2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

çatlak iyileşse bişey kalmayacak gibi geliyor zaten

kendimi o kadar kötü hissediyorum ki agrılardan iyice huysuz oldu herşeye aglamaya başladı, üstünü değiştirirken, altını açarken hepsinde zorlanıyoruz, hep mız mız. burnu tıkalı oluyor ama açtırmıyor hiç birşeyine müdahale edemiyoruz. Bebeğimi agız tadıyla doya doya sevip okşayamıyorum

çatlak iyileşse bişey kalmayacak gibi geliyor zaten

inşallah iyileşir eğer bizim çatlak geçmeseydi,,,dr bizi çoçuk cerrahisine gastrolojimi neydi o bölümün adı hani şu bağırsaklarla ilgilenen bölüm oraya yollayacağını söylemişti,,bazı bebeklerde doğuştan makat drlığı oluyormuş...o baktırmak için..neyseki gerek kalmadı düzeldi,,inşallah senin bebişininde bişeyciği kalmaz...

Kızlar ben bu akşam kızımla amasyaya gidiyorum 1 hafta yokum lap topu da götürüyorum. ara ara girerim buluşmayı ne olur bu hafta içi yapmayın ben her türlü gelirim. kocama çıtlattımda nasıl gidersin bebekle nasıl otobüse inip binecen dedi. ama ben gelirim haftaiçi cevahir sessiz olur.bebek bakım odaları büyük güzel. ama hafta sonu kalabalık. hafta sonu olursa metrocity de olabilir karşıdan otobüsle gelennlere daha yakın 2. köprüden. biraz dsaha sessiz. ama ben gelmeden yapmayın haaaa

zaten bebegim baktım büyük tuvaletini yaparken zorlanıyor kızarıyor bozarıyor dedim bunda sancı yok makatta darlık olabilir diye çocuk cerrahisine götürdüm onlar çatlak var dedi, çatlak iyileşince bakalım dedi cuma günü aşıya gitmişken kontrole götürdüm çocuk cerrahisine hala geçmemiş bi ay sonra kontrol tekrar dediler. anestol pomadla bepanthane işe yaramıyor tıbba güvenimde kalmadı, bitkisel tedaviye daha çok inanır oldum. Kantaron yağına başladım inşallah çabuk iyileştirir

Koliğin bilinen bir tedavisi olmamakla birlikte bazı önlemler alınabilir:

* Öncelikle bebeğin ağlamasının altta yatan bir hastalığa bağlı olmadığından emin olmak gerekir. Her ağlama kolik ağrısı değildir.
* Bebeğin aç olmadığından emin olmak gerekir.
* Bebeğin gazı her beslenmeden sonra bebeği dik tutarak ve hafifçe arkasına vurarak çıkarılmalıdır.
* Bebek sakin bir odada kucakta hafif sırtı okşanarak gezdirilebilir. Annenin gergin ve sinirli olmaması önemlidir.
* Bazı bebeklerde araba yolculuğu ya da saç kurutma makinesi, elektrik süpürgesi gibi aynı tonda devam eden sesler bebeği sakinleştirebilir.
* Annenin bebeği emziriyorsa lahana, karnabahar, inek sütü, baklagiller gibi gaz yapan gıdalardan kaçınması koliği azaltabilir.
* ılaç tedavisi olarak etkinliği kesin olarak kanıtlanmamışsa da yan etkisi pek görülmeyen simetikon (Metsil) denenebilir. Metsil damla günde 4 kez 8 damlaya kadar verilebilir. Etkinliği birkaç günlük düzenli kullanımdan sonra ortaya çıkar.
* Anne ve babanın ya da bebeğe bakan kişinin bu dönemde sabırlı olmaları ve özellikle annenin çok gergin olduğu, bebeğin saatlerce susmadığı dönemlerde yarım saat bile olsa bebeği başkasına bırakarak dışarı çıkması önerilir.

