- Konu Sahibi minikcadimm83
-
- #63.501
bizde dışarı çıktık alış veriş yaptık oğlum aç olmasına rağmen dışarıda mama yemedi sadece su içti bol bol
eve gelince 180cc mamayı lüp lüp indirdi midesine ve uyudu
yarında günümz var geldim pasta yaptım
perşembe de ertelemiş olduğumuz mevlidimizi okutucaz annemlerde nasipse
çok kaynatmayın iki gün tamammı oku oku bitmiyo sonra
biraz önce yine doktoru aradım ama bu defa beslenme ile ilgili.
göğüs yaralarım dün ve bugün aşırı derecede kanıyor damlıyor o derece.korkuyorum emzirmeye.sanırım bu sütümü etkiledi ve sağmaya çalışıyorum 1 saattir 40 cc anca çıkarabildim alp e tutturmaya çalışıyorum herşeye rağmen tutuyor iki çekiyor bırakıyor.halbuki uyuyup uyanayım göğüslerim süt dolu oluyor.doyduğu konusunda tereddütlerim oluyor haliyle doktoruma anlattım oda ozaman conformil 1 mama desteğine başla dedi.tabi ben koptum şuan bile ağlıyorum yanlış anlamayın çocuğunu mama ile besleyen birsürü insan var bunda hiçbir sakınca yok gayet doğal.ama benim böyle bişeye ihtiyacım yoktuki şu yaralar olmasa sütüm gayet iyiydi durup dururken herşey ters döndü.çocuğumla yada sütümle ilgili bir sorun yokken benim lanet göğüslerim yüzünden oğlum anne sütünden mahrum kalıyor.acısı sızısı umrumda değil genede emzireceğim vermeyeceğim mama.bir şekilde sütümü çoğaltcağım yine.çok kötü hissediyorum şuan çokkkmafoldumbeniçim eziliyor.
yazgıcım çok geçmiş olsun sıkma canını haklısın tabiki en güzeli anne sütü ama selkienin de dediği gibi daha kötüsü olmadan önlemini almış olursun iyi olunca tekrar eski düzeninize dönersiniz biberon ucu çok önemli anne memsine en yakın olanını tercih et
inşallah biran önce iyi olursun da tekrar rahat rahat emzirirsin oğluşunu:teselli:
yazgıııııı..silikon gögüs ucu kullandınmı hiç..bende yaşadım emzrrken bu sorunu bitek onla gecirdim yaraları..bu arada bisss napalımm öyle düşünme tabiki herseyin dogalı iyi tamam ama mama nında bi eksisi yok yani hatta cogu zaman anne sütünden daha besleyici olabiliyo..sen genede sag ki sütün azalmasın..biraz dinlendir gögüs ucunu..haa bide sakın sütüm azalıyo deme sakınn!!direk psikoloji sütü etkiliyo..yediginle içtiginle hiçbi alakası yokmuş sütün..ben toplasam 15 gün anca emzirebildim araya hastalıgım girdi derken emziremedim zillide alıştı biberona..napim cok denedim ama alıştramadım artık hayırlısı böyleymiş diorum..biberon alıvaksan aventin al mutlaka..ama önce kendi sütünü sagıp ver..
yazcım öncelikle geçmiş olsun belki tuhaf gelebilir ama sana gögüsteki yaralara sogan suyuda çok ii geliyorr çok kişi denedi tabi sen ilaçlarını ve melhemini kullan ama geçmezse bide onu dene bence
canım olurmu yazdıkların benim için önemli.Canım haddim değil ama 3 emzirme danışmanına gittiğimden onlardan öğrendiklerimi sana aktarayım.
Yapabiliyorsan kaşık biberonla ya da kaşıkla ver. Sütünün artması için gece emzirmesi çok önemliymiş. Yaraların iyileşince geceleyin mutlaka emzir. Özellikle o uykudayken. Uykusu açılmadan.
Öncelikle seni emmesi önemli. Sütünün artması için bebeğinin seni emmesi gerekiyor. Göğüs koruyucuları al dene eğer onunla tutarsa daha az canın yanar. Önce seni emer sonra mamasını hazırlayıp verirsin. Her emzirmeden sonra yapabiliyorsan göğsünü 20 dk sağacaksın. 5, 10 ml çıkarsa ne ala onları bir sonraki öğüne aktarırsın. Eğer 40 ml çıkıyorsa o bebeğine 60 ml gelirmiş. Süt sağma makinesinin sağdığı ile bebeğin emdiği asla bir değil.
Göğsün emzirdiğinde kanıyorsa, acıyorsa bir şekilde yanlış pozisyonda emziriyorsun emzirme şeklini gözden geçir demişti bana hemşire. Her emzirmede, önce sen rahat edeceğin pozisyonu al. Canın yanıyorsa ağzını açtır ve tekrar tuttur. Doğru tutamazsa memeyi süt üretimini bu çok etkilermiş. Sık emzirme de anne sütünü artırırmış. 2 saat ara ile mi emziriyorsun?
