim çünkü içinde bulgur ve semizotu var ikiside sütü artırıcı diye duymuştum ama bulgur gaz yapıyorsa yemeyin tabii

küçük canavarımı bugün gezdirmeden uyuttum yavaş yavaş eski halimize döneriz umrarım yalnız temmuzda yine eşimin ailesinin yanına gidicez ama bu sefer asla müdahele ettirmiycem eşimede söyliycem anan bunu yapmasın sende yüz verme diycem zaten kayınpederim benden taraf olur o yüzden anasıda susar otururzemuszemus

acnım ben son dr ye götürdüğümde 30 günde 700 gr almıştı,öyle çok az değil bene.30 gün olsaydı 500-600 gr almış olurdu.2 aydan sonra kilo almaları yavaşlıyor zaten..bu kadar sıkıntı yapma.çanım beslenmene dikkat et,sütünün kalitesini arttır...kaç aylık bebeğin?

canım bende bunları cok dusundum.Allaha sukur her istedigimi aliyor yapiyor kocam ama bana cok batiyor kendi param olmamasi rahat rahat harcayamamam.birde dusunuyorum bu cocugun okulu olacak giysisi mamasi beziydi derken butun yuk kocamin sirtinda olacak.
bence annen bakacaksa gozun arkada kalmasin calis parani kazan oglusunda bosyere yokluk gormesin.

cenazeye gitmedin mi ?

öznurcum ne demek istediğini anlamadım canım.ücretsiz izin mi diyorsun

yok hayatim ya abuk yazmisim bende :))) dogum izni ucretini almak icin sgk ya basvurdun mu onu demek istedim

Ebrucum şebneme yazdığın mesajı okudum da gözüm korktu açıkçası. Çocuklara kıyamıyor insan yaa, inşallah çok etkilenmezler diyorum kendi kendime ama illa ki bi taraflrı hep eksik olacak onu da biliyorum:sinifsinif: Bize bunu yaşattığı için nefret ediyorum ondanklava:

1. Gün

Sabah:

Bir Bardak Şekersiz Süt,
Bir Yumurta,
Bir Kibrit Kutusu Kadar Beyaz Peynir,
Bir Dilim Kepek Ekmeği
Arada Acıkırsanız Bir Elma.

Öğle:

Bir Porsiyon Yağ Konmadan Yapılan Etli Türlü,
Bir Ufak Tabak Makarna (Yağ Koymadan Haşlanacak)
Bir Kase Yoğurt,
Bir Dilim Kepek Ekmeği.
Akşam Üstü Bir Dilim Kepek Ekmeği ile Bir Dilim Beyaz Peynir.

Akşam:

Bir Kase Domates Çorbası,
Bir Balık Izgara,
Bol Salata,
Serbest Meyve.
2. Gün

Sabah :

Bir Bardak Şekersiz Süt,
Bir Yumurta,
Bir Kaşık Bal,
Bir Dilim Kepek Ekmeği,
Bir Domates-
Arada Bir Muz.

Öğle:

Bir Tabak Etli Taze Fasulye (Yağ Konmayacak),
Bir Porsiyon Yağsız Yapılmış Pilav,
Bir Kase Komposto (Sakarin İle Tatlandırın),
Bir Dilim Ekmek.

Akşam:

Bir Kase Tarhana Çorba,
5-6 Adet Izgara Köfte,
Bir Tabak Püre,
Bir Kase Yoğurt,
Bir Tabak Kayısı.
Yatmadan Önce Bir Bardak Şekersiz Süt.

3.Gün

Sabah:

Bir Bardak Taze Portakal Suyu,
Bir Dilim Beyaz Peynir,
Bir Yumurta,
Bir Dilim Kepek Ekmeği.
Öğle:

Bir Tabak Taze Etli Bezelye,
Bir Kase Cacık,
Bir Ufak Dilim Börek,
Bir Kase Komposto (Sakkarin İle Tatlandırın),
Bir Dilim Kepek Ekmeği.

Akşam:

Bir Kase Yayla Çorbası,
Bir Tavuk But Haşlama,
İki Havuç,
Bir Domates,
Bir Salatalık ve Birkaç Yaprak Maruldan Oluşan Salata Tabağı,
Yatmadan Önce Bir Muz.