kaynak: bebekhastaliklari.comDevamını Gör
Bilgiler

zaten bazen o bitkisel şeyler daha çok işe yarıyor..eğer kantoronla geçmezse kudret narınıda dene...o baya etkiliş çünkü yara konusunda...

ben büyük oğlumda bir kaç defa pişiğini geçiremediğim zamanlarda kullanmıştım,iyi gelmişti o zaman pişiğe...
http://www.xprodoksit.com/yazi/kudret-nari-kullanimi-ve-faydalari

kudret narının faydaları yazıyopr bak burda

hemoroide kullananlarda olmuş bak

Son düzenleme:
bizde hem kolik hemde çatlak olunca hiç bişey fayda etmiyor, burada yazan gergin olmaması gerekir gerçekten dogru bebeğim agladıkça ben iyice geriliyorum ne yapsamda sakinleşmiyo sonra annem kucagına alıyo sallıyo biraz mırın kırın ettikten sonra uyuyo, gerginliğimi bi atabilsem üzerimden ama bebeğimin kıvranmasına dayanamıyorum. ama diyorum bu günler geçecek, allah daha beterinden saklasın diyorum yine de halimize şükrediyorum.

evet cnm her şeyden ye diyen abdurrahman bey bizim çocuk drumuz farklı ama o da fena değil gibi onamı götürüyorsun sen ?

merhabalar 2010 mart anneleri bende 28 şubatta dogum yaptım bi oğlum varr aslında 3 çocugum var hepside erkek sizleri çocuklar dan fırsat buldukça özlliklede minik oğlumdan fırsat buldukça hep takip etmeeye çalıştım ve inanınki hepinizden bilmediğim çok şeyi öğrendim bebeklerle ilgili 3 çocugum olmasına ragmen siz burda çok güel paylaşımlarda bulunuyorsunz aynı bi aile gibisiniz sizlşerin arasında olmayı çok isterdim ama okadar huysuz bi oğlum varki kolikli yani sürekli ağlıyor annesütüde almadı hep mamayla besleniyor sizlere bi sorum olacak ek gıdalar geçmek için erkenmi acaba bebegi emmeyen arkadaşlar ek gıda olarak bişeyler veriyolarmı mesela kavonoz mamalarına başlayabilirmiyiz yada çokmu erken acaba çünkü benim oğlum inek sütü bile içti hiçbi mamayı öyle severek içmiyo hep ağlayarak sızlanarak denemediğim bişey kalmadı bana yardımcı olursanız çok sevinirim sevgiyle kalın bu arada hepinizin bebişleride çok tatlı allahım nazarlardan korusun

Kizlar sizlere birsey soracagim ben... Sizin bebislerde gece uyaniyormu mama icin??? Benim oglum her sabah saat 04- yada 05 gibi uyaniyor aciktigi icin,her 4 saatte bir gunde 5 defa 180 cc + 6 kasik mama veriyorum.. Genelde mama saatleri su sekilde..

07:00-07:30 arasi ilk mama saati

09:00 ;da uyuyor saat 11 kadar .

11:00 2. mama saati

12 bucukta uyuyor

15:-16 arasi uayniyor..

16: 3. mama saati.

saat 19: 4 mama saati

genelde saat 20:30 uyuyor.. gece uykusuna yatiyor yani. Saatte sabah 4 yada 5'de aciktigi icin uyaniyordu bu sekilde 5. mamayida o saate veriyorum (1 litereden fazla icmesi yasak,daha dogrusu saglikli degil )
Bu sekilde tamamliyorduk icmesi gereken miktari, Yanliz ben gece uyanmasin diye saat 11 bucukda oglumu uyandirip o 5.ci mamayi o vakitte veriyorum iki gundur..AMA genede 04-05 gibi uyaniyor benim oglan anlamadim gitti..

Acaba uyandirmasammi?? Yada biraz daha direnip bu duzene alistirsammi????..

Sizler nasil bi duzen kurdunuz???

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…