2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Ben saĞlıkocaĞında yaptırıyorum kontrolÜnÜ bır problem olmadıkca gerek yok bence zaten gelıcek ay rota aŞımız var mecburen gıdıcezdoktora

bide bişey sorcam kızlar heray doktora gitmekte yarar var mı? 6 aya kadar 1.5 ayda bir gitsek ne olur? Rutin kontrolleri için?

ayfer hangi doktora gidiyorsun canım ?

ben bizimkine dedimki biz altınoluğa gidiyoruz ne yapalım aşılarınızı sağlık ocağında yaptırıısınız onun haricinde eylülde görüşürüz dedi her halde şimdilik boy ve kilo için doktora gitmek önemli gelişimini anlamak için mesela atanın bir sorunu yok herşey normal en son kilo ve boyda iyiydi gerek görmedim özel doktora götürmeyi

pancumen sağlık oçaklarındada bakıyorlar kilosuna falan..aşıyıda yapıyorlar..ama bizim burdaki sağlık oçağı çok kalabalık oluyor..o nedenle gitmiyorum ben oraya

kızlar dünden beri ata sırt üstü yatmamak için direniyo oturacakmış beyefendi sürekli kafasını ve omuzlrını kaldırıyo kalmaya çalışıyo biri elini uzattığı an tutup oturma pozisyonuna geliyo ve başlıyo gülmeye :)

dün onu koltukta bıraktım bende yan koltukta onu izledim sırt üstü yatıyordu önce yüzü koyun döndü sonra koltuğun kenarın doğru sürüne sürüne geldi bacaklarını aşağı sarkıttı gözlerime inanamadım valla yandım ben hiç yanlız bıramaya gelmiyor her koltukta yattığında önüne sandalye koyuyorum artık sizlerde hazırlıklı olun kızlar

şebnem dün seni gördüm rüyamda.buluşmuşuz.sende dapdar bir kot ayağında topuklu ayakkabılar saçlar yapılı makyaj falan yerinde ben seni görüyorum öyle kadına bak be hem çocuklu hemde nasıl bakıyor kendine diyorum içimden.
buluşacağız yaa heyecan yaptım rüyama girdi:asigim:

pancumen sağlık oçaklarındada bakıyorlar kilosuna falan..aşıyıda yapıyorlar..ama bizim burdaki sağlık oçağı çok kalabalık oluyor..o nedenle gitmiyorum ben oraya

gidiyoruz sağlık ocağına aşılar ve kontrolleri oluyor ama kiloyu güvenmiyorum giyinik tartıyorlar ve eski tartılardan

türkiye deki tüm sağlık ocakları aşıları ücretsiz vuruyor

hayır olsun canım iyi bari yarın bakayım biraz kendime tabii bu kiloyla nasıl olucaksa :)

hasret ben göğsümü tutturana kadar ne çektim, aç olunca her bebek tutacak diye bir kaide yokmuş. Burada esas olan sütünüzün olması imiş. Yeni doğan bebek midesi küçük olduğundan 5 ml ile doyabiliyor, o nedenle boş göğsü çekebiliyor da, midesi büyümüş bebek hiç süt yoksa artık bilinçleniyor da göğse karşı tepki oluşturabiliyormuş.

Bende süt bir ara hiç yoktu (kızımın 3.ve 4. haftasında). Sütüm olsa emecek ama benim bünyem stresten çok etkilenip bazen hiç süt üretmeyince böyle oldu. Emzirme danışmanlarından 2 side bu konuda bebeği zorlamamamı tavsiye etti. O zaman göğsüme hortumu olan bir çeşit biberon yapıştırıyordum. Göğsümü alınca hortumda ağzına giriyordu oradan mama çekiyordu. Düşün ki, hem beni hem mamayı emiyor. Göğsümden hiç süt gelmiyormuş ki her emme de 90 ml mamayı bitiriyordu. Göğsümü öyle tutturabildim. 1 hafta her emzirmede o aparatı kullandım. Öyle sütüm geldi. Daha fazla onu kullanmadım çünkü çok gaz yapıyordu. Beni emiyordu ama bu sefer de gazdan katılıyordu.