Bu yazdıklarımın hepsini uyguluyorum, gece mutlaka kalkıp emziriyorum, her emzirme sonrası sağıyorum. Önceden her emzirme sonrası en az 30 ml mama alırdı ama almadığı olmazdı. Düşün ki 10 kez emzirsem en az 300 ml mama alıyordu. Bugün zorla 90 içirebildim. Bu ay benim kızımda çok az kilo alıyor gibi görünüyor ama her emzirme sonrası mamasını hazılayıp ağzına dayıyorum kimi zaman hiç içmiyor 700-800 gr alıyorsa anne sütüyle ve açlık belirtisi göstermiyorsa bu yeterliymiş.
selam canlar nasılsınız,bebeklerimiz de iyidir inşallah,biliyorsnuz benim net yok şu aralar kardeşimin dükkanına geldikçe giriyorumama buraya giremeyip sişzlerele muhabbet edememek beni çok üzüyor,hepinizi ver burada paylaşılanları paylaşımı çok özlşemiş durumdayım mniklerimi ve sizleri koccaman öpüyorum
arkadaşlar iyi akşamlar
uzun zamandır giremiyordum nete. Tibetle tatile gittik. Allaha şükür hasta etmeden sağ salim geldik.Umarım sizlerin ve bebişlerdede herşey yolundadır..Kızlar 42 gün adet olmuştum .1 ay 15 gün geçti olmadım. Allahım o kadar kastımki hamilemiyim diye..Bugün test aldım .Hamile değilim..Adet olur olmaz spral taktıracağım.. Bekliyorum.. Sizin ne zaman olmuştu...2 ci adet??? Hala adet olmayan varmı??
arkadaşlar iyi akşamlar
uzun zamandır giremiyordum nete. Tibetle tatile gittik. Allaha şükür hasta etmeden sağ salim geldik.Umarım sizlerin ve bebişlerdede herşey yolundadır..Kızlar 42 gün adet olmuştum .1 ay 15 gün geçti olmadım. Allahım o kadar kastımki hamilemiyim diye..Bugün test aldım .Hamile değilim..Adet olur olmaz spral taktıracağım.. Bekliyorum.. Sizin ne zaman olmuştu...2 ci adet??? Hala adet olmayan varmı??
Asinazcım merhaba, bizde sizi kocaman öpüyoruz, bende epeydir giremiyordum, bugun fırsat buldum kız uyurken ama bugunde kızların keyfi pek yerinde değil sanırım, kendine ve miniğe dikkat et.
kızçeler ne zaman yavrularınıza ek gıdalar vermeye başlıcaksınız vereniniz var mı
oyyyy oku oku bitiremedim, bu arada da aklımda pek bişi kalmadıboshayallersmile
Yazgıcım moralini bozma canım, mama takiyesi de yap bi süre, inş. göğüs uçların da bir an evvel iyileşir sütün de bol bol olur cnm. unutma moralini bozarsan sütün azalabileceği gibi, bebeğinden etkilenebilir
pamukprensler hoşgeldin cnm. benim de iki oğlum var. biri malum 3 aylık diğeri de 8 yaşında. bu arada ben Meral. senin de adını öğrenelim
Öznur ne demek izin vermemek yaaa, sen iyice vermişsin ipleri eline bu adamın. her dediğine de ok. deme artık. fena alışmış herşeye he deyip, her hizmetini eksiksiz gören hanıma. Yani belki adam sizden ayrı kalamıyor ama olsun, sonuçta bazen senin de değişikliğe ihtiyacın var. Sen yine de gaza gelip direkt kavgayla başlama heee, önce güzellikle anlatmayı dene buna ihtiyacın olduğunuyerimseniben
yaa bi de kimin bebişi hastaydı unuttum, ama o kadar çok ki bu ara hasta bebişler, nasıl bi salgın var, korkmaya başladım. Allah hepsine acil şifalar versin
sağolun kızlaropuyorumnanaktanevet ben de biraz baktım bazı canım arkadaşlarımın sorunları var üzüldüm,biz de zeyno ile kocccman öpüyorum,yazgıcım sen de üzme kendini bence göğüs uçların iki gün dinlense toıpalranır üzme kendini,bu arada inant edip emzirme iyice yara olur ve iyileşmesi geç olur iki gün dinlednir bak herşey nasıl yoluna giriyor
sağolun kızlaropuyorumnanaktan
birde göğüs pedi kullanmayacağım bir süre buda etkiliyor bence sütyende gerekmedikçe takmayacağım hava alsınlar bakalım biraz belki bir etkisi olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?