4.Gün

Sabah:

Bir Yumurta,
Bir Dilim Beyaz Peynir,
Bir Domatez,
Bir Dilim Kepek Ekmeği,
Birkaç Bardak Çay.
Öğle:

Bir Porsiyon Barbunya Pilaki,
Bir Dilim Kepek Ekmeği,
Bol Salata,
Bir Ufak Kase Kaymağı Alınmış Yoğurt,
Akşamüstü Bir Muz.

Akşam:

Bir Porsiyon Bonfile,
Bir Patates Haşlama,
Bir Tabak Taze Fasulye,
Bir Kase Cacık,
Bir Dilim Kepek Ekmeği,
Bir Domates.
Yatmadan Önce Bir Bardak Şekersiz Süt.

5.Gün

Sabah:

Bir Bardak Şekersiz Süt,
Bir Yumurta,
Bir Dilim Beyaz Peynir,
Bir Dilim Kepek Ekmeği,
Birkaç Bardak Şekersiz Çay.

Öğle:

6 Adet Yağsız Kıyma ve Az Ekmekle Yapılmış Izgara Köfte,
Bir Ufak Kase Kaymağı Alınmış Yoğurt,
Bir Tabak Süt ile Yapılmış Püre,
Bir Portakal.
Akşamüstü Bir Muz.

Akşam:

Bir Kase Mercimek Çorbası,
Bir Tavuk Göğüs Haşlama,
Bir Tabak Taze Fasulye,
Bir Kase Cacık,
Bir Elma veya Portakal.
6.Gün

Sabah:

Bir Dilim Kepek Ekmeği,
Bir Bardak Süt,
8-9 Adet Siyah Zeytin,
Bir Dilim Beyaz Peynir,

Öğle:

Bir Tabak Yağsız Et İle Yapılmış Türlü,
Bir Kase Cacık,
Bir Ufak Tabak Yağsız Yapılmış Pilav,
İki Portakal.
Akşamüstü Bir Bardak Ayran.

Akşam:

Bir Dilim Kepek Ekmeği Bir Adet Alabalık Haşlama,
Bir Domates,
İki Havuç,
Bir Salatalık,
Birkaç Yaprak Maruldan Oluşan Tabak,
Bir Ufak Tabak Yağsız Makarna (Üzerine İki Kaşık Yoğurt Koyabilirsiniz),
İstediğiniz Meyveden Bir Porsiyon Yiyin.
7.Gün

Sabah:

Bir Bardak Şekersiz Süt,
Bir Dilim Kepek Ekmeği,
Bir Dilim Beyaz Peynir,
Bir Domates,
Öğle:

Bir Tabak Taze Bezelye,
Bir Dilim Kepek Ekmeği,
Bir Kase Cacık, İki Havuç,
İki Domates,
Bir Haşlanmış Patates,
Akşamüstü Bir Elma Ve Bir Portakal.

Akşam:

Bir Kase Domates Çorbası,
Bir Bonfile,
Bir Dilim Kepek Ekmek,
Bir Patates Püre,
Bir Domates,
Bir Salatalık,
Bir Havuç,
Bir Muz.

nette gördümsuandan itibaren bu diyeti yapacagın googledan emziren anne diyeti diye bunu buldum.

kızlar tuhaf duygular içersndeyim..şöyleki..dün arkadaşlar geldi bana liseden kızlar..oturduk sohbetti falan derken arkadasın biri face den eski platonik olarak hşlandıgı cocukların resimlerine falan baktı diger arkadaşta bende bakiyım dedi onunkinede baktık..bende eşimden önce 1 ay cıktıgım bi cocuk vardı adı erhan dı..dersandeden ..biz dersanede üç kız arkads kankiydik(bunlar dersane arkadaşlarım farklı)..bu kızlardan biri geldi bana dediki ebru cum aslında erhan sanem e (diger kankim) teklif edecekmiş ama sana etmiş dedi.araya nifak soktumu!..bende 18 yaş cahilligi inandım safımya gittim cocuga ben senden ayrılmak istiorum dedim..inanın benim karsımda cenesi titredi tuttu kendini tuttu tuttu 2 damla yaş geldi gözünden..sewmeyen insan aglarmı??fen bölümü ögrencsydi cok zekiydi.sınıf ögretmeni bayan ayagıma kadar gelip ebru cum sen naaptın bu cocuga robot gibi gelip gidiyo dersaneye..nolur kızım barış onunla dedi..bendeki gurur inat kimsede yoktur kabul etmedim tabi..kırılmıştım bikere..öylee sene sonundada eşimle aynı dersanede tanıştık zaten..2000senesi..bende bunu merak ettim face den banada bakın dedim kızlara..erhan ı arttrdım faceden kızlar içim bi cız etti bi kötü oldum..nedenini bilmiorum şimdi bile aglayacam nerdeyse..eşimle cok mutluyum tamam ama hakzızlıktı galiba ona yaptgım ve neden içim cız etti..atamıorum aklımdan..bişeyler söyleyin lütfen..