Her şey tatlılıkla. Şu an bazen günde sadece 90 bazen 120 mama alıyor. Bebeği sinirli, asabi yapmak yerine emdiği kadar tutuyoruz. Bazen fön makinesi açıyorum bazen o da işe yaramıyor. Böyle idare ediyoruz. Sorun şu ki benim vucudum süt üretiminde istikrarsız. Bazı gün kızım 2 dakika emip ağlamaya başlıyor. Sağdığımda hiçbir şey çıkmıyor. Normal bir gün de ise akşama doğru süt üretimi iyice düşüyor. Zaten Esin de son emmede gün boyu emzirme sonraları sağdığım 30-40 ml süt + 60 ml mama ile uykuya geçiyor. Genelde mamayı akşamları alıyor. Yani 2 haftadır bu düzendeyiz.

Gittiği yere kadar böyle, dilerim ki en az 6. ayına kadar anne sütü verebilirim ama 4. ayında ben işe başlayacağım. O zaman beni daha da az emecek bu durumda ne olacak şu an kestiremiyorum.

bide bişey sorcam kızlar heray doktora gitmekte yarar var mı? 6 aya kadar 1.5 ayda bir gitsek ne olur? Rutin kontrolleri için?

Aşıları ne olacak. Bizim doktorumuz 6. aya kadar her ay aşısı var dedi. Kaldı ki gelişim takibi içinde aylık kontrol istiyorlar. 1,5 ayda bir gelişim takibini neye göre bakacaklar.

Taburcu neymis o aparat bende istiyorum benim sutum var ama memeden emmiyo iste bazen ayd bi iki uc gun emiyo sonra gene birakiyo mama bile vermiyorum o zaman o kadar uzgunumki oglumu emziremedigim icin sik sik agliyorum bu yuzden

Bende bulusmya cok ckis gelmeyi planliyorum :) metro ve metrobus ile gelicez biz oglumla
Ya/i face koydum yeni sacimi

Senin bebeğin kaç aylık ki bu kadar hareket edebiliyor?

Taburcu neymis o aparat bende istiyorum benim sutum var ama memeden emmiyo iste bazen ayd bi iki uc gun emiyo sonra gene birakiyo mama bile vermiyorum o zaman o kadar uzgunumki oglumu emziremedigim icin sik sik agliyorum bu yuzden

medelanın bir ürünü linkini veriyorum. link çıkmazsa medelanın amerika sitesine gir supplemental-nursing-system-sns diye arat.
yalan olmasın 100 liraya aldım diye hatırlıyorum. Kulanımı biraz zor. Ben en fazla 1 hafta kullanabildim. O hortumları göğüs ucuna bantlıyorsun bebek doğru tutamazsa mamayı çekemiyor. O zaman da bir anlamaı kalmıyor. Türkçe kullanma klavuzu yok. Türkiye medelayı kaç kere aradım bir türlü çeviri yapamadılar. Ablam yardımcı oldu. Mail adresini verirsen sana o çeviriyi gönderebilirim.
: Supplemental Nursing System? (SNS) - Medela

Gülencim bebeğinin neden memeyi tutmadığı önemli. Sen sütüm var memeyi tutmuyor diyorsun. Bu box sende memeni tutmanı sağlamayabilir. Göğsünü neden tutmadığını çözmen gerekebilir. Ben 3 emzirme danışmanına gittim. Göğsüm de mi sorun, bebekte mi sorun diye. Esin memeyi güzel yakalıyor ama çekiyor çekiyor süt yok. Bak yarım saat önce Esin göğsümü sündüre sündüre 15 dk emdi ve ağlamaya başladı. Yani cidden emmeye uğraştı. Fön makinesini açıp 5 dakikada ben öyle tutturdum. Sonra dedim mamayı hak etti. 30 ml hazırladım. Dibine kadar bitirdi ve ağladı. Anladım aç. Bir daha 30 yaptım çünkü 20 dk emince hemde böyle kuvvetli 30 filan yetiyordu. Bu 30'u da bitirdi yine ağlıyor Allah Allah dedim bir daha yaptım 30 ml onu da bitirdi. 20 dk beni emip 90 ml mama içti korkarım bir 30 daha yapsam onu da içerdi. Belli olmuyor işte.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…