- Konu Sahibi minikcadimm83
-
- #6.301
İftara misafir çağırmam gerekecek benneyaptımki
Ben sekiz aylık evliyim ve çok yoğun çalıştığım için bir sürü kişiyi alamamıştım... Sonra iş yerinde yükselme tezdi, mülakattı, bu arada bir de doktora yapıyordum:1no2:
Simdi midem bulanıyor ama kim dinler:1no2:
Ufffff kafamçokkarıştı
Kızlar iftar sofrasına misafire kaç çeşit koyuyorsunuz? Bir anlatsanıza... Bu hafta minimum 2 aile çağırmam gerekiyor... Şu eşimin sülalesi de bitmedi...
bütün koyuyorum hayatım...
ilk yaptığımdan beri hiç kesilmedi çorbam bazılarıda şöyle yapıyor anlatıyorum hemen şimdi yoğurdu kaynatırken üzerine bir iki bardak süt ekliyor ama sürekli karışacak ayrı bir yerde princi haşlayıp sonradan içine atıyolar o daha çabuk oluyo ama ben alıştığım şeyleri değiştirmeyi pek sevmem o yüzden denemedim korktum bide yazık olur süte yoğurda.acıktım kızlar yaaaa
canım ben bu gibi acil durumlar için hep dolapta köftem hazır durur.taze fasulyeyi aldığım zaman biraz fazla alırım mesala yarım kilo yerine 1 kilo alırım hepsini bir güzel dometesle soğanla kavurur yarısını dolaba yarısını yemek için hazırlarım böylece her daim hazırda taze fasulyem olur.daha bir sürü yöntemim var istersen yazarım canım.
wayy bee bi yoğurt çorbası dedim 80 tarif çıktı kızlaaar bana şu tel şehriye çorbasını bir anlatın lütfen yaaa....
bencede ama benim daha çok var hissetmemesiz kaçıncı haftadasınız:uhm:
Benim geçen sene ramazan da son misafirime yaptığım yemekler arasında da sebze çorbası, karnıyarık,bulgur pilavı, semizotu salatası ve tatlı oluyor vede çok hafif luyor insanlar et tavuk fasulye yemekten bıkmış durumdalardı bende değişiklik yapmıştım
canım ben bu gibi acil durumlar için hep dolapta köftem hazır durur.taze fasulyeyi aldığım zaman biraz fazla alırım mesala yarım kilo yerine 1 kilo alırım hepsini bir güzel dometesle soğanla kavurur yarısını dolaba yarısını yemek için hazırlarım böylece her daim hazırda taze fasulyem olur.daha bir sürü yöntemim var istersen yazarım canım.
Yasal doğum izni benim bildiğim 6 ay ve bununla beraber sür izinlerinide kullanabiliyorsun benim iş arkadaşım 1 hafta raporluydu ve onuda katmışlarda oda 1 ay ücretsiz izin kullandı.Ve Ekimde başlayacak işePancuben, çok güzel olmuş, ellerine sağlık...
Yasal doğum iznimiz ne kadar bilen var mı? Bir de ücretsiz izin almadan bunu artırabilme şansımız var mı? Şu andaki rapor kullanımı bu izni etkiliyor mu?
O en kolayı dilacım..
Şehriyeleri biraz yağda kavur...
Bi limonu sık, tencereye koy.
Tavuk suyu, salça, su. tuz, baharat ekle pişir...
Üzerine nane serp..
Afiyet olsun..
yaa nası yani sen başka tarif ettin şindiii...
limonu kavurduğum şehriyelerin üstüne dökücem dimiii?annemde önce suyunu hazırla dedide ondan diyorum şehriye kavurma işi yoktu onun tarifinde tatlım
yaa nası yani sen başka tarif ettin şindiii...
limonu kavurduğum şehriyelerin üstüne dökücem dimiii?annemde önce suyunu hazırla dedide ondan diyorum şehriye kavurma işi yoktu onun tarifinde tatlım
Ben direkt kavurduğum şehriyelerin üzerine döküyorum o zaman tadı daha bi ekşi ekşi oluyo.. Ohhhh içimi bastırıyo valla.. cokacimcoook :lepi:
bende böyle yapıyorum ama ben pirinç arada bir koyuyorum içine kocacımın yüzünden pirinçten bıktım sağolsun hergün pirinç pilavı yapmaktan mide kaldırmıyo artık :roflol:
biraz zahmetli gerçekten başka yolunu bilen varsa yazsın lütfen iyi olur öğrenmek :lepi:
canım ben bide yumurtayı bütün koyarım sende mi öyle yapıyon yoksa sadece sarısını mı koyuyon
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?