2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

canım ben bu gibi acil durumlar için hep dolapta köftem hazır durur.taze fasulyeyi aldığım zaman biraz fazla alırım mesala yarım kilo yerine 1 kilo alırım hepsini bir güzel dometesle soğanla kavurur yarısını dolaba yarısını yemek için hazırlarım böylece her daim hazırda taze fasulyem olur.daha bir sürü yöntemim var istersen yazarım canım.

Ben yoğurt çorbasını daha farklı yapıyom. Bunu yazan olmamış sanırım. Anlatayım:
Önce bir çaybardağı kadar pirinci yıkayıp soğuk su ilave edip haşlamaya bırakıyorum. Azalırsa suyu üzerine ilave edebilirsiniz. Haşlanınca onu soğumaya bırakıyorum. Diğer taraftan yoğurt, biraz nane, 1 kaşık un, tuz bunları iyice karıştırıp koyu ayran kıvamına getiriyorum. Ben yumurtayı kışın katıyorum. Yazın çorbanın içinde kokuyormuş gibi geliyor bana. Pirinç ılıyınca üzerine yoğurtlu karışımı ilave edip kaynayana kadar karıştırıyorum. 1-2taşım kaynıyor. tamamdır afiyet olsun. ıster bu şekilde, ister üzerine kekik, pulbiber kızdırıp dökün

valla aynen bende böyle alışmışım hayatta değiştiremem canım :1no2:

Pancuben, çok güzel olmuş, ellerine sağlık...

Yasal doğum iznimiz ne kadar bilen var mı? Bir de ücretsiz izin almadan bunu artırabilme şansımız var mı? Şu andaki rapor kullanımı bu izni etkiliyor mu?

wayy bee bi yoğurt çorbası dedim 80 tarif çıktı kızlaaar bana şu tel şehriye çorbasını bir anlatın lütfen yaaa....

Benim geçen sene ramazan da son misafirime yaptığım yemekler arasında da sebze çorbası, karnıyarık,bulgur pilavı, semizotu salatası ve tatlı oluyor vede çok hafif luyor insanlar et tavuk fasulye yemekten bıkmış durumdalardı bende değişiklik yapmıştım

doğum öncesi 6 doğum sonrası 6 toplam 12 canım bunun doğum öncesi olan 3 haftasını doktordan rapor alıp (çalışabilir )diye doğum sonrasına ekletebiliyorsun...

wayy bee bi yoğurt çorbası dedim 80 tarif çıktı kızlaaar bana şu tel şehriye çorbasını bir anlatın lütfen yaaa....

O en kolayı dilacım..
Şehriyeleri biraz yağda kavur...
Bi limonu sık, tencereye koy.
Tavuk suyu, salça, su. tuz, baharat ekle pişir...
Üzerine nane serp..
Afiyet olsun..

evet canım ama bazen çook sıkışıyosun ne yerse yesin yeterki yesin güzel olsun diyorsun :roflol: :lepi: bende karnıyarık,bulgur pilavı çok yaparım çok da severim acıktım yaaa sırnaşık şey

Pancuben, çok güzel olmuş, ellerine sağlık...

Yasal doğum iznimiz ne kadar bilen var mı? Bir de ücretsiz izin almadan bunu artırabilme şansımız var mı? Şu andaki rapor kullanımı bu izni etkiliyor mu?
Yasal doğum izni benim bildiğim 6 ay ve bununla beraber sür izinlerinide kullanabiliyorsun benim iş arkadaşım 1 hafta raporluydu ve onuda katmışlarda oda 1 ay ücretsiz izin kullandı.Ve Ekimde başlayacak işe
Doğum İzni,Süt İzni,SSK, Memur, Emekli Sandığı,Özel Sigorta,Genel Sigorta SGK Doğum Öncesi İzni Aktarma Doğum Sonrası İzin, Sağlık Kurulu Raporu Doğum raporu,babalık İzni,Süt Verme İzni
yukarıdaki linktede izinler hakkında bilgi de var canım

O en kolayı dilacım..
Şehriyeleri biraz yağda kavur...
Bi limonu sık, tencereye koy.
Tavuk suyu, salça, su. tuz, baharat ekle pişir...
Üzerine nane serp..
Afiyet olsun..

yaa nası yani sen başka tarif ettin şindiii...
limonu kavurduğum şehriyelerin üstüne dökücem dimiii?annemde önce suyunu hazırla dedide ondan diyorum şehriye kavurma işi yoktu onun tarifinde tatlım

limonu kavurduğum şehriyelerin üstüne dökücem dimiii?annemde önce suyunu hazırla dedide ondan diyorum şehriye kavurma işi yoktu onun tarifinde tatlım

Ben direkt kavurduğum şehriyelerin üzerine döküyorum o zaman tadı daha bi ekşi ekşi oluyo.. Ohhhh içimi bastırıyo valla.. cokacimcoook :lepi:

bende kavurmam canım annenin anlattığını biliyorum bende ilk kez duydum kavrulduğunu önce suyunu hazırlayıp üstüne şehriye koyarım

arkadaşlar ben şöle yapıorum yoğurt çorbasını
böylece başında durmak sürekli karıştırmak gerekmiyor
ilk önce pirinci kaynatıyorum..yumuşayınca bir kase yoğurt göz kararı un birde yumurta sarısı ile terbiyesini yapıyorum içine koymadan önce çorba kesilmesin diye pirincin suyundan alıyorum yoğurda ilave edip sora yavaş yavaş içine salıyorum..tereyağ naneyi kızdırıp içine koyup biraz kaynatıyorum..bu kadarrrrr

Kızlar yengem vefat etti perşembe fıtıktan ameliyat olmuştu bugün taburu olucaktı ani kalp durmasından dolayı kaybettik.. üstelik hastanede bile öldünü fark etmemişler .. refakatcılarda uyuyormuş bi uyanmışlar morarmış..
da gitmedim baş saglına aynı sokaktayız akşam gidicez biraz sakinlerler hemde ben bebeğimi düşünmeliyim değilmi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…