Mutlaka etkileneçekler çanım...ama inşallah çabuk atlatırlar...

sende çok iyi düşün çanım..seninde 2 tane bebeğin var benim gibi,çok zor oluyor....barışsan ihaneti taşımakta çok zor,eşinin ilk hatasıysa sende çoçukların için bi denesen...ilk zamanlar çok zor oluyor ama en azından sonra boşansan bile ben denedim dersin,yuva kolay kurulmuyor,erkekler sonuçta,hepsi aynı...

benim eşim biz bunları yaşadıktan sonra çok değişti,,,bana karşı hiç bu kadar düşkün olmamılştı...içim burkulsada bazen diyorumki evliliğimin daha iyiye gitmesi için belkide bunu yaşamam gerekiordu..bu olaydan öne çok ezerdi beni,,şimdide arada odunlukları oluyor ama eskisi gibi değil,,,şimdi daha ilgili,kendisi ezik bana karşı...en bunuyaşadığımda duygusal düşünmeyi bıraktım..kar zarar hesabı yaptım kendimçe ayrılsaydım ben ve çoçuğum çok zarar görecektik

Son düzenleme:

Ben dün bir şirketle görüştüm, mutlaka siz işe başlamadan 1 ay önce bakıcı işe başlasın diyor. Bakıcıyı tanırsınız diyor. O sizin düzeninize alışır diyor. Ya kızar bakıcı için ne ücret düşünüyorsunuz. Ben mecidiyeköydeyim. Henüz kimseyi bulamadım.

Sen temmuzda görüş ağustosta başlat.

Bakıcı seçerken özellikle bakmam , ona yaptırmam gereken ne var? Önerisi olan var mı?
Bu konuda çok deneyimsizim de...

Benzer durumdayız. Benim aradığım şirket, 40-50 yaş arası insanların daha şevkatli ve daha sadık olduğunu söyledi. Tabii bulabilirsek.

Başın sağolsun.

Kızlar ek gıdaya ne zaman geçeceğiz. 4. ay başlangıcında mı bitiminde mi ?

6. aydan onra dedi doktorumuz.

günaydın bizim bebişler aynı gidiyor
rota aşısı yaptıracakmısınız.

Doktorumuz bize de yaptırmamızı tavsiye etti. Önümüzdeki ay yaptıracağız.

bizim burda 1500 tl ye geliyor bakıçılar...ümraniye çamlıçadayım(yatılı değil bu arada)

canımcım insan yaşadığı hiçbirşeyi unutmaz iyi veya kötü sadece zaman üzerine toz bırakır sonra biyerlerden birşeyler çıkıp tozları alır bazen eminim çoğu insana oluyordur bu bunda tuaf bişiy yok özellikle yarım kalmış yaşanamamış duygular olaylar daha fazla iz bırakır böyle düşünüyorum ben

selamlar arkadaşlar,.hasret canımcım başın sağolsun deden ölmüş,ALLAH rahmet eylesin,.bu arada arkadaşlar bi sorum olacaktı,.bebiklerin bu ayda oturması normalmi,yani şöyleki,bebikleri oturtmak sakıncalımı,.haktan sürekli oturmak istiyoda,.hani sağlık açısından bi promlem teşkil edermi,???eyvahedigeldismile

ÇOK SIK OTURTMA ,zararl olabilir henüz çok küçükler